Luettelo pisimmistä moottoroiduista jahdeista

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä lista sisältää maailman suurimmat jahdit. Yksityisten jahtien koon mittaamiseen käytetään pituutta.

Lista[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nimi Pituus Valmistumisvuosi Omistaja Rakentaja Valmistusmaa Kuva
Azzam 180m 2013 Khalifa ibn Zayid ibn Sultan Al Nahyan Lürssen Saksan lippu Saksa Azzam bei Lürssen.JPG
Eclipse 162,5m 2009 Roman Abramovitš Blohm + Voss Saksan lippu Saksa

MYEclipse-Frederikshavn-Denmark.JPG

Dubai 162m 2006 Muhammad ibn Rašid Al Maktum Blohm + Voss/Lürssen Saksan lippu Saksa Yacht Dubai on 8 May 2008.jpg
Al said 155m 2007 Omanin sulttaani Qaboos Lürssen Saksan lippu Saksa Al-Said.jpg
Prince Abdulaziz 147m 1984 Abdullah, Saudi Arabian kuningas Helsingør Værft Tanskan lippu Tanska Prince Abdulaziz Yacht Malta 2006.jpg
Topaz 147m 2012 tuntematon Lürssen Saksan lippu Saksa Saksa MY Topaz Superyacht berthed at the North Mole, Port of Gibraltar.jpg
El Horria 145,72m 1865 Egypti Samuda Brothers Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta El Horria aka Mahroussa (1865).jpg
Yas 141m 2011 Hamdan bin Zayed bin Sultan Al Nahyan ADM Shipyards Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Al Salamah 139 m 1999 Saudi Arabian kruununprinssi Sultan Lürssen Saksan lippu Saksa Yacht Al-Salaman.jpg
Rising Sun 138m 2004 David Geffen Lürssen Saksan lippu Saksa Rising Sun Yacht.JPG
Savarona 136m 1931/1992 Turkin tasavalta Blohm + Voss Saksan lippu Saksa SAVARONA.JPG
Serene 134m 2010 Serena Equity Ltd. Fincantieri Italia Serene.jpg
Al Mirqab 133m 2008 Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani Kusch Yachts Saksan lippu Saksa Al Mirqab Monaco 2009.jpg
Octopus 126m 2003 Paul Allen Lürssen Saksan lippu Saksa Octopus-yacht.jpg
Katara 124,4m 2010 Qatarin hallitsija Lürssen Saksan lippu Saksa
Alexander 122m 1976/1986 Latsisin suku Lubecker Flender Werke Saksan lippu Saksa
Al Mansur 121m 1983 Iraq Wärtsilä shipyards Suomen lippu Suomi
A 119m 2008 Andrei Melnitšenko Blohm + Voss Saksan lippu Saksa A Project Sigma.jpg
Turama 116m 1990/2004 Latsisin suku Rauman telakka Suomen lippu Suomi
Atlantis II 116m 1981 Niarchosin suku Hellenic Shipyards Kreikka
Issham Al Baer 116m 1973 Hellenic Shipyards Kreikka
Luna 115m 2003 David Geffen Lürssen Saksan lippu Saksa Yacht Luna Lloyd shipyard.jpg
Le Grand Bleu 113m 2000 Eugene Shvidler Bremer Vulkan Saksan lippu Saksa Le Grand Bleu.jpg
Radiant 110m 2010 Abdullah Al Futtaim Lurssen Saksan lippu Saksa
Dilbar 110m 2008 Ališer Usmanov Lurssen Saksan lippu Saksa Dilbar ship.jpg
Lady Moura 105 m 1990 Nasser al Rashid Blohm + Voss Saksan lippu Saksa Yacht Lady Moura in Monaco.jpg
Loaloat Al Behar 104m 1982 sulttaani Qaboos Picchiotti Italia
Attessa IV 100m 1999 Dennis Washington Evergreen Japani, Kanada Attessa1.jpg
Christina O 99m 1943/1954 John Paul Papanicolaou Canadian Vickers Kanada Christina O.jpg
Carinthia VII 98m 2002 Heidi Horten Lürssen Saksan lippu Saksa CarinthiaVII.jpg
O'Mare 97.16 m 2013 Golden Yachts Kreikka
Limitless 96m 1997 Leslie Wexner Lürssen Saksan lippu Saksa Limitless, Palma de Mallorca, 07.2006 (side).jpg
Palladium 96m 2010 Mihail Prohorov Blohm + Voss Saksan lippu Saksa SAM 2164.JPG
Vava II 96m 2011 Ernesto Bartarelli Devonport Yachts Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta
Indian Empress 95m 2000 Vijay Mallya Oceanco Alankomaiden lippu Alankomaat Yacht Indian Empress.jpg
Tatoosh 92m 2000 Paul Allen Nobiskrug Saksan lippu Saksa MV-Tatoosh---La-Rochelle.jpg
Mayan Queen IV 92m 2008 Blohm + Voss Saksan lippu Saksa Yacht Mayan Queen IV - 001.jpg
Nahlin 91m 1930 Charter yacht John Brown & Company Yhdistyneen kuningaskunnan lippu Yhdistynyt kuningaskunta Yacht Nahlin 1.JPG
Dubawi 90,6m 2009 Sheikh Hamdan Bin Mohammed AL Maktoum Cantiere Navale Ferrari-Signani Yhdistyneiden arabiemiirikuntien lippu Yhdistyneet arabiemiirikunnat
Ice 91m 2005 Suleiman Kerimov Lürssen Saksan lippu Saksa Ice - yacht.JPG
Nero 90,1m 2007 Neil Taylor Corsair Yachts Kiina Nero.jpg
Athena 90m 2004 James H. Clark Royal Huisman Alankomaiden lippu Alankomaat
Lauren L 90m 2002 Cassens Werft Saksan lippu Saksa
Nirvana 88,5m 2012 Oceanco Alankomaiden lippu Alankomaat
Asean Lady 88,15m 2003/2004 Brian Chang/Vincent Tan Yantai Raffles Kiina
Constellation 88m 2002 Charter Yacht
Arctic P 88m 1966 James Packer
Musashi 88m 2010 Larry Ellisson Feadship Alankomaiden lippu Alankomaat
Ecstasea 88m 2004 Sonja Zuckerman Feadship van Lent Yacht Ecstasea 01.jpg
Fountainhead 88m 2010 Mark Cuban Feadship Alankomaiden lippu Alankomaat
Seven Seas 86m 2011 Steven Spielberg Oceanco Alankomaiden lippu Alankomaat Seven Seas Yacht.jpg
Kingdom 5KR 86m 1980 Al-Walid ibn Talal Benetti Italia Kingdom 5KR.jpg
Cakewalk 85,6m 2010 Charles Gallagher Derecktor's Shipyard Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Vibrant Curiosity 85,47m 2009 Reinhold Wuerth Oceanco Alankomaiden lippu Alankomaat
Sunrays 85.47 m 2010 Oceanco
Moonlight 2 85m 2005 Sultan Bin Khalifa Al Nahyan
Delma 85m 2004 H.H. SH. Mansour bin Zayed Al Nahyan Neorion Kreikka 6DELMA-5482BisLow937625247.jpg
Valerie 84m 2011
O'Mega 83m 1985 Paris Dragnis Luxury yacht O Mega.jpg
Alfa Nero 82m 2007 Oceanco Alfa Nero (03).JPG
Ocean Breeze 82m 1981 Irak Helsingor Vaerft Tanskan lippu Tanska
Sarafsa 82m 2008 Devonport Yachts Englannin lippu Englanti
Golden Odyssey 81m 1990 Khalid bin Sultan
Bart Roberts 81m 2006 Charter Yacht
Amevi 81m 2006 Lakshmi Mittal Oceanco
HNoMY Norge 81m 1937 Harald V Camper and Nicholsons Englannin lippu Englanti Norwegian Royal Yacht Norge in Stockholm september 2005.jpg
Talitha G 80,2m 1929/1994 Gordon Getty
Al Diriyah 79m 1960 Saudin kuningasperhe
SS Delphine 79m 1921 Jacques Bruynooghe SS delphine.JPG
Venus 79.25 m 2012 Laurene Powell Jobs Royal De Vries Alankomaiden lippu Alankomaat
C2 78m 2008 Ron Perelman Abeking & Rasmussen Saksan lippu Saksa
Dannebrog 78m 1932 Margareeta II Royal Danish ship Dannebrog in Vagur, Faroe Islands.jpg
Montkaj 78m 1995 Muhammad bin Fahd
Lone Ranger 78m 1973/1994 Peter Lewis Schichau Unterweser AG
Tueq 76,7m 2002 Royal Yacht Van Der Giessen
BRP Ang Pangulo (AT-25) 77m 1959 Philippiinien presidentti IHI Corporation Japani
Samar 77m 2006 Kutayba Youssef Ahmad Alghanim Devonport Yachts Englannin lippu Englanti Yacht Samar Kiel2006.jpg
Smeralda 77m 2012 Guido Krass Hanseatic Marine Australian lippu Australia
Pegasus V 77m 2003 Charter Yacht Royal Denship Tanskan lippu Tanska Princess Mariana in Acapulco on 20040405.JPG
Lady Sarya 76m 1972 Ahmed Zaki Yamani Cantieri Navali Apuania
Ocean Victory 76m 2009 Feadship de Vries Ocean victory.JPG
Anastasia 76m 2008 Vladimir Potanin oceAnco Yacht Anastasia 01.jpg
Giant 75m 1974/2004 Rene Herzog
Leander 75m 1992 Sir Donald Gosling Peene-werft Saksan lippu Saksa Saksa
Mogambo 74,37m 2011 Saksan lippu Saksa
Enigma 74m 1991 Juan San Emeterio Blohm + Voss Alankomaiden lippu Alankomaat Enigma, Mallorca 2006 - front-side view.jpg
Rabdan (Ex Silver) 73,3m 2007 Hanseatic Marine Australian lippu Australia
Dragonfly (Ex Silver Zwei) 73,3m 2009 Hanseatic Marine Australian lippu Australia
Skat 71m 2001 Charles Simonyi Lürssen Saksan lippu Saksa MY Skat in Copenhagen - 01.jpg
Reverie 70,1m 1999 Benetti Italia
High Power III 70m 2011 Rossinavi Italia
Nomad 69,5m
Aviva 68m 2007 Joe Lewis Abeking & Rasmussen Saksan lippu Saksa Aviva london sep11.jpg
Destriero 68m 1991 Aga Khan Fincantieri Italia
Amazon Express 67m 1967 Italia