Luettelo Ranskan presidenteistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Tämä on luettelo Ranskan tasavallan presidenteistä. Luettelossa ovat mukana Ranskan toinen tasavalta 1848–1852, kolmas tasavalta 1871–1940, neljäs tasavalta 1947–1959 ja viides tasavalta vuodesta 1959 alkaen.

Ranskan presidentit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ranskan toinen tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Presidentti virassa puolue
Napoleon-3.jpg Louis Napoléon Bonaparte 20. joulukuuta 1848 – 2. joulukuuta 1852 bonapartisti

Ranskan kolmas tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Presidentti virassa puolue
Adolphe Thiers Nadar 2.JPG Adolphe Thiers 31. elokuuta 1871 – 24. toukokuuta 1873 opportunistinen tasavaltalainen
Macmahon.jpg Patrice de Mac-Mahon 24. toukokuuta 1873 – 30. tammikuuta 1879 monarkisti
Bonnat Portrait of Jules Grevy.jpg Jules Grévy 30. tammikuuta 1879 – 2. joulukuuta 1887 opportunistinen tasavaltalainen
Mfscarnot.jpg Marie François Sadi Carnot 3. joulukuuta 1887 – 25. kesäkuuta 1894 opportunistinen tasavaltalainen
Jean Casimir-Perier.jpg Jean Casimir-Perier 27. kesäkuuta 1894 – 16. tammikuuta 1895 opportunistinen tasavaltalainen
Felix Faure.jpg Félix Faure 17. tammikuuta 1895 – 16. helmikuuta 1899 opportunistinen tasavaltalainen
Emile Loubet.jpg Émile Loubet 18. helmikuuta 1899 – 18. helmikuuta 1906 opportunistinen tasavaltalainen
Armand Fallieres.jpg Armand Fallières 18. helmikuuta 1906 – 18. helmikuuta 1913 opportunistinen tasavaltalainen
Poincare larger.jpg Raymond Poincaré 18. helmikuuta 1913– 18. helmikuuta 1920 liberaalikonservatiivi
Paul Deschanel 01.jpg Paul Deschanel 18. helmikuuta 1920 – 21. syyskuuta 1920 liberaalikonservatiivi
Alexandre Millerand, 12e président de la République française.jpg Alexandre Millerand 23. syyskuuta 1920 – 11. kesäkuuta 1924 sitoutumaton
Gaston Doumergue.jpg Gaston Doumergue 13. kesäkuuta 1924 – 13. kesäkuuta 1931 radikaali
Paul Doumer.jpg Paul Doumer 13. kesäkuuta 1931 – 7. toukokuuta 1932 radikaali
Albert Lebrun 1937.jpg Albert Lebrun 10. toukokuuta 1932 – 11. heinäkuuta 1940 liberaalikonservatiivi

Vichyn Ranska (1940-1944)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tasavallan väliaikainen hallinto (1944–1947)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Väliaikaishallinnon puheenjohtajat

Ranskan neljäs tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Presidentti virassa puolue
VincentAuriol.png Vincent Auriol 16. tammikuuta 1947 – 16. tammikuuta 1954 sosialisti
René Coty en 1948.JPG René Coty 16. tammikuuta 1954 – 8. tammikuuta 1959 keskustalainen

Ranskan viides tasavalta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Presidentti virassa puolue
Charles de Gaulle-1963.jpg Charles de Gaulle 8.tammikuuta 1959 – 28. huhtikuuta 1969 UNR
Alain Poher en 1968.JPG Alain Poher (virkaa tekevä) 28. huhtikuuta 1969 – 20. kesäkuuta 1969 kristillisdemokraatis-keskustalainen
Georges Pompidou - Bundesarchiv B 145 Bild-F020538-0006.jpg Georges Pompidou 20. kesäkuuta 1969 – 2. huhtikuuta 1974 UDR (gaullisti)
Alain Poher en 1968.JPG Alain Poher (virkaa tekevä) 2. huhtikuuta 1974 – 27. toukokuuta 1974 kristillisdemokraatis-keskustalainen
Valéry Giscard d’Estaing 1978.jpg Valéry Giscard d'Estaing 27. toukokuuta 1974 – 21. toukokuuta 1981 UNR (gaullisti)
Reagan Mitterrand 1984 (cropped).jpg François Mitterrand 21. toukokuuta 1981 – 17. toukokuuta 1995 sosialisti
Jacques Chirac.jpg Jacques Chirac 17. toukokuuta 1995 – 16. toukokuuta 2007 UMP (gaullisti)
Nicolas Sarkozy - Sarkozy meeting in Toulouse for the 2007 French presidential election 0299 2007-04-12 cropped further.jpg Nicolas Sarkozy 16 . toukokuuta 2007 – 15. toukokuuta 2012 UMP (gaullisti)
François Hollande (Journées de Nantes 2012).jpg François Hollande 15. toukokuuta 2012– Sosialistinen puolue