Luettelo Italian pääministereistä

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Italian kuningaskunnan ministerineuvoston puheenjohtajat (1861–1946)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääministeri
(syntynyt-kuollut)
Virka-aika Puolue
Camillo Benso Cavour di Ciseri.jpg Camillo Cavour
(1810–1861)
23 .maaliskuuta 1861-6 .kesäkuuta 1861† Oikeistopuolue
Bettino Ricasoli.jpg Bettino Ricasoli
(1809–1880)
6 .kesäkuuta 1861-3 .maaliskuuta 1862 Oikeistopuolue
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
3 .maaliskuuta 1862-8 .joulukuuta 1862 Vasemmistopuolue
Luigi Carlo Farini 1.jpg Luigi Carlo Farini
(1812–1866)
8 .joulukuuta 1862-24 .maaliskuuta 1863 Oikeistopuolue
Riccio G. - ritratto di Marco Minghetti.jpg Marco Minghetti
(1818–1886)
24 .maaliskuuta 1863-28 .syyyskuuta 1864 Oikeistopuolue
Alfonso Lamarmora.jpg Alfonso Ferrero la Marmora
(1804–1878)
28 .syyyskuuta 1864-31 .joulukuuta 1865 Oikeistopuolue
Bettino Ricasoli.jpg Bettino Ricasoli
(1809–1880)
20 .kesäkuuta 1866-10 .huhtikuuta 1867 Oikeistopuolue
Urbano Rattazzi-lookingleft.jpg Urbano Rattazzi
(1808–1873)
10 .huhtikuuta 1867-27 .lokakuuta 1867 Vasemmistopuolue
Luigi Federico Menabrea.gif Federico Luigi Menabrea
(1809–1896)
27 .lokakuuta 1867-5 .tammikuuta 1868 Oikeistopuolue
Giovanni Lanza iii.jpg Giovanni Lanza
(1810–1882)
14 .joulukuuta 1869-10 .heinäkuuta 1873 Oikeistopuolue
Riccio G. - ritratto di Marco Minghetti.jpg Marco Minghetti
(1818–1886)
10 .heinäkuuta 1873-25 .maaliskuuta 1876 Oikeistopuolue
Agostino Depretis.jpg Agostino Depretis
(1813–1887)
25 .maaliskuuta 1876-25 .joulukuuta 1877 Vasemmistopuolue
Benedetto Cairoli iii.jpg Benedetto Cairoli
(1825–1889)
24 .maaliskuuta 1878-19 .joulukuuta 1878 Vasemmistopuolue
Agostino Depretis.jpg Agostino Depretis
(1813–1887)
19 .joulukuuta 1878-14 .heinäkuuta 1879 Vasemmistopuolue
Benedetto Cairoli iii.jpg Benedetto Cairoli
(1825–1889)
14 .heinäkuuta 1879-25 .marraskuuta 1879 Vasemmistopuolue
Agostino Depretis.jpg Agostino Depretis
(1813–1887)
29 .toukokuuta 1881-25 .toukokuuta 1883 Vasemmistopuolue
Francesco Crispi.jpg Francesco Crispi
(1819–1901)
29 .heinäkuuta 1887-9 .maaliskuuta 1889 Vasemmistopuolue
Rudini.jpg Antonio Starabba
(1839–1908)
6 .helmikuuta 1891-15 .toukokuuta 1892 Oikeistopuolue
Giovanni Giolitti.jpg Giovanni Giolitti
(1842–1928)
15 .toukokuuta 1892-15 .joulukuuta 1893 Vasemmistopuolue
Francesco Crispi.jpg Francesco Crispi
(1819–1901)
15 .joulukuuta 1893-10 .maaliskuuta 1896 Vasemmistopuolue
Rudini.jpg Antonio Starabba
(1839–1908)
10 .maaliskuuta 1896-11 .heinäkuuta 1896 Oikeistopuolue
Luigi Pelloux.png Luigi Pelloux
(1839–1924)
29 .kesäkuuta 1898-14 .toukokuuta 1899 armeija
Giuseppe Saracco.gif Giuseppe Saracco
(1821–1907)
24 .kesäkuuta 1900-15 .helmikuuta 1901 Liberaalinen puolue
Giuseppe Zanardelli iii.jpg Giuseppe Zanardelli
(1826–1903)
15 .helmikuuta 1901-3 .marraskuuta 1903 Liberaalinen puolue
Giovanni Giolitti.jpg Giovanni Giolitti
(1842–1928)
3 .marraskuuta 1903-12 .maaliskuuta 1905 Liberaalinen puolue
Tommaso Tittoni 01.jpg Tommaso Tittoni
(1855–1931)
12 .maaliskuuta 1905-28 .maaliskuuta 1905 Liberaalinen puolue
Alessandro Fortis.jpg Alessandro Fortis
(1842–1909)
28 .maaliskuuta 1905-24 .joulukuuta 1905 Liberaalinen puolue
Sidney sonnino.jpg Sidney Sonnino
(1847–1922)
8 .helmikuuta 1906-29 .toukokuuta 1906 Liberaalinen puolue
Giovanni Giolitti.jpg Giovanni Giolitti
(1842–1928)
29 .toukokuuta 1906-11 .joulukuuta 1909 Liberaalinen puolue
Sidney sonnino.jpg Sidney Sonnino
(1847–1922)
11 .joulukuuta 1909-31 .maaliskuuta 1910 Liberaalinen puolue
Luigi Luzzatti.jpg Luigi Luzzatti
(1841–1927)
31 .maaliskuuta 1910-30 .maaliskuuta 1911 Liberaalinen puolue
Giovanni Giolitti.jpg Giovanni Giolitti
(1842–1928)
30 .maaliskuuta 1911-21 .maaliskuuta 1914 Liberaalinen puolue
Antonio Salandra.png Antonio Salandra
(1853–1931)
21 .maaliskuuta 1914-5 .marraskuuta 1914 Liberaalinen puolue
Paolo Boselli.jpg Paolo Boselli
(1838–1932)
18 .kesäkuuta 1916-29 .lokakuuta 1917 Liberaalinen puolue
VittorioEmanuelleOrlando28379v cropped.jpg Vittorio Emanuele Orlando
(1860–1952)
23 .lokakuuta 1917-23 .kesäkuuta 1919 Liberaalinen puolue
Francesco Saverio Nitti.jpg Francesco Saverio Nitti
(1868–1953)
23 .kesäkuuta 1919-21 .toukokuuta 1920 Radikaalipuolue
Giovanni Giolitti.jpg Giovanni Giolitti
(1842–1928)
15 .kesäkuuta 1920-4 .heinäkuuta 1921 Liberaalinen puolue
Ivanoe Bonomi portrait.png Ivanoe Bonomi
(1873–1951)
4 .heinäkuuta 1921-26 .helmikuuta 1922 Reformistinen sosialistipuolue
FACTA Luigi.gif Luigi Facta
(1861–1930)
26 .helmikuuta 1922-1 .elokuuta 1922 Liberaalinen puolue
Bundesarchiv Bild 183-2007-1022-506, Italien, deutsche Frontkämpfer in Rom crop.jpg Benito Mussolini
(1883–1945)
31 .lokakuuta 1922-25 .heinäkuuta 1943 Kansallinen fasistipuolue
Pietro Badoglio 1921.jpg Pietro Badoglio
(1871–1956)
25 .heinäkuuta 1943-17 .huhtikuuta 1944 armeija
Ivanoe Bonomi portrait.png Ivanoe Bonomi
(1873–1951)
18 .kesäkuuta 1944-10 .joulukuuta 1944 Demokraattinen työväenpuolue
Ferruccio Parri
(1890–1981)
21 .kesäkuuta 1945-8 .joulukuuta 1945 Toimintapuolue
Alcide de Gasperi 2.jpg Alcide De Gasperi
(1881–1954)
10 .joulukuuta 1945-10 .heinäkuuta 1946 Kristillisdemokraattinen puolue

Italian tasavallan mininisterineuvoston puheenjohtajat (vuodesta 1946)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pääministeri
(syntynyt-kuollut)
Virka-aika Puolue
Alcide de Gasperi 2.jpg Alcide De Gasperi
(1881–1954)
10 .heinäkuuta 1946-17 .elokuuta 1953 Kristillisdemokraattinen puolue
Giuseppe Pella.jpg Giuseppe Pella
(1902–1981)
17 .elokuuta 1953-12 .tammikuuta 1954 Kristillisdemokraattinen puolue
Amintore Fanfani.JPG Amintore Fanfani
(1908–1999)
18 .tammikuuta 1954-8 .helmikuuta 1954 Kristillisdemokraattinen puolue
Mario Scelba 1947.jpg Mario Scelba
(1901–1991)
10 .helmikuuta 1954-6 .heinäkuuta 1955 Kristillisdemokraattinen puolue
Antonio Segni.jpg Antonio Segni
(1891–1972)
6 .heinäkuuta 1955-15 .toukokuuta 1957 Kristillisdemokraattinen puolue
Adone Zoli.jpg Adone Zoli
(1887–1960)
19 .toukokuuta 1957-1 .heinäkuuta 1958 Kristillisdemokraattinen puolue
Amintore Fanfani.JPG Amintore Fanfani
(1908–1999)
1 .heinäkuuta 1958-15 .helmikuuta 1959 Kristillisdemokraattinen puolue
Antonio Segni.jpg Antonio Segni
(1891–1972)
15 .helmikuuta 1959-23 .maaliskuuta 1960 Kristillisdemokraattinen puolue
Fernando Tambroni.jpg Fernando Tambroni
(1882–1963)
25 .maaliskuuta 1960-26 .heinäkuuta 1960 Kristillisdemokraattinen puolue
Amintore Fanfani.JPG Amintore Fanfani
(1908–1999)
26 .heinäkuuta 1960-21 .kesäkuuta 1963 Kristillisdemokraattinen puolue
Giovanni Leone.jpg Giovanni Leone
(1908–2001)
21 .kesäkuuta 1963-4 .joulukuuta 1963 Kristillisdemokraattinen puolue
Aldo Moro br.jpg Aldo Moro
(1916–1978)
4 .joulukuuta 1963-24 .kesäkuuta 1968 Kristillisdemokraattinen puolue
Giovanni Leone.jpg Giovanni Leone
(1908–2001)
24 .kesäkuuta 1968-12 .joulukuuta 1968 Kristillisdemokraattinen puolue
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg Mariano Rumor
(1915–1990)
12 .joulukuuta 1968-6 .elokuuta 1970 Kristillisdemokraattinen puolue
Emilio Colombo
(1920–2013)
6 .elokuuta 1970-17 .helmikuuta 1972 Kristillisdemokraattinen puolue
Andreotti 1991.jpg Giulio Andreotti
(1919–2013)
17 .helmikuuta 1972-7 .heinäkuuta 1973 Kristillisdemokraattinen puolue
Bundesarchiv B 145 Bild-F054628-0037, Ludwigshafen, CDU-Bundesparteitag, Rumor.jpg Mariano Rumor
(1915–1990)
26 .heinäkuuta 1973-14 .maaliskuuta 1974 Kristillisdemokraattinen puolue
Aldo Moro br.jpg Aldo Moro
(1916–1978)
23 .marraskuuta 1974-29 .heinäkuuta 1976 Kristillisdemokraattinen puolue
Andreotti 1991.jpg Giulio Andreotti
(1919–2013)
29 .heinäkuuta 1976-4 .elokuuta 1979 Kristillisdemokraattinen puolue
Cossiga Francesco.jpg Francesco Cossiga
(1928–2010)
4 .elokuuta 1979-18 .lokakuuta 1980 Kristillisdemokraattinen puolue
Forlani.jpg Arnaldo Forlani
(s. 1925 )
18 .lokakuuta 1980-28 .kesäkuuta 1981 Kristillisdemokraattinen puolue
GSpadolini.jpg Giovanni Spadolini
(1925–1994)
28 .kesäkuuta 1981-1 .joulukuuta 1982 Tasavaltalainen puolue
Amintore Fanfani.JPG Amintore Fanfani
(1908–1999)
1 .joulukuuta 1982-4 .elokuuta 1983 Kristillisdemokraattinen puolue
Bettino Craxi-1.jpg Bettino Craxi
(1934–2000)
4 .elokuuta 1983-17 .huhtikuuta 1987 sosialistinen puolue
Amintore Fanfani.JPG Amintore Fanfani
(1908–1999)
17 .huhtikuuta 1987-28 .heinäkuuta 1987 Kristillisdemokraattinen puolue
Ciriaco De Mita 2010.jpg Ciriaco De Mita
(s. 1928 )
13 .huhtikuuta 1988-22 .heinäkuuta 1989 Kristillisdemokraattinen puolue
Andreotti 1991.jpg Giulio Andreotti
(1919–2013)
22 .heinäkuuta 1989-24 .kesäkuuta 1992 Kristillisdemokraattinen puolue
Giuliano Amato - Festival Economia 2013.JPG Giuliano Amato
(s. 1938 )
28 .kesäkuuta 1992-28 .huhtikuuta 1993 sosialistinen puolue
Ciampi ritratto.jpg Carlo Azeglio Ciampi
(s. 1920 )
28 .huhtikuuta 1993-10 .toukokuuta 1994 sitoutumaton
Berlusconi-2010-1.jpg Silvio Berlusconi
(s. 1936 )
10 .toukokuuta 1994-17 .tammikuuta 1995 Forza Italia
Lamberto dini.jpg Lamberto Dini
(s. 1931 )
17 .tammikuuta 1995-17 .toukokuuta 1996 sitoutumaton
Romano Prodi in Nova Gorica (2c).jpg Romano Prodi
(s. 1939 )
17 .toukokuuta 1996-21 .lokakuuta 1998 Oliivipuukoalitio
Massimo D Alema - Prato 1 - resize, head.jpg Massimo D'Alema
(s. 1949 )
21 .lokakuuta 1998-25 .huhtikuuta 2000 Vasemmistodemokraatit
Giuliano Amato - Festival Economia 2013.JPG Giuliano Amato
(s. 1938 )
25 .huhtikuuta 2000-11 .kesäkuuta 2001 Oliivipuukoalitio
Berlusconi-2010-1.jpg Silvio Berlusconi
(s. 1936 )
11 .kesäkuuta 2001-17 .toukokuuta 2006 Forza Italia
Romano Prodi in Nova Gorica (2c).jpg Romano Prodi
(s. 1939 )
17 .toukokuuta 2006-8 .toukokuuta 2008 Oliivipuukoalitio
Berlusconi-2010-1.jpg Silvio Berlusconi
(s. 1936 )
8 .toukokuuta 2008-16 .marraskuuta 2011 Vapauden kansa
Mario Monti - Terre alte 2013.JPG Mario Monti
(s. 1943)
16 .marraskuuta 2011-28 .huhtikuuta 2013 sitoutumaton
Enrico Letta daticamera.jpg Enrico Letta
(s. 1966 )
28 .huhtikuuta 2013-22 .helmikuuta 2014 Demokraattinen puolue
Matteo Renzi Portrait.png Matteo Renzi
(s. 1975 )
22 .helmikuuta 2014-vallassa Demokraattinen puolue