Kukonkoivu

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kukonkoivu on kylä Hollolassa. Siellä sijaitsevat Kukonkoivun teollisuuspuisto valtatie 12:n varrella, entinen St1:n huoltoasema, jokamiehenluokan autojen kilpailualue, urheilukenttä, Hollolan nuorisoseuran talo sekä taide- ja käsiteollisuusoppilaitos. Kukonkoivusta Vesalaan erkanee yhdystie 2955, joka oli ennen valtatie 12:n linjaus.

Esso-asema perustettiin 1965, jolloin sitä toimitusjohti rakennusmestari S. Lietsa, ja asemaa hoiti Heikki Lietsa. Asemalla oli jo ennen laajennuksia alusta alkaen kahvila. Toimialajärjestelyssä Esso muuttui St1:ksi. St1:n lopetettua sinne perustettiin lounasravintola Kukonhovi, mikä meni vararikkoon.

Hollolan nuorisoseurantalo Kukko[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nuorisoseurantalo

1901 perustetun Hollolan nuorisoseuran puinen talo on rakennettu 1905. Siellä järjestetään yksityistilaisuuksia, muun muassa häitä, mutta myös ystävyysvierailuihin liittyviä tanssi- ja musiikkitilaisuuksia. Hollolan nuorisoseura järjestää Hollo ja Martta -musiikkifestivaalin, jonka pienistä esityksistä osa järjestetään Kukossa. Tilaisuuden päätapahtuma järjestetään Sibeliustalossa. Nuorisoseurantalo sijaitsee valtatie 12:n vanhan linjauksen, yhdystie 2955:n varrella.

Kukonkoivun yrityspuisto[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kukonkoivun yrityspuisto on Hollolan kunnan toinen teollisuusalue, joka perustettiin Salpakankaan teollisuusalueen tultua miltei täyteen rakennetuksi. Siellä on autokorjaamoja ja logistiikkaan liittyvää toimintaa. Uusin tulokas on suuri saksalainen puupelletöintiyritys German Pellets GmBH, jolla on 13 hehtaarin alue ja jonka tuotantolaitoksia rakennetaanmilloin?. Hollolan kolmas pääasiassa logistiseen käyttöön tarkoitettu alue on Nostavan logistiikkakeskus, jonka rakentaminen ei ole vielämilloin? alkanut. Neljäs alue, jota suunnitellaanmilloin? yrityskäyttöön, on kantatie 54:n ja valtatie 12:n risteyksen kaakkoispuolella.

Tämä Suomeen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.