Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto
Perustettu 1965[1]
Tyyppi kesäyliopisto
Henkilökunta vuonna 2023: toimihenkilöt: 3
Sijainti Kokkola, Suomi
Osoite Talonpojankatu 2 B 67100 Kokkola[1]
Sivusto www.kpkesayliopisto.fi

Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto on Kokkolassa toimiva, Keski-Pohjanmaan Korkeakouluyhdistys ry:n ylläpitämä suomalainen kesäyliopisto. Se on perustettu vuonna 1965. Kesäyliopiston koulutustarjonnassa on avointa korkeakouluopetusta, täydennyskoulutusta, lukiolaiskursseja, ikääntyvien yliopistotoimintaa, kulttuuri- ja taidekursseja, elokuvakerho sekä tilauskoulutusta.

Opinnot ovat kaikille avoimia riippumatta iästä tai pohjakoulutuksesta. Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto palvelee oman maakuntansa ihmisiä ympäri vuoden, mutta järjestää paljon myös verkko-opintoja, joihin voivat osallistua myös kauempana asuvat. Koulutustarjonta vaihtelee vuosittain alueen tarpeiden mukaisesti. Keski-Pohjanmaan kesäyliopisto järjestää usean yliopiston avoimen yliopiston opintoja, joista osassa on tarjolla avoimen yliopiston väylään johtavia kokonaisuuksia tai opintojaksoja.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. a b Arkistoitu kopioSelvitys Suomen kesäyliopistojen toiminnasta vuonna 2015 (pdf) (Kesäyliopistot on listattu perustietoineen sivuilla 10–12, avoimen yliopisto-opetuksen kurssien yhteenvetoa sivun 16 taulukossa 5, opetushenkilökunnasta sivun 20 taulukossa 9, talouden lukuja sivun 29 talukossa 17 ja yhteystiedot sivulla 31) Suomen kesäyliopistot ry., Finlands sommaruniversitet rf., kesayliopistot.fi. Arkistoitu 18.8.2016. Viitattu 15.7.2016.