Jussu Pöyhönen

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Jussu Pöyhönen
Jussu Pöyhönen Pori Jazz -festivaaleilla 2019. Kuva Harri Falck.
Jussu Pöyhönen Pori Jazz -festivaaleilla 2019. Kuva Harri Falck.
Henkilötiedot
Syntynyt12. toukokuuta 1965 (ikä 58)
Oulu
Ammatti laulaja-lauluntekijä, muusikko, laulunopettaja, musikaalinäyttelijä
Muusikko
Laulukielet suomi, englanti
Aktiivisena 1990–
Tyylilajit suomirock, poprock, pop
Soittimet laulu, kitara, basso, kosketinsoittimet,
Yhtyeet
Levy-yhtiöt
Aiheesta muualla
Kotisivut

Jussu (Juha)[1] Pöyhönen (s. 12. toukokuuta 1965 Oulu) on suomalainen laulaja, lauluntekijä ja laulunopettaja.

Hänet tunnetaan parhaiten Suurlähettiläät-yhtyeen laulajana ja lauluntekijänä. Yhtyeen esikoislevy Omituisten otusten kerho ilmestyi vuonna 1991. Yhtyeeltä on julkaistu kahdeksan albumia ja kaksi kokoelmalevyä, joista useita on myyty kultalevyn ja yhtä platinalevyn verran. Yhtye palkittiin vuonna 1992 Emma-palkinnolla vuoden tulokkaana. Jussu Pöyhönen on tehnyt soololevyt Jussu (1997) ja Florida (1998).

Suurlähettiläät palasi studioon ja lavoille kolmen vuoden tauon jälkeen vuonna 2000. Vuonna 2011 yhtye päätti lopettaa toiminnan toistaiseksi[2] ja Pöyhönen julkaisi vuonna 2013 arvostelumenestykseksi nousseen englanninkielisen sooloalbumin nimellä Bel Vel.[3] Samaan aikaan hän opiskeli Kööpenhaminassa laulunopetusta ja valmistui vuonna 2015 valtuutetuksi Complete Vocal Technique -opettajaksi.

Jussu Pöyhönen esiintyi vuonna 2013 Samppalinnan kesäteatterissa musikaalissa Five Guys Named Moe [4] ja vuonna 2018 Turun kaupunginteatterissa Stingin säveltämässä musikaalissa Viimeinen laiva.

Yksityiselämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pöyhönen oli naimisissa lähes 20 vuotta ja seurustelee näyttelijä Amira Khalifan kanssa. Pöyhösellä on avioliitostaan yksi poika.[5] Pöyhösellä on lisäksi kolme vuotta vanhempi isoveli.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]