Juha Lagström

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Juha Lagström
Kotipaikka Suomen lippu Seinäjoki
Aktiivisena 1998–
Tyylilajit folkrock, suomirock, pop rock, iskelmä
Laulukieli suomi
Ammatit muusikko, näyttelijä
Soittimet laulu, kitara
Yhtyeet Lapset (2000-)
Johnny Sulttaani Oy (?-2007)
Elonkerjuu (2012–)

Juha Lagström (s. Seinäjoki[1]) on suomalainen laulaja ja näyttelijä. Hän on syntynyt Seinäjoella, mutta varttunut Lapualla.[2] Hänet valittiin vuonna 2012 Elonkerjuu-yhtyeen uudeksi laulajaksi Lauri Tähkän jätettyä yhtyeen.

Lagström on lisäksi toiminut Lapset ja Johnny Sulttaani Oy-yhtyeiden laulajana. Johnny Sulttaani Oy-yhtyeessä hän toimi myös säveltäjänä ja sanoittajana.Lapset-yhtyeessä Lagström puolestaan teki kappaleita yhtyeen kitaristin Hantta Välimäen kanssa. Lapset-yhtye on ollut vuodesta 2007 keikkatauolla mutta vuonna 2008 yhtye julkaisi Suudelmia-singlen omakustanteena.Johnny Sulttaani Oy hajosi vuonna 2007.

Nykyään Lagström toimii Elonkerjuu-yhtyeessä myös lauluntekijänä, lisäksi Elonkerjuu- yhtyeessä kappaleita tekevät Simo Ralli ja Lenni Paarma. Esimerkiksi Rajaton sydän-kappaleen on säveltänyt Lenni Paarma ja sanoituksesta ovat vastanneet Juha Lagström ja Simo Ralli.Lagström on myös itse säveltänyt ja sanoittanut muutaman kappaleen Elonkerjuun Ilon pirstaleet-albumille, kuten Tyttöni ja Latosaari.

Lagström on näytellyt elokuvassa Elokuu sekä televisiosarjassa Alavilla mailla hallanvaara. Lisäksi hän on näytellyt teatterissa.[3] Lagström on näytellyt Porin teatterissa vuosina 1998–2002 ja Vaasan kaupunginteatterissa vuosina 2002–2009.[4]

Lagström harrasti nuorena urheilua ja pelasi noin kymmenen vuotta jalkapalloa Lapuan Virkiän joukkueessa [5] sekä pelasi koripalloa Lapuan Koripojissa.[6]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä laulajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.