Frendit (10. tuotantokausi)

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Frendien 10. tuotantokausi
Friends Season 10 DVD.jpg
Alkuperämaa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Ikäraja Kuvaohjelman ikäraja: Sallittu
Esittäminen
Verkko Yhdysvaltain lippu NBC
Suomen lippu MTV3, Sub
Ensimmäinen esitys 2003-9-2525. syyskuuta 2003
Viimeinen esitys 2004-5-66. toukokuuta 2004
Esitysten määrä 18
DVD- ja Blu-ray-julkaisu
Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat 2005-11-1515. marraskuuta 2005
Euroopan unionin lippu Eurooppa 2004-10-2525. lokakuuta 2004
Australian lippu Australia 2006-10-044. lokakuuta 2006
Kaudet
← Edellinen Seuraava →
9. tuotantokausi
Luettelo Frendien jaksoista

Frendien 10. tuotantokausi on yhdysvaltalaisen tilannekomediasarjan Frendit viimeinen tuotantokausi. Kausi käsittää 18 jaksoa ja se ensiesitettiin 25. syyskuuta 2003 – 6. toukokuuta 2004.

Suomessa sarjan viimeinen jakso esitettiin tiistai-iltana 23. marraskuuta 2004. Viimeisen tuotantokauden jaksoja seurasi keskimäärin 532 000 katsojaa ja päätösjaksoa 824 000 katsojaa.[1]

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Tuotantokausi alkaa Barbadokselta, jonne yhdeksäs tuotantokausi päättyi. Paleontologit Ross ja Charlie (Joeyn tuolloinen tyttöystävä) suutelevat. Joey näkee tämän ja menee Rachelin huoneeseen, jossa hekin suutelevat. He kuitenkin päättävät varmistaa Rossilta, hyväksyykö hän heidän suhteensa. Kun Ross näkee myöhemmin heidän suutelevan, hän yrittää peittää närkästystään asiaan, mutta Joey ja Rachel tajuavat, ettei kaikki ole hyvin. Joey puhuu Rossille tilanteesta, mutta tämä vakuuttaa hyväksyvän täysin heidän suhteensa. Useiden sattumusten jälkeen Joey ja Rachel päättävät olla vain ystäviä. Kun tuotantokautta on kulunut kuusi jaksoa, Rossista tulee sinkku Charlien jätettyä hänet palattuaan yhteen entisen poikaystävänsä kanssa. Mike kertoo Phoebelle haluavansa naida hänet, mikä kulminoituu heidän häihinsä tuotantokauden keskivaiheilla.

Monica ja Chandler, jotka huomaavat olevansa hedelmöittymättömiä, päättävät adoptoida lapsen. He valitsevat naisen nimeltä Erica. Tämän seurauksena he päättävät muuttaa isompaan asuntoon Westchesterille. Rachel hakee uutta työtä Guccilta, mutta ravintolassa, jossa työhaastattelu järjestetään, on myös hänen senhetkinen pomonsa Mr. Zelner. Hän saa näin ollen potkut työpaikastaan Ralph Laurenilta eikä saa uutta työpaikkaa Guccilta, jolloin hänestä tulee työtön. Hän tapaa sattumalta Markin, entisen työpaikkansa Bloomingdalesin pomon kolmannelta tuotantokaudelta, joka tarjoaa hänelle työtä Louis Vuittonilta Pariisista. Ross, joka on yhä salaa rakastunut häneen, ei halua hänen lähtevän.

Tuotantokauden (ja sarjan) päätösjaksossa Erica synnyttää Monican ja Chandlerin lapsen, vaikka - heidän yllätyksekseen - hän synnyttikin kaksoset, pojan ja tytön. Monica ja Chandler nimeävät lapset Ericaksi ja Jackiksi (Monican isän mukaan). Phoebe ja Ross menevät lentokentälle vakuuttamaan Rachel jäämään New Yorkiin, mutta he huomaavat menneensä väärälle kentälle. Kun Phoebe saa onnistuneesti Rachelin lennon lähdön viivästymään, he tapaavat Rachelin, mutta vaikka Ross kertoo tälle tunteistaan, tämä astuu lentokoneeseen. Ross menee kotiinsa ja löytää viestin Rachelilta, jossa hän kertoo tehneensä virheen. Ross kääntyy ja näkee Rachelin oviaukossa. He suutelevat ja kertovat rakastavansa toisiansa.

Sarja loppuu Chandlerin ja Monican hyvästelyihin, kun he valmistautuvat muuttamaan uuten asuntoon.

Näyttelijät ja hahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Päänäyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vierailevat näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toistuvat näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jaksot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Katso myös: Luettelo televisiosarjan Frendit jaksoista
No. # Alkuperäinen nimi Suomenkielinen nimi Ohjaaja Käsikirjoittaja Alkuperäinen esityspäivämäärä
219 1 The One After Joey and Rachel Kiss Suudelman jälkeen Kevin S. Bright Andrew Reich & Ted Cohen 25. syyskuuta 2003
Rachel ja Joey päättävät puhua suhteestaan Rossille, kun samalla Ross yrittää puhua Joeylle suhteestaan Charlieen. Ross tunnustaa seurustelevansa Charlien kanssa, mutta Joey ei uskalla kertoa suhteestaan Racheliin. Ross näkee myöhemmin Rachelin ja Joeyn suutelevan. Monica on tehnyt afroletit päästäkseen eroon pörröisistä hiuksista, mutta Chandler inhoaa niitä. Lopulta Monica myöntyy Chandleriin, kun jää leteistään kiinni suihkuverhoon. Phoebelle selviää että Mike on tapaillut naista nimeltä Precious (Anne Dudek) sillä aikaa kun he olivat erossa. Phoebe odottaa Miken asunnolla sillä aikaa kun Mike on eroamassa Preciouksesta, mutta Precious tuleekin Miken asunnolle.
220 2 The One Where Ross Is Fine Kaikki hyvin Ben Weiss Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 2. lokakuuta 2003
221 3 The One with Ross's Tan Rossin rusketus Gary Halvorson Brian Buckner 9. lokakuuta 2003
222 4 The One With the Cake Emman syntymäpäivä Gary Halvorson Robert Carlock 23. lokakuuta 2003
223 5 The One Where Rachel's Sister Baby-Sits Suudelman jälkeen Roger Christiansen Dana Klein Borkow 30. lokakuuta 2003
224 6 The One With Ross's Grant Apuraha Ben Weiss Sebastian Jones 6. marraskuuta 2003
225 7 The One with the Home Study Adoptiotarkastus Kevin S. Bright Mark Kunerth 13. marraskuuta 2003
226 8 The One with the Late Thanksgiving Kiitospäivä Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan 20. marraskuuta 2003
227 9 The One with the Birth Mother Äidin haastattelu David Schwimmer Scott Silveri 8. tammikuuta 2004
228 10 The One Where Chandler Gets Caugh Chandlerin seuralainen Gary Halvorson Doty Abrams 15. tammikuuta 2004
Rachel ja Phoebe näkevät Chandlerin menevän autoon vieraan naisen kanssa. Kun he soittavat Chandlerille, tämä esittää olevansa töissä. He uskovat, että Chandler pettää Monicaa ja kertovat havainnoistaan Rossille ja Joeylle. Nelikko kertoo asiasta Monicalle, mutta tämä ei reagoi asiaan niin kuin luulisi. Pian käy ilmi, että Monica ja Chandler etsivät uutta asuntoa lähiöstä, sillä he eivät halua kasvattaa tulevaa lastaan kaupungissa.
229 11 The One Where the Stripper Cries Itkevä strippari Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 5. helmikuuta 2004
Monica ja Chandler pitävät Phoebelle polttarit, mutta tämä on pettynyt koska he eivät ole kutsuneet stripparia. Rachel ja Monica palkkaavat strippasin (Danny DeVito) viime minuutilla, mutta kun tämä saapuu paikalle, Phoebe pilkkaa häntä. Strippari alkaa itkeä. Ross ja Chandler ovat luokion luokkakokouksessa ja muistavat tytön, josta he olivat tehneet tapaamattomuus-sopimuksen. Rossille selviää kuitenkin, että Chandler tapaili kyseistä tyttöä. Chandler kertoo Rossille, että tämä rikkoi myös sopimuksensa tapailemalla erästä toista tyttöä juhlissa. Monica ja Rachel olivat samoissa juhlissa ja Chandler muhinoi Rachelin kanssa saadakseen kostettua Rossille. Ross on järkyttynyt, sillä hän kertoo samana iltana olleen hänen ja Rachelin ensisuudelma, mutta myöhemmin selviää että Ross suutelikin Monicaa. Joey on julkkisvieraana viihdeohjelmassa Pyramidi, mutta pärjää surkeasti.
230 12 The One with Phoebe's Wedding Phoeben häät Kevin S. Bright Robert Carlock & Dana Klein Borkow 12. helmikuuta 2004
Phoeben erottaa hääsuunnittelijansa Monican häidensä harjoitusillallisella; myöhemmin lumimyrskyn alettua hän palkkaa tämän kuitenkin takaisin. Sillä aikaa Ross ja Chandler, joille ei oltu suotu minkäänlaista osaa alkuperäisissä häissä, kilpailevat bestmanin paikasta. Lumimyrskyn laannuttua molemmat kuitenkin saavat paikan ja Phoebe saa unelmiensa häät.
231 13 The One Where Joey Speaks French Joey puhuu ranskaa Gary Halvorson Sherry Bilsing-Graham & Ellen Plummer 19. helmikuuta 2004
Phoebe yrittää opettaa Joeylle ranskaa näytelmää varten. Rachelin isä saa sydänkohtauksen, joten Rachel lähtee Rossin kanssa tapaamaan häntä sairaalaan. Erica tulee vierailulle ja kertoo, että ei ole varma lapsen isästä.
232 14 The One with Princess Consuela Prinsessa Consuela Gary Halvorson Robert Carlock
Tracy Reilly
26. helmikuuta 2004
Rachel erotetaan työstään Ralph Laurenilta, mutta hän saa työtarjouksen Pariisista. Hiljattain avioitunut Phoebe aikoo muuttaa nimensä Phoebe Buffay-Hanniganiksi, mutta saa tietää että nimen saa muuttaa miksi haluaa, joten hän päättää nimetä itsensä Prinsessa Consuela Bananahammockiksi, mutta antaa ystävien kutsua itseään kuitenkin Valerieksi. Nimenvaihdokseen Mike toteaa, että aikoo itse muuttaa nimeksensä Paska Pussi. Sillä aikaa Monica ja Chandler näyttävät Joeylle heidän uutta taloaan ja tämä tapaa kahdeksan vuotiaan tytön (Dakota Fanning), joka saa hänet oivaltamaan että hänen tulee päästää irti.
233 15 The One Where Estelle Dies Estellen kuolema Gary Halvorson Mark Kunerth
David Crane & Marta Kauffman
22. huhtikuuta 2004
Joeyn agentti kuolee, mutta ystävykset eivät halua kertoa hänelle siitä, sillä meneillään on niin paljon muutoksia, joten Phoebe päättää esittää Estelleä. Chandler ja Monica saavat melkein naapurikseen Janicen. Ross yrittää saada Rachelille vanhaa työtänsä takaisin, jotta tämän ei tarvitsisi muuttaa Pariisiin.
234 16 The One with Rachel's Going Away Party Rachelin läksiäiset Gary Halvorson Andrew Reich & Ted Cohen 29. huhtikuuta 2004
235 17 The Last One (1) Loppu 1/2 Kevin S. Bright Marta Kauffman & David Crane 6. toukokuuta 2004
236 18 The Last One (2) Loppu 2/2 Kevin S. Bright Marta Kauffman & David Crane 6. toukokuuta 2004

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Yli 800000 katsojaa seurasi Frendien päätösjaksoa Helsingin Sanomat. 25.11.2004. Viitattu 15.4.2014.