Matt LeBlanc

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Matt LeBlanc
Matt LeBlanc 2010.jpg
Syntymäaika 25. heinäkuuta 1967 (ikä 47)
Syntymäpaikka Newton, Massachusetts Yhdysvallat
Aktiivisena 1988–
Oikea nimi Matthew Steven LeBlanc
Muut nimet Matt LeBlanc
Merkittävät roolit Joey Tribbiani (Frendit, Joey)
Jason Gibbons (Charlien enkelit, Charlien enkelit: Kurvit suoriksi)
Aiheesta muualla
IMDb

Matthew Steven ”Matt” LeBlanc (s. 25. heinäkuuta 1967 Massachusetts) on yhdysvaltalainen näyttelijä, joka tunnetaan Joey Tribbianin roolista televisiosarjoissa Frendit (1994–2004) ja Joey (2004–2006).

Frendien loppumisen jälkeen LeBlancin esittämä Joey sai oman spin-off-sarjansa Joey. Sarja ei kuitenkaan ole kerännyt katsojia toivotulla tavalla, ja sen tuotanto lopetettiinkin toisen tuotantokauden jälkeen. LeBlanc on esiintynyt Frendien lisäksi myös elokuvissa Charlien enkelit ja Charlien enkelit: Kurvit suoriksi. Vuonna 2011 hän teki paluun televisioon komediasarjassa Episodes, jossa hän esittää satiirista versiota omasta itsestään[1]. LeBlanc on esiintynyt lukuisissa mainoksissa sekä Alanis Morrisetten musiikkivideolla ennen näyttelijänuraansa. LeBlanc näkyy mukana Jon Bon Jovin musiikkivideolla Miracle.

LeBlanc meni naimisiin Melissa McKnightin kanssa 3. toukokuuta 2003. Heidän ensimmäinen yhteinen lapsensa, tytär Marina Pearl LeBlanc, syntyi 8. helmikuuta 2004. LeBlancin vaimolla, Melissalla, on lisäksi kaksi lasta edellisestä liitostaan (Tyler ja Jacquelyne). Pariskunta ilmoitti eroavansa vuonna 2006. Nykyään Matt LeBlanc seurustelee näyttelijä Andrea Anderssin kanssa. Andrea Anders näytteli myös Matt LeBlancin tyttöystävää sarjan "Joey" 2. tuotantokauden lopussa.

Filmografiaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Cast & Characters Showtime. Viitattu 21.2.2011. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.