Farmijoukkue

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Farmijoukkue on urheilujoukkue, joka tekee yhteistyötä ylemmällä sarjatasolla pelaavan suuremman seuran kanssa. Suurempi seura voi siirtää farmijoukkueeseen pelaajia, jotka eivät mahdu joukkueen kokoonpanoon tai jotka ovat esimerkiksi toipumassa loukkaantumisesta. Farmijoukkueita on käytössä muun muassa jääkiekossa ja jalkapallossa.

Pohjois-Amerikan liigat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Jääkiekossa NHL:n kaikilla seuroilla on farmisopimus jonkin AHL:ssa pelaavan seuran kanssa.[1] Yleensä NHL-uraansa aloittelevat pelaajat hakevat ensin kokemusta ja näyttävät taitotasonsa farmijoukkueessa ennen mahdollista siirtymistään NHL:ään. Myös jo pidemmän uran luoneet ja farmissa hyvin pelanneet pelaajat voidaan nostaa NHL-joukkueeseen. Vastaavasti heikosti NHL:ssä pelannut pelaaja voidaan siirtää farmijoukkueeseen hakemaan onnistumisia.

AHL-seuroilla on omia farmijoukkueita ECHL- ja CHL -sarjoissa.

IHL toimi vielä 1990-luvulla NHL:n vaihtoehtoisena farmisarjana AHL:lle. Sen toiminta loppui vuonna 2001, jolloin sen jäljellä olleet kuusi joukkuetta liittyivät AHL:ään.

Suomi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Suomessa joitain SM-liigaa alemmissa sarjoissa pelaavia joukkueita kutsutaan farmijoukkueiksi, koska ne tekevät pelaajayhteistyötä SM-liigassa pelaavien joukkueiden kanssa. Esimerkiksi Ilves on ilmoittanut farmijoukkueekseen Mestiksessä pelaavan LeKin.[2] Myös Jokereiden ja Kiekko-Vantaan yhteistyö on farmijoukkuemaista.[3]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. National Hockey League affiliations theahl.com. Viitattu 8.7.2013. (englanniksi)
  2. Farmi voi olla ponnahduslauta liigaan 2010. ilves.com. Viitattu 8.7.2013.
  3. Jokereiden ja Kiekko-Vantaan yhteistyö tiivistyy 20.2.2012. jokerit.com. Viitattu 8.7.2013.
Tämä urheiluun liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.