Keskustelu käyttäjästä:Jepse

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Hei, ja tervetuloa Wikipediaan, Jepse!

Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä:

Welcome to Finnish Wikipedia! Don't speak Finnish?

Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 5. toukokuuta 2007 kello 20.15 (UTC)

Minityngistä[muokkaa wikitekstiä]

Tervetuloa Wikipediaan! Kirjoitit Wikipediaan minitynkäartikkelin. Wikipediaan halutaan kuitenkin mieluummin laajoja artikkeleita, joten harkitse, voisitko lisätä perustietoja aloittamaasi artikkeliin. Kirjoita jatkossa uudet artikkelit vähintään tyngiksi. Lisää tietoa muokkaamisesta on ohjesivuilla. –Eetvartti 6. toukokuuta 2007 kello 11.28 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan LateNightDave.gif, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Musamies 6. toukokuuta 2007 kello 17.47 (UTC)

Isoista kirjaimista[muokkaa wikitekstiä]

Käytäthän isoja kirjaimia vain silloin, kun siihen on tarvetta. --Pikidi 10. toukokuuta 2007 kello 15.41 (UTC)

Allekirjoitus[muokkaa wikitekstiä]

Muistathan allekirjoittaa kaikki keskusteluviestisi sekä äänesi äänestyksissä. Se tekee keskustelujen seuraamisesta helpompaa. Allekirjoituksen voi lisätä helposti napsauttamalla tekstinmuokkausruudun yläpuolella olevan työkalurivin toiseksi viimeistä kuvaketta tai kirjoittamalla ~~~~ (neljä tildeä). -Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 22. toukokuuta 2007 kello 18.43 (UTC)

Hei! Valokuva jonka olet ottanut netistä, ei ole kuvakaappaus www-sivustosta ja se on siksi tekijänoikeusrikos ja kuvat tullaan poistamaan. Ole hyvä ja tutustu tekijänoikeuksiin uudestaan! --Ningyou 22. toukokuuta 2007 kello 18.55 (UTC)

Se on tekijänoikeudeton kuva, jolle ei ole paikkaa Wikipediassa. Simple as that. Sinuna minä hieman rauhottuisin. --Ningyou 23. toukokuuta 2007 kello 14.54 (UTC)
Ymmärrän kyllä, ei siinä mitään. Tulevaisuudessa sitten paremmi :) --Ningyou 24. toukokuuta 2007 kello 15.47 (UTC)

Päällekkäinen luokitus[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olet tehnyt päällekkäisiä luokituksia moniin tv-sarjojen artikkeleihin. Tämä ei ole suotavaa. Esimerkiksi: luokka Yhdysvaltalaiset draamasarjat kuuluu jo luokkaan Yhdysvaltalaiset televisiosarjat, joten luokkaa Yhdysvaltalaiset televisiosarjat ei lisätä enään artikkeleihin jotka on luokiteltu yhdysvaltaisiksi draamasarjoiksi koska ne sisältyvät tähän luokkaan toisen luokan kautta. Tähän käytäntöön voit tarkemmin tutustua Wikipedian ohjeissa aiheesta luokittelu. --Kimmo Laine 27. toukokuuta 2007 kello 07.20 (UTC)

Jaahas, olisi mukavaa jos noista kerrottaisiin heti, eikä niitä tarvitsisi sitten jälkeenpäin kaivella ties mistä. Mutta tiedänpähän nyt tuonkin. Kommentin jätti Jepse (keskustelu – muokkaukset).
Jotkut asiat vaan tulee opittua kantapään kautta. --Kimmo Laine 27. toukokuuta 2007 kello 11.22 (UTC)

Politiikkaan perehtyneet käyttäjät[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Nyt olisi tarjolla myös valmis käyttäjälaatikkomalline. Sen voi lisätä omalle käyttäjäsivulleen koodilla {{Käyttäjä Politiikka}} Yst. terv. Elena 14. heinäkuuta 2007 kello 11.52 (UTC)

Logon MTV3 MAX.jpg käyttö käyttäjäsivullasi[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Logoa MTV3 MAX.jpg saisi käyttää käyttöoikeuden mukaan vain artikkelissa MTV3 MAX, voit vaihtaa logon käyttäjäsivultasi johonkin vapaasti käytettävään kuvaan. Poistan logon käyttäjäsivullasi itse viikon kuluttua jos et itse sitä tee. –str4nd (jutskaa) 1. tammikuuta 2008 kello 16.29 (UTC)

Asia selvä. Pistetään kuva vaihtoon :) --Jepse 2. tammikuuta 2008 kello 18.26 (UTC)

Jepse, Onnellista Uutta Vuotta :)[muokkaa wikitekstiä]

Hi Jepse, have you enjoyed Conan lately? I would like to know if you could help make a short expansion ofthis article for the Finnish project (2-3 sentences)? Thanks so much and Happy 2008! :) -Noora-Piia 5. tammikuuta 2008 kello 20.25 (UTC)

Hi! New episodes of Conan starts on monday so I'm waiting. And of course I can try to make a short expansion :) --Jepse 5. tammikuuta 2008 kello 20.35 (UTC)
Yes :) I was joking, it's been a long wait ... if you would have seen Letterman yesterday, he had a long beard and no socks! Thanks so much for the expansion, I look forward to seeing it, Jepse! Talk to you soon, Noora-Piia 5. tammikuuta 2008 kello 20.45 (UTC)
Kiitos! Thank you, Jepse, it's a great addition. Did you also add the flag with the caption in English here? Also, did you see how similar the Finnish flag is to that of the party of the article which you improved? One is White and Blue while the other appears to be the same with Green and White. Kiitos! Noora-Piia 21. tammikuuta 2008 kello 20.32 (UTC)
You're welcome. I didn't add the flag, I just noticed it. And yes, their flag really looks like Finnish flag, Nordic Cross is getting popular! :) It's weekend now so lets see can I improve that article more. ;) --Jepse 26. tammikuuta 2008 kello 18.10 (UTC)

Hei! Suosittelen tutustumaan viivamerkkien oikeaoppiseen käyttöön. — str4nd 8. helmikuuta 2008 kello 16.33 (UTC)

Just just, tuohon pitääkin tutustua tarkemmin. En ole tiennytkään, että siinäkin on sääntöjä. No, nytpä tiedän tuonkin. Yritän muistaa jatkossa. :) Jepse 8. helmikuuta 2008 kello 16.44 (UTC)

Hei. Miks pistit Agricolan kuvan käyttäjäsivuilles? --P=A=H=P=A=H  ?¿ 28. maaliskuuta 2008 kello 16.52 (UTC)

Teki niin kauheasti mieli pistää joku kuva, niin päädyin sattumalta Agricolaan. --Jepse 28. maaliskuuta 2008 kello 16.54 (UTC)
Ok. --P=A=H=P=A=H  ?¿ 28. maaliskuuta 2008 kello 16.55 (UTC)
Toimitko, Jepse, myös muissa pedioissa? --Vaude 9. marraskuuta 2008 kello 13.18 (EET)[vastaa]
No joo, tuli tehtyä joskus tunnus Wikisitaatteihin ja Hikipediaakin on muokkailtu. --Jepse 9. marraskuuta 2008 kello 13.24 (EET)[vastaa]
Asia selvä, uteliaisuus tyydytetty. --Vaude 9. marraskuuta 2008 kello 14.17 (EET)[vastaa]
Se on hyvä että voin olla avuksi, heh. Ja nyt en edes viitsi kysellä miksi kysyt haluat tietää tuollaista. :D --Jepse 9. marraskuuta 2008 kello 19.42 (EET)[vastaa]
Tulkitsen tuon silti kysymykseksi ;) Minusta on mielenkiintoista havaita muidenkin tekevän samoja asioita kuin minä. Nyt vain mieleni tekisi kysyä, että mitä ajattelet Hikipediasta ja Wikipediasta sekä niiden suhteesta toisiinsa. --Vaude 9. marraskuuta 2008 kello 22.15 (EET)[vastaa]

ethän lisää tekijänoikeuden alaisia sanoja wikipediaan[muokkaa wikitekstiä]

suoja-aika on 70 vuotta tekijän kuolemasta, varmistathan aina ensin kuolinvuoden--Musamies 7. huhtikuuta 2008 kello 14.14 (UTC)

Lupaan pitää tästedes asian muistissa :) --Jepse 7. huhtikuuta 2008 kello 15.08 (UTC)

Elokuvan nimi[muokkaa wikitekstiä]

Julisteen tietoihin olit laittanut elokuvan nimen eri tavalla kuin artikkelissa: Monty Python ja Hullu Maailma <> Monty Pythonin hullu maailma. Kannattaisiko yhtenäistää?--Ulrika 8. huhtikuuta 2008 kello 12.25 (UTC)

Joo, huomasin asian ja korjasin sen. Nyt kaiken pitäisi olla kunnossa. --Jepse 8. huhtikuuta 2008 kello 15.46 (UTC)

Perusteluista[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin sinun vastustavan artikkelia hyväksi sen aihepiirin takia. Oletko oikeasti sitä, mieltä, että vain tiettyjen aihepiirien artikkelit voivat ansaita tunnustuksen? Kertoisitko vielä, millaisille aihepiireille sinä suosittelet SS/HA-estoa. Lab-oratory 16. kesäkuuta 2008 kello 07.40 (UTC)

Puhummehan Hotel Mariosta? En tarkoittanut, että vain tietyn aihepiirin artikkelit voivat saada Hyvä artikkeli -statuksen, mutta mielestäni näitä pelijuttuja on ollut ihan tarpeeksi, ei millään pahalla. Kun kyse on konsoli- tai tietokonepelistä, niin pitäisin parempana (ainakin tällä kertaa), että joku ns. merkittävämpi aihe olisi "Hyvä artikkeli". Mielestäni Wikipedian arvoa laskee, jos hyviä tai suositeltuja artikkeleita ovat Zeldat tai Spyrot. Hotel Mario on kuitenkin paljon keskimääräistä paremmin tehty artikkeli, ei siinä mitään. En missään nimessä halua mitään aihepiiriä estetyksi! --Jepse 16. kesäkuuta 2008 kello 14.41 (UTC)
Sanoin tämän edelliselle käyttäjälle ja sanon saman sinullekin: Tässä äänestyksessä perustelit vastustusäänesi näin: Kuva itse pelaajasta olisi hyvä. En oikein näe mikä tekee tästä pelaajasta hyvä artikkeli-statuksen ansainneen? Mielestäni nämä ovat aika erikoiset perustelut, sillä ensinnäkin hyvässä artikkelissa ei tarvitse välttämättä olla kuvia (Wikipedia:Ehdokkaat hyviksi artikkeleiksi:Kuvitus on toivottavaa, mutta ei välttämätöntä. ja toisekseen näissä äänestyksissä äänestetään artikkelia ei henkilöä. Olen kyllä samaa mieltä kanssasi, että kuva olisi hieno asia, mutta kun sellaista ei ollut saatavilla, päätin laittaa tämän suosteltu sivu -äänestyksen sijasta hyvä artikkeli -äänestykseen. --Nro92 23. kesäkuuta 2008 kello 17.40 (UTC)
Juu, ei se kuva välttämätön ole. Mutta artikkelista jäi puuttumaan sellaista, mikä mielestäni ansaitsee Hyvä artikkeli -statuksen. Ainakin tuota punaista linkkiä pitäisi saada pois. Hieno käännöstyö ja muutenkin kohdallaan, mutta ei vielä hyväksi. --Jepse 24. kesäkuuta 2008 kello 12.38 (UTC)
Kiitän täsmennyksestäsi. Olen jälleen samaa mieltä kanssasi, että punaisia pitäisi saada pois, ja pari olen tehnytkin, mutta onhan niitä vielä aika paljon. --Nro92 24. kesäkuuta 2008 kello 15.40 (UTC)

Haminan kaupunki[muokkaa wikitekstiä]

Heips. Aiheesta saisi varmaan wikisanakirjaan sivunkin kerta se on sanonta (pää on pyörällä kuin..). Teit nyt uo-sivun enkä siitä toki moiti, mutta arveletko että näistä vanhoista kaupungeista voisi olla omatkin artikkelinsa nykyisten liitoskuntien lisäksi? terv. --Höyhens 31. tammikuuta 2009 kello 13.00 (EET)[vastaa]

Tuota tuota, olen vähän pohtinut asiaa Kouvola-artikkelin yhteydessä. Tulin siihen lopputulokseen, että näistä vanhoista kaupungeista ei tarvitse tehdä omaa artikkeliaan. Juridisestihan kuntaliitoksissa kaikki vanhat kunnat lakkautetaan ja perustetaan uusi kunta, mutta jos tätä noudatettaisiin orjallisesti niin Wikipediasta voisi löytyä artikkelit: Kotka (1889-1974), Kotka (1974-1977) ja Kotka (1977-). Siinäkään ei varmaan olisi kovin paljon järkeä. Ääh, taidan antaa vaan itseäni "fiksumpien" päättää :) --Jepse 31. tammikuuta 2009 kello 19.51 (EET)[vastaa]

Translation.[muokkaa wikitekstiä]

Hello, I'm from the Portuguese Wikipedia, and I want to ask you a favour! Since the only translation from Maamme we have available is based on the Swedish version, I'd like to ask you to translate it into English directly from the Finnish version. Do you think you could do this for me? If you can't, no problem at all, but I'd be delighted if you could. Thank you a lot, hope to hear from you soon.

Herenvaryar 29. maaliskuuta 2009 kello 22.56 (EEST)[vastaa]

Yeah, why not : ) I try to do something . But unfortunately I can't promise you anything. --Jepse 29. maaliskuuta 2009 kello 23.11 (EEST)[vastaa]

Mikähän järki on pultata johonkin toimimattomaan systeemiin asukasluvun muutokset, joita ei kukaan valvo. Nehän muuttuvat kuukauden välein. Oiskos mahdollista selvittää kuka näitä valvoo? Kotka ja Kouvola varsinkin on hyviä esimerkkejä. Kouvolassa on puolestaan vanhoista kunnista lista, jotka nyt on ikäänkuin kaupunginosia. Kotkassakin puolestaan on asukasluku mitä pitäs päästä muuttamaan kun erikseen seutukunnankin pääsee muuttamaan. J.J-75 24. elokuuta 2009 kello 12.43 (EEST)[vastaa]

Joo, noissa asukasluvuissa on ollut aina joskus ties minkälaista häikkää. Ei ole ainakaan minua pahasti häirinnyt. Niin ja en tiedä kuka näitäkin valvoo, mulle ei ole oikein Wikipedian järjestelmä vielä auennut : ) --Jepse 24. elokuuta 2009 kello 16.56 (EEST)[vastaa]

Artikkelisivujen tyhjentäminen ei ole sallittua[muokkaa wikitekstiä]

Hei, artikkelisivujen tyhjentäminen ei ole sallittua. Jos haluat poistaa jonkun sivun, merkitse se roskaksi tai laita poistoäänestykseen. Lisätietoa poistokäytännöistä löydät poistokäytännön sivulta. Crimson Cherry Blossom™ 14. syyskuuta 2009 kello 22.13 (EEST)[vastaa]

Juu sori siitä Jay Lenon autokokoelmasta. Vaikutti niin turhalta, niin tuli sitten poistettua koko luettelo. --Jepse 15. syyskuuta 2009 kello 08.48 (EEST)[vastaa]
Ei siinä mitään. Nyt sitä onkin huomattavasti lyhennetty --> kompromissi saavutettu. Minua vain pistää silmään suuret poistot artikkeleissa ilman yhteenvetoa. Crimson Cherry Blossom™ 15. syyskuuta 2009 kello 10.04 (EEST)[vastaa]
Yhteenvetokin jäi tekemättä, sen muistin ikävä kyllä vasta jälkikäteen. Mutta lopputulos oli tässäkin hyvä, hienoa! Jatkossa hoidetaan asiat vielä paremmin. : ) --Jepse 15. syyskuuta 2009 kello 16.52 (EEST)[vastaa]

Hei! Kun kumoat muokkauksia tai merkitset roskasivuja, muista lisätä asianmukainen huomautus muokkauksen tehneen käyttäjän keskustelusivulle. Näin vähennetään hämmennystä ja estetään samoja käyttäjiä tekemästä jatkuvasti samoja virheitä. Ilmiselvän vandalismin tapauksessa huomautukset auttavat ylläpitäjää hahmottamaan tilanteen laajuuden. Lisää tietoa löytyy vandalismin torjuntaa käsittelevältä sivulta. –Juhko 7. lokakuuta 2009 kello 20.02 (EEST)[vastaa]

Homma selvä. Asianmukainen huomautus. --Jepse 7. lokakuuta 2009 kello 20.18 (EEST)[vastaa]

Ylen omistus[muokkaa wikitekstiä]

Moi, nyt rikotaan varmaan pilkunviilauksen ennätyksiä, mutta Yleisradio-artikkelissa kauan sitten ollut luku, jonka mukaan valtio omistaa 99,98 % Ylestä, perustui osakasluetteloon: valtio omisti tuolloin 4683146 osaketta 4683945:stä, eli 99,982... prossaa. Tämä tieto oli siis vuodelta 2005. Oliko tässä tapahtunut muutos, kun olet pari vuotta sitten vaihtanut tilalle 99,99 %? Sori että vaivaan tällaisella, mutta mulla ei ole parempaa tekemistä... Sinänsä pidän asiaa jopa jossain määrin merkittävänä, koska taidamme olla ainoa paikka, josta tämä tieto helposti googlettamalla löytyy ylipäänsä.--Rallette 24. marraskuuta 2009 kello 17.49 (EET)[vastaa]

Juupa. En pysty käsittämään ollenkaan, en edes keksi miksi ylipäätään olisin vaihtanut tuon 99,98 prosenttia 99,99 prosenttiin... Netistä en löytänyt mitään infoa asiasta. Eli minun puolestani voitte tehdä niillä mitä lystäätte :) --Jepse 24. marraskuuta 2009 kello 19.02 (EET)[vastaa]

Kuvituksesta[muokkaa wikitekstiä]

Moi, palautin muokkauksen, jossa olit lisännyt Sinuhe egyptiläisen kansikuvan Mika Waltarin artikkeliin. Kansikuvaa voi käyttää vain sitaattioikeudella, eikä Mika Waltaria käsittelevässä artikkelissa kirjasta puhuta niin paljon että sitaattioikeus mielestäni täyttyisi.--Tanár 14. joulukuuta 2009 kello 22.03 (EET)[vastaa]

Joo, arvelinkin että tulee joku tällainen ongelma, mutta laitoin kuitenkin... : ) --Jepse 15. joulukuuta 2009 kello 22.08 (EET)[vastaa]

Iltoja! Laitoit tuonne, että "In the year 200" ja sen perään suomennokseksi "vuonna 3000". Oliko kyseessä inhimillinen virhe vai suomennetaanko ko. teksti jossain tosiaan noin? :)-Henswick- Sermo? 16. tammikuuta 2010 kello 19.47 (EET)[vastaa]

Aaa, nyt ymmärrän. Pikku moka kävi : ) Tonight Show'ssa on nykyään sellainen sketsi kuin "In the Year 3000" joka suomennetaan tietenkin "Vuonna 3000". Late Nightissa taas oli Vuonna 2000. --Jepse 16. tammikuuta 2010 kello 19.52 (EET)[vastaa]
Noniin, johan selvisi :)-Henswick- Sermo? 16. tammikuuta 2010 kello 19.54 (EET)[vastaa]

Osoitepaljastuspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

osoitepaljastuspyyntö[muokkaa wikitekstiä]

Ole tehnyt sinusta osoitepaljastuspyynnön [1] --Ulrika 5. helmikuuta 2011 kello 10.25 (EET)[vastaa]

Olet käyttänyt kirjoittamissasi viesteissä henkilökohtaista hyökkäystä, joka on vastoin Wikipedian yhteisön hyväksymiä käytäntöjä. Ole hyvä ja tutustu käytäntöön ennen jatkamista. Mikäli jatkat henkilökohtaisten hyökkäysten kirjoittamista, voidaan muokkausoikeutesi poistaa ilman erillistä varoitusta. –Otrfan 6. helmikuuta 2011 kello 00.45 (EET)[vastaa]

Okei, sori. Wikipedia osaa myös kuumentaa tunteita. Pidetään homma asiallisena :) --Jepse 6. helmikuuta 2011 kello 00.50 (EET)[vastaa]
Jeps. Enkä minäkään tuon osoitepaljastuksen perustetta ymmärrä. --Otrfan 6. helmikuuta 2011 kello 00.54 (EET)[vastaa]

Terve! Olen huomannut, että olet tallentanut monta kuvaa Wikipediaan. Voitko hankkia jostakin rakennusyhtiö Hartelan logo ja lisätä sen kyseiseen artikkeliin?--82.128.222.232 20. kesäkuuta 2012 kello 15.47 (EEST)tetu[vastaa]

Hei! Onhan noita kuvia tullut tallennettua, mutta itse olen kokenut logojen löytämisen, muokkaamisen ja oikein laittamisen sen verran haastavaksi, että mieluummin jätän sen niille joilta löytyy enemmän asiantuntemusta. En oikein ole ymmärtänyt missä muodossa niitä pitäisi laittaa ja miten niitä pystyy muokkamaan. --Jepse (keskustelu) 20. kesäkuuta 2012 kello 16.03 (EEST)[vastaa]

Kun sinulta kerran onnistuu kuvien lataaminen, pystyisitkö hankkimaan jostakin Martti Miettusen kuvan? Miettusesta on ollut aikanaan kuva, mutta se on poistettu.--82.128.220.32 26. kesäkuuta 2012 kello 16.13 (EEST)[vastaa]

Pikainen googlettaminen ei ainakaan tuottanut tuloksia. Miettusesta on aika vaikea löytää kuvaa, jonka saisi helposti Commonsiin. Taitavat nimittäin olla tekijänoikeussuojattuja kaikki. --Jepse (keskustelu) 26. kesäkuuta 2012 kello 20.20 (EEST)[vastaa]

Itse löysin ookaboo.com-sivulta kuvan, joka on vapaassa käytössä. Itse asiassa se on se kuva, joka on poistettu Commonsista aiemmin.--82.128.219.1 26. kesäkuuta 2012 kello 21.33 (EEST)[vastaa]

Eli siis tarkoittanet tätä kuvaa. Ongelma näyttää olevan, että kuvan ei voida todistaa olevan otettu ennen vuotta 1966, joten se voi myös olla tekijänoikeuksien alainen. Näin asia on esitetty esim. kuvan poistokeskustelussa Commonsissa. Miettusen kuvan pitäisi voida täyttää tämä vaatimus. --Jepse (keskustelu) 26. kesäkuuta 2012 kello 22.08 (EEST)[vastaa]

Voisiko kuvan ladata eduskuntamatrikkelista? Joistakin pääministereistä, jotka ovat toimineet kansanedustajana kuten Juho Vennola, kuva on otettu edustajamatrikkelista.--82.128.222.232 29. kesäkuuta 2012 kello 15.19 (EEST)[vastaa]

Vennolan kohdalla voidaan olla varmoja, että kuva on otettu ennen vuotta 1966, sillä hän näyttää kuolleen jo v. 1938. Tekijänoikeus kuvaan raukeaa, jos se on otettu ennen v. 1966, mutta tietenkin tämä pitää pystyä todistamaan. Vennolan kohdalla se on selvää, sillä tuskin häntä on kuolemansa jälkeen kuvattu :) Eli samalla periaatteella voi ottaa kuvia matrikkeleista. --Jepse (keskustelu) 29. kesäkuuta 2012 kello 17.09 (EEST)[vastaa]

Päivämäärälinkeistä[muokkaa wikitekstiä]

Moi. Tähän muokkaukseen viitaten huomauttaisin, että ohjeen mukaan "Päivämäärät tai vuodet linkitetään vain, jos niillä on aiheen kannalta oleellista merkitystä". 85.194.250.88 5. huhtikuuta 2013 kello 10.19 (EEST)[vastaa]

Apua gradututkimukseen[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

kartoitan graduani varten Wikipedia-artikkeleita kääntävien käyttäjien asenteita ja kokemuksia crowdsourcing-kääntämisestä Wikipediassa.

Aihetta ei ole aiemmin tutkittu Suomessa, joten nyt on mahdollisuus tulla mukaan tekemään innovatiivista tutkimusta.

Osallistuminen käy helposti vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn 19.4.2013 mennessä vastanneiden kesken arvotaan viisi paria Finnkinon elokuvalippuja. Koska Wikipediaan rekisteröityjä kääntäjiä on vähän, olisi äärimmäisen tärkeää, että kaikki vastaisivat kyselyyn.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/3FC899E6E4D87543.par

Kiitos!

Tero Laurokari Turun yliopisto ttlaur@utu.fi

Jos ei kuitenkaan poistelisi maita paikkakuntien perästä, niin tietämättömän ei tarvitse lähteä etsimään missä se sijaitsee. Maan maininta on ihan normaali käytäntö. --Mtt.wiki (keskustelu) 22. tammikuuta 2017 kello 15.30 (EET)[vastaa]

Ruotsin valtiopäivien puhemies[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olet aloittanut sivun tuosta aiheesta. Jos sinua kiinnostaa, niin Yhteiskunta-toiveissa on noita puhemiehen aiheita, joista olisi kiva saada sivuja.--85.23.98.247 3. maaliskuuta 2017 kello 18.04 (EET) [vastaa]

Wikiprojekti Yhteiskunta[muokkaa wikitekstiä]

Moi! Muokkasin vähän projektisivua uudempaan uskoon. Jos sinua vielä kiinnostaa yhdessä tekeminen niin loin myös laatumallineen, jonka voi lisätä aihetta sivuavien artikkelien keskustelusivuille. Mukaan vaan jos innostusta löytyy! --Jylöstalo (keskustelu) 21. syyskuuta 2017 kello 20.01 (EEST)[vastaa]

Viikon 4 kilpailu[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos panoksestasi viikon 04 kilpailussa vuonna 2018. Voit hyvällä omallatunnolla lisätä seuraavat mallineet käyttäjäsivullesi:

Viikon 04 kilpailu vuonna 2018: Espanja ja Portugali {{VK palkinto|ruskea|viikko=04|vuosi=2018}}
Muista, että tämän viikon kilpailu on Uskonnollinen kirjallisuus. Onnea matkaan! Terveisin Parantaja asiantuntija ja UKBot (keskustelu) 29. tammikuuta 2018 kello 18.33 (EET)[vastaa]

Viikon 7 kilpailu[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos panoksestasi viikon 07 kilpailussa vuonna 2018. Voit hyvällä omallatunnolla lisätä seuraavat mallineet käyttäjäsivullesi:

Viikon 07 kilpailu vuonna 2018: Yritykset ja tavaramerkit {{VK palkinto|ruskea|viikko=07|vuosi=2018}}
Muista, että tämän viikon kilpailu on Olympialaiset. Onnea matkaan! Terveisin Zuissii ja UKBot (keskustelu) 20. helmikuuta 2018 kello 12.33 (EET)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey[muokkaa wikitekstiä]

WMF Surveys, 29. maaliskuuta 2018 kello 21.40 (EEST)[vastaa]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey[muokkaa wikitekstiä]

WMF Surveys, 13. huhtikuuta 2018 kello 04.38 (EEST)[vastaa]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey[muokkaa wikitekstiä]

WMF Surveys, 20. huhtikuuta 2018 kello 03.48 (EEST)[vastaa]

Punaisten linkkien naiset[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos työstäsi Punaisten linkkien naiset -kilpailussa vuonna 2018. Teimme yhdessä kuukauden aikana huikeat 958 uutta artikkelia. Voit hyvällä omallatunnolla lisätä seuraavan mallineen käyttäjäsivullesi:

Palkinto työstä Punaisten linkkien naiset -kirjoituskilpailussa vuonna 2018.
Palkinto työstä Punaisten linkkien naiset -kirjoituskilpailussa vuonna 2018.
{{Punaisten linkkien naiset palkinto|kuukausi=04|vuosi=2018}}

Hyvää kevään jatkoa! Terveisin Zache ja Olimar. --Fiwiki-tools-bot (keskustelu) 1. toukokuuta 2018 kello 23.57 (EEST)[vastaa]

Terve. Voisitteko päivittää artikkeliin Jolla (yritys) Jolla-yhtiön liikevaihdon, liikevoiton, tilikauden voiton ja henkilökunnan sekä lisätä oleellista tietoa yrityksestä, Antti Saarnio tietääkseni jättänyt Jollan? Kiitos! --Bau98 (keskustelu) 2. tammikuuta 2019 kello 19.23 (EET)[vastaa]

Asiakastieto ja Fonecta Finder voisivat ehkä olla hyviä lähteitä, kun Jolla ei ole pörssiyhtiö. Kiitän sinua, jos suostut muokkaamaan artikkelia Jolla (yritys). --Bau98 (keskustelu) 2. tammikuuta 2019 kello 19.26 (EET)[vastaa]
Voisitteko päivittää lisäksi myös artikkeliin Vincit Vincit-yhtiön liikevaihdon, liikevoiton, tilikauden voiton ja henkilökunnan vuodelta 2018? Kiitos! --Bau98 (keskustelu) 2. tammikuuta 2019 kello 19.32 (EET)[vastaa]
Terve! Jollan tulostiedot päivitetty, konsernitason tiedot löytyivät Taloussanomien sivustolta. Yritän katsella noita muita myöhemmin --Jepse (keskustelu) 2. tammikuuta 2019 kello 21.43 (EET)[vastaa]
Kiitoksia tuhannesti! --Bau98 (keskustelu) 3. tammikuuta 2019 kello 02.02 (EET)[vastaa]

Terve. Voisitteko lisätä artikkeliin Artekno yrityksen liikevaihdon, liikevoiton, tilikauden voiton ja henkilökunnan? Kiitos! --Bau98 (keskustelu) 8. tammikuuta 2019 kello 17.15 (EET)[vastaa]

Voisitko vielä hoitaa homman artikkelin Artekno osalta? Sen jälkeen lupaan jättää sinut ainakin hetkeksi rauhaan. --Bau98 (keskustelu) 8. tammikuuta 2019 kello 17.18 (EET)[vastaa]
Moikka, juu hoidettu :) --Jepse (keskustelu) 16. tammikuuta 2019 kello 21.47 (EET)[vastaa]

Lähdeviitteiden poistaminen[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olet poistanut useista henkilö- ja yritysartikkeleiden tietolaatikoista lähdeviitteitä. Myös tietolaatikoissa olevat tiedot tulee olla lähteistettyjä, ja etenkin silloin, kun itse artikkelitekstissä ei niitä käsitellä ja lähteistetä. Kyseisen kaltaisia artikkeleita oli useita, mitä nopeasti katsoin muokkauksiasi läpi. Esimerkiksi artikkelissa Kristian Gestrin oli poistamassasi lähdeviitteessä oikea tieto, että hän lopetti Karjalaisen II hallituksen puolustusministerinä 29.10.1971 kuten myös artikkelissa oikein kirjoitetaan. Nyt artikkelissa ei enää lähteistetä tuota tietoa, koska poistit lähdeviitteen, mutta ainoassa artikkeliin jättämässäsi henkilöä käsittelevässä lähteessä tuo päivämäärä on väärä 28.10.1971. Jos lähdeviite ei toimi, katso onko se arkistoitu archive.org Wayback Machinen tietokantaan, kuten tässä tapauksessa oli, tai onko alkuperäisellä sivulla vain muuttunut osoite kuten edelleen tieto löytyy Valtioneuvoston sivuilta tai jos sivua ei löydy enää ollenkaan merkitse se mallineella {{vanhentunut linkki}} tai {{404}}. Älä poista lähdeviitettä vain siksi, että se ei toimi, koska usein sen voi korjata edellä mainitsemallani tavalla. Artikkeleiden ei myöskään pitäisi olla resentistisiä, jossa aiheeseen liittyvät historialliset tiedot poistetaan ja korvataan nykyhetken tiedoilla. –Makele-90 (keskustelu) 9. kesäkuuta 2019 kello 17.17 (EEST)[vastaa]

Avasin keskustelua aiheesta kahvihuoneessa. Mielestäni tuo järjetön lähdesotku vaan tuhoaa artikkelien luettavuutta + on turhanpäiväistä. Ei noita kukaan ole menossa päivittämään... joku muu tapa on oltava! En oikein ymmärrä mihin viittaat yritysartikkeleissa, en mielestäni ole niihin koskenut - tai jos olen niin korkeintaan ollut tietojen päivittämistä. --Jepse (keskustelu) 9. kesäkuuta 2019 kello 18.07 (EEST)[vastaa]