Zaran

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Zaran
Zaran.jpg
Zaran, kaikkien aseiden herra
Luoja(t) (I) Mike Zeck
(II) Doug Moench & Paul Gulacy
Kustantamo Marvel
Ensiesiintyminen (I) Master of Kung Fu #77 (1979)
(II) Master of Kung Fu: Bleeding Black #1 (1990)
Oikea nimi (I) Maximillian Zaran
Status Aktiivinen
Ryhmäsidokset (I) Ukonnuolet
Voimat Teräasemestari
Suhteet

Zaran on Marvel-kustantamon sarjakuvissa esiintyvä superroisto. Marvel-universumin historiassa ainakin kaksi eri miestä on kantanut Zaranin nimeä. Alkuperäinen Zaran esiintyi ensimmäisen kerran amerikkalaisen Master of Kung Fu -lehden numerossa 77 (1979). Hahmon loi Mike Zeck. Toinen Zaran esiintyi vuonna 1990 julkaistussa Master of Kung Fu: Bleeding Black -julkaisussa. Tämän Zaranin loivat Doug Moench ja Paul Gulacy.

Suomessa Zaran esiintyi ensimmäisen kerran Wolverine -lehden kolmannessa numerossa (2002).

Zaran I[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maximillian Zaran on syntyjään Englannista. Jo varhain hän päätti ryhtyä palkkasoturiksi. Varmana päätöksestään Zaran alkoi harjoitella useiden erilaisten terä- ja ampuma-aseiden kanssa. Harjoittaessaan kylmää ammattiaan Zaran ajautui luonnollisesti kohtaamisiin supersankarien kanssa ja sai vaivoikseen superroiston aseman.

Zaranin ensimmäinen taistelu tapahtui kamppailulajien taitajaa, Shang-Chitä vastaan. Kung fun mestari voitti helposti Zaranin. Zaran ei kuitenkaan luovuttanut, vaan palasi haastamaan useita kertoja Shang-Chin. Myöhemmin Zaran ajautui törmäyskurssille myös Kapteeni Amerikan kanssa.

Zaran ei kuitenkaan luovuttanut vaan yhdisti voimansa muiden pelättyjen taistelijoiden Teräkäden sekä Paineaallon kanssa ja iski Länsirannikon Kostajia vastaan. Myöhemmin Zaran joutui taistelemaan myös Haukansilmää vastaan.

Zaran tutustui sittemmin toiseen palkkasoturiin, ranskalaiseen Batrociin ja liittyi tämän joukkioon, Batrocin Prikaatiin. Yhdessä joukko kävi Kapteeni Amerikan kimppuun, mutta hävisi taistelussa. Tämän jälkeen Zaran on nähty niin Gambiitin kuin Wolverinenkin kimpussa. Jälkimmäistä vastaan Zaran kävi puhtaasta näyttämisenhalusta, mutta menetti miltei henkensä Wolverinen lävistettyä tämä kynsillään[1].

Zaran II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen Zaranin henkilöllisyys ei ole tiedossa, mutta on paljastettu, että hän on harjoitellut yhdessä Maximillian Zaranin kanssa kamppailulajeja tullakseen itsekin palkkasoturiksi. Ei ole varmaa, missä vaiheessa ensimmäinen Zaran on kouluttanut seuraajansa. Kuten ensimmäinen Zaran, myös tämä superroisto haastoi verivihollisensa Shang-Chin taisteluun elämästä ja kuolemasta. Shang-Chi kuitenkin voitti hänet eikä uutta Zarania ole sen koommin nähty.

Voimat ja varusteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zaran ei omaa minkäänlaisia yliluonnollisia voimia. Hänellä on ikäisensä terveen, aktiivisesti harjoittelevan miehen nopeus, kestävyys ja fyysiset voimat. Zaran on kuitenkin hionut äärimmilleen taitonsa erilaisten tuliaseiden, mutta varsinkin muinaisten kamppailulajien aseiden kanssa. Zaran hallitsee erinomaisesti erilaisia tekniikoita nuija-, veitsi-, nunchaku-, shuriken- ja miekkatekniikoita.

Zaran käyttää myös suojaavia käsineitä sekä kaulasuojusta, joihin molempiin on kätketty pieniä heitettäviä saita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Wolverine #3 (2002). Egmont Kustannus Oy.