Worms Armageddon

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun


Worms Armageddon
WormsArmageddon.jpg
Kehittäjä Team 17
Julkaisija Microprose
Julkaisuaika 1999
Lajityyppi strategia
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Alusta Sega Dreamcast, Game Boy Color, Nintendo 64, PC, PlayStation
Tallennusväline CD
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Worms Armageddon on Worms-pelisarjaan vuonna 1999 julkaistu osa. Pelin kehitti Team 17 ja julkaisi Microprose.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tavoitteena on tuhota vastustajan joukkue. Tämä tapahtuu vuoroittain tehtävin hyökkäyksin, joiden tarkoitus on vahingoittaa vastustajan joukkueen matoja. Jokaisella madolla on oletuksena 100 ja enintään 200 energiapistettä (engl. hitpoints), jotka hupenevat madon joutuessa pelin erilaisten aseiden uhriksi. Energiapisteet voivat huveta kerralla kokonaankin madon pudotessa veteen. Asevalikoimassa osaa aseista voi käyttää rajattomasti, osaa aseista vain rajallisesti, mutta aseiden määrää voidaan vaihtaa pelin asetuksista. Aseilla on tarkoitus vahingoittaa vastustajaa, työkalut taas on tarkoitettu helpottamaan liikkumista. Työkaluilla voidaan esimerkiksi rakentaa metallinen seinä tai porautua maaston läpi. Pelin aikana kentälle saattaa pudota lisäasepakkeja (engl. Weapon crate), työkalupakkeja (engl. Utility crate) tai lisäenergiapaketteja (engl. Health crate). Näiden sisällön saa käyttöönsä koskettamalla niitä jollakin madolla tai eläinaseella kuten supersheep jolla voi halutessaan kerätä vaikkapa kentän kaikki lisäase ja työkalupakit. Kerätyn lisäenergiapaketin seurauksena myös joukkueen sairastuneet madot parantuvat. Kentällä saattaa olla myös tulikenttiä joihin osumalla kentän ja matojen vaurioita saa laajennettua.

Peli on pääasiassa usean pelaajan peli, mutta peli tarjoaa myös yksin pelattavia tehtäviä ja harjoituksia. Tehtävissä on yleensä harjoituksia, joissa opetellaan erilaisia taitoja kuten nopeutta, kranaatinheittoa ja taktiikkaa. Pelaajille on tarjolla myös pikapeli- ja internetpelimahdollisuudet. Yksinpeliin kuuluu myös Deathmatch, jossa oman joukkueen voittaessa pääsee taistelemaan seuraavan tason taitavampaa tietokonevastusta vastaan. Pelissä on paljon erilaisia työkaluja ja aseita. Pelissä uutta aikaisempiin osiin verrattuna ovat työkalut (tools/utilities), jotka auttavat pelaamista ja kestävät joko vuoron tai koko pelikierroksen.

Variaatioita[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Normaalin ampumisen lisäksi Wormsin pelaajat ovat kehitelleet uudenlaisia pelityyppejä. Tunnetuin niistä on Shopper-pelityyppi: sitä varten tarvitaan erityinen Shopper-teema ja -kartta, jotka ovat saatavilla internetistä.

Jokaisella madolla on 200 energiapistettä ja joukkueissa on 3-4 matoa. Vuoroittain aselaatikko putoaa jonnekin päin karttaa. Pelaajien on tarkoitus ninjaköyden avulla kerätä ainakin yksi aselaatikko ja sen jälkeen hyökätä köyden päästä. Mikäli pelaaja aikoo käyttää asetta, jota ei voi käyttää köydestä, voi tämä hyökätä normaalisti. Pelaaja, joka on viimeisenä, on jätettävä rauhaan, paitsi jos hyökkääjä osuu tämän lisäksi johonkuhun muuhunkin pelaajaan.

Katso myös[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]