Wikipedia:Ongelmat ja parannusehdotukset

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Replacement filing cabinet.svg Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua.

Käsitellyt ongelmat ja parannusehdotukset löytyvät arkistosta.

Keskustelua ikivanhasta ohjelmistopäivityksestä löytyy sivulta ohjelmistonpäivitys.

Ennen virheiden raportointia varmista, että ongelma ei korjaannu tyhjentämällä välimuistia. Sen voi tehdä esimerkiksi lisäämällä osoitteen perään ?action=purge.

Luokittelu, jaostot, sisarhankkeet?[muokkaa wikitekstiä]

Wikisanakirja (sanakirja)[muokkaa wikitekstiä]

Sivistyssanakirjahan se on, mutta miten erotetaan tavalliseen Wikipediaan kuuluvat asiat. Eikö osioita voisi jollakin tavalla yhdistää, vaikkapa artikkelin alle tulisi sanakirjan versio?

Olen pohtinut samaa. Ja kun päällekkäisyyksiä esiintyy aina ja joka sanasta ei viittis kirjottaa Wikipediaan tynkää, mut niiden termien määrittely vois olla ihan kätevä (Wiktionary). Eli usein tulee wikitettyä joku termi, josta ei kuitenkaan saa väännettyä artikkelia. Eli jospa Wikipediaan pystyis ainaki lisäämään ominaisuuden, että Wiktionaryyn pystyis linkittämään "suoraan", vaikka tyyliin: kerettiläinen. Ei viittis noita ulkosia linkkejä viljellä ja tynkiä ei viittis kirjottaa jokaisesta pikkujutusta tai sit yrittää kirjottaa viittä tuhatta merkkiä asian vierestä - käytettävyyshän siinä kärsii. Eli ainakin linkitys pitäis toimia sulavasti Wikipedian ja Wiktionaryn välillä (imo). Erkkimon 30. toukokuuta 2006 kello 23.14 (UTC)
Wiktionary.png
Etsi sana Wikisanakirjasta, vapaasta sanakirjasta
Wiktionary.png
Aiheesta sana on jo sivu Wikisanakirjassa, vapaassa sanakirjassa. Älä aloita artikkelia tänne, ellet tee siitä paria lausetta pidempää.
Joskus itse ehdotin en-wikin tapaista mallinetta, jossa kerrotaan, että aiheesta on sanakirjaversio eikä kannata aloittaa minitynkää ellei aiheesta ole enempää sanottavaa. Onhan meillä malline:Wikisanakirja (oikealla ylempi) ja mielestäni senkin voisi juuri ja juuri lätkäistä sellaisiin.
En enää löydä mallinetta en-wikistä, mutta suunnilleen tuon alemman kaltainen se oli.
Tämän keskustelun muuten voisi siirtää kahvihuoneen johonkin osioon (tekniikka), niin se saisi enemmän näkyvyyttä. Ja sopiikin enemmän sinne. -tKahkonen 31. toukokuuta 2006 kello 10.23 (UTC)

Käyttöliittymä[muokkaa wikitekstiä]

Macin Safari-selain kaatuu mikäli muokkauksen yhteenvetoon kirjoittaa jotain. Wikipedia on ainoa sivusto jolla olen saanut sen kaatumaan.

En ole huomannut tällaista vaikka olen editoinut Safarin eri versioilla useita artikkeleita ja useimmiten kirjoittanut myös yhteenvedon.

Sisäänkirjautuminen[muokkaa wikitekstiä]

Sisäänkirjautumissivulla on otsikko "Kirjaudu sisään", ja sisään kirjauduttua tullaan "Sisäänkirjoittautuminen onnistui" -sivulle. Onko tarkoitus, että sisäänkirjautuminen muuttuu sisäänkirjoittautumiseksi? --Harakka 21. heinäkuuta 2005 kello 11:23:32 (UTC)


Aloitan operoinnin kirjautumalla sisään. Sitten kun duunaan pitempää artikkelia ilman väliseivauksia ja istunto on siltä osin valmis, tallennan artikkelin, jolloin Wikipedia huomauttaa: Et ole kirjautunut sisään! Siitä huolimatta, että olin kirjautunut sisään, mutta en ollut tehnyt niitä väliseivauksia kesken artikkelin kirjoittamisen, sillä väliseivaukset näkyvät Tuoreissa muutoksissa, ja on olemassa se vaara, että joku menee ronkkimaan rakentamaani juttua kesken kaiken, ja sen jälkeen seivauksessa tuleekin herja: Tekstiä on muutettu! – Miten tässä siis pitäisi menetellä korrektisti? -- Evakonpoika 25. heinäkuuta 2005 kello 14:06:59 (UTC)

Ilmeisesti tämä wikimedia heittää käyttäjän ulos jos mitään ei vähään aikaan tapahdu. Erittäin ärsyttävää kyllä. Olen itse tehnyt niin, että olen ottanut koko tekstin leikepöydälle (siis maalaus ja kopiointi), kirjautunut uudestaan sisään, luonut artikkelin uudestaan ja läntännyt tekstin sinne. --ML 25. heinäkuuta 2005 kello 14:10:17 (UTC)
Olen kiertänyt hommaa niin, että selaimen historia-painikkeella olen päässyt tekstiin uudelleen käsiksi kun olen välillä käynyt kirjaamassa itseni uudelleen sisään. Menee välillä hankalaksi. -- Evakonpoika 25. heinäkuuta 2005 kello 14:15:27 (UTC)
Onkohan ulosheitto-ruuvia kiristetty toukokuun jälkeen, kun silloin en mielestäni lentänyt yhtä helposti eli nopeasti ulos? -- Evakonpoika 25. heinäkuuta 2005 kello 14:20:26 (UTC)
Kuinka pitkä aika on tarkemmin kyseessä? Valitsitko ”Muista minut”?. Session aikakatkaisu on noin 24 minuuttia. --Nahru 25. heinäkuuta 2005 kello 14:37:19 (UTC)
Miten Muista minut -toimii eli vaikuttaa? Eli mitä eroa on, pukittaako sen vaiko ei? Kas kun en ole huomannut siinä mitään eroa. Alun perin oletin, että sen jälkeen sisäänkirjoittautumisessa ei tarvitsisi enää naputella salasanaa, mutta ... joka kerta olen joutunut sen tekemään. – Olisiko tämä nyt sitten aikaan kytkettynä? -- Evakonpoika 26. heinäkuuta 2005 kello 11:57:34 (UTC)

ISBN[muokkaa wikitekstiä]

Suomalaisen wikipedian ISBN-linkillä pääsee paljon köyhempään linkkilistaan kuin englanninkielisessä. --Prhi 00:32 loka 28, 2004 (UTC)

Siitä vain lisäämään niitä Uusi LanguageFi.php, ehkä se joskus vielä tulee käyttöön. — Nahru 08:24 loka 28, 2004 (UTC)
Play.comin Books-osasto voisi kanssa olla tuossa Booksourcessa.

Kopitoitu kahvihuoneesta 2004-11-08
 • Kirjalähteet, eli mitä sivuja wikimme suosittelee, kun joku napsauttaa ISBN 13324234234 linkkiä.
  • HelMet Espoon, Helsingin, Kauniaisten ja Vantaan kaupunginkirjastot -lisätty
  • Kirjastot-sivustolla on monenlaisia hakuja joistakin kunnankirjastoista ja joistakin pääkaupunkiseudun muista kirjastoista. En ymmärrä , miten noihin kahten seuraavaan voi hakea suoraan niiden omilta sivuilta. Helsingin yliopiston kirjasto vaatiin haun URL:ään joitakin PID:ejä (käyntitunnukset?), joiden vanhennuttua haun URL lakkaa toimimasta ja on käytettävä sivuston hakulomaketta. Jos joku saa tolkkua Tampereen seudun kirjastojen haun rakenteesta niin kertokoon sen kaikille, sillä samaa ohjelmistoa näyttävät käyttävän ainakin Turun seudun ja Kymenlaakson kirjastot. -Jean d'Arc 20:24 loka 24, 2004 (UTC)
  • Jos haluatte kokeilla noita, niin korvatakaa sana MAGICNUMBER teoksen ISBN-tunnuksella.
  • Jos tuossa alkuperäisessä on jo jotain amazoonia ja muuta kirjakauppaa, eikö aiheellista olisi poimia vastaavasti vaikkapa bookplussaa ja suomalaista kirjakauppaa? —Flammie 12:05 loka 28, 2004 (UTC)
   • Hyvinkin aiheellista. Mutta ei kaikkea tarvitse selvittää kerralla. Yritin nyt muodostaa Suomalaisen kirjakaupan yleistä haku-URL:ää, mutta sivustolla on kehyksiä, sessionID:tä ja muuta härpäkettä, joten yrityksestäni ei tullut mitään -Jean d'Arc 14:35 loka 28, 2004 (UTC)
    • Minä kasasin tuonne bookplussan, jonka hakutoiminto oli kiitollisen helposti ja ymmärrettävästi tehty. Jos Suomalainen kirjakauppa on nähnyt noin paljon vaivaa estäessään ulkoisen linkityksen, voinemme olettaa, etteivät he haluakaan sivustoonsa viitattavan (ja jos sivusto on huonossa kunnossa ylläpitäjien kädettömyyttä niin kehnompi homma kaupalle sitten). —Flammie 14:56 loka 28, 2004 (UTC)
 • Eikö sopiva sivun nimi olisi pikemmin lähdekirjat tai lähdeteokset? Kirjalähteet kuulostaa kömpelöltä kännökseltä sanasta booksources, ja enkä ole edes kuullut koskaan sellaisesta suomen kielen sanasta. -Jean d'Arc 20:24 loka 24, 2004 (UTC)
  • Lähdeteokset tai -kirjat viittaisivat artikkelin lähdeluetteloon, nyt on kyse sen sijaan lähteistä, joista näitä kirjoja saa. Kirjalähteet on mielestäni hyvä yhteisnimitys ryhmälle {kirjakaupat, kirjastot, ...}. Ihmiskielet ovat produktiivisia ja toisinaan törmää sanoihin, joita ei ole ennen kuullut, ja jos on oppinut kielensä alkeet kykenee silti käsittämään sananmuodostuksesta sen tarkoitteen. —Flammie 12:05 loka 28, 2004 (UTC)
   • No, minä en käsittänyt, ennen kuin erikseen selitettiin. Mistä tämä kertoo? -Jean d'Arc 14:35 loka 28, 2004 (UTC)
    • Olisiko lähde sitten hankalampi sana käsittää kuin kuvittelin, tai jopa väärä? Yhdistin itse sen aika luontevasti englantiin ehkä. Itselleni ei tule mieleen muuta ratkaisua, jolla viitata yhteisesti mutta lyhyesti erilaisiin kirjapaikkoihin, ehkäpä siitä pitäisi kehitellä kirjalinkkejä tai jotain? —Flammie 14:56 loka 28, 2004 (UTC)
     • Kirjojen saatavuus? Kirjojen haku? Kirjahaku? Nämä tulivat lyhyessä ajassa mieleen. -Jean d'Arc 15:46 loka 28, 2004 (UTC)
 • Palautetta: Akateemisen kirjakaupan isbn haku ei toimi. Selvitin asian ja akateemisessa pitää olla viivat numerossa, jotta se toimii, esim. ISBN 951-31-3159-9 eikä yhteen pötköön ISBN 951-31-3159-9, joka ei toimi. Sitten sellaista että saisiko myös britti ja saksa amazonit myös koska niistä saa tilattua ilman tullia ja nopeammin kuin jenkki Amazonista. Se voisi olla suomalaisesta näkökulmasta parempi nämä kaksi. --Tuike 29. huhtikuuta 2005 kello 18:16:24 (UTC)
  • Tai nyt kun tarkemmin tutkin niin toimii kyllä jos laittaa akateemisen sivuilla manuaalisesti tuon isbn:n, mutta wikipedian kautta ei toimi. --Tuike 29. huhtikuuta 2005 kello 18:21:10 (UTC)
 • Tampereen seudun kirjastot -linkistä Kirjalähteet-toiminteessa: minusta linkki ei näytä toimivan. Ei ainakaan niin hyvin kuin tämä esimerkkilinkki Piki-kirjastojen hakuun, eli Pirkanmaan yleisten kirjastojen tietokantaan: http://kirjasto.tampere.fi/Piki?formid=fullt&typ0=6&dat0=9513133796. Esimerkkihaussa viimeinen numerosarja, dat0-parametri, on ISBN. Linkki vie hakutulokseen, josta yhdellä klikillä pääsee näkemään kirjan saatavuudet melkein kaikissa Pirkanmaan kirjastoissa, myös varaamaan kirjan, jos omaa tunnuksen. Nykyinen Tampereen seudun kirjastot -linkki antaa seuraavan aika karun tuloksen verrattuna Piki-hakuun, käy vaikka itse katsomassa: http://pandora.lib.hel.fi/cgi-bin/mhask/monihask.py?volname=&author=&keyword=&ident=9513133796-1&lang=kaikki&mat_type=kaikki&submit=Hae&engine_tampere=ON . Esitän linkin vaihtamista Piki-haun linkiksi. --Hamartolos 8. kesäkuuta 2006 kello 22.02 (UTC)
Poistin akateemisen ja vaihdoin Tampereen kirjastojen linkit. Tulevat voimaan ehkä joskus. Varmistakaa sitten että toimii. — Nahru 11. kesäkuuta 2006 kello 21.47 (UTC)

Toiminnot:Tilastot sivulla kummia lukuja[muokkaa wikitekstiä]

 • Toiminnot:Statistics -- Sivujen katsomiskerrat pitäisi poistaa tuosta, koska siltä osin nuo tilastot ovat selvästi rikki. Näin on tehty useimmissa muunkielisissä Wikipedioissa, ks. esim. en:Special:Statistics.
Pistin jo bugiraportin, katsotaan mitä kehittäjät vastaa. — Nahru 16:08 loka 11, 2004 (UTC)
Poistin ainakin väliaikaisesti tuon yhden kappaleen — Nahru 23:35 loka 20, 2004 (UTC)

Tyylikartta[muokkaa wikitekstiä]

Tiedoksi: Tyylikartassa (style sheet) määritellään kirjasintyypit ja -koot eri tyyleille sekä monia muita ulkoasuun vaikuttavia asetuksia.

Ongelma: Englanninkielisessä Wikipediassa linkit on alleviivattu, mutta suomalaisessa ei. Miksihän ei? Alleviivaus on melkein de facto -standardiesitys linkeille. Itse luen sivuja usein mustavalkoisella näytöllä (!), jolloin linkkien löytäminen vaatii hiirellä sohimista. Jussi Hirvi 20.7.2005 12:13

Oletko tehnyt muutoksia omaan monobook.css-tiedostoosi? Minulla linkit näkyvät alleviivattuina. –Antti Leväsaari(jutskaa) 20. heinäkuuta 2005 kello 09:18:33 (UTC)
Ja mitä olet laittanut asetuksistasi? Siellä on kolme vaihtoehtoa alleviivauksesta --Nahru 20. heinäkuuta 2005 kello 10:06:50 (UTC)

Paikallinen aika[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko Suomen wikipedian aika- ja päivämäärätiedot mahdollista saada Suomen ajassa? Tämän bugin perusteella kyseistä toiminnallisuutta ei ilmeisesti ole? En tosin tiedä, onko fi-wiki oma asennuksensa vai ei. Nikke 4. elokuuta 2005 kello 07:26:33 (UTC)

Muuten, tämä ei ole Suomen Wikipedia vaan suomenkielinen Wikipedia. Siinä on ero. (Eikö asetuksista löytyvä aikavyöhykesäätö toimi?) --Hasdrubal 4. elokuuta 2005 kello 08:52:46 (UTC)
En tiennyt, että tuollainen asetus on olemassa. Mielestäni sen oletusarvona pitäisi olla Suomen aika, koska lienee kuitenkin aika kiistatonta, että suurin osa käyttäjistä on Suomessa. Nikke 4. elokuuta 2005 kello 09:35:38 (UTC)

Artikkelin muokkaa-kenttä vääntäytyy ikävästi tekstiosan päälle[muokkaa wikitekstiä]

Ilmeisesti yleinen ominaisuus Wikipediassa, että usea peräkkäinen kuva tai taulukko aikaansaa ilmiön Muokkaa linkkien siirtymisestä tekstiosan päälle. Voisiko joku ohjeistaa, ettei kovin montaa objektia kannata ketjuttaa vaan viedä tekstin sekaan. Esimerkkinä Belize, joka selvästi kärsii jo tästä ilmiöstä ainakin vanhemmilla Konqueror ja Mozilla selaimilla. Lamat 21. lokakuuta 2005 kello 19:08:53 (UTC)

Valitettavan totta. Toisinaan auttaa kun kuvia siirtää hieman eri paikkaan, eri otsikoiden alle. Voit käyttää artikkelissa myös
__NOEDITSECTION__ 
koodia, joka poistaa sivulta Muokkaa-linkit. -- Ism 21. lokakuuta 2005 kello 19:25:49 (UTC)

Piilotettavat mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Piilotettavissa mallineissa on se "Näytä" ja "Piilota"-linkit, mitä klikkaamalla tapahtuu se juttu, kokeile esimerkiksi Malline:Helsinki. Mielestäni olisi kiva, jos siinä olisi lisäksi nuoli alas- tai ylöspäin selkeyttämässä, mitä siitä tapahtuu. Unicodea käyttämällä se onnistuu, kuvia käyttämällä kai ei. Tässä ehdotuksiani:

 • Näytä ↴
 • Piilota ↺
 • Näytä ↧
 • Piilota ↸
 • Näytä ⇊
 • Piilota ⇑

Kokoelma Unicode-nuolia löytyy sivulta [1] --Hautala 16. joulukuuta 2005 kello 15:23:02 (UTC)

Safari ja työkalupalkki[muokkaa wikitekstiä]

Saako muokkauksen työkalupalkin jotenkin näkymään Safarissa? Käyttäjäsivun asetuksilla ei tunnu olevan vaikutusta. Olis vaan hirmu kiva. – SS 28. helmikuuta 2006 kello 21.38 (UTC)

Muut[muokkaa wikitekstiä]

Luokittelu redirect -sivusta[muokkaa wikitekstiä]

Osaisiko joku neuvoa, mikä on järkevä toimintatapa seuraavassa tilanteessa: Englantilaisesta lastenkirjailijasta ja matemaatikosta Lewis Carrollista on sivu, ja sinne redirect sivulta Charles Lutwidge Dodgson, joka on Carrollin oikea nimi. Hänet tunnetaan lastenkirjailina nimellä Carroll, joten tämä on järkevää linkittää luokkaan Englantilaiset kirjailijat. Mutta matemaatikkona hänet tunnetaan nimellä Charles Lutwidge Dodgson, joten olisi järkevää linkittää tämä redirect-sivu luokkaan Matemaatikot. Se ei kuitenkaan ilmeisesti ole mahdollista? Käyttäjä:Veli Holopainen

Ehdotus[muokkaa wikitekstiä]

älä laita redirectiä, vaan pieni artikkeli aiheesta joka koskee lähiten kyseistä nimiversiota, ja linkki varsinaiseen artikkeliin kyseisestä henkilöstä.

KÄÄK. Sitten se pitäisi merkitä minityngäksi ja yhdistää ja poistaa tms. Höyhens 15. syyskuuta 2005 kello 15:49:18 (UTC)

hakukoneiden ongelma[muokkaa wikitekstiä]

Kun tekee haun hakukoneella, ohjautuu usein esim. artikkelin keskustelusivulle, mikä on tietenkin huono asia. Itse olen käyttänyt Googlea, ja tuollaisiin tilanteisiin joutunut. Voitaisiinko sopia jokin formaatti artikkelilinkille, tai voisiko keskustelusivun alkuun saada valmiin, pysyvän selkeän linkin, itse artikkeliin. Siis ajatellen ihmistä, joka etsii netistä tietoa jostakin asiasta, ja päätyy artikkelin keskustelusivulle. Siis tähän tyylin, esim. artikkelin psykoosi keskustelusivulla alussa selkeä teksti: Mikäli etsit tietoa psykoosista, klikkaa tästä.

Haku ei toimi täysin oikein[muokkaa wikitekstiä]

Kun teen haun sanalla Verdi[2], en löydä artikkelia Giuseppe Verdi. --Hautala 17. joulukuuta 2004 kello 12:01 (UTC)

Wikipedia on fantastinen usein, mutta haku esim. suomeksi ei aina toimi, vaikka Google ymmärtääkseni osaa hyvinkin tarkasti hakea sanoja tiedostoista ja artikkeleista. Viimeksi hakiessani tietoa hakusanalla AHMA löysin hyvän tiivistetyn, suomenkielisen tekstin, mutta en ennen kuin olin hakenut tietoa em. eläimen latinankielisellä nimellä (Gulo gulo) mennyt siitä suomenkieliseen versioon. Mistä johtunee, ettei löytynyt suoraan, vaikka olemassa oli hyvä tiivistetty suomenkielinen teksti? Tähän tyytyväisenä mutta haun suhteen yllättyneenä kysyy KJK.

Katoavat muokkaukset[muokkaa wikitekstiä]

Olen tänään todennut kahden muokkauksen katoavan muokkaushistoriasta. Ensin palautin vandalismia artikkelissa taloustiede, mutta nyt sen historiasta ei löydy palautusta edeltänyttä nimetöntä muokkausta: [3]. Toiseksi lisäsin artikkeliin Ukrainan presidentinvaalit 2004 kuvia, mutta muokkaukset eivät jostain syystä näy historiassa: [4]. Kuvat (kolme karttaa) tosin näkyvät artikkelissa. --Hautala 5. tammikuuta 2005 kello 12:32 (UTC)

No nyt taloustiede-artikkelin historiassa näkyy se vandalisointi. --Hautala 6. tammikuuta 2005 kello 12:40 (UTC)

Artikkelien luominen nopeammaksi[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelien luominen nopeutuisi jos Wikipedian tietokanta tarkastaisi automaattisesti onko jostakin tietystä sanasta tehty jo aiemmin artikkelia (vrt PlanetMath). Tällöin tietokanta voisi automaattisesti lisätä oikean linkin. Uskoisin tämän olevan hyvinkin mahdollista nykyaikana, kunhan sanojen perusmuotojen tunnistus saataisiin toimimaan järkevästi.

Lisäksi toivoisin matematiikkatilan noudattavan täydellisesti LaTeX-koodia, joka on minulle tutumpi tapa latoa matikkaa kuin math-tagit.

Myös Wikipediassa sivuilta toisille liikkuminen olisi syytä saada nopeammaksi.

=Ohje-linkki on rikki[muokkaa wikitekstiä]

Navigaatiolinkeissä – Etusivu | Tietoja | Ohje | UKK | Toimintosivut | Kirjaudu ulos – näyttää olevan paha töppäys: Ohje viittaa Ohje:Ohjeeseen, kun sen pitäisi viitata Wikipedia:Ohjeeseen. --Card 4. toukokuuta 2005 kello 16:47:15 (UTC)

Tuossa muokkaustoiminnon Muokkausohjeet-linkissä on myös tuollainen vika. Tein väliaikaisen korjauksen kirjoittamalla redirect-sivun. --Iiro Laiho Muokk. Kesk. 7. toukokuuta 2005 kello 16:16:10 (UTC)

Muokkausohjeet-linkki on rikki[muokkaa wikitekstiä]

Eli samantapainen kuin tuo ylempikin, muokkaussivuilla oleva Muokkausohjeet-linkki viittaa Ohje:Kuinka_sivuja_muokataan, vaikka oikea viittaus olisi Wikipedia:Kuinka_sivuja_muokataan.

Tein väliaikaisen korjauksen Redirect-sivulla. --Iiro Laiho Muokk. Kesk. 7. toukokuuta 2005 kello 16:17:11 (UTC)
Ylläpitäjät: Te pystytte korjaamaan linkin, muuta sivulla MediaWiki:Edithelppage:
Help:Kuinka_sivuja_muokataan => Wikipedia:Kuinka_sivuja_muokataan. --mzlla 22. toukokuuta 2006 kello 12.50 (UTC)

Ongelmasivut[muokkaa wikitekstiä]

NPOV- ja muut ongelmasivut pitäisi aika ajoin tarkistaa. Ei ole mitään järkeä, että joku NPOV-mallinne on ja pysyy artikkelissa kuukausikaupalla, eikä artikkelia edes yritetä neutralisoida tai saattaa muuten kuntoon. Joka lätkän laittaa, voi odotella muutaman viikon, jonka jälkeen menee ja tekee tarvittavat korjaukset, jos korjauksia ei ole "vastapuoli" tehnyt lainkaan. Kun mallinne unohtuu, niin se jää sinne ja vaikka ongelma korjautuu ajan saatossa mallinne on ja pysyy niin kuin tauti.

Jos artikkelia taas jatkuvasti korjataan ja parannellaan, niin silloin mallinnetta tarkkaillaan kunnes se tyydyttää mallineen laittajaa. Mallineen laittajan pitää vastaisuudessa selvästi ilmoittaa keskustelusivulla, koska on mallineen laittanut ja miksi. Jos epäkohtia ei julkaista, mallineen voi poistaa välittömästi. Epäkohdan julkaisuksi ei riitä yhteenvetosarakkeen teksi. --—Lemmikkipuu 3. kesäkuuta 2005 kello 16:40:19 (UTC)

Uutena kirjoittajana yritin etsiä ohjetta tai käytäntöä näiden mallineiden poistamisesta, sellaista ei liene olemassa ? Kirjoittamaani artikkeliin oli käyty laittamassa "Tämän artikkelin määritelmä puuttuu..." ja "Tämän artikkelin ulkoasu ja tyyli..." -mallineet. Sinänsä varmastikin aiheellista ensimmäisen version ollessa kyseessä, mutta kun teen korjauksia artikkeliin, poistanko huomautukst itse ja jään odottamaan, jos joku katsoo aiheelliseksi laittaa vastaavan uudelleen ? Vai poistaako jokin "instanssi" tai mallineen alkuperäinen lisääjä nämä korjausten jälkeen ? --MuscTor 23. elokuuta 2006 kello 12.03 (UTC)
Mikäli lisäät määritelmän, voit toki kyseisen mallineen poistaa, ja uskoakseni voit poistaa itse myös ulkoasuun liittyvän mallineen harkintakykyä käyttäen. –Anchjo(jutskaa) 23. elokuuta 2006 kello 13.50 (UTC)

Miten pitäisi suhtautua sivuihin, jotka on merkitty tynkäartikkeleiksi, mutta joiden sisältöä ei ole mielekästä laajentaa, vaan ennemminkin liittää tieto asiasta kertovan yleisartikkelin alle? Esimerkki: Tendu-sivu kertoo yhdestä balettiliikkeestä. Liikkeitä ja niihin liittyviä termejä on jokseenkin paljon. On olemassa artikkeli Luettelo balettitermeistä, jossa ne on selitetty. Mikä olisi tämän tynkäprojektin mukainen toimintatapa? On aika hassua, jos vain laajennetaan ja parannetaan yhdestä satunnaisesta liikkeestä tehtyä sivua, mutta ei kuitenkaan tehdä jokaisesta liikkeestä omaa sivua. --Eevi 25. heinäkuuta 2007 kello 08.13 (UTC)

Luo artikkeli-tekstikenttä etusivulle[muokkaa wikitekstiä]

Tarkoitan tällä sitä, että etusivulla voisi olla pieni, yhden rivin "kirjoituslaatikko" jonka alla olisi näppäin "Luo Artikkeli", joka loisi tekstilaatikkoon kirjoitetun nimisen artikkelin. Tämä nopeuttaisi hiukan luontia, eikä mielestäni olisi mikää turha juttu. Sen "boksin" voisi sijoittaa myös siiry/etsi laatikon alle, tai lisätä kolmas "näppäin". --Hazjibab 7. heinäkuuta 2005 kello 15:16:54 (UTC)


Sijoita minne parhaaksi näet. --Nahru 8. heinäkuuta 2005 kello 07:27:14 (UTC)
Joku ylläpitäjä voisi laittaa jonnekin kohti etusivua tuommoisen? --Hazjibab 8. heinäkuuta 2005 kello 08:49:05 (UTC)
Sama efekti kun kirjoittaa arikkelin nimen etsilootaan ja painaa sitä punaista linkkiä. Tai kirjoittaa sen osoiteriville. – linnea 8. heinäkuuta 2005 kello 11:31:32 (UTC)
Entä onko mahdollista tehdä sellaista laatikkoa joka avaisi uuden sivun jossa olisi vaikka joku tietty artikkelimalli tai malline pohjaksi uudelle sivulle? Sellainen esimerkki oli mielestäni jossain toisessa Mediawikiä käyttävässä wikissä? Nopeuttaisi todella paljon artikkelin rakentamista ainakin joissain tilanteissa. LasseS 27. syyskuuta 2007 kello 09.00 (UTC)

Tarkkailulista-ongelma[muokkaa wikitekstiä]

Miten saan uudelleennimetyt artikkelit takaisin tarkkailulistalle? Tarkkailulistallani olivat artikkelit "Extropianismi" ja "Nootropiinit". Kun niiden nimet muutettiin (Ekstropianismi ja Nootropiini), ne hävisivät tarkkailulistaltani. Tarkkaile-painike on kuitenkin molemmilla sivuilla päällä. Tähän on varmasti jokin yksinkertainen ratkaisu, jota en nyt hoksaa. Help computer? -- Vizikahn

Mene artikkeliin ja klikkaa ylhäällä olevaa välilehteä "Tarkkaile". -- Evakonpoika 26. heinäkuuta 2005 kello 12:02:58 (UTC)
Tai paina näppikseltä [alt-w]. -- Evakonpoika 26. heinäkuuta 2005 kello 12:05:59 (UTC)
Kuten sanottua, ongelma on siis siinä, että "Tarkkaile"-välilehti ON artikkeleissa päällä, mutta ne eivät siltikään näy tarkkailulistalla. Vizikahn 26. heinäkuuta 2005 kello 14:27:26 (UTC)Vizikahn
Ovatko artikkelit muuttuneet sinä aikana? Voit tietysti yrittää ensin poistaa ne tarkkailulistalta ja sitten lisätä ne myöhemmin. Ei tähän muuta ohjetta taida olla. :) – linnea 26. heinäkuuta 2005 kello 14:44:28 (UTC)
Okei, kun muutan uudelleennimettyä artikkelia, se näkyy jälleen tarkkailulistalla. Ongelma ratkaistu. --Vizikahn 26. heinäkuuta 2005 kello 15:45:38 (UTC)

Tarkkailulistan käyttö olisi nykyistä sujuvampaa, jos voisi merkitä käyttäjiä "luotetuiksi" ja valita sitten tarkkailulistassa, ettei näiden käyttäjien muokkauksia tarvitse näyttää, samaan tapaan kuin nyt voi valita, ettei pieniä muutoksia näytetä. Silloin uusien ja satunnaisten - arvaamattomien - käyttäjien muokkaukset olisi helppo poimia tarkastettaviksi.--Hamartolos 18. kesäkuuta 2006 kello 09.56 (UTC)

Tietokantojen hyödyntäminen Wikipediaan[muokkaa wikitekstiä]

Äskettäin Wikipediassa oli sivuilla Fernando Alonso ja Kimi Räikkönen ristiriitaista tietoa kyseisten ajajien piste-erosta MM-sarjassa. Ongelma olisi helppo korjata jos Wikipediaan voisi tallentaa tietokantaan tietoja kuskien sijoituksista ja hakea artikkeleihin oikeat tiedot SQL-kyselyn avulla. Wikipediasta saisi helpommin ylläpidettävän mikäli siihen laitettaisiin tuki SQL-kyselyille. Nyt vaarana on se että laajentuessaan Wikipediaan jää yhä enemmän ristiriitaista tietoa. SQL-kyselyiden tuki vaatisi muutoksia Wikipedian sisäisiin tietorakenteisiin, mutta lopputuloksena olisi helpommin ylläpidettävä tietosanakirja. --Matikkapoika 25. heinäkuuta 2005

ei missään nimessä mitään scriptiä, koodia, sql-kantaa tai bottia joka automaattisesti wikipediaa päivittäisi wikipedian ulkopuolelta tai tietokantaa joka määrittelemättömästi paisuu ilman ihmisvalvontaa, ei mitään järkeä tai jos sellaista käytetään niin ainostaan linkkeinä. Tietokannoissa piilee omat riskinsä ja tässä tapauksessa mielestäni SQL-kyselyissä piilee enemmän vaaroja kuin hyötyjä, kun ajatellaan pitkällä tähtäyksellä. --Juan ramirez 15. huhtikuuta 2008 kello 06.39 (UTC)
Kannatan Wikipedian kehittämistä entistä yksinkertaisempaan suuntaan. Uskoakseni tämä suunta sallisi kuitenkin Matikkapojan kaipaamat, selvästi tarpeelliset toiminnot. Esimerkiksi formulakuljettajasta kertovalle sivulle voitaisiin varmaankin lisätä käsky, joka noutaa tarkan luvun jostakin muualta, aivan toiselta palvelimeltakin, vaikkapa Freebasesta. Ymmärtääkseni Freebase on suunniteltu mm. täsmällisten numerofaktojen tallentamista ja näiden tietojen koneellista noutamista varten; toisaalta Wikipedia vaikuttaisi olevan parhaimmillaan vapaamuotoisena ja kansantajuisena. Eikö tämä muka ole win-win? --Mr. MasterBastard 15. huhtikuuta 2008 kello 17.32 (UTC)

Satunnainen artikkeli antaa sisällöttömiä sivuja[muokkaa wikitekstiä]

Satunnainen artikkeli linkki antaa välillä sivuja joilla ei ole mitään tietosisältöä, kuten vuosiluvut (esim. 123). Voisiko näihin "tyhjiin" vuosilukuartikkeleihin lisätä jonkinlaisen "Ei tapahtumia" -mallineen, jolla varustettuja sivuja ei löytyisi Satunnainen artikkeli -toiminnolla? TeemuN 8. elokuuta 2005 kello 10:17:09 (UTC)

Vaikka tuollainen malline olisikin, valtava työ siinä olisi. Noita vuosilukuartikkeleita on tosiaan tehtailtu valtaisia määriä tavoitteena ilmeisesti lähinnä nostaa artikkelimäärää joidenkin muiden wikipedioihin ohi ja negatiivisena puolena on, että se näkyy satunnaisartikkelissa (ja tätä on käytetty argumenttina Wikipediaa vastaan nettipalstoilla). Vuosilukuartikkeleita ei nyt toivottavasti enää tehtailla lisää (huolestuttavana piirteenä on ilmennyt vuosilukuartikkelit kaukaisesta tulevaisuudessa 2060-luku) ja niiden osuus vähenee satunnaisartikkeleista, hitaasti kylläkin. --ML 8. elokuuta 2005 kello 11:30:28 (UTC)
Niin. "Ongelman" pikaisena ratkaisukonstina on alkaa kirjoittaa sisältöä niihin artikkeleihin. --TBone 8. elokuuta 2005 kello 11:35:16 (UTC)
Tarkoitit varmaan: ongelman "pikaisena" ratkaisukonstina... --ML 8. elokuuta 2005 kello 11:36:15 (UTC)

Linkitykset muiden kielien vastaaviin artikkeleihin[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko Wikipediaan mahdollista saada linkityksiä muiden kielien vastaaviin artikkeleihin? Esimerkiksi tieteellistä aineistoa löytyy englanniksi huomattavasti enemmän ja tarkemmin, jolloin olisi hienoa saada suomenkielisestä vastineesta suora linkki ainakin englanninkieliseen vastineeseen. Tieteelliset termit ovat erittäin vaikeita käänntettäviä ja siksi voi olla vaikea edes etsiä vastinetta suomenkieliselle tieteelliselle termille, varsinkaan jos siitä ei ennestään tiedä mitään.

Lue lisää sivulta Wikipedia:Kieltenväliset linkit --LasseS 3. toukokuuta 2008 kello 12.19 (UTC)

Tuplakielilinkit[muokkaa wikitekstiä]

Minerva-riutta-artikkelin kohdalla tuli jo kauan miettimäni asia esille. siellä on nyt kaksi en-linkkiä, toinen Minerva-reefs ja toinen Republic of Minerva. Tämä ei minusta ole suurikaan ongelma. Mutta pohdittavaksi jatkossa - kuis näiden kanssa menetelään, kun kielet ei mene yksi-yhteen kuitenkaan. Tulevaisuudessa Interwikin ydinkysymyksiä, sanoisin. Höyhens 7. tammikuuta 2006 kello 03:30:23 (UTC)

Ehdotus Suomen Embassyn/Lähetystön idean laajentamiseksi[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Tässä erikielisiä wikipedioita selaillessani olen tuuminut seuraavaa: Olisikohan Wikipedian hengen vastaista tehdä Suomen wikipedian kansainvälinen lähetystö (embassy): a) paremmin näkyväksi etusivulla ja b) jonkinlaiseksi pieneksi informaatiokeskukseksi niille, jotka kirjoittavat Suomeen liittyvistä asioista muilla kuin kotimaisilla kielillä? Olen aika paljon korjaillut esim. englanninkielisen Wikipedian tekstejä, koska niissä esim. maantieteellisissä nimissä saatetaan ruotsinkielisiä ja suomenkielisiä paikannimiä käyttää sikin sokin (ajoittain suomenkielisessä wikipediassakin kyllä). Tästä(kin) asiasta on olemassa esim. Yhdistyneiden Kansakuntien ja Kotim. kielten tutkimuskeskuksen suositus (onko wikihengen mukaista käyttää?), jonka tuollaiseen "FinnGuideen" voisi sisällyttää? (löytyy muuten tästä [5]). Voisi olla hauska koota jonkinlainen Finland Wiki FAQ tuonne samaiselle paikalle nopeaa selausta varten? Clarifer 18. helmikuuta 2006 kello 17.40 (UTC)

Hakutermien lisääminen niiden näkymättä itse artikkelissa[muokkaa wikitekstiä]

Heipähei! Kysymys ei koske tällä kertaa wikipediaa, vaan erästä toista wiki-julkaisujärjestelmää. Onko wikikoodissa erillistä systeemiä hakusanojen lisäämiselle artikkeliin, ilman että ne sisällytetään artikkelin tekstiin tai <!-- --> -tagien väliin? --85.156.137.80 13. heinäkuuta 2006 kello 19.02 (UTC)

Keskustelusivut[muokkaa wikitekstiä]

Keskustelusivut pitäisi voida järjestää toisenlaiseksi, etteivät päällekkäiset muokkaukset aiheuttaisi häiriötä. Kirjoitin äsken useaan kertaan kommenttini sivulle Keskustelu:Ryssäviha, mutta päällekkäisten muokkausten vuoksi en saanut missään vaiheessa sitä tallennettua. Se vituttaa minua suunnattomasti. Minulle riitti nyt. Tehkää artikkeleista sellaisia, kuin haluatte. Jätän Wikipedian nyt.--80.221.125.217 10. elokuuta 2005 kello 15:11:28 (UTC)

Sikäli kun ymmärrän - tämä ei ole aiheeton valitus, vaikka kirjoittaja olikin vain pikavisiitillä. Näinä AJAX Web2.0 magick aikoina jokin SubEthaEditin tapainen samanaikainen muokkaustoiminto lienee teknisesti mahdollinen. Sitä ei kaivata ainoastaan keskustelusivuilla vaan kaikkialla täällä. Kerättäisiinkö kolehti jollekin koodarigurulle? --Mr. MasterBastard 23. kesäkuuta 2006 kello 03.02 (UTC)


Mielestäni Wikipedian keskustelujen tekninen toteutus on mitä epätavallisin. Voidaanko edes kuvitella sitä mahdollisuutta, että täällä ryhdyttäisiin keskustelemaan jollakin siihen tarkoitukseen suunnitellulla alustalla? --Mr. MasterBastard 18. huhtikuuta 2006 kello 18.22 (UTC)

Mielestäni on luonnollista, että keskustelusivut toimivat samalla tavalla kuin muutkin sivut.--Teveten 18. huhtikuuta 2006 kello 18.59 (UTC)
Aach, mutta keskustelusivut toimivat samoin kuin muut Wikipedian sivut. Muut Wikipedian sivut eivät toimi ollenkaan samoin kuin WWW yleisemmin. Uudet wikipedistit tuntevat webin keskustelusivujen normin mutta ovat pihalla kaikenkattavan wikikoodin utopiasta. Eikö keskusteluketjujen hierarkiasta, kirjoitusajankohdista, arkistoinnista ja allekirjoituksista huolehtiminen ole mielestänne vähemmän kuin ihastuttavaa ajanvietettä? Vannotteko, että esim. poistoäänestyssivun lukeminen ja kirjoittaminen on aina vaivatonta? --Mr. MasterBastard 23. kesäkuuta 2006 kello 03.02 (UTC)

Muokkaussivun painikkeet[muokkaa wikitekstiä]

En tiedä menikö oikeaan paikkaan mutta here it goes anyway...
Muokkaussivun alareunassa olevat painikkeet ovat joksikin aikaa hävinneet, jonka jälkeen ne tulivat takaisin. Huomasin, että ajatusviiva "–" on korvattu pidemmällä "—" viivalla. Voisiko mitenkään saada näitä molempia viivoja mukaan painikeriville, sillä on artikkeleita joissa on lyhyempiä ajatusviivoja artikkelinimissä, ja ne eivät toimi pitkillä ajatusviivoilla? (esim. Oulu–Kontiomäki-rata ei toimi muodossa Oulu—Kontiomäki-rata) --TeVe 15. marraskuuta 2005 kello 13:06:43 (UTC)

Lisää Käyttäjä:TeVe/monobook.js:ään
<nowiki>
/* Nappulakoodi */
/* <pre> */

function buttons() {
 addSpecialCharacter('—', 'M-ajatusviiva');
}

initializebuttons();

/* Nappulakoodi */
/* 
*/ </nowiki>

--Nahru 16. marraskuuta 2005 kello 08:58:48 (UTC)

Voisko joku kertoo oikeesti tyhmälle...? Eipä toimi M-ajatusviiva muualla kuin muokatessa monobook.js -sivua. Eli jospa joku kertoisi suomeksi miten ja mitä monobook.js:n pitää sisältää? Ja onko se M-ajatusviiva oikeasti niin vaikea laittaa kaikkien käytettäväksi? Laittakaa ihmeessä, kaikilla ei taidot/aika/kiinnostus riitä näpräilemään monobuukkien kans... (saa muokata sen suoraan mulle joka haluaa jelppiä, mun luvalla. Mie en sitä saa toimimaan.) --TeVe 16. marraskuuta 2005 kello 13:21:30 (UTC)
Toimii se, kunhan tyhjennät välimuistin tai muuten ohitat sen, että selaimesi saa uuden version. --Nahru 16. marraskuuta 2005 kello 13:37:04 (UTC)

Muokkaussivun painikkeet, osa 2[muokkaa wikitekstiä]

Tuo alempi muokkauspainikerivi on tuolla käyttöehtojen alla... se on erittäin epäkäytännöllisessä paikassa, sillä 1024x768 -resoluutiolla ruutua joutuu vierittämään aina halutessaan käyttää toista painikevalikkoa. Varmasti ne painikerivit voi sijoittaa tekstinsyöttöalueen samaan reunaan ja käyttöoikeusehdot toiseen reunaan (?), tai edes painikkeet tekstinsyöttöalueen vastakkaisille reunoille (?). --TeVe 3. joulukuuta 2005 kello 06:49:29 (UTC)

Eikö tuota muokkausikkunan alla näkyvää tekstiä saa millään ilveellä pois niiltä, jotka ovat kirjautuneet sisään? Turhaanhan se siinä käytännössä on. Ja ne em. painikkeet ovat edelleen jossain hitsissä asti tuolla alhaalla (auttakee joku!) --TeVe 5. joulukuuta 2005 kello 17:29:08 (UTC)
Laita sivulle Käyttäjä:TeVe/monobook.css rivi: #editpage-copywarn { display: none; }. Tämän pitäisi piilottaa se tekijänoikeusteksti. –Hartz 5. joulukuuta 2005 kello 17:47:34 (UTC)

Muokkaus-painike myös johdantokappaleen alkuun[muokkaa wikitekstiä]

Saisiko millään ilveellä muokkauspainiketta johdantokappaleenkin yläpuolelle? Ei millään aina viitsisi painaa koko sivun muokkaamista varsinkaan isoimmissa artikkeleissa. -tKahkonen 18. huhtikuuta 2006 kello 19.24 (UTC)

Voi olla, että täytyy muokata Wikin koodia vai onnistuuko jotenkin muuten? Vaikka javascriptillä? -tKahkonen 3. toukokuuta 2006 kello 19.16 (UTC)
Tämä ei varsinaisesti vielä auta yhtikäs mitään, mutta esimerkiksi Jean Sibeliuksen johdantokappaletta muokataan osoitteessa http://fi.wikipedia.org/w/index.php?title=Jean_Sibelius&action=edit&section=0. Varmaan joku JavaScript-osaaja keksii keinon hyötyä tuosta. –Anchjo(jutskaa) 4. toukokuuta 2006 kello 14.02 (UTC)
Yritin lisätä tuota css:llä 18.4., ja opin, ettei contentissa voi käyttää linkkejä... -tKahkonen 4. toukokuuta 2006 kello 20.58 (UTC)
Kiitos vaivoistasi. Voisiko joku muukin yrittää? Minäkin kaipaisin.--Mr. MasterBastard 30. heinäkuuta 2006 kello 18.24 (UTC)
Toisessa keskustelussa linkki siihen löytyi: tämä omaan monobook.js:ään. Toinen, parempi, lisää [muokkaa]-linkin johdantokappaleen alkuun: [6]. Lisäsin sen itselleni ja muokkasin sitä suomi-wikiä vastaavaksi: [7] (alimmainen) -tKahkonen 12. elokuuta 2006 kello 11.33 (UTC)


Muokkausivun painikkeet 3[muokkaa wikitekstiä]

Onko mahdollista saadaa vastaavanlainen muokkaussivu kuin englannin wikipediassa eli paljon painikkeita. Onko mahdollista jopa itse valita, mitä painikkeita haluaa. Olen kokeillut yllä olevia keinoja ja kaikkea muutakin, mitä olen löytänyt. Parasta tietysti olisi, jos joku kykenisi tekemään selkeän ohjeistuksen painikkeiden lisäämiseksi. --Jim 18. kesäkuuta 2006 kello 13.47 (UTC)

Tietotekniikka ja tietojenkäsittely[muokkaa wikitekstiä]

Ehdotus: Artikkeleissa voisi olla alussa kappale joka selventää asian lyhyesti ja yksinkertaisesti maallikolle. Opetan toisinaan aikuisille tietokoneen käyttöä, Wikipedia olisi hyvä paikka tsekata oudot termit ja muutenkin siitä porukasta saisi iisisti Wikipedian käyttäjiä.

Voin niitä lisäillä tarvittaessa itsekin, mutta epäilys on että niitä poistellaan "itsestäänselvyyksinä". --Frank 8. heinäkuuta 2006 kello 06.34 (UTC)


Ditto, muokkaan sivuja Japanista kasin ja aakkoset ovat vain painikkeiden varassa, ja englanniksi ne jopa saan, mutta en Suomen wikissa... Painikkeiden puuttuminen tekee sen, etta juuri kun olen paikan paalla tietoa imemassa, en sita voikaan raportoida. Tai voi, vaan sitten saa joku editoida aakkoset kohdalleen. --Nosce te ipsum 21. syyskuuta 2006 kello 16.56 (UTC)

"Lintukirja"[muokkaa wikitekstiä]

Onko jotain kätevää tapaa selailla lintujen (tai muidenkin eläinten ja vaikka kasvien) kuvia, tarkistaakseen lajin? --Frank 8. heinäkuuta 2006 kello 06.34 (UTC)

Ei taida olla! Lintujen tunnistaminen lajilleen(ja kasvien) saattaa olla joskus tosi mutkikasta. Toki yksinkertaiset tapaukset hoituvat vaikka peruskirjastosta.Leo Salo 22. marraskuuta 2006 kello 16.52 (UTC)

Wikikirjastossa on vaiheessa oleva b:Lintukirja--Tigru 13. tammikuuta 2007 kello 07.01 (UTC)

Mallineet[muokkaa wikitekstiä]

Pitäisikö mallineiden käsittelyä muokata? Lisää aiheesta seuraavassa linkissä kohdassa, joka käsittelee valtion päämiehiä.Keskustelu mallineesta:Valtion tiedot

Lähde-mallineen bugi[muokkaa wikitekstiä]

Jos lähde-mallineen lisää kappaleen perään, ja seuraava kappale alkaa linkillä, kappalevaihtoa ei tule. [8] Pitäisikö ongelma raportoida MediaWikin Bugzillaan vai osaako joku korjata ongelman täällä? --Jannex 18. tammikuuta 2007 kello 20.39 (UTC)

Onkohan ongelma jo korjattu, sillä minulla ainakin tulostuu kappaleenvaihto. Käytössä 2-sarjalainen Firefox. --Erkkimon (Itkumuuri) 27. syyskuuta 2007 kello 13.26 (UTC)
Korjattu aikoja sitten, kts. Keskustelu mallineesta:Lähde --Anr 27. syyskuuta 2007 kello 14.03 (UTC)

Salasana[muokkaa wikitekstiä]

Minulla on unohtunut salasana käyttäjällä DN-3D, ja minä en ole tallentanut sähköpostiosoitettani omiin tietoihini, joten en voi lähettää uutta salasanaa sähköpostin kautta. Mitä teen? --84.249.61.239 1. maaliskuuta 2007 kello 12.37 (UTC)

Tähän ei näköjään kukaan ole vastannut. Mutta lienet jo luonut uuden tunnuksen. Ns. sukkanukkejahan ei pääsääntöisesti saa pitää, mutta tällaisessa tapauksessa se on tietenkin anteeksiannettavaa. t. --Höyhens 26. syyskuuta 2007 kello 09.16 (UTC)