Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)/Arkisto8

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä sivu on arkisto. Älä muokkaa tätä sivua. Luettelo kaikista arkistoista löytyy hakemistosta.

Gadget-HotCat.js pienoisohjelmaksi[muokkaa wikitekstiä]

Ehdottaisin että Commonsin pienoisohjelma Gadget-HotCat.js otettaisiin myös fikipediaan pienoisohjelmaksi. Sillä voidaan helposti tehdä nopeita luokka-muutoksia. Aiheesta tarkemmin ao. tekniikkapyyntö sivulla. -- Usp 22. maaliskuuta 2008 kello 09.21 (UTC)

En itse tätä tule tarvitsemaan, mutta en vastusta lisäystä. --Agony (403) 22. maaliskuuta 2008 kello 18.36 (UTC)
Kuinkas pitkään tätä keskustelua jatketaan? Min. viikko? Pitäisikö merkitä tekniikkapyyntösivulle? -- Usp 25. maaliskuuta 2008 kello 20.04 (UTC)
Eiköhän se ollut siinä, seuraavaksi koodi pitäisi lokalisoida (Wikipedia:Tekniikka/Tekniikkapyynnöt/Gadget-HotCat.js|tekniikkapyyntö sivulla). --Agony (403) 1. huhtikuuta 2008 kello 17.30 (UTC)
Osaisiko joku lokalisoida tämän? Olen kokeillut commonsin koodin lisäksi en-wikipediassa vimpaimena toimivaa en:User:TheDJ/Gadget-HotCat.js -koodia, joka minulla on siellä käytössäkin. Ei kuitenkaan toimi ensinkään. --Usp 12. huhtikuuta 2008 kello 17.02 (UTC)
Enkipedian koodi toimiikin, kun jaksoi odottaa jonkin päivittymistä. Ongelmana on nyt suomentaminen siten, että sekä Category että Luokka toimii. Koodi: Käyttäjä:Usp/Gadget-HotCat.js -- Usp 12. huhtikuuta 2008 kello 18.47 (UTC)

Lippumallineet[muokkaa wikitekstiä]

Mahtaako kenellekään muulla näkyä lippumallineiden kuvat jättimäisinä (oletuskoko)? Vrt. esim. Käyttäjä:QWerk/Hiekkalaatikko. Iteslläni näkyisi näkyvän ainakin tuossa minun hiekkalaatikossa ja Carl von Linné -artikkelissa, mutta joissakin muissa tuo koko on ihan oikein. --qWerk 25. maaliskuuta 2008 kello 17.44 (UTC)

Näin tekee, samaa vikaa on muuallakin (Keskustelu_mallineesta:Taksonomia/eläimet#Kuvat_levi.C3.A4v.C3.A4t). Ilmeisesti jotain on muutettu jossain, tekniikasta perillä olevat, kertokaa! --Anr 25. maaliskuuta 2008 kello 18.04 (UTC)
Ohjelmisto ei ilmeisesti vain enää hyväksy väärässä muodossa annettua kuvakokoa. Esim. lippumallineissa ”px”-pääte on jo valmiiksi mallineen koodissa, joten jos koon haluaa määritellä, riittää lippumallineen parametriksi pelkkä lukuarvo ({{Suomen lippu|20}}). Jos ”px”-päätteen lisää parametriin, on se sama kuin tavallinen kuvalinkki muotoa [[Kuva:Flag of Finland.svg|20pxpx]], ja tästä ohjelmisto ei enää näytä tykkäävän. Useimmiten koon määritteleminen ei ole edes tarpeen, sillä lippujen oletuskoko on juuri tuo 20 pikseliä, joten pelkkä {{Suomen lippu}} riittää. –Kooma (di algo) 25. maaliskuuta 2008 kello 18.56 (UTC)
Jaha, kyseessä on mitä ilmeisimminkin ero uuden ja vanhan esikäsittelijän välillä. Vrt. koodin [[Kuva:Flag of Finland.svg|20pxpx]] tuottamia tuloksia sivulla Toiminnot:ParserDiffTest. –Kooma (di algo) 25. maaliskuuta 2008 kello 19.19 (UTC)
Tietoa aiheesta englanniksi: en:Wikipedia:ClickFix. --Silvonen 27. maaliskuuta 2008 kello 13.50 (UTC)

Tunnusten yhdistäminen[muokkaa wikitekstiä]

Tunnusten yhdistäminen on ruvennut pelaamaan! Yhdistäminen tapahtuu toiminnolla Mergeaccount. Kokeilin tuota äsken ja sain automaattisesti yhdistettyä kaikki sellaiset Wikimedia-hankkeiden tunnukseni, jotka olivat samalla nimellä kuin täällä fi-wikissä ja joissa minulla oli joko sama salasana tai varmistettu sähköpostiosoite kuin täällä. Yhdistämisen jälkeen pystyin kirjautumaan suoraan esimerkiksi hindinkieliseen Wikipediaan ilman erillistä rekisteröitymistä. –Ejs-80 26. maaliskuuta 2008 kello 00.15 (UTC)

Kaikki loput samalla nimellä olleet tunnukset sain yhdistettyä syöttämällä niiden salasanat vapaavalintaisessa järjestyksessä. Yhdistämisen jälkeen tunnus toimii kaikissa Wikimedia-hankkeissa: erikielisissä Wikisitaateissa, Wikisanakirjoissa, Wikiaineistoissa, Incubatorissa jne. –Ejs-80 26. maaliskuuta 2008 kello 00.37 (UTC)
Jaaha, Metan ohjesivun mukaan tämä toiminto on aluksi otettu käyttöön vain ylläpitäjille rajoitettuna. –Ejs-80 26. maaliskuuta 2008 kello 01.08 (UTC)
Aiheesta on keskustelua myös käytäntökahvihuoneessa. Uudet kommentit aiheesta lienee parasta heittää sinne. --albval 26. maaliskuuta 2008 kello 09.29 (UTC)

Olen suht uusi käyttäjä ja kysyisin että miten voin jatkossa laajentaa oman käyttäjätunnukseni muunkielisiin Wikipedioihin? Ohjeissa on kyllä neuvottu miten yhdistää eri käyttäjätunnukset, mutta ei sitä, miten pääsisi suoraan kirjoittamaan esim. englanninkieliseen Wikipediaan ilman että ensin perustaa uuden käyttäjätunnuksen ja yhdistää sen sitten suomenkielisen kanssa. Saisinko jostain lyhyet ja selkeät ohjeet? --Gwafton 7. huhtikuuta 2008 kello 15.55 (UTC)

Tällä hetkellä tunnusten yhdistäminen onnistuu vain ylläpitäjillä. --Johney 7. huhtikuuta 2008 kello 15.57 (UTC)
Eli toisin sanoen pitäisi siis tosiaankin ensin luoda käyttäjätunnus muille kielille ja sitten pyytää ylläpitäjää yhdistämään ne? Eikö tällä hetkellä ole helpompaa ja vaivattomampaa tapaa? Onko tähän tulossa sellainen muutos että voin suoraan hypätä kielestä toiseen ja kirjoittaa artikkelin vaikka urduksi? Ja jos on, niin milloin sellainen muutos olisi odotettavissa? --Gwafton 7. huhtikuuta 2008 kello 16.05 (UTC)
Toistaiseksi vain ylläpitäjät voivat yhdistää omat tunnuksensa. Tämä mahdollisuus on kyllä tulossa kaikille käyttäjille, ja silloin voit tosiaan kirjautua urduun samalla tunnuksella kuin tänne. --Silvonen 7. huhtikuuta 2008 kello 16.20 (UTC)

AJAX-pikaesikatselu pienoisohjelmaksi[muokkaa wikitekstiä]

Olen käyttänyt jonkin aikaa AJAX-pikaesikatselua ja se toimii. Sillä voidaan esikatsella tekstiä huomattavasti nopeammin kuin jo olemassa olevalla esikatselulla. Tekijän koodi en:User:Alex Smotrov/qpreview.js

Etuja:

  • Mahdollistaa nopean (lähes välittömän, jos sivu ei ole kovin pitkä) esikatselun
  • Koodin muokkauksia voi kumota esim. ctrl+z -yhdistelmällä
  • sivu ei siirry alkuun vaan pysyy muokkausruudun kohdalla
  • muokkausruutu pysyy paikallaan, eli ei siirry aina alkuun esikatseltaessa, mikä on pitkissä sivuissa (kuten kahvihuone) todella hyvä ominaisuus
  • avaa "avattava"-mallineet aina

"Huonoja" puolia:

  • ei päivitä luokkia
  • ei päivitä käytetyt mallineet listaa
  • ei päivitä kielilinkkejä
  • varsinainen esikatselu alkaa tuntumaan harmillisen hitaalta ja siirtymä alkuun sivulla ja muokkausruudussa huonolta ominaisuudelta -- Usp 26. maaliskuuta 2008 kello 20.50 (UTC)
Tehty tekniikkapyyntö. -- Usp 2. huhtikuuta 2008 kello 19.04 (UTC)
Lisätty. --Agony (403) 3. huhtikuuta 2008 kello 08.23 (UTC)

Botti etsimään puuttuvia artikkeleita?[muokkaa wikitekstiä]

Onko mahdollista tehdä bottia, joka listaisi enkkuwikistä artikkeleita, joissa on eniten kielilinkkejä, mutta ei suomea? Se voisi olla todella hyödyllinen tärkeiden puuttuvien aiheiden selvittämiseen (tai puuttuvien kielilinkkien). --ML 27. maaliskuuta 2008 kello 11.53 (UTC)

Hmm, ei ehkä bottia, mutta tietokantadumpista tuollaisen haun saattaisi saada aikaan.. --Joonasl (kerro) 27. maaliskuuta 2008 kello 12.02 (UTC)
Olin näkevinäni jossain tuollaisen listauksen, mutten nyt muista kenellä.. --Harriv 27. maaliskuuta 2008 kello 12.58 (UTC)
Löytyi, eli Käyttäjä:T-Bot on koonnut listaa: Käyttäjä:Alphaios/puuttuvat. --Harriv 27. maaliskuuta 2008 kello 13.07 (UTC)
Tuo on kohtuullisen vaatimaton lista artikkeleista, joihin joku iw-botti on sattumalta törmännyt (?). Hankin juuri tietokantadumpin en-wikin iw-linkeistä, yritän katsella miten siitä saisi aikaan systemaattisemman listan kunhan ehdin. --Joonasl (kerro) 27. maaliskuuta 2008 kello 13.11 (UTC)
Ehdin jo innostuksissani tekemään yhden listan, Top 200, kaikki nimiavaruudet: Käyttäjä:Harriv/Puuttuvat sivut. Eli tuossa on TOP 200 en-wikin sivuista joilla on interwiki -linkkejä mutta linkki tänne puuttuu. Täytyy katsoa nimiavaruus -suodatus myöhemmin. --Harriv 27. maaliskuuta 2008 kello 14.52 (UTC)
T-Bot tosiaankin valitsee satunnaisesti linkin johon siirtyy seuraavaksi. Tällä hetkellä botti suodattaa pois kaikki muut sivut kuin tietosanakirja-artikkelit, sekä lisäksi artikkelit jotka alkavat "History of" tai "List of". Viimeisimmät haut on asetuksilla "9/12 suurinta eurooppalaista Wikipediaa", jotta listaan kertyisi aiheita joiden luulisi olevan tärkeitä myös Suomen Wikipediassa. Lista on tietysti vaatimaton koska paljon enemmänkin varmasti löytyy, mutta kuitenkin suunnilleen saman kokoinen kuin tuo dumppilista. Hyvä kuitenkin että artikkeleita etsitään ja listataan eri metodeilla. --Alphaios 13. huhtikuuta 2008 kello 17.28 (UTC)
Nyt on kaikki yli 30 40 iw-linkkiä sisältävät sivut vain artikkeliavaruudesta. --Harriv 27. maaliskuuta 2008 kello 19.24 (UTC)
Lista päivitetty. --Harriv 27. huhtikuuta 2008 kello 09.28 (UTC)
Jees, tuokin on parempi kuin ei mitään... --ML 27. maaliskuuta 2008 kello 13.36 (UTC)

Kuvat ja käyttöpaikka[muokkaa wikitekstiä]

Kuvien käyttöoikeuksista puuttuu usein käyttöpaikka (artikkeli, jossa kuvaa käytetään), joka on tarpeellinen tieto. Uskoisin tämän johtuvan siitä, että kuvaa lisättäessä sitä ei kysytä, vaan se pitää lisätä jälkikäteen (mikäli valitaan käyttöoikeus valikosta). Eli voisiko tuohon "Tallenna tiedosto"-sivuun lisätä sarakkeen, johon pitäisi kirjoittaa artikkeli, jossa kuvaa tullaan käyttämään (onko se teknisesti mahdollista)? --kallerna 1. huhtikuuta 2008 kello 17.08 (UTC)

Se ei ole täältä käsin teknisesti mahdollista. En tiedä, kuinka helppoa tuollainen muutos on muutenkaan toteuttaa. Samulili 1. huhtikuuta 2008 kello 17.33 (UTC)

Kuvaproblematiikkaa[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun uusi esikäsittelijä vihdoin ja viimein otti ja tuli myös fiwikiin, on meillä pientä kuvaproblematiikkaa tiedossa: jos kuva saa leveydeksi esimerkiksi 200px ja malline lisää automaattisesti px:n, on lopputuloksena [[Kuva:Kuva.jpg|200pxpx]] ja kuvasta tulee sen kokoinen kuin itse varsinainen kuva on, esimerkki:

200pxpx 200px

Nyt tarvittaisiin avuksi bottia, joka kahlaisi läpi mallineisiin viittaavia sivuja joissa on kuvan leveysparametri käytössä ja parametrin arvona nnnpx (jossa nnn on mikä tahansa luku), Ensimmäiset kohteet joissa on työmaata ovat (suluissa parametrin nimi joka määrittelee leveyttä):

Lisäksi huomasin enwikistä että nyt myös kuvan korkeutta voi säätää käyttämällä leveytenä 999x200px (jolloin kuvan korkeudeksi tulisi 200 pikseliä), esim.

Jos löydätte mallineita joissa kuvan leveyttä säädetään omalla parametrilla, laittakaa tieto tänne niin voidaan kahlata artikkelit läpi. --Agony (403) 2. huhtikuuta 2008 kello 10.41 (UTC)

Aikaisempaa keskustelua: Keskustelu mallineesta:Taksonomia/eläimet#Kuvat leviävät, Keskustelu mallineesta:Taksonomia/kasvit#Kuvat? ja Wikipedia:Kahvihuone (tekniikka)#Lippumallineet. Ejs-80 hoiti taksonomiamallineet ja peräänkirjoittanut lippumallineet tieteilijöiden osalta, mutta jälkimmäisiä saattaa vielä olla muuallakin rikki. Mallineprojektin sivulla voisikin sopia yhtenäisestä käytännöstä tuon leveys-parametrin arvon suhteen, sillä käytäntö on tällä hetkellä hieman vaihteleva, kuten huomaa jo mainitsemistasi yhtye- ja albumimallineista. Jatkossa ei tietysti ole ongelmaa, kun ohjelmisto antaa ”välitöntä palautetta” mikäli parametri on väärässä muodossa, mutta helpottaisihan se joka tapauksessa käyttöä. –Kooma (di algo) 2. huhtikuuta 2008 kello 11.22 (UTC)
Totta, voisin kehittää linjauksiin osion koskien kuvien käyttöä, mutta linjaukset toimii vain projektilaisille ohjenuorana eikä mikään "pakota" esim. enwikistä rohmuttuun mallineeseen muuttamaan kuvarutiinia. --Agony (403) 2. huhtikuuta 2008 kello 11.32 (UTC)

Huomasin äsken, että aiemmin kuvien leviämisiä aiheuttaneet leveysparametrin arvot eivät enää aiheuta samaa ongelmaa. Vastaava havainto oli tehty en-wikin puolella. Nyt myös Kooman Lippumallineet-otsikon alla antama kuvalinkkiesimerkki [[Kuva:Flag of Finland.svg|20pxpx]] tuottaa vanhan ja uuden esikäsittelijän käyttäytymiserotestissä kummallakin esikäsittelijällä saman tuloksen. –Ejs-80 12. huhtikuuta 2008 kello 01.56 (UTC)

Uusi avattavalaatikko-konstruktio[muokkaa wikitekstiä]

Luotu testi-malline, jossa parametrillä tyyppi säädetään avautumista seuraavasti:

1 = sulkeutuu aina,
2 = sulkeutuu, jos sivulla on vähintään kaksi avattavaa,
3 = jää auki.

Tällä voisi korvata nykyiset avattava ja sitä käyttävä navigaatio-mallineet, koska niillä ei voidan em. toimintoa tehdä. Toimiminen vaatii kuitenkin seuraavna muutoksen. MediaWiki:Common.js pohjalta lisäyksen omaan monobookkiin. Jotta toimisi kaikilla tulisi koodi lisätä Järjestelmäviesti:Common.js:ään. Kommentteja? Kommentin jätti Usp (keskustelu – muokkaukset).

Kannatan mutta ehkä vaihtoehto kolme kuitenkin pois, muuten ronaldinho on täynnä aina auki olevia navigaatiobokseja... --Agony (403) 2. huhtikuuta 2008 kello 19.21 (UTC)
Oikeastaanhan kohta kaksi riittäisi lähes kaikissa tilanteissa. Jos sivulla on vain yksi navigaatio, esim. Malline:Ankantekijät, auki kuten pitääkin. Jos sivulla on enemmän kuin yksi navigaatio, kiinni. Mutta esimerkiksi Kansainvälinen avaruusasema -artikkelissa on paikallaan, että Malline:Kansainvälinen avaruusasema olisi auki ja Malline:Avaruusasemat kiinni.
Lisäksi esimerkiksi Malline:Oulu:un voisi tehdä sellaisen toiminnon, jolla voisi määritellä, että sivulla Castrenin urheilukeskus mallineesta olisi auki urheiluosio. Vaikkapa {{Oulu|urheilu}}. (en tosin ole vietä kokeillut toteutusta) --Usp 2. huhtikuuta 2008 kello 20.38 (UTC)
Minusta mallineiden pitäisi olla lähtökohtaisesti aina avattavia. Mutta jos jotain muutoksia tehdään, ei pidä ainakaan puuttua nykyiseen standardisoituun ulkonäköön. --Orri 3. huhtikuuta 2008 kello 14.48 (UTC)
Ainoa näkyvä muutos, joka tästä tulisi olisi siis se, että avattava-laatikon voisi asettaa oletuksena jäämään auki. Toteutusta kokeilematta luulisin, että olisi mahdollista myös tehdä mallinekutsuun parametri, jossa säädetään onko laatikko sivun latauksen jälkeen auki vain kiinni. esim. {{Ankantekijät|auki}} toisaalla ja {{Ankantekijät|kiinni}} toisaalla.
Esimerkiksi artikkelissa Ihmissusia ja sudenpentuja sulkeutuva navigaatio on turhaa lukijan kiusaamista. Juuri tämä voitaisiin poistaa uudistuksella. -- Usp 6. huhtikuuta 2008 kello 21.56 (UTC)
Tuollaiset pienet laatikot voisivat kyllä olla avattujakin. Vaikuttaa siis ihan hyödylliseltä, eikä muutos pakotakaan mihinkään. --Orri 7. huhtikuuta 2008 kello 18.12 (UTC)

IP:llä näkyy vanhat versiot, tunnuksilla uusimmat[muokkaa wikitekstiä]

Oletteko huomanneet, kun olette lukeneet Wikipediaa kirjautumatta, että Wikipedia antaa monesti vanhoja versioita näytille. Vaikkapa luettelo Suomen ministereistä näyttää kirjautumattomalle viikkoja vanhan sivun (näkee "tilanne x.y.2008" -päivämäärästä), ellei välimuistia tyhjennä (purge). Eihän tuo mitään, sen kuin purgeaa. Mutta muutoshistoriasivulla on sama juttu. Kaikkein uudempia muutoksia ei näy eikä tuolta historiasivulta tietääkseni mitenkään voi välimuistia tyhjentää.

Tässäpä yksi syy rekisteröityä käyttäjäksi, vaikka ei aikoisi muokata. Toinen syy on tarkkailulistan käyttäminen. -tKahkonen 3. huhtikuuta 2008 kello 15.22 (UTC)

Olen huomannut sen en-wikissä melko useasti. --Johney 7. huhtikuuta 2008 kello 15.56 (UTC)

Imatran Moottorikerho[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko joku ystävällinen muokata tekeleeni? Sain tyylistä huomautuksen.

Kiitos etukäteen.

Itse opettelen vasta. Kommentin jätti Mako777 (keskustelu – muokkaukset).

Poistetut sivut[muokkaa wikitekstiä]

Näkyykö poistettuja sivuja enää missään? 88.114.42.128 6. huhtikuuta 2008 kello 04.53 (UTC)

Ylläpitäjät voivat nähdä ylläpitäjien poistamat sivut, kehittäjät häivytetyt versiot. --Agony (403) 6. huhtikuuta 2008 kello 05.36 (UTC)
Selvä, kiitos tiedosta. 88.114.42.128 6. huhtikuuta 2008 kello 05.39 (UTC)

Enkipedian linkin korostus[muokkaa wikitekstiä]

Saisiko mitenkään enkipedian linkin jotenkin erilleen muista. Tämä olisi kätevä sillä arviolta ainakin 99,9% kerroista tarvitsen juuri sitä ja parhaimmillaan sen löytämiseen menee sekuntikin, jos interwiki-linkkejä on muutamaa useampi. Saisiko sen vaikka omilla asetuksilla ensimmäiseksi interwiki listaan tai edes sen kohdalle jonkin silmiin pistävän merkin? Voisiko siinä soveltaa vaikkapa metavälilehti-vimpainta tai suositeltujen sivujen interwiki-merkintää? -- Usp 10. huhtikuuta 2008 kello 06.08 (UTC)

Joissain Wikipedioissa linkki englanninkieliseen on aina ensimmäisenä. Mielestäni kuitenkin tämän kaltainen järjestely ei olisi paras mahdollinen. --Joonasl (kerro) 10. huhtikuuta 2008 kello 08.14 (UTC)
Minäkään en kannata semmoista yleiseksi ratkaisuksi, mutta käyttäjäkohtainen lajittelumahdollisuus ei olisi haitaksi. --Silvonen 10. huhtikuuta 2008 kello 08.29 (UTC)
#p-lang .interwiki-en { font-weight: bold }
Toiminnot:Oma sivu/monobook.css -”sivulle” — str4nd 10. huhtikuuta 2008 kello 08.32 (UTC)
Toimii (vaikka ei auta juuri erottamisessa) ja kuten myös väritys (auttaa) #p-lang .interwiki-en { font-weight: bold; background-color:#c0c0c0}. Entä järjestyksen vaihto? -- Usp 10. huhtikuuta 2008 kello 09.55 (UTC)
Järjestyksen vaihtaminen ei onnistu, mutta jos haluat että vain en-de-fr-es näkyy, voit tehdä seuraavan:
#p-lang li {
    display: none;
}

#p-lang li .interwiki-en {
    display: block;
}

#p-lang li .interwiki-de {
    display: block;
}

#p-lang li .interwiki-fr {
    display: block;
}

#p-lang li .interwiki-es {
    display: block;
}
(testaamatonta mutta idea jota jalostaa). --Agony (403) 10. huhtikuuta 2008 kello 10.42 (UTC)

Lajittelevan/aakkostavan/sorttaavan taulun skripti ymmärtämään lukujen tuhaterotin[muokkaa wikitekstiä]

Laitoin tuon formatnum-määreen jokaisen kaupungin asukasmäärä-riviin ja kokeilin lajittelua, mutta tulos oli jotain odottamatonta. Kokeilin lajittelua myös tyhjätagin   kanssa. :-( Katso esimerkit käyttäjäsivultani. Jos lajittelufunktiota päätetään muuttaa, kuka muutoksen tekee? --Melter 13. huhtikuuta 2008 kello 12.38 (UTC)

Jos lajittelija oletuksena lajittelee kirjainten mukaan, niin miten lajittelun saa pakotettua numeroiden mukaiseksi? Etsin ratkaisua, mutta en löytänyt sellaista ohjetta, jonka mukaan olisin saanut toimimaan. --Melter 13. huhtikuuta 2008 kello 13.03 (UTC)

Tähän ongelmaan ei ole vieläkään löytynyt lopullista ratkaisua --Melter 22. kesäkuuta 2008 kello 19.55 (UTC)

Nyt on ainakin yksi ratkaisu (jonka toteutin käyttäjäsivullasi). {{formatnum}} sijasta käytä {{Fn}} joka osaa muotoilla luvut aina 99999999999900000999 999 999 999 asti siten että ne toimii lajittelevassa taulukossa. Jos tarvitset lisää nollia, käy hihkaisemassa ja kasvatan tuota arvoa. --Agony (403) 22. kesäkuuta 2008 kello 20.32 (UTC)
Tosiaan: melko varmasti lirii desimaaliluvuissa, eli tämä on turvallinen ratkaisu vain kokonaisluvuille. --Agony (403) 22. kesäkuuta 2008 kello 20.33 (UTC)
Ei enää, mallineessa nyt tuki myös desimaaleille aina viiteen merkitsevään numeroon asti. --Agony (403) 23. kesäkuuta 2008 kello 10.24 (UTC)

Etusivun nimiavaruus[muokkaa wikitekstiä]

Miksi esimerkiksi enkku- saksa- ja ranskawikipediassa etusivu näyttää olevan artikkeliavaruudessa (esim. en:Main Page), kun taas meillä etusivu on Wikipedia-avaruudessa Wikipedia:Etusivu (vaikka Etusivu näemmä myös ohjaa sinne)? Ruotsalaisten etusivu on taas näemmä teemasivu sv:Portal:Huvudsida. Mutta mutta. Eikö olisi kivempaa, vaikkakin ehkä nimiavaruuksia sekoittavaa, että meilläkin etusivu löytyisi isojen wikien tapaan juuri sivulta Etusivu, tällöin nimittäin sivun otsikko olisi meilläkin siistimmin Etusivu - Wikipedia kuin nykyinen Wikipedia:Etusivu - Wikipedia. --albval 16. huhtikuuta 2008 kello 17.17 (UTC)

Sivuhistorian mukaan sivu on siirretty näemmä juuri nimiavaruuden takia 19.1.2007 Wikipedia-avaruuteen. Minusta olisi edelleenkin silti ihan sivun otsikon kannalta kivempaa, että sivu olisi artikkeliavaruudessa (vaikkei se sinne kuulukaan), jotta etusivun otsikko olisi siistimpi. Vai pitäisikö tätä pohtia käytäntöjen puolella? --albval 17. huhtikuuta 2008 kello 06.30 (UTC)
Sivun otsikko? Itselläni etusivulla ei ole otsikkoa ja välilehti "projektisivu" on muodossa "etusivu". Mikä selain sinulla on käytössä ja oletko kytkenyt JavaScriptin pois käytöstä? --Agony (403) 17. huhtikuuta 2008 kello 06.32 (UTC)
Luulisin albvalin tarkoittavan selaimen otsikkopalkissa näkyvää otsikkoa: <title>Wikipedia:Etusivu – Wikipedia</title>. --Silvonen 17. huhtikuuta 2008 kello 07.44 (UTC)
Ah, totta. Tuonkin voi kuitenkin korjata JS:llä eikä tarvitse valehdella artikkelien lukumäärässä yhdelläkään artikkelilla ylöspäin. --Agony (403) 17. huhtikuuta 2008 kello 07.58 (UTC)
Mjuu, juuri tuota tarkoitin. Jos JS-kikkula on mahdollinen, voisiko sen virittää? --albval 18. huhtikuuta 2008 kello 18.15 (UTC)
Voi toki, pitää vaan keksiä miten sen virittää :) --Agony (403) 18. huhtikuuta 2008 kello 18.20 (UTC)
Ainakin modern-tyylillä näkyy tuo otsikkoteksti sivun ylälaidassa. --Anr 17. huhtikuuta 2008 kello 17.17 (UTC)
Modern-tyyli ei ole oletustyyli jonka vuoksi common.js ei sisällä kaikkea kivaa tuolle tyylille. Pitäisi varmaan alkaa miettimään stylesheet-tukiakin pikkuhiljaa kun alkaa olemaan käyttäjiä sen verran paljon... --Agony (403) 18. huhtikuuta 2008 kello 18.20 (UTC)
 //Main page title no longer "Wikipedia:Etusivu – Wikipedia" and tab changes to "etusivu"
 addOnloadHook(mainpg);
 function mainpg() 
 {
   var site = location.href;
   if ( (site == 'http://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Etusivu') || (document.title.indexOf("Wikipedia:Etusivu") != -1) )
   {
     if(document.getElementsByTagName('title'))
     {
       document.getElementsByTagName('title')[0].innerHTML = 'Etusivu – Wikipedia';
     }   
     if(document.getElementById('ca-nstab-project'))
     {
       document.getElementById('ca-nstab-project').firstChild.innerHTML = 'Etusivu';
     }   
   }
   else if ( (site == 'http://fi.wikipedia.org/wiki/Keskustelu_Wikipediasta:Etusivu') || (document.title.indexOf("Keskustelu Wikipediasta:Etusivu") != -1) )
   {
     if(document.getElementsByTagName('title'))
     {
       document.getElementsByTagName('title')[0].innerHTML = 'Keskustelu:Etusivu – Wikipedia';
     }   
     if(document.getElementById('ca-nstab-project'))
     {
       document.getElementById('ca-nstab-project').firstChild.innerHTML = 'Etusivu';
     }   
   }
 }

Sitten tarvittaisiin testaajia, testattu toimivuus ainoastaan Opera 9:llä. --Agony (403) 18. huhtikuuta 2008 kello 19.05 (UTC)

Uh? Eikö olisi helpompaa vain muuttaa sivun nimi viestistä Mediawiki:mainpage? – Nikerabbit 5. heinäkuuta 2008 kello 19.53 (UTC)

Edistynyt mediawiki-editori?[muokkaa wikitekstiä]

Onko kukaan törmännyt jo käytettävissä olevaan tai kehitteillä olevaan mediawiki-editoriin, jossa esim. viitteet ja mallineet olisi siirretty pois varsinaisesta leipätekstistä, esim. ponnahdusikkunaan. Eli tekstissä olisi vain "Delfiini on kala.viite1 Hauki on kala.viite2" ja viite<juoksevanumero> olisi linkki, josta aukeaisi viiteikkuna, jossa olisi viitteen tiedot välikkotyyppisenä. Eli myös muokkausikkunassa olisi toiminnallisuutta. Vai onko tämä melkein mahdotonta nykysoftalla? --Usp 18. huhtikuuta 2008 kello 16.37 (UTC)

Otsikon/hakusanan muotoilu[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitin elämäkerran Seppo Heikki Salosesta. Järjestelmä muutti otsikoksi Seppo Salonen. Miten tällainen saadaan korjatuksi? Save 25. huhtikuuta 2008 kello 08.23 (UTC)

Järjestelmä ei tehnyt muutosta, vaan käyttäjä siirsi artikkelin uudelle nimelle tyylioppaan mukaisesti. --Care 25. huhtikuuta 2008 kello 08.37 (UTC)
Muutin nyt nimeksi Seppo Heikki Salonen. Käytäntö tosiaan on, että artikkelin nimessä henkilön etunimet tulevat ensin. Rekisteröityneet käyttäjät voivat siirtää sivuja kunkin sivun yläreunasta löytyvän siirrä-toiminnon kautta, joskin aivan tuoreilta tunnuksilta tämä ei taida onnistua.–Kooma (di algo) 25. huhtikuuta 2008 kello 08.39 (UTC)

Viitteet lähteiden jälkeen[muokkaa wikitekstiä]

Artikkelissa Kid A on viitteitä {{Viitteet}}-mallineen jälkeen. Kyseiset viitteet eivät nyt ohjaa viitteisiin, mistä se johtuu? Miten asia on korjattavissa? --kallerna 26. huhtikuuta 2008 kello 10.40 (UTC)

Asia korjattu. --kallerna 1. toukokuuta 2008 kello 10.47 (UTC)

Mihin ja miten voisi ilmoittaa englanninkielisten sivujen puuttuvista 'Suomi' kielilinkeistä?[muokkaa wikitekstiä]

Viime aikoina on tullut melko usein eteen englanninkielisiä sivuja, joilla ei näy suomenkielisten sivujen linkkiä. Viimeksi 'Mandrake' -sivu, joka sitten kuitenkin löytyi suomeksi nimellä 'Alruuna'. En valitettavasti osaa sivujen muokkausta. Ystävällisin terveisin kiitollinen ja kiireinen käyttäjä --84.249.176.240 1. toukokuuta 2008 kello 13.27 (UTC)

Jos suomenkielisessä Wikipediassa on artikkeli samasta aiheesta kuin esimerkiksi englanninkielisessä Wikipediassa, mutta engl. artikkelissa ei ole linkkiä suomenkieliseen vastineeseen, niin lisäys onnistuu laittamalla artikkeliin koodi [[fi:Artikkelin nimi]]. Esimerkiksi tuossa mainitsemassasi tapauksessa linkki lisätään koodilla [[fi:Alruuna]]. Botit aika usein löytää nämä puuttuvat linkit ja lisäilee ne artikkeleihin. --qWerk 1. toukokuuta 2008 kello 13.38 (UTC)

Mallinneiden automaagista sisällönhakua / kääntämistä[muokkaa wikitekstiä]

Hmm. Kuvitellaan ensiksi, että haluaisin vaikkapa kääntää en-wikistä jossain tietyssä luokassa olevan artikkelin suomeksi. Kuvitellaan lisäksi, että tässä luokassa olevassa artikkelissa mahdollisesti on käytetty jotain spesifistä mallinetta, jonka sisällön kääntäminen suurelta osin olisi mekaanista työtä. En-wikissä olevassa mallinneessa olisi vaikka parametri name ja vastaava parametri olisi fi-wikissä nimi. Olisi hirvittävän kätevää jos voisin ajaa komentoriviloitsun, joka a) hakisi en-wikistä artikkelin, kääntäisi sen mallinneen (parametrit & osan arvoista) ja tunkisi lopputuloksen tekstifileeseen tms, josta sitten voisi cut'n'paste-tekniikalla siirtää fi-wikiin. Kysynkin, että onko tämänkaltaisia työkaluja, vai skriptaanko itse. Alustana toki Linux ja mielellään perl. Emmä pythonia hyljeksi, mutta perl on kuin toinen äidinkieleni. Laiskottaa vaan senverran etten tältä istumalta viitsi itse koodata kyseisenkaltaista työkalua. --Krgeqewrjsif 3. toukokuuta 2008 kello 00.06 (UTC)

En kyllä usko että kukaan on tämän kaltaista työkalua tehnyt, mutta tiedän mistä voisi olla apua: dewikissä on projekti joka käyttää apuna Kolossoksen luomaa Templatetiger-työkalua. Tästä saisi helposti sekä enwikin että fiwikin käyttämät mallineet ja niiden parametrit. Jos tarvitset työkalupalvelimen tietokannoista avustavaa dataa, hihkaise vaikka minulle niin luon helposti koneluettavan sivun tietoja varten. --Agony (403) 3. toukokuuta 2008 kello 10.20 (UTC)

Vaakunoiden koot standardoitava[muokkaa wikitekstiä]

Kirjoitan nyt vihdoinkin aiheesta, jota olen pohtinut jo pari vuotta. Nimittäin suomenkielisen Wikipedian maa-artikkeleiden vaakunoista. Englanninkielisellä puolella vaakunat ovat aina lippuja pienempiä ja suht saman kokoisia, kun taas meillä ne ovat useimmiten isompia ja koot vaihtelevat artikkelikohtaisesti. Onko tälle tehtävissä mitään? Voisikohan sitä tietolaatikkomallinetta päivittää jotenkin tätä varten? --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 16.21 (UTC)

En oikeastaan tiedä, onnistuuko tuo, mutta jotenkin englanninkielisellä puolella ne koot ovat aina sopusoinnussa. Joka tapauksessa vaakunat eivät saisi olla korkeussuunnassa isompia kuin liput, koska se näyttää rumalta. Lipun pitäisi olla se pääelementti, ei vaakunan. --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 17.59 (UTC)
Vertailukohteita: Senegal ja en:Senegal. Mielestäni jälkimmäisessä tietolaatikko näyttää paljon fiksummalta. Jotenkin se vaakuna menee siinä automaattisesti oikean kokoiseksi, koska malline ei sisällä vaakunoiden kokomääritettä. --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 18.03 (UTC)
En-wikissä lipun leveys on 125 pikseliä ja vaakunan 85 pikseliä, ellei mallineen parametreinä määritetä jotain muuta. Mielestäni sama sopisi tännekin. — str4nd 5. toukokuuta 2008 kello 18.08 (UTC)
Ehkä mieluummin määritellään korkeus tyyliin
Tosin tämä vaatii että kaikki {{Valtion tiedot}} muutetaan |lippu= / |vaakuna= muodosta [[Kuva:Flag of Senegal.svg|125px|Senegalin lippu]] muotoon |lippu=Flag of Senegal (ja leveys |leveys=160 jos se on eri kuin 125 tai 85). --Agony (403) 5. toukokuuta 2008 kello 18.49 (UTC)
Käy. Miten tämä olisi parasta toteuttaa teknisesti? Jos mallinetta muutetaan nyt, kaikki särkyy. Ilmoitus tulevasta mallineen päivityksestä ja AWB anyone? --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 19.28 (UTC)
Modataan malline siten että on alaspäin yhteensopiva niin ei tule kiirettä päivityksen kanssa. Katselen tätä huomenna jos on luppoaikaa. --Agony (403) 5. toukokuuta 2008 kello 20.09 (UTC)
Suurkiitos! Olet paras. --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 20.15 (UTC)
Vai olisikohan tuo en-wikin tapa kuitenkin sopivin? Saa se vaakuna olla korkeussuunnassa hiukan isompi, kunhan ei yleisesti ottaen ole paljon isompi. Tuossa saman korkeuden ratkaisussa se voi jäädä liian näkymättömäksi. --Hapo 5. toukokuuta 2008 kello 20.18 (UTC)
Voidaan tehdä alkuun siten että jätetään korkeusrajoitin pois käytöstä ja vaihdetaan kuvat parametreille lippu', vaakuna, lipun leveys ja vaakunan leveys. Jos myöhemmin alkaa tulla liian villejä viritelmiä, voidaan tuo nopeasti kytkeä käyttöön ilman että mallineita tarvitsee tuplamodata. --Agony (403) 6. toukokuuta 2008 kello 06.38 (UTC)

Kuvista linkkejä[muokkaa wikitekstiä]

Koitin etsiä ohjeista, mutta ei löytynyt. Eli miten voin tehdä kuvasta linkin toiseen artikkeliin? Nythän linkki ohjaa kuvantiedostoon. Englannin kielisessä wikipediassa ainakin onnistuu: http://en.wikipedia.org/wiki/2008_IIHF_World_Championship#Rosters eli kun maiden lippua klikkaa, niin pääsee katsomaan niiden kokoonpanoja. --Viltsu5 10. toukokuuta 2008 kello 18.44 (UTC)

Tuossa mainitsemassasi artikkelissa oli käytetty en-wikin mallinetta en:template:navimg. Joku malline-projektin osanottajista voinee auttaa mallineen luomisessa tännekin. Lisätietoja aiheesta löytyy myös Metasta. --Lendu 13. toukokuuta 2008 kello 09.51 (UTC)

Taulukon muotoilua[muokkaa wikitekstiä]

Osaisko joku muokata taulukkoa paremmin kuin minä... Tämän artikkelin taulukossa Marokon MM-mitalit kisoittain helpottaisi lukemista, jos aina pronssimitalisarakkeen oikeanpuoleinen pystyviiva olisi paksummalla kuin muut pystyviivat. Mikä olisi näppärin tapa saada tällainen aikaan? --Lax 20. toukokuuta 2008 kello 12.24 (UTC)

En tiedä näppärästä, mutta CSS-koodi style="border-right-width: 2px;" | sijoitettuna halutuiden solujen alkuun ajaa asian. –Kooma (di algo) 20. toukokuuta 2008 kello 12.32 (UTC)
Kiitos! Pistin tuosta sovelletun version taulukkoon, ja nyt näyttää siltä kuin halusinkin. --Lax 20. toukokuuta 2008 kello 13.25 (UTC)

saisiko wikiin GPS-tuen[muokkaa wikitekstiä]

Olisi kätevää kun tallettaa kuvaa ja jos kuvan Exif-tiedoissa on GPS-koordinaatit, niin silloin kuvan tietoihin tulisi mallinteella GPS-koordinaatit, onko tämä mahdollista--Musamies 20. toukokuuta 2008 kello 14.26 (UTC)

Kuvathan on tarkoitus tallentaa pääosin Commonsiin, joten kysymys pitäisi esittää siellä. --Ras 22. toukokuuta 2008 kello 20.32 (UTC)

Tervehdys! Olen Englanninkielisessä Wikipediassa muokkaillut pari vuotta, ja nyt ajattelin siirtyä tänne Suomenkieliseen. Käytän Englanninkielisessä Wikissä erilaisia scriptejä monobook.js -sivulla (kuten Twinkle) estääkseni vandalismia. Yritin ohjeista etsiä, mutten löytänyt onko Suomenkielisessä Wikissä saman tapaisia scriptejä käytettävänä? Suomenkielisessä Wikissä on kyllä Monobook.js-sivu, joten mitkä ovat mahdollisesti asennettavat scriptit? Ilyushka88 20. toukokuuta 2008 kello 20.02 (UTC)

Tällä hetkellä ei ole, voin katsoa jossain tuota enwikin Twinkleä josko sen saisi helposti pultattua myös fiwikiin. --Agony (403) 21. toukokuuta 2008 kello 08.03 (UTC)
Navigation popups -pienoisohjelmaa voi myös käyttää vandalismin torjuntaan. Se löytyy myös fi-wikistä (Asetukset -> Pienoisohjelmat -> Navigation popups) --albval 21. toukokuuta 2008 kello 08.44 (UTC)
Twinklen kanssa kannattaa muuten olla varovainen, koska se napsii silloin tällöin artikkelien loppupäät pois ainakin osalla käyttäjistä (ks. bugi TW-B-0013). --Silvonen 21. toukokuuta 2008 kello 09.07 (UTC)
Kiitos vastauksista. Hmm tuota ei itsellä ole tapahtunut (onneksi). Taidanpa kokeilla Navigation popupsia. Ilyushka88 21. toukokuuta 2008 kello 10.03 (UTC)

Häivytetyt sivut[muokkaa wikitekstiä]

Olen kuullut jotain häivyteityistä sivuista. Mitä ne ovat? Voriox (Keskustelu) 27. toukokuuta 2008 kello 17.55 (UTC)

Katso Wikipedia:Häivytysoikeudet --MiPe (wikinät) 27. toukokuuta 2008 kello 17.58 (UTC)

Automaattisesti luodut käyttäjätunnukset[muokkaa wikitekstiä]

Mitähän tuo "automaattisesti luotu käyttäjätunnus" oikein tarkoittaa? Tänään niitä on luotu tavattomasti. --ML 27. toukokuuta 2008 kello 19.37 (UTC)

Aiemmin ylläpitäjille käyttöö notettu keskitetty autentikointi on ilmeisesti tullut nyt sitten kaikkien käyttöön. Katsopa jos Toiminnot:MergeAccount toimisi sinullakin. --Harriv 27. toukokuuta 2008 kello 19.52 (UTC)

Mahtaako muilla pywikipediabotin käyttäjillä olla vaikeuksia kirjautua sisään login.py-skriptiä käyttäen? Itse en pysty tällä hetkellä kirjautumaan yhtikäs minnekään ko. skriptillä. Selaimen kautta bottitunnukselle kirjautuminen kyllä onnistuu, vaan siitähän ei paljon apua ole. Virheilmoituksena tulee joka kerta: ”Login failed. Wrong password or CAPTCHA answer?” Mitään kuvavarmennustestiä ei kuitenkaan tätä ennen tule ja salasana on kyllä oikein. –Ejs-80 30. toukokuuta 2008 kello 09.51 (UTC)

Äsken kun kokeilin, niin käyttäytyminen muuttui hieman: oikeasta salasanasta huolimatta esitettiin CAPTCHA-testi, johon vastaamisen jälkeen kirjautuminen ei edelleenkään onnistunut vaan tuli jälleen yllä mainittu virheilmoitus (huolimatta oikeasta salasanasta sekä vastauksesta kuvavarmennustestiin). –Ejs-80 30. toukokuuta 2008 kello 09.57 (UTC)
Tästä on näköjään nyt tehty bugiraportti. Bugi liittyy ilmeisesti yhdistettyihin tunnuksiin, joten bottitunnusta ei välttämättä kannata vielä yhdistää. –Ejs-80 31. toukokuuta 2008 kello 22.32 (UTC)

Tor-nodeille automaattinen käyttöesto poikkeuksin[muokkaa wikitekstiä]

Äskettäin saapui wikitech-l postituslistalle seuraava viesti Andrew Garrettilta:

»Hi all,



After working through the code with Tim for a few hours this afternoon, the TorBlock extension has been enabled on Wikimedia.

The TorBlock extension will override local IP blocks to provide a consistent treatment of tor. Currently, this involves allowing only logged-in users to edit, and requiring tor users to have 100 edits, and a 90-day-old account, prior to being autoconfirmed.

Hopefully, this will provide a balance between allowing users to edit through tor without the difficult process of granting per-wiki IP block exemptions, and preventing pagemove vandals (such as the user known as 'Grawp' on English) from using Tor for vandalism and so on.

I haven't yet implemented this, but I am interested in the prospect of marking Tor users as such on either CheckUser, or (privacy policy

depending) on Recent Changes.»

Eli Tor-nodejen käyttö on estetty globaalisti pl. käyttäjiltä joilla on min. 100 muokkausta ja min. 90 päivää vanha tunnus (per autoconfirmed). Mahdollisesti myöhemmin Tor-nodea käyttävät käyttäjät tullaan tagaamaan (riippuen yksityisyydensuojasta) joko osoitepaljastintyökaluun tai jopa tuoreisiin muutoksiin. --Agony (403) 4. kesäkuuta 2008 kello 10.26 (UTC)

Mainiota. –Ejs-80 4. kesäkuuta 2008 kello 10.35 (UTC)
Tarkennus: Jos tulkitsen Werdnan tekstiä oikein, niin sen mukaan Tor-nodejen kautta voivat Wikipediaa kyllä muokata kaikki kirjautuneet käyttäjät, mutta sivujen siirto ja muut "autoconfirmed"-oikeuksia vaativat toimenpiteet vaativat tuon 100 muokkausta ja 90 päivää rekisteröitymisestä. Tim Starling myöskin toteaa myöhemmässä viestissä muuttaneensa asetuksia niin, että yksittäisten Tor-nodejen esto "käsin" on edelleen tästä uudesta laajennoksesta huolimatta mahdollista. —Ilmari Karonen 5. kesäkuuta 2008 kello 07.25 (UTC)

OEIS-malline suomi-wikipediaan[muokkaa wikitekstiä]

Voisiko suomenkieliseenkin Wikipediaan saada OEIS-mallineen kuten englanninkielisessä on?

ks. http://en.wikipedia.org/wiki/On-Line_Encyclopedia_of_Integer_Sequences

Siellä siis onnistuu linkin OEIS:iin lisääminen kirjoittamalla vain Malline:OEIS2C (tiedän, ettei näy sivulla).

Jani Iltanen 7. kesäkuuta 2008 kello 12.16 (UTC)

Linkitys OEIS-ään näyttäisi onnistuvan ihan wikilinkilläkin, esim. OEIS:A100000. Tuo enkkuwikin OEIS-malline näyttäisi olevan vain simppeli kääre tämän ominaisuuden ympärille. —Ilmari Karonen 7. kesäkuuta 2008 kello 17.21 (UTC)

Pitkät viitelistat rullattavaan laatikkoon automaattisesti[muokkaa wikitekstiä]

Olisiko mahdollista lisätä {{Viitteet}}-mallineeseen sellainen toiminnallisuus, että mikäli viitteitä on vaikkapa enemmän kuin 10 muuttuisi viitelista samanlaiseksi kuin esim. artikkelissa Japanin historia? Eli onko mahdollista saada selville toisistaan sisällöltä poikkeavien ref-tagien käyttömäärät?

Tällöin saataisiin yleensä vain sivun käyttämistä haittaava varsin usein moniruutuinen luettelo hallitummaksi eli muonta ruudullista "nolla"sisältöä pois häiritsemästä. -- Usp 9. kesäkuuta 2008 kello 13.15 (UTC)

Ongelmana tässä teknisessä ratkaisussa on, että paperitulosteessa ei näy koko viitelista vaan ainoastaan se yksi laatikollinen viitteitä. Siksi vastustaisin tällaisen toiminnallisuuden yleistymistä. (Tätä ajatellen viitelista ei todellakaan ole nollasisältöä.) Ylipäänsä jos artikkelista tulee liian pitkä, sitä on suositeltavaa jakaa useaksi pienemmäksi artikkeliksi jolloin viitteistyskin kevenee. --PeeKoo 9. kesäkuuta 2008 kello 14.31 (UTC)
Paitsi jos laatikoinnin saisi pois tulostettaessa... en tosiaan ajatellut lainkaan tulostamista. (harrastaako joku muka sellaista) -- Usp 9. kesäkuuta 2008 kello 14.57 (UTC)
Tuloste on vanhentunut jo ennen kuin tulostin on saanut edes suollettua artikkelia loppuun (eli ei ajatella), mutta turha on tätäkään pähkäillä sillä MediaWiki-rajapinnassa ei ole mitään mahdollisuutta saada selville viitteiden lukumäärää :/ --Agony (403) 9. kesäkuuta 2008 kello 15.54 (UTC)
Pienellä CSS-kikkailulla saisi laatikon pois tulostaessa. — str4nd 9. kesäkuuta 2008 kello 16.01 (UTC)
...ja viitteet laatikon sisältä siinä sivussa... --Agony (403) 9. kesäkuuta 2008 kello 16.05 (UTC)
No jos jotenkin näin:
@media print {
  height: auto;
  overflow: visible;
  padding: 0;
  border: 0;
}
str4nd 9. kesäkuuta 2008 kello 16.09 (UTC)
/me läimii otsikkoa... Kelasin rullattava = {{Avattava}}... menen harjoittelemaan luetun ymmärtämistä :) --Agony (403) 9. kesäkuuta 2008 kello 16.13 (UTC)
Viitteet, oli niitä kuinka paljon tahansa, on saatava olla näkyvissä koko ajan. Ei piilottamista millään mallineella, avattavalla tai rullattavalla. Kaikki selainversiotkaan eivät osaa käsitellä rullalaatikkoa oikein. --Jaakonam 9. kesäkuuta 2008 kello 18.50 (UTC)
Samaa mieltä. Minä haluan myös nähdä lukemani tekstin kaikki viitteet kerralla. Viitteethän ovat hyvän wiki-artikkelin tärkein osa. --albval (keskustelu) 9. kesäkuuta 2008 kello 18.55 (UTC)
Samoin. — str4nd 9. kesäkuuta 2008 kello 18.57 (UTC)

Säätiön johtokunnan vaalit[muokkaa wikitekstiä]

Ihan tiedoksi että turvatakuuni ei näy olevan riittävät äänestämään. Sama kyllä koskee Danske Bankia mutta niillähän on omat ongelmansa. Ei liittyne toisiinsa.. --Höyhens 12. kesäkuuta 2008 kello 18.31 (UTC)

Internet Explorerilla muistaakseni sivulle pääsee painamalla punaisesta ”siirry sivustolle kaikesta huolimatta” -napista. — str4nd 12. kesäkuuta 2008 kello 18.32 (UTC)
Mutta kun on tällä kertaa vaan toi Mozilla Thunderbird.. --Höyhens 12. kesäkuuta 2008 kello 19.42 (UTC) Eiku Firefox. :P --Höyhens 12. kesäkuuta 2008 kello 22.31 (UTC)
Mikä versio? Minulla on Firefox 3:n esiversio, ja siinäkin törmää rumaan varoitukseen, mutta ”Tai lisää poikkeussääntö…” -linkin kautta pääsee parin välivaiheen jälkeen äänestämään. On kyllä mahdoton ymmärtää, miksei äänestyksen toteutuksessa ole käytetty kunnollista varmennetta. --Silvonen 13. kesäkuuta 2008 kello 02.55 (UTC)
Gutsy Gibbonin jälkeinen, mikä Husky Hulk se nyt on? 8.04 kaiketi --Höyhens 16. kesäkuuta 2008 kello 08.11 (UTC)
P.S. Onnistui tuon ns. tilapäisvarmenteen avulla. --Höyhens 16. kesäkuuta 2008 kello 08.24 (UTC)

Värit taulukoissa, kartoissa jne.[muokkaa wikitekstiä]

Tämä nyt on varmasti vaikea asia tehdä toimivaksi, mutta monesti (muuallakin kuin wikipediassa) törmään tällaiseen ongelmaan: Olen värisokea, ja jos jokin taulukko on värikoodattu, on se minulle käytännössä mahdotonta tulkita. Muistelisin joskus vuosia sitten lukeneeni enkkuwikissä jotain keskustelua aiheesta, mutta nyt en löytänyt sitä mistään. Tietääkö kukaan, onko tästä asiasta minkäänlaista keskustelua missään käyty? Eihän tämä varmaan kovinkaan montaa käyttäjää koske, mutta tulipahan vaan jälleen mieleen jotain karttaa tihruttaessani. Woden 27. kesäkuuta 2008 kello 08.48 (UTC)

Tuskin olet ainoa tästä kärsivä. Yksi ratkaisu on käyttää kartoissa ja taulukoissa värejä, jotka värisokeatkin erottavat toisistaan. Puna-viher taitaa olla yleisin, enempää en tiedä aiheesta. Lab-oratory 27. kesäkuuta 2008 kello 08.52 (UTC)
Aiheesta on aikaisemmin puhuttu mm. täällä, jossa annetaan ohjeita commons-tiedostoista. --albval (keskustelu) 27. kesäkuuta 2008 kello 08.55 (UTC)
Commonsissa ollaan standardoimassa parhaillaan karttojen värjeä, projektioita jne. joten tuo kannattaa ottaa esille. Laitoin sinne jo itse viestiä. Kannattaa kertoa tuottaako tällä sivulla olevat kartat sinulle ongelmia. --qWerk 27. kesäkuuta 2008 kello 09.14 (UTC)
Täällä fi-wikin puolellakin voitaisiin alkaa tekemään aiheen eteen työtä ainakin värikoodattujen taulukoiden muodossa. --qWerk 27. kesäkuuta 2008 kello 09.15 (UTC)
Ok, kiitos paljon vastauksista. Puna-vihersokeus on todellakin se yleisin, mutta siitäkin on useita muotoja. Tuo qWerkin laittama linkki, otan siitä esimerkiksi tämän. Oikeassa yläkulmassa oleva taulukko (jos oikein ymmärsin niin maankuoren korkeuteen viittava), on minulle henk. koht. vaikea tulkita. Kaksi ylintä väriä kyllä menee (jotain harmaan sävyjä?), mutta siitä alaspäin en pysty erottamaan sävyjä toisistaan. Varsinkin, kun nämä värit/sävyt ovat kartassa sikinsokin, ja sitten tuollaisesta pienestä kooditaulukosta pitäisi löytää se oikea. Minulla siis ei pelkästään tuo punainen-vihreä ole se ongelma, vaan myös sinisen kanssa joutuu tappelemaan. Puhumattakaan sitten ruskean tai violetin sävyistä, jossa on noita sekaisin. Useimmitenhan värisokeat kyllä erottavat värit/sävyt toisistaan, jos ne ovat irrallisia, mutta sekaisin laitettuna tulee ongelmia. Itselleni toimivin ratkaisu olisi värien sijaan numerot tai kirjaimet, tai jonkinlainen kuviointi. Mutta ne taas eivät taida olla värinäkeville niin helppoja hahmottaa, en tiedä. Mutta tuo oli hyvä tietää tuo malline, täytyypä laittaa muistiin ja käyttöön, kun seuraavan kerran tulee tämä ongelma vastaan. Woden 27. kesäkuuta 2008 kello 09.49 (UTC)

Miksei linkitys onnistu[muokkaa wikitekstiä]

Miksi en saa tehtyä linkkiä artikkeliin MG 17? Linkki näkyy siis punaisena vaikka sellainen artikkeli on olemassa. Myöskään suoraan sinne siirtyminen ei ainakaan omalla selaimellani onnistu. Puuropyssy 28. kesäkuuta 2008 kello 17.18 (UTC)

Sivun nimessä oli välilyönnin asemesta joku väärä merkkikoodi. Korjasin tilanteen. –Ejs-80 28. kesäkuuta 2008 kello 17.21 (UTC)
Niinpä tietysti, kiitoksia. Puuropyssy 28. kesäkuuta 2008 kello 17.42 (UTC)

Botit piiloon?[muokkaa wikitekstiä]

Eikö ole mitään tapaa millä kaikki botit saisi piiloon. Nyt esimerkiksi MelancholieBot hukuttaa Tuoreet muutokset alleen. Vandaalit katoavat bottivirtaan. On siellä toki muitakin botteja kuin MelancholieBot joihin näytä/piilota botit ei tepsi. Eikö "täällä päässä" ole mitään tehtävissä. Miksi ylipäätään annetaan tämmöisten bottien toimia? --Ism 4. heinäkuuta 2008 kello 04.23 (UTC)

Botit voisi ainakin hyväksyä nopeammin sivulla Keskustelu Wikipediasta:Botit. Toinen kysymys on sitten se, pitäisikö meidän säädellä tarkemmin hyväksymättömien bottien muokkausväliaikoja tai määrätä raja testiajon pituudelle. Tämä keskustelu sopisi kyllä ehkä paremmin käytäntöjen kuin tekniikan puolelle. --Silvonen 4. heinäkuuta 2008 kello 04.31 (UTC)
Eikö ole teknisiä keinoja muokata piilota botit linkkiä niin että se todella piilottaisi kaikki botit? Tai voisiko tuoreisiin muutoksiin lisätä uusi komento Piilota KAIKKI botit. Tämähän ei ole ainakaan pelkästään käytäntöjä koskeva asia vaan käyttäjä voi koska vaan haluta piilottaa näkyvistä kaikki bottimuokkaukset. Sekö ei teknisesti onnistu? Eikö bottien muokkausissa ole yleensä bot tms. tekstinpätkä jonka perusteella voitaisiin suodattaa näkyvistä botit? --Ism 4. heinäkuuta 2008 kello 04.37 (UTC)
Bottia ei käytännössä voi tunnistaa kuin bottiflagista, ja toiminto "Näytä/Piilota botit" kontrolloi nimenomaan tuon lipun avulla näkyvyyttä. Jos systeemiin tehtäisiin esimerkiksi nimimerkkiin liittyvä tarkistus (JOS (nimimerkki '*bot*') NIIN piilota) avaisi se vain takaportin tehdä tunnus "VandaaliBot" jolla voisi täyttää artikkeleja erinäisillä ulokekuvilla ilman että kukaan huomaisi mitään. Parempi luoda käytäntö että bottia ei saa ajaa ilman botflag-pyyntöä ja silloinkin vain viikon koeajon kunnes botflag myönnetään. Ajattelin kohtapuoliin alkaa kehittämään byrokraattien sivua, jonka jälkeen pitäisi vain löytää "villit botit" ja passittaa ne tekemään pyyntö. --Agony (403) 4. heinäkuuta 2008 kello 05.36 (UTC)
Minulla on muutama mielipide bottikäytäntöjen kehittämisestä, mutta en ehdi nyt kirjoittaa. Katsotaan illemmalla? Tällä hetkellä isoimpana ongelmana on kyllä vain se, että byrokraatit ovat lomalla eivätkä käsittelemässä hakemuksia. --Silvonen 4. heinäkuuta 2008 kello 05.49 (UTC)
Toki, tarkoitus ei ollutkaan diktaattorimaisesti vetästä kaikkea uusiksi :) --Agony (403) 4. heinäkuuta 2008 kello 06.05 (UTC)
Bottilokia tutkimalla selviää, että hakemusten käsittely on ollut tähän mennessä lähinnä Tbonen harteilla, joten monikkoa ei varmaan tarvita. –Ejs-80 4. heinäkuuta 2008 kello 07.30 (UTC)
Koska TBone on ilmeisesti vieläkin sfääreissä, laitoin MikkoM:n keskustelusivulle pyynnön tarkistaa ainakin tuon MelancholieBotin, joka tuntuu olleen aktiivinen jo ainakin parin kuukauden ajan. --Jaakonam 4. heinäkuuta 2008 kello 15.47 (UTC)