WiiConnect24

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Palvelun logo Nintendon verkkosivuilta.

WiiConnect24 oli Nintendon Wii-pelikonsolin ominaisuus, joka mahdollisti joidenkin konsolin ominaisuuksien toiminnan konsolin ollessa valmiustilassa: esimerkiksi ystävä voisi Animal Crossingissa vierailla toisen ystävän kaupungissa ja jättää viestejä toisen ollessa poissa kaupungista. WiiConnect24 ei ole sama asia kuin Nintendo Wi-Fi Connection, joka on tarkoitettu verkkomoninpeliä varten. WiiConnect24 esiteltiin ensi kerran vuoden 2006 E3-messuilla [1].

Palvelu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Palvelua tullaan käyttämään myös sisällön, kuten muutostiedostojen ja päivitetyn pelisisällön jakamiseen Wiin ollessa käyttämätön. Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata kuvaili vuoden 2006 E3-messujen lehdistötilaisuudessa Wiitä "konsoliksi, joka ei koskaan nuku."[2] WiiConnect24 vaatii toimiakseen lähes yhtä paljon energiaa kuin pieni hehkulamppu.[3]

WiiConnect24:n voi poistaa käytöstä ja ottaa käyttöön Wiin asetuksista. Wiin optinen levyasema hehkuu neonsinisenä kun käyttäjä on vastaanottanut sisältöä. Valon voimakkuutta voi myös säätää Wiin asetuksista. Wiin LEDit näyttävät WiiConnect24:n senhetkisen tilan Wiin ollessa poissa päältä:

 • Punainen: Laite on valmiustilassa, WiiConnect24 on poissa käytöstä.
 • Oranssi: Laite on valmiustilassa, WiiConnect24 on käytössä.

Toiminnot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japanilaisen Nikkei Business Publications -sanomalehden haastattelussa Nintendon toimitusjohtaja Satoru Iwata kertoi, että WiiConnect24:ä' voitaisiin käyttää demojen lataamiseen Nintendo DS:lle. [4]

»Olettakaamme, että Wii on yhteydessä internetiin koko ajan. Nintendo voisi silloin lähettää kuukausittaisia DS-demoja ja -trailereita Wiille vaikka yöllä. Aamulla pelaajan herätessä hän huomaisi LED-lampun välkkyvän Wiissä ja tietäisi, että Nintendo on lähettänyt jotain. Sen jälkeen hän voisi vain ladata demot ja trailerit suoraan Wiistä DS:ään»

Nintendon eurooppalaisen Wii-sivuston mukaan WiiConnect24:ää voi käyttää tekstiviestien lähettämiseen, kuvien vaihtamiseen ja viestittelyyn muiden Wii-käyttäjien välillä.[5]

Kanavat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavat Wii Channel -kanavat käyttävät WiiConnect24:ää hyväkseen:

Pelinimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämänhetkiset nimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varmistetut nimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavia pelejä ei ole vielä julkaistu, mutta niiden tiedetään käyttävän WiiConnect24:ää hyväkseen:

Mahdolliset nimikkeet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Seuraavien pelien kehittäjät ovat ilmaisseen halunsa käyttää WiiConnect24:ää hyväkseen:

Ongelmat[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen ohjelmistopäivitys WiiConnect24:n välityksellä teki joistakin konsoleista käyttökelvottomia, jolloin kuluttajien oli joko lähetettävä konsolinsa Nintendolle korjaukseen, jolloin menetetyt tallennukset palautettiin, tai vaihtaa se ilmaiseen korvaavaan yksikköön. Jälkimmäinen vaihtoehto oli nopeampi, mutta kuluttaja menetti tallennetun datansa.[10]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Casamassina, Matt: E3 2006: Wii Wi-Fi Just Like DS IGN. Arkistoitu 30.9.2008. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 2. Gibson, Ellie: E3: Iwata shows off Wii Eurogamer. Arkistoitu 10.4.2007. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 3. Iwata, Satoru: Media Briefing Speech Nintendo. Arkistoitu 4.6.2006. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 4. Dobson, Jason: Iwata Comments On Wii Controller, Online Functionality Gamasutra. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 5. WiiConnect24 Nintendo of Europe. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 6. Nintendo Power, nro.215, s.18
 7. Navarro, Alex: Madden NFL Review GameSpot. Arkistoitu 24.5.2012. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)
 8. A look at Sega Sammy’s Fist of the North Star pachinko collection on the Wii Siliconera. Viitattu 18. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
 9. Jackson, Mike: Harvest Moon dev reveals secret Wii game CVG. Viitattu 18. heinäkuuta 2007. (englanniksi)
 10. Jackson, Mike: Wii Connect 24 Kills Wiis computerandvideogames.com. Viitattu 4. huhtikuuta 2007. (englanniksi)