Walter Moers

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Moersin luoma hahmo Kapteeni Sinikarhu joka esiintyy muun muassa suomennetussa teoksessa Kapteeni Sinikarhun 13 1/2 elämää. Veistos on Gera-joessa Erfurtissa.

Walter Moers (s. 24. toukokuuta 1957) on saksalainen kirjailija, sarjakuvapiirtäjä, kuvataiteilija ja kuvanveistäjä.

Moersin sarjakuvia ei ole julkaistu suomeksi, mutta hän on ollut mukana piirtämässä Ralf Königin Jagoa. Toisessa Königin sarjakuvassa viitataan Moersin Kleines Arschloch -hahmon (suom. Pikku Persereikä) sarjakuviin. Muita hänen hahmojaan ovat Adolf, die Nazisau (Adolf, natsisika) ja Der alte Sack (Vanha Äkämys).

Aikuisten sarjakuvien lisäksi Moers on julkaissut lukuisia lastenkirjoja ja kertomuksia. Niistä tunnetuimpia ovat kuvitteelliselle Zamonian mantereelle sijoittautuvat teoksensa. Saksankielisestä alkuteoksesta poiketen Zamonia-sarjaan kuuluva Rumo & Die Wunder im Dunkeln on julkaistu Suomessa kahtena kirjana, jotka muodostavat oman Pimeyden ihmeet -sarjan.

Teokset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Zamonia-kirjasarja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hän on myös kirjoittanut fiktiivisen romaanin Hurja matka halki yön taiteilija Gustave Dorén nuoruudesta. Teoksen kuvituksena on 12 Dorén puupiirrosta jotka on aiemmin julkaistu kuvituksina mm. teoksiin Kadotettu paratiisi, Korppi, Raamattu ja Don Quijote.

Kirjallisuutta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä kirjailijaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.