VM-Carpet

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
VM-Carpet Oy
Perustettu 1973
Perustaja Aila Viita-aho
Arto Viita-aho
Kotipaikka Lappajärvi, Suomi
Kotisivu vm-carpet.fi

VM-Carpet Oy on suomalainen mattojen valmistaja. Yritys sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla Lappajärven kunnan Karvalan kylässä. Vuonna 2020 yrityksellä oli noin 35 työntekijää ja liikevaihtoa 5,6 miljoonaa euroa.

Yhtiön perustivat vuonna 1973 Aila ja Arto Viita-aho. Nykyisin heidän poikansa Harri Viita-aho toimii toimitusjohtajana.

Yritys toimitti lähes kahdenkymmenen vuoden ajan mattoja Ikealle 1970–1990-luvuilla. Tällöin yrityksen palkkalistoilla oli parhaimmillaan noin 350 työntekijää, joista iso osa työskenteli kotityöntekijöinä. Vaikka kotimarkkinoilta tulee nyt suurempi osa liikevaihdosta, on vientiä ympäri maailman yli 30 eri maahan muun muassa Britanniaan, USA:an, Australiaan, Japaniin, Etelä-koreaan, Italiaan ja Ruotsiin.[1]

Yrityksen mattovalikoima ulottuu nukkamatoista kudottuihin villa- ja paperinarumattoihin, joita se toimittaa sekä koteihin että julkisiin tiloihin. Sopivia mattoja mallistosta löytyy niin koteihin kuin myös julkisiin tiloihin. Esimerkiksi useista Suomen suurlähetystöistä löytyy VM-Carpetin mattoja.lähde?

Julkisia tilojen lattioita sisustaessa VM-Carpet Oy toimii aputoiminimellään VMC Project.

Vastuullisuus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

VM-Carpet pyrkii hyödyntämään valmistuksessa syntyvät jätepalat omassa toiminnassaan. Yrityksen käyttämä sähköenergia tuotetaan uusiutuvilla luonnonvaroilla. Lähes kaikilla matoilla on Avainlippu-merkki.[2]

Suomen Asiakastieto on myöntänyt VM-Carpetille Suomen Vahvimmat -sertifikaatin. Luokitus on näkyvä todiste yrityksen luottokelpoisuudesta, luotettavuudesta ja erinomaisesta maksukyvystä.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Perälä, Berit: Suurperheen äiti johtaa maan suurinta mattokutomoa. Turun Sanomat, 12.7.2008, s. 19. Artikkelin verkkoversio. Viitattu 28.6.2009.
  2. Vastuullisuus VMC Project. Viitattu 30.3.2022.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.