Suomen Asiakastieto

Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Suomen Asiakastieto Oy on yritys- ja luottotietoyhtiö. Henkilöluottotietojen osalta Suomessa on vain kaksi toimijaa, joista Asiakastieto on vanhin ja joista toinen on Soliditet Finland. Suomen Asiakastieto Oy on perustettu 1961, mutta yksi sen edeltäjäyhtiöistä jo 1905.[1]

Yritys pitää yllä yksityistä yritystietokantaa, joka sisältää ajantasaiset tiedot kaikista suomalaisyrityksistä sekä niiden avainhenkilöistä. Tietokanta on tosiaikaisessa yhteydessä moniin julkisiin ja yksityisiin tietolähteisiin. Yritys ylläpitää myös rekisteriä yksityishenkilöiden luottotiedoista.

Yritys on yhteistyössä ulkomaisten luottotietoyritysten kanssa. Se on osakkaana BIGNet-ketjussa, johon kuuluu yrityksiä kolmestatoista Euroopan maasta. Se on jäsenenä kansainvälisissä Febis-ja Accis-yhtymissä, joihin kuuluu yritys- sekä henkilöluottotietoalan toimijoita ympäri maailmaa.

Yhtiön palveluksessa on n. 150 työntekijää. Asiakastiedon toimitusjohtaja on Jukka Ruuska.

Asiakastiedon omistaa bahrainilainen Investcorp International Ltd, joka on kansainvälinen kiinteistö- ja pääomasijoittaja. Suomen Asiakastieto Oy:n hallinnointia varten sillä on Luxemburgiin rekisteröity holdingyhtiö.[2]

Fennorating Oy sulautui Asiakastietoon vuonna 2004.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Tommi Anttila ja Sirja Salminen: Luottotieto Oy, Elinkeinoelämän keskusarkisto 1995. Viitattu 12.12.2013.
  2. Jyri Hänninen, Esa Mäkinen ja Tuomo Pietiläinen: HS selvitti: Suomalaisjohtajat keräävät palkkioita veroparatiiseista. HS keräsi yli kaksi miljoonaa sivua Luxemburgin ja Sveitsin kaupparekisterien tietoja. Aineisto kertoo, miksi 2 200 suomalaista käyttää veroparatiiseja 19.1.2014. Helsingin Sanomat. Viitattu 19.1.2014.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]