Keskustelu käyttäjästä:Metalcoholic

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Hei, ja tervetuloa Wikipediaan, Metalcoholic!

Tässä muutama linkki, joista voi olla hyötyä.

Vielä kerran, tervetuloa!

Don't speak Finnish?

--Kouluhai 20. toukokuuta 2006 kello 06.20 (UTC)

Wikiprojekti Eurovision laulukilpailu

[muokkaa wikitekstiä]

Aloitin tuossa taannoin uuden Wikiprojektin, Eurovision laulukilpailu. Käyttäjä tunnuksesi on tuolla luokassa: musiikkiin perehtyneet käyttäjät, niinpä ajattelin aloittaa tämän projektin kampanjoimisen sinullekin! Jos musiikki kiinnostaa, niin eiköhän tästä projektista musiikkiakin löydy; esim Euroviisutyngät (ts. voisit kirjoittaa Euroviisu edustuksesta jne.). Kehotan Sinua lukemaan tuon projekti sivun läpi, jos Sinua alkaisikin kiinnostaa. Jos kiinostuit tai jotakin jäi hampaan koloon voit keskustella asiasta kyseisen projekti sivun keskustelu sivulla --Tirimies 17. helmikuuta 2008 kello 12.28 (UTC)

Musiikkikappale albumisivulla

[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin, että olit tehnyt artikkelin Genesiksen albumista. Kappaleille on olemassa oma mallinne, johon on myöhemmin helppo lisätä tietoja. Lisäksi tuon mallinteen käyttö yhtenäistää albumisivuja. Tässä linkki: Malline:Kappale --Juha.EBT 2. kesäkuuta 2008 kello 00.07 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Weather Report - Black Market.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Kuvaa ei voida käyttää ennen tietojen täyttämistä. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

str4nd 4. heinäkuuta 2008 kello 10.24 (UTC)

Ohje kuvien tietojen täyttämiseen

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, olet tallentanut Wikipediaan tiedoston (tai tiedostoja) tekijänoikeuslain sitaattioikeuden nojalla. Tiedoston tiedot olivat kuitenkin puutteelliset tai virheelliset.

Tiedoston tiedot -malline
Lähde Jos olet itse teoksen tekijä, merkitse kohtaan ”oma teos” tai vastaava. Muussa tapauksessa merkitse, miltä verkkosivulta, kirjasta tai vastaavasta kuva on. Lähde on välttämätön tieto silloin, kun kuvalle on merkitty vapaa käyttöoikeus, mutta kuva ei ole tallentajan oma teos. Se on tekijänoikeuslain mukaan välttämätön myös silloin, kun kuvaa käytetään sitaattioikeuden perusteella. Muistathan merkitä lähteen tarkasti.
Päiväys Ajankohta, jolloin teos on luotu tai julkaistu. Päiväys ei tarkoita tiedoston tallentamisajankohtaa Wikipediaan. Kentän voi jättää tyhjäksi, ellei tietoa ole saatavilla.
Tekijä Tekijä (tekijät) on henkilö, joka on luonut teoksen. Jos ei tekijästä tiedetä muuta, tekijäksi tulee ilmoittaa se henkilö, jonka nimi on ilmoitettu julkaistun teoksen yhteydessä. Teoksella voi olla myös useita tekijöitä. Jos tekijää ei ole mainittu eikä se ole muuten tiedossa, on ilmoitettava tieto julkaisijasta tai kustantajasta ”tekijänoikeuksien haltija” -parametrissa.
Tekijänoikeuksien haltija Kun tekijää ei ole mainittu teoksen yhteydessä, tulee mainita julkaisija tai kustantaja. Koska julkaisija tai kustantaja eivät ole tekijöitä, älä käytä ”tekijä”-tietoa. Sekä tekijää että kustantajaa tai julkaisijaa ei ole tarpeellista eikä teknisesti mahdollista kertoa.
Käyttöoikeus
Käyttöoikeudesta kertova malline Oikean lisenssin kertomiseksi sinun tulee valita myös käyttöoikeudesta kertova malline. Mallineeseen tulee määrittää myös artikkeli, jossa sitaattioikeuden alaista tiedostoa käytetään. Esimerkiksi logon tapauksessa tulee merkitä malline seuraavasti: {{Logo|käytettävä artikkeli}}

Korjaathan tiedot mahdollisimman pian ja muistathan myös jatkossa noudattaa Wikipedian käytäntöjä.

str4nd 4. heinäkuuta 2008 kello 10.24 (UTC)

Hei, ethän lisää vääriä tietoja kuviin jatkossa. Tekijä on aina henkilö, ei yritys, yhteisö tai vastaava taho. — str4nd 9. heinäkuuta 2008 kello 06.17 (UTC)

Juu, en vain meinannut millään löytää albumin kuvituksesta vastanneen henkilön nimeä. En todellakaan sekoile tahallani. --Metalcoholic 9. heinäkuuta 2008 kello 06.23 (UTC)

Hei, jälleen kerran: Määritäthän käyttöoikeuden (ylläolevassa laatikossa nimellä käyttöoikeudesta kertova malline). Jos jatkat kuvien tallentamista väärillä tiedoilla, voin tulkita tuon myös tahalliseksi ylimääräisen työn aiheuttamiseksi. — str4nd 10. heinäkuuta 2008 kello 08.20 (UTC)

Ja jälleen kerran: tarkoitukseni ei ole aiheuttaa ylimääräistä työtä, meillä kaikilla on varmasti järkevämpääkin tekemistä kuin pelleillä. Nyt pitäisi kaiken olla ok, mikään tallentamistani albuminkansista ei ainakaan kuulu luokkaan "puutteelliset lähdemerkinnät". --Metalcoholic 10. heinäkuuta 2008 kello 11.47 (UTC)
Ja tosiaan, lisäämäni tiedothan eivät suinkaan olleet vääriä, niin kuin väitit, vaan puutteellisia. Pahoittelen, jos jouduit näkemään ylimääräistä vaivaa, mutta senhän takia näitä kaikkia juttuja teen, että oppisin ne joskus, eikä tuollainen jatkuva muistutus sääntöjen rikkomisesta muokkaushalujani ainakaan lisää, kun selvästi yritän parhaani --Metalcoholic 10. heinäkuuta 2008 kello 12.13 (UTC)

Allekirjoitus

[muokkaa wikitekstiä]

Heips, allekirjoituksesi on käytännön vastainen, kun se ei sisällä linkkiä käyttäjäsivullesi. Ole hyvä ja muokkaa asetuksiasi niin, että linkki näkyisi. Yst. terv. --Kalastaja09 (Pistäydy juttusilla · Mitä olen tehnyt?) 8. heinäkuuta 2008 kello 17.03 (UTC)

Tosiaan. Sori, olin varmaan jossain vaiheessa säheltänyt asetuksia. Thänks! --Metalcoholic 8. heinäkuuta 2008 kello 18.18 (UTC)

Kappalemalline

[muokkaa wikitekstiä]

Terve. Kun luot musiikkialbumista artikkelin, käytä kappalemallinetta. Albumiartikkelin pitäisi siis ohjeen mukaan olla suurinpiirtein tällainen. -- Sblöbö 12. heinäkuuta kello 20.04 (UTC)

Ok --Metalcoholic 13. heinäkuuta 2008 kello 06.12 (UTC)

Yhtye- ja albumimallineiden muokkauksista

[muokkaa wikitekstiä]

Morjens! Olet terveellä asenteella muokkaillut paljon metallimusiikkiin liittyviä sekä albumi- että yhtyeartikkeleja. Työ on arvokasta ja projektikin hyötyy siitä varmasti. Mallineita koskien olisi pieni kommentti: tyylilaji yhtye- ja albumimallineessa luetaan kielioppisääntöjen mukaan luettelona eli silloin pitäisi kukin tyylilaji kirjoittaa pienellä kirjaimella, myös se ensimmäinen. Infolaatikko luetaan auki siis näin: Tyylilajit: death metal, progressiivinen metalli, thrash metal, jolloin tyylilajit ovat yleisnimiä, keskellä luetteloa ja siis pienellä kirjaimella. Kiitokset panoksestasi Wikipedian metallisisällön parantamisessa! --Jaakonam 29. heinäkuuta 2008 kello 08.38 (UTC)

Selvä homma, muistan jatkossa :) Kiitos positiivisesta palautteesta, mielellänihän olen mukana levittämässä hevin ilosanomaa kansalaisille! --Metalcoholic 29. heinäkuuta 2008 kello 08.41 (UTC)

Tervehdys! Kommentoisin hiukan vastustusääntäsi: ensinnäkin, ole nvalmis milloin tahansa lisäämään lähdeviitteitä, mutta mieluiten toivoisin epäselviin kohtiin esitettävän täsmällisiä lähdepyyntöjä {{lähde}}-mallineella. Lisäksi kyseisen artikkelin useissa alun kappaleissa on käytäntönä, että kappaleen lopussa oleva lähdeviite viittaa koko kappaleen tietoihin. Voin kyllä lisätä lähdeviitteitä, mikäli artikkeli sitä kaipaa. Toivoisin sinun harkitsevan näiden tietojen nojalla vastustusääntäsi. --Green Bonsai 30. heinäkuuta 2008 kello 11.52 (UTC)

Kävin lisäämässä artikkelin alkuun joukon lähdeviitteitä. Onko nyt parempi? --Green Bonsai 30. heinäkuuta 2008 kello 12.44 (UTC)
Tiesin toki, ettei joka lauseeseen tarvitse lähdeviitteitä laittaa, mutta johdantokappaleen lisäksi myös "Järjestön perustaminen ja alkuvaiheet" -kappale näytti hieman orvolta.
Mielestäni on parempi nyt. Käyn ottamassa vastustusääneni pois. --Metalcoholic 30. heinäkuuta 2008 kello 13.01 (UTC)

Annahan olla

[muokkaa wikitekstiä]

Muokkaan kirjaston konelta, joten varmaan tästä osoitteesta on vandalisoitu rutkasti. Muokkaukseni ei kuitenkaan ollut "peeloilua".--195.237.90.72 31. heinäkuuta 2008 kello 14.16 (UTC)

Näyttihän se viimeinkin sujuvan, hyvä homma. Ensimmäisellä kerralla kyllä sekoilit jotain todella ihmeellistä, joten kommenttini oli siinä mielessä ihan aiheellinen --Metalcoholic 31. heinäkuuta 2008 kello 14.20 (UTC)
Totta, pahoittelen kömmähdystä.--195.237.90.72 31. heinäkuuta 2008 kello 14.24 (UTC)
No problemo :) --Metalcoholic 31. heinäkuuta 2008 kello 14.29 (UTC)

Somerniemen kunta

[muokkaa wikitekstiä]

Lakkautettu Somerniemen kunta kuuluu nykyiseen Varsinais-Suomen maakuntaan eikä se siten ole Kanta-Hämeen entinen kunta. Somerniemi on kyllä kuulunut Hämeen lääniin, mutta ei milloinkaan nykyisen Kanta-Hämeen maakunnan edeltäjänä olleeseen Kanta-Hämeen seutukaavaliittoon. Korjasin tämän selvän virheen ja perustelin korjauksen kyseisten artikkelien keskustelussa. Mikä vielä on epäselvää ja miksi palautit virheelliset tiedot, jotka oli perustellusti korjattu? En nyt ole vielä ehtinyt rekisteröidä itselleni nimimerkkiä, mutta se ei muuta näitä tosiasioita mihinkään. Kommentin jätti 84.250.3.155 (keskustelu – muokkaukset). Metalcoholic 12. elokuuta 2008 kello 10.28 (EEST)[vastaa]

Huomasin virheeni vasta jälkeenpäin, luin kyllä Somerniemen kuuluneen itsenäisenä kuntana Hämeen lääniin, mutten ko. seutukaavaliittoon. Pahoittelen kömmähdystä. --Metalcoholic 12. elokuuta 2008 kello 10.31 (EEST)[vastaa]

Käyttökohde

[muokkaa wikitekstiä]

Muista laittaa käyttökohde sitaattikuviin ([1]) --A333 8. joulukuuta 2009 kello 13.36 (EET)[vastaa]

Joo pääsi vahingossa unohtumaan --Metalcoholic 9. joulukuuta 2009 kello 12.36 (EET)[vastaa]
Varoitus tiedoston poistamisesta Kun latasit tiedoston Demographics of Finland 2010.PNG, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Tiedostoa ei voida käyttää ennen tietojen täyttämistä. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, tiedosto poistetaan. Lisätietoja voi löytyä tiedoston sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi tiedostojen tiedot.

--Musamies 15. helmikuuta 2012 kello 08.18 (EET)[vastaa]

Metallimusiikkiprojekti

[muokkaa wikitekstiä]

Terve! Metallimusiikin wikiprojekti olisi hienoa saada taas aktiiviseksi. Siksipä ehdotan että projekti valitsisi yhteistyöartikkelin! Tule esittämään mielipiteesi metallimusiikkiprojektin keskustelusivulle. Niin saadaan homma käyntiin! --Jylöstalo (keskustelu) 6. toukokuuta 2012 kello 15.41 (EEST)[vastaa]

Hei, lisäsin sinut kokeeksi merkityt versiot -lisäosaan liittyvään seulojat-käyttäjäryhmään jonka takia Wikipedian käyttöliittymä muuttui hieman. Käytännön hyöty lisäyksestä on, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Lisäksi pystyt vastaavasti merkitsemään artikkeliversioita vapaaksi sotkuista. Lisää merkittyjen versioiden ohjeita löytyy täältä. Itse lisäosa on vasta koekäytössä ja mikäli vastaan tulee hölmöjä käännöksiä, ongelmia tai haluat muuten vain eroon käyttöliittymämuutoksista niin niistä voi ilmoittaa joko suoraan minulle tai merkittyjen versioiden keskustelusivulle. --Zache (keskustelu) 11. toukokuuta 2012 kello 07.24 (EEST)[vastaa]

Apua gradututkimukseen

[muokkaa wikitekstiä]

Hei,

kartoitan graduani varten Wikipedia-artikkeleita kääntävien käyttäjien asenteita ja kokemuksia crowdsourcing-kääntämisestä Wikipediassa.

Aihetta ei ole aiemmin tutkittu Suomessa, joten nyt on mahdollisuus tulla mukaan tekemään innovatiivista tutkimusta.

Osallistuminen käy helposti vastaamalla oheiseen kyselyyn. Kyselyyn vastaaminen kestää noin 5 minuuttia. Kaikki vastaukset käsitellään nimettöminä.

Kaikkien kyselyyn 19.4.2013 mennessä vastanneiden kesken arvotaan viisi paria Finnkinon elokuvalippuja. Koska Wikipediaan rekisteröityjä kääntäjiä on vähän, olisi äärimmäisen tärkeää, että kaikki vastaisivat kyselyyn.

Linkki kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/3FC899E6E4D87543.par

Kiitos!

Tero Laurokari Turun yliopisto ttlaur@utu.fi

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Escape (kappale) merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Whitetabor (keskustelu) 27. joulukuuta 2015 kello 02.35 (EET)[vastaa]

Metal Militia

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Metal Militia merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Whitetabor (keskustelu) 27. joulukuuta 2015 kello 02.58 (EET)[vastaa]