Keskustelu käyttäjästä:Cuprum

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Ei kannata lisätä "leonardo on söpö" kommentteja

Ei kannatakaan, enkä minä niitä sinne lisännytkään, ainoastaan elokuvan "A Night to Remember". Näet artikkelin muokkauslokista, kuka sen sinne lisäsi. --Cuprum 16. kesäkuuta 2005 kello 18:30:41 (UTC)

Kuvituspyyntösi

[muokkaa wikitekstiä]

Tein pyytämäsi kuvan ja latasin sen juuri. Löydät sen nimellä Kuva:Freytagin_pyramidi.png, joten voit käyttää sitä haluamassasi artikkelissa (jos se vain kelpaa). --MiaK 24. heinäkuuta 2005 kello 23:00:05 (UTC)

Kuninkaan valta

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, et mitenkään loukannut, vaan olet hyvin korjannut unisena päättämäni työn, jonka aioin korjata myöhemmin. Pidän siitä, kun joku toinen korjaa, mutta ei tuo nyt niin suuri ongelma ollut. Mainitsen vain koska muistui mieleeni. Saat toki jatkossakin korjata virheitäni, sillä kun kirjoitan vauhdilla niin virheitä sinne todella syntyy ja jää. Varsinkin jos teen työn suoraan ao. koheeseen ilman teksturia. Ystävyydllä Alexius Manfelt 17. elokuuta 2005 kello 09:17:29 (UTC)

Olen vastannut Ludvig XIV artikkelin johdosta esittämääsi juttuusi. Se on toki vaikea kysymys! --Alexius Manfelt 22. kesäkuuta 2006 kello 14.57 (UTC)

Hei, olen parannellut toiveidesi mukaisesti Ludvig XIV -artikkelia. Se on nyt lyhempi, no ei kait paljon, mutta poistin jopa jonkun luvun kokonaan, se oli liian triviaa. Toivettavasti olen jotenkin onnistunut. --Alexius Manfelt 7. heinäkuuta 2006 kello 04.46 (UTC)
Hei Alexius. Artikkeli vaikuttaa nyt mielestäni paremmalta, ja tässä on varmasti jatkossa hyvät ainekset suositelluksi sivuksi. Ludvig XIV on äärimmäisen mielenkiintoinen henkilö, joten ei ole aina helppoa päättää, mitä pitäisi kertoa ja mitä jättää kertomatta. Tietosanakirja-artikkelissa täytyy kuitenkin yleensä olla aika ytimekäs, joten hienoa, että olet pystynyt tiivistämään tekstiä jonkin verran. Todella hyvä juttu muuten, että olet täydentänyt useita suomenkielisen Wikipedian historia-artikkeleita (esimerkiksi Klodvig) ja pistät myös meille muille riman korkeammalle. --Cuprum 7. heinäkuuta 2006 kello 06.48 (UTC)
No, kansantaloustieteilijästä tuli ammattimainen ja koulutettu historioitsija, Niin siinä vaan kävi, raha muuttui mieleekkääksi tekemiseksi ;) Mutta ei kenenkään kannata otta asiasta ylimääräisiä paineita. Se on vain mukavaa ja sen on oltava mukavaa. --Alexius Manfelt 7. heinäkuuta 2006 kello 07.06 (UTC)
Taidan olla nipottaja? Mutta ensiksi kiitokset korjauksistasi, joita olet jaksanut uurastaa. Mutta kun kirjoitain Swann-arkikkellin "rakastumistarina" niin tein sen tietoisesti. siis yläätys, yllätys! Sillä rakkaustarina on kestävempää ja jotenkin erilainen kuin tarina rakastumisesta ja siihen liittivästä prosessista. Joka kuitenkin rakastumisen ohi mentyä on myös ohitse. No, ei sitä tarvitse edes muuttaa, sillä varmasti tuon proustimainen ajatustenjuoksu on ehkä vaikeaa ymmärtää. Mutta halusin vain saattaa asian tietoosi ;) ystävyydellä --Alexius Manfelt 21. heinäkuuta 2006 kello 05.21 (UTC)
Mietinkin tuota kohtaa ja oletin, että se oli kirjoitettu siihen tarkoituksella. Siitä huolimatta tein korjauksen, koska mielestäni totuttu rakkaustarina ajoi saman asian. Perustelusi luettuani tulin siihen tulokseen, että olen väärässä, joten palautan alkuperäisen sanan.--Cuprum 21. heinäkuuta 2006 kello 06.31 (UTC)
Ystävä hyvä, et sinä ollut väärässä, et mitenkään. Minulla vaan on tapa, kuten varmaan olet huomannut, käyttää outojakin ilmaisuja, niin ja tehdä paljon virheitä ;) Muuten kun en enää kuulu nuorisoon, niin joskus tuntuu, että ihmisten rakastumisessa onkin kyse vain tuosta rakastumistarinan mukaisesti toimesta. On kivaa rakastua, mutta ei se nyt sitten ensihuuman jälkeen ole kuitenkaan niin kivaa! No, taas se pohdiskelee, se vanha... --Alexius Manfelt 21. heinäkuuta 2006 kello 06.59 (UTC)

Olet kirjoittanut artikkelin Uther Pendragonista - hienoa. Oletko muuten nähnyt elokkuvan Excalibur? Siinä Arthurin alullelaittaminen on uskomattoman mielenkiintoisesti kuvatta. Siihen melkein uskoo jopa itsekin. Tuosta elokuvan alusta, jos olet sen nähnyt, voisi kirjoittaa jotakin? Mutta ihan itsesi ja halusi puitteissa. --Alexius Manfelt 21. heinäkuuta 2006 kello 18.59 (UTC)

Olen kyllä Excaliburin nähnyt, tosin siitä on jo aikaa, mutta kyllä tuo mainitsemasi kohtaus on jäänyt mieleen, kun muistaakseni Uther mm. harrasti seksiä haarniska päällä, mikä oli varsin mielenkiintoista. Mutta elokuva on siis mielestäni erittäin hyvä ja ehkä paras Arthurin mytologiaa käsittelevistä elokuvista, huomattavasti parempi kuin esimerkiksi tuore, mutta kankea King Arthur tai puiseva First Knight. Se on todellakin hyvä artikkelin aihe. Myös elokuvan ohjaajasta John Boormanista kannattaisi tehdä artikkeli. Kiitos vain hyvästä ideasta! --Cuprum 21. heinäkuuta 2006 kello 21.36 (UTC)

Kielenhuolto

[muokkaa wikitekstiä]

Heips, kun teet kielenhuoltohommia, älä merkkaa niitä p:llä pieniksi korjauksiksi vaan pane siihen yhteenvetoriville 'kh', niin tiedetään mitä olet tehnyt. Minusta p tarkoittaa lähinnä merkityksettömän painovirheen tms. korjaamista. Marie-Antoinetessa on paljon tekemistä. Jos osaat ranskaa, voisit tarkistella asioita alkutekstistä, sillä suurin osa tekstistä on siitä käännettyä, osa kyllä myös nähtävästi en.wikistä. Olemattomalla ranskantaidollani löysin jo joitakin virheitä, mutta sitten tyssäsi. --Ulrika 10. syyskuuta 2006 kello 09.05 (UTC) Ja vielä: Ihmeellistä, että se paimenidyllikuva toimii en-wikissä. --Ulrika 10. syyskuuta 2006 kello 09.07 (UTC)

Voin toki noin tehdä, tosin suurin osa tekemistäni p-merkatuista muutoksista on yleensä vain mitättömiä kirjoitusvirheiden korjauksia. Muistaakseni myös pienet lauserakenteiden suoristamiset tulkitaan Wikipedian ohjeistuksessa pieniksi muokkauksiksi, jotka voi merkata p:llä. Saatan kyllä muistaa tuon väärin, joten täytyy tarkistaa asia. Marie-Antoinettea käsittelevässä artikkelissa on erittäin paljon kirjoitusvirheitä, joten ajatukseni tässä on ollut, että en häiritse muita muokkaajia antamalla ymmärtää, että teen artikkeliin suuria sisällöllisiä muutoksia. Siksi siis olen merkinnyt muokkaukseni p-merkinnällä. Kiitokset sinulle, että olet nähnyt tämän artikkelin suhteen paljon vaivaa kieliasun suhteen. Aihe on erittäin kiinnostava ja ansaitsee kunnon artikkelin. Valitettavasti osaan itse ranskaa niin heikosti, että en ole juuri ranskankielistä versiota katsonut, josta tämä meidän versiomme on pääosin käännetty. Muutama kohta olisi tosiaankin hyvä tarkistaa sieltä. Tuota kuva-asiaa taas en käsitä, mutta kun se ei täällä meillä näkynyt, niin otin sen pois. --Cuprum 10. syyskuuta 2006 kello 09.30 (UTC)
Ystävä hyvä, mainitset, että joitakin asioita voisi tarkistaa ranskalaisesta versiosta. Kerro ihmeessä, sillä kun adaptointekstiä, niin siihen jää varmaankin virheitä ja epätarkkuuksia. Mutta ne pitää oikaista. --Alexius Manfelt 10. syyskuuta 2006 kello 10.04 (UTC)
Ensinnäkin tämä: "Hän harrasti hiukan lukemista, ja kymmenvuotiaana hän osasi lukea vain vaivoin." Miten virkkeen alku- ja loppuosa liittyvät toisiinsa? Ja sitten tämä: "vaikka häntä kadehtivien aristokraattien omat avioliitot eivät suinkaan olleet muuta kuin erittäin epäilyttäviä." Tuo täytyisi sanoa jotenkin ymmärrettävämmin, mutta kun en ymmärrä sitä.
Ja onkohan tässä nyt sanottu suomeksi se mitä ranskankielisessä lauseessa on tarkoitettu: "Marie-Antoinette hankki runsaasti uusia vaatteita ja järjesti mahtavia ja kalliita juhlia ja myös peli-iltoja, joissa pelattiin korkein panoksin." Tästä jää hämäräksi kuka on kenenkin rakastaja ja rakastajatar: "Rakastajien joukosta mainittiin mm. ruotsalainen ylimys ja Harvialan herra kreivi Hans Axel von Fersen ja hänen lankonsa Artoisin kreivi, ja hänellä totesivat pamfletit olleen myös rakastajattaria, joista esimerkkinä mainittiin Polignacin kreivitär." Lieneekö se ranskaksi sen selvempi? --Ulrika 10. syyskuuta 2006 kello 15.01 (UTC)
Merkitsen vielä muokkauksiin joitakin epäselviä kohtia. --Ulrika 10. syyskuuta 2006 kello 15.22 (UTC)
Kappaleessa "Vallankumous" oli epäselvä lause, jonka muokkasin muotoon "Kuningatar antoi ajatuksissaan mahdollisuuden vastavallankumoukselle." Tuo ei vieläkään ole kovin selvä, mutta ilmeisesti kyse oli kai siitä, että Marie-Antoinette alkoi sydämessään toivoa vastavallankumousta. Ymmärsinkö Alexius asian oikein? --Cuprum 10. syyskuuta 2006 kello 15.57 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Kuva:Leiadeathstar.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Jos olet tallentanut muitakin tiedostoja, tarkista myös niiden tiedot.

Myös: Kuva:Indiana.jpeg, Kuva:Lukenvader.jpg, Kuva:Lukepromo2321.jpeg, Kuva:273px-Obiwan1.jpg, Kuva:230px-Obiwanprofile.jpg, Kuva:Anakinep3.jpg, Kuva:DVader.jpeg. Samulili 18. lokakuuta 2006 kello 07.59 (UTC)

No voi rähmä, luulin että merkinnät olivat riittävät. Täydensin Leiadeathstar-kuvan tietoja. Ovatkohan ne nyt korrektit?
Jep, tekijänoikeuden haltija(t) oli se, mikä puuttui. Päiväykseksi olisi tarkoitus laittaa päivä/vuosi/vuosikymmen, jolloin kuva on ensi kertaa julkaistu, ei sitä päivää, jolloin kuva on lisätty Wikipediaan. -Samulili 18. lokakuuta 2006 kello 13.58 (UTC)
OK. Pyrin korjaamaan nuo kaikki kuntoon. En ole aiemmin tuonut tekijänoikeudella suojattuja kuvia en-wikistä ja aavistin jo ennalta, että onnistun möhlimään jossakin. Yritän olla tarkempi ensi kerralla. --Cuprum 18. lokakuuta 2006 kello 14.03 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Kuva:B00005NZWS.02.LZZZZZZZ-1-.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Jos olet tallentanut muitakin tiedostoja, tarkista myös niiden tiedot.

Gurumasa 20. lokakuuta 2006 kello 17.41 (UTC)

Nopeaa toimintaa! Laitoin tekijänoikeuden haltijat paikoilleen ja poistin epäselvyys-mallineen. --Cuprum 20. lokakuuta 2006 kello 17.49 (UTC)
Voisit jatkossa laittaa kuville vähän selvemmät nimet. --Cartman 20. lokakuuta 2006 kello 17.50 (UTC)
Hyvä homma. Pyri jatkossa lisäämään tiedot jo lisäysvaiheessa, muuten joku innokas on jo kuvan kimpussa. Laitetaan huono nimi en.wikin piikkiin :P --Gurumasa 20. lokakuuta 2006 kello 17.52 (UTC)
Kieltämättä tuon kryptisen nimen olisi voinut muuttaa. Olin laiska ja annoin vain olla en-wikin alkuperäisen nimen. Pahoittelut matelusta, Samulili pääsi jo viimeksi oikaisemaan ja nyt sinä. No, jos ensi kerralla... --Cuprum 20. lokakuuta 2006 kello 17.54 (UTC)

Uudet artikkelit ja luokat

[muokkaa wikitekstiä]

Morjens, loit taannoin artikkelin gargantua. Muistuttaisin vain että uudet artikkelit tulisi aina lisätä yhteen luokkaan mahdollisen tynkäluokituksen lisäksi. Eipä muuta, t. --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 1. helmikuuta 2007 kello 07.34 (UTC)

Totta, luokka oli jostakin syystä unohtunut. Olen yleensä uusiin artikkeleihin luokan laittanut. --Cuprum 1. helmikuuta 2007 kello 16.56 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Duchal palace sarevok speaks BGI.png, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien kuvien tiedot.

Samulili 17. helmikuuta 2007 kello 10.16 (UTC)

Eikö kuvassa ole kaikki tarpeelliset tiedot? "Syy: Vetoamisfunktio epäselvä." Mitä tuo tarkoittaa? --Cuprum 17. helmikuuta 2007 kello 16.25 (UTC)
"Vetoamisfunktio" tarkoitti ilmeisesti sitä, että kuvan ja tekstin välinen yhteys jäi epäselväksi. Lisäsin kyllä pian varoituksen jälkeen kuvatekstiin yhteyttä valaisevan selityksen, joten kuvan poistaminen oli mielestäni pöljää. --Cuprum 9. maaliskuuta 2007 kello 17.41 (UTC)
Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan HPaCoS-still.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Lisätietoja voi löytyä kuvan sivulta. Tarkista myös muiden tallentamiesi kuvien tiedot.

Hautala 22. maaliskuuta 2007 kello 14.09 (UTC)

Täydensin tekijänoikeustietoja. Ovatko korrektit vai eivät? En nyt vain näköjään jotenkin osaa laittaa näitä tietoja oikein...--Cuprum 22. maaliskuuta 2007 kello 21.05 (UTC)
Tiedot ovat hyvät, mutta koska kyseessä on kuvakaappaus Harry Potterista, ei kuvaa saisi käyttää kuin artikkelissa, jossa käsitellään kyseistä elokuvaa. Muuten vetoamisfunktio ei toteudu. --Hautala 22. maaliskuuta 2007 kello 21.35 (UTC)
Jassoo, no tuota vetoamisfunktiota vähän epäilinkin. Yllä vähän vastaava tapaus, kun tänne en-wikistä tuomani kuva oli poistettu samaan perusteeseen vedoten. Sen poistaminen oli kyllä mielestäni hätävarjelun liioittelua, koska kyseinen kuvankaappaus havainnollisti tekstiä ja liittyi olennaisesti tekstiin (tietokoneroolipelit) vaikka teksti ei kertonutkaan vain ja ainoastaan siitä pelistä (Baldur's Gate) josta kuvakaappaus oli otettu. Sama asia tässäkin, kuva liittyy mielestäni sikäli tekstiin, että elokuva, josta kuvakaappaus on peräisin, esiintyy myös tekstissä. Yhteys on muutenkin mielestäni vahva. Kuva on aika tiukasti rajattu vain näyttelijään, ja se kuvaa näyttelijää harjoittamassa ammattiaan, siis asiaa, jota artikkelikin käsittelee. Kuvan lähde on myöskin mainittu hyvien tapojen mukaisesti. Mutta olen siis ilmeisesti väärässä, tai ainakin fi-wikissä ollaan sitaattikuvien suhteen tiukemmalla linjalla kuin muunkielisissä wikeissä. --Cuprum 23. maaliskuuta 2007 kello 07.05 (UTC)
Suomenkielisessä ollaankin tiukemmilla linjoilla, koska täällä noudatetaan sekä Suomen että Yhdysvaltain tekijänoikeuslakeja. Tämän vuoksi erityisesti englanninkielisessä toimivaa "fair use" -tapausta ei hyväksytä. (Lisäksi englanninkielisessä fair usea tunnutaan tulkittavan vapaamielisesti. Joskus otetaan mikä tahansa kuva mihin tahansa yhteyteen ja huudetaan "fair use".) Tässä tapauksessa kuvan tekijänoikeudet kuuluvat Harry Potter -elokuvien tuotantoyhtiölle, joten kuvaa saisi käyttää vain kyseistä elokuvaa tai tuotantoyhtiötä käsittelevässä artikkelissa. Olisi siis mielestäni luvallista käyttää kuvaa esittämään kyseistä roolihahmoa, mutta ei näyttelijää. --Hautala 23. maaliskuuta 2007 kello 12.17 (UTC)

Kävisisitkö lisäämässä artikkeliin syyn korjattavalle. Joku Korjaamosta voisi tietää mitä tulisi korjata. --qWerk 30. marraskuuta 2007 kello 16.56 (UTC)

Tarkensin syytä. --Cuprum 30. marraskuuta 2007 kello 16.59 (UTC)

Roskittelusta

[muokkaa wikitekstiä]

Kun merkkaat jonkun uuden artikkelin roskaksi niin muista huomauttaa artikkelin tekijää tilanteen vaatimalla tavalla. Katso Wikipedia:Vandalismin torjunta --Anr 9. maaliskuuta 2008 kello 09.36 (UTC)

Totta, olisi pitänyt muistaa tehdä se.--Cuprum 9. maaliskuuta 2008 kello 13.33 (UTC)


Hieman huolellisuutta

[muokkaa wikitekstiä]

Wyatt Earp ei voi olla vuoden 1970 elokuva, koska se on valmistunut 1994. Jarkko84 11. elokuuta 2008 kello 18.56 (EEST)[vastaa]

Aivan totta, sattui lipsahdus luokkaa lisätessä. --Cuprum 11. elokuuta 2008 kello 23.58 (EEST)[vastaa]

frankkien hallitsijat

[muokkaa wikitekstiä]

Nyt kun tuo urakkasi frankkien hallitsijoissa alka olla valmis, niin voisitko kiinnittää huomiota nimeämisen yhtenäisyyteen? En tiedä mitä lähdettä alkuperäiset kirjoittajat ovat käyttäneet, kun ovat nimenneet noita frankkeja, enkä tiedä mitä lähdettä sinä olet käyttänyt. Nyt voisit ainakin minun puolestani siirtää kaikki frankki-hallitsijat käyttämäsi nimeämistavan mukaiselle nimelle. Joka tapauksessa iso Kiitos tekemästäsi työstä. )ft(tkix%D((Z(IOSDdti%% 24. lokakuuta 2008 kello 11.00 (EEST)[vastaa]

Nimien lähteinä olen käyttänyt seuraavia teoksia:
  • Kansojen Historia (1985), osa 25
  • Otavan suuri maailmanhistoria (1984), osa 7
  • Historian ABC (2001), osa 2.
Osa nimistä on niissä kirjoitettu yhtenäisesti (esim. Klotar), osa taas vaihtelevasti (Klodvig, Klodovig, Theuderik, Teoderik tai Kildebert, Kilderbert). Yritän vielä tarkistaa nimien kirjoitusasua parista tuoreemmasta lähteestä, ja siirrän joitakin artikkeleista uusille nimille, jos ne on nimetty suomenkielisistä lähteistä poiketen. Monet artikkelit on käännetty suoraan muista kielistä nimiä myöten. Urakkaa riittää kyllä vielä ja on hyvä, jos muutkin löytävät artikkeleista parantamisen varaa. --Cuprum 24. lokakuuta 2008 kello 11.24 (EEST)[vastaa]
Mua häiritsee lähinnä nuo (selvästi vieraskieliset) eroavat muodot: esim: Childeric I, Kilderik II, Childeric III sekä Kilperik, Chilperic II (on muitakin). Muista "muokkaa rohkeasti", kun siirtelet noita artikkeleita. )ft(tkix%D((Z(IOSDdti%% 24. lokakuuta 2008 kello 11.32 (EEST)[vastaa]
Historian suursanakirja (1998): Klodvig, Kilderik I ja (Theoderik Suuri, Itä-goottien kuningas). Ehkä tästä on apua. )ft(tkix%D((Z(IOSDdti%% 24. lokakuuta 2008 kello 12.07 (EEST)[vastaa]

Papukaijamerkki ja vastauspyyntö

[muokkaa wikitekstiä]

Huomasin, että sinulla on laskurin mukaan yli neljä vuotta kestänyt muokkaushistoria Wikipediassa ja kaikkiaan ainakin 12 932 muokkausta. Kyllä tuollainen tasaisen varma ura varmasti on toisenkin papukaijamerkin arvoinen! Erehdyksiäkin luonnollisesti pitkässä juoksussa saattaa tapahtua, ne eivät ole este tunnustuksille. Papukaijamerkkejä näkyy jaettavan aika kitsaasti niille puurtajille, jotka keskittyvät artikkeleihin eivätkä tee itseään tunnetuiksi keskustelusivuilla.

Samalla pyydän sinua tutustumaan viestiini sivulla Keskustelu:Protagonisti ja pohtimaan sitä. Viestin lopusta löytyy vastauspyyntö, jonka toivottavasti ehdit täyttää piakkoin. --Kiova 7. kesäkuuta 2009 kello 18.49 (EEST)[vastaa]

Kiitos papukaijamerkistä! Virheitä on matkan varrella varmasti sattunut. Vastasin Protagonisti-sivun keskustelusivulla. Olen poistanut sivun tarkkailulistaltani, joten jos olet parantamassa ja laajentamassa artikkelia kesäkuun aikana, voit tehdä sen rauhassa. Wikipediassa on aivan liikaa tulehtuneita muokkaussotia, eikä meidän tarvitse sellaiseen lähteä. --Cuprum 8. kesäkuuta 2009 kello 10.51 (EEST)[vastaa]

Henkilöluokat

[muokkaa wikitekstiä]

Olet kauan sitten aloittanut ansiokkaita artikkeleita Ranskan vallankumouksen henkilöistä. Paitsi Luokka:Ranskan vallankumous näille sopii luokaksi myös Luokka:Ranskalaiset henkilöt tai joku sen alaluokka ja myös defaultsort-malline on hyödyllinen.--Urjanhai 11. lokakuuta 2009 kello 23.24 (EEST)[vastaa]

Hyvä huomio, lisäsin La Fayette-artikkeliin henkilöluokan ja pitää vielä tarkistaa se defaultsort-mallinekin. Muihin ovat muut taitaneetkin jo nuo lisätä. Useat muut muokkaajat ovat tosin tainneet tehdä useampia ja ansiokkaampia artikkeleja Ranskan suuren vallankumouksen henkilöistä, omat muutamat aloitukset jäivät aikoinaan tyngiksi. --Cuprum 11. lokakuuta 2009 kello 23.52 (EEST)[vastaa]

Hei! Muut Wikipediat eivät kelpaa myöskään kuvissa lähteiksi. Huomaathan tämän jatkossa. Yst. terv. – EtäKärppäkhihi 15. lokakuuta 2009 kello 11.30 (EEST)[vastaa]

OK. Pitää kaivaa jatkossa se alkuperäinen lähde esiin. --Cuprum 15. lokakuuta 2009 kello 11.31 (EEST)[vastaa]

Lego Western

[muokkaa wikitekstiä]

Kiitos kumoamisestasi, kyseessä oli vahinko. --Linzari 14. joulukuuta 2009 kello 15.29 (EET)[vastaa]

Moi. Tein hieman muutoksia Robin Hoodista kertoviin artikkeleihin, jotka taitavat kaikki olla sinun aloittamiasi. Hahmojen kuvitteellisuudesta/todellisuudesta ei ilmeisesti ole mitään varmaa tietoa. Ainakin Robin Hoodista on tehty paljonkin tutkimusta ja yleensä oletetaan että taustalla voi olla joku todellinen henkilö. Joidenkin mukaan myös Pikku Johnin hauta tiedetään. Maid Marianin artikkeliin en puuttunut, koska artikkelin mukaan hahmo on myöhempi lisäys. Tarinat kuuluvat kansanperinteeseen joten vaihdoin tynkäluokitukseksi Kirjallisuuden. --Alphaios 3. helmikuuta 2010 kello 16.14 (EET)[vastaa]

Tunnustan noita aloittaneeni. Ihan hyvä muutos tyylinkin kannalta, se tosiaan riittää, että mainitaan esimerkiksi Pikku-Johnin olevan hahmo Robin Hoodista kertovissa tarinoissa. --Cuprum 3. helmikuuta 2010 kello 19.18 (EET)[vastaa]

Turhan hätäinen roskaus

[muokkaa wikitekstiä]

Lansa on kaupunginosana merkittävä, vaikka artikkeli kaipasikin potkustarttia. Pitke 31. maaliskuuta 2010 kello 11.23 (EEST)[vastaa]

Mahdollisesti tuli lätkäistyä liian innokkaasti roskamalline. Toisaalta sen ansiosta artikkelilla on nyt aito alku, joten kauheaa vahinkoa ei päässyt syntymään. --Cuprum 31. maaliskuuta 2010 kello 11.27 (EEST)[vastaa]
Ei nyt ihan välttämättä sen ansiosta - bongasin sen Uusista sivuista ja sain ristiriitaisen muokkauksen roskamerkinnästäsi... Seuraavassa hetkessä artikkeli olikin jo poistettu ja jouduin palauttamaan sen ja sitten pieni huomautusrumba roskaajan, poistajan ja aloittajan keskusteluissa 9v9 Pitke 31. maaliskuuta 2010 kello 12.30 (EEST)[vastaa]

Lego Forestmen

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Siltä varalta, että et ole itse huomannut, ilmoitan, että aloittamasi artikkelin Lego Forestmen merkittävyys kyseenalaistettiin muutama tunti sitten. Merkittävyyden kyseenalaistanut IP-käyttäjä 85.77.178.43 oli jostain syystä unohtanut ilmoittaa asiasta sinulle. --Nironen 26. heinäkuuta 2010 kello 20.20 (EEST)[vastaa]

OK. Kiitos tiedosta. --Cuprum 27. heinäkuuta 2010 kello 01.14 (EEST)[vastaa]

Lisäsin aloitukseesi lähdepyynnön. --Ulrika 11. lokakuuta 2010 kello 10.58 (EEST)[vastaa]

Ok. Lähde lisätty. --Cuprum 11. lokakuuta 2010 kello 15.38 (EEST)[vastaa]

Please correct the English text if you can[1]. Thanks,--Tamasflex 10. huhtikuuta 2011 kello 09.20 (EEST)[vastaa]


Thanks for the translation! --Tamasflex 15. huhtikuuta 2011 kello 13.23 (EEST)[vastaa]

Seuloja-oikeudet

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinulle kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen yleisesti hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. Erityisesti haluaisin kuulla, mikäli seuloja-ryhmään lisääminen tuottaa ongelmia tai haittaa silloin kun merkittyjen versioiden -käyttöliittymä ei ole käytössä. --Zache 22. joulukuuta 2011 kello 05.26 (EET)[vastaa]

Kiitos tiedosta! Täytyypä testata. --Cuprum 25. joulukuuta 2011 kello 11.26 (EET)[vastaa]
Hauki on kala.
Hauki on kala.

Hei! Teit artikkelin Illusionismi (filosofia), jonka tietosisältö on lähes olematon eli hauki on kala -ohjesivulla mainitun tyylinen. Artikkeli on nyt merkitty poistettavaksi 24 tunnin kuluttua, jos sitä ei laajenneta vähintään minityngäksi. Olisitko ystävällinen ja laajentaisit artikkelia, ja välttäisit jatkossa hauki on kala -tyylisten artikkelien kirjoittamista, kiitos. Sananselityksille oikea paikka on Wikisanakirja. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! –Makele-90 (keskustelu) 15. maaliskuuta 2012 kello 17.40 (EET)[vastaa]

Ehdolle välityslautakuntaan?

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Olisiko sinulla kiinnostusta asettua ehdolle välityslautakuntaan? Huomasin, että käyttäjäsivullasi mainitset käytäntöihin littyen: ”Ehdottelen kyllä eri asioita, mutta eivät ne koskaan saa kannatusta.” Siitä tuli mieleen, että ainakin oman kokemukseni perusteella yksittäisen jäsenen vaikutusmahdollisuudet välityslautakunnan tekemiin ratkaisuihin eivät ole ollenkaan huonot. Erittäin kokeneena käyttäjänä olisit erinomainen lisä ehdokaslistaan. –Ejs-80 7. syyskuuta 2012 kello 00.02 (EEST)[vastaa]

Kiitos luottamuksesta! Pahoittelen, että vastaukseni on viipynyt. En katso olevani sovelias välityslautakuntaan, koska en ole enää niin aktiivinen Wikipediassa kuin joskus aiemmin, enkä tunne kovin hyvin nykyisiä käytäntöjä. Uskon, että ehdolle asettuu hyviä ehdokkaita, joista saadaan kokoon toimiva lautakunta. –Cuprum (keskustelu) 16. syyskuuta 2012 kello 12.04 (EEST)[vastaa]

Moi, lisäilet opintoluotsi yms (ihan hyödyllisiä) linkkejä ammatteihin. Wikipedia ei kuitenkaan ole linkkilista joten ammatissa työllistymisestä pitäisi kirjoittaa artikkeliin pätkä, ja linkki laittaa viitteeksi. Minä tai joku muu poistaa (=joutuu poistamaan) nuo am-linkkirykelmät. Ohje: Wikipedia ei ole sekalainen kokoelma tietoa/Wikipedia-artikkeli ei voi olla:Linkkikokoelma, olivat linkit sitten Wikipedian sisäisiä tai ulkoisille sivuille ohjaavia. --Opa (keskustelu) 17. kesäkuuta 2013 kello 09.28 (EEST)[vastaa]

Kyllä, olen lisännyt ammatteja ja koulutusta käsitteleviin artikkeleihin linkkejä keskeisiin julkisiin verkkopalveluihin. Olen samaa mieltä siitä, että Wikipedia ei ole linkkilista, mutta muutama luotettavaan lähteeseen johtava linkki sopii mielestäni artikkeleihin vinkiksi siitä, mistä lukijan kannattaa etsiä lisätietoa. Tässä olen noudattanut lähdekritiikkiä ja linkittänyt vain virallisten tahojen ylläpitämiin verkkopalveluihin (mm. Opetushallitus, työ- ja elinkeinoministeriö, korkeakoulut). Aiheesta muualla -osio on mielestäni hyödyllinen osa wikin artikkeleita, koska se on monessa tapauksessa lähdeviitteitä käyttäjäystävällisempi tapa johdattaa lukija laajemman tiedon äärelle. Linkkien järkevä määrä ja hyödyllisyys tulisi tietenkin aina arvioida tapauskohtaisesti. –Cuprum (keskustelu) 18. kesäkuuta 2013 kello 12.44 (EEST)[vastaa]
Teoriasi on oikea :) wikipedia on kuitenkin oma lajinsa. Jos hyväksyn tuon jutun, seuraava linkkilisääjä lisää voi väärinkäyttää liian helposti "vinkkiä".--Opa (keskustelu) 18. kesäkuuta 2013 kello 18.35 (EEST)[vastaa]
Linkkien lisäämisessä on tietysti riskinä, että se houkuttelee muokkaajia lisäämään artikkeleihin mainoslinkkejä, huuhaa-sivuja tai muuta roskaa. Vältän jatkossa linkkien lisäämistä Aiheesta muualla -osioon ja pyrin sen sijaan viittaamaan laadukkaisiin tietolähteisiin suoraan ja lisäämään ne lähteisiin. –Cuprum (keskustelu) 19. kesäkuuta 2013 kello 21.35 (EEST)[vastaa]

Tervehdys. Olit lisännyt lähteistetyn sivistyssanakirjamääritelmän artikkeliin sitadelli. Määritelmä esittää nyt ehdottomasti, että sitadelli on linnoitetuissa kaupungeissa sisin linna, keskuslinnoitus ja viimeinen turvapaikka, johon puolustaja vetäytyi ulompien linnoitteiden jouduttua vihollisen haltuun. Kuitenkin, kun katsoo jo vieressä olevaa kuvaa Casale Monferratosta, niin näkee ettei määritelmä pidä paikkaansa, sillä Casale Monferraton sitadelli on liittyy kaupunginmuuriin, mutta on sen laidalla eikä sisällä. Kuten artikkelissa Jean-Denis Lepagen lähteistämänä todetaan, Casale Monferraton sitadelli on tyypillinen esimerkki kaupunkisitadellista sikäli, että se sijaitsee laidalla eikä sisällä. Kaupungissa olevien sitadellien tehtävä ei niinkään liittynyt niiden kaupunkien ulkoiselta uhalta puolustamiseen, vaan ylimyksen ja hänen valtansa puolustamiseen kaikilta uhilta, usein siis myös kaupunkilaisilta ja sen vuoksi niillä oli tyypillisesti oma uloskäyntinsä - näin kaupunkilinnoitusten kohdalla ne eivät voi edustaa sisintä linnaa. Kirjoittamasi määritelmä ei siis koske kaupunkilinnoituksia, vaan se pitää osittain paikkansa joidenkin muiden yksittäisten linnojen ja linnatyyppien kohdalla. Näiden järjestelmässä toiseksi viimeistä puolustusrakenteesta ruvettiin käyttämään nimitystä sitadelli, vaikka ne eivät välttämättä sijainneet lähelläkään kaupunkeja. Tämä koski siis osaa tällaisista linnoista, kaikissa olevia samankaltaisia rakenteita ei kutsuttu sitadelleiksi. Näiden linnojen puolustus saattoi koostua esimerkiksi ympärysmuurista, esilinnasta, sitadelliksi kutsutusta sisälinnakkeesta johon voitiin vetäytyä ja vielä keskustornista (engl. "Keep"), joka puolestaan saattoi olla yhtenäinen tai erillinen suhteessa linnan sitadelliin. Mikäli keskustornilla oli vielä oma puolustusjärjestelmänsä, niin siinäkin tapauksessa se oli se viimeisin ja sisin turvapaikka, eikä sitä ympäröivä sitadelli. Sivistyssanakirjan kirjoittajat eivät ehdi perehtyä tarkkuudella joka asiaan, joten lähteesi on tältä osin ei nyt täysin virheellinen, mutta kovin epätäydellinen. --Ukas (keskustelu) 24. elokuuta 2017 kello 19.34 (EEST)[vastaa]

Määritelmä voi vaikuttaa harhaanjohtavalta, ja on niin kuten sanoit, että sitadelli voi usein sijaita kaupungin laidalla, eikä sen keskellä. Ymmärrän kuitenkin määritelmän niin, että "sisin" ja "keskuslinnoitus" tarkoittavat yksinkertaisesti viimeistä ja vahvinta linnoitetta, jonne vetäydytään, kun muut puolustuslinjat ovat murtuneet. Se ei mielestäni yksiselitteisesti tarkoita, että sitadellin tulisi olla kaupungin keskellä. Mutta Otavan Uuteen sivistyssanakirjaan perustuvan määritelmän voi minun puolestani poistaa artikkelista, mikäli katsotaan, että se antaa virheellisen kuvan sitadellin luonteesta. –Cuprum (keskustelu) 27. elokuuta 2017 kello 11.44 (EEST)[vastaa]
No joo, siis yhdelle riville tai yhteen virkkeeseen mahtuvaa kattavaa luonnehdintaa sitadelleista on tietysti aika mahdoton tehdä. Määritelmä pitää jollain tasolla paikkansa jos sitadellin katsoo olevan sotilaallisessa roolissa, mutta sotilaallinen puolustusrakenne se on vasta toissijaisesti. Sitadellin roolin ytimessä on aina sen valtapoliittinen merkitys. Käytännössä sitadellin (kuten myös linnojen jne.) tehtäväksi jäi suojella ylimystä ja hänen oikeuttaan alueelliseen valtaan, hallintoon ja veronkantoon, sekä hänen varuskuntaansa, jonka tehtävä oli niin ikään suojella ylimystä kaikkine oikeuksineen. Kaupunkilaiset jäivät erilleen tästä oikeudesta ja sitadellin turvasta: vaikka he saattoivat aluksi puolustaa kaupunkiaan samaa ulkoista uhkaa vastaan joko vapaaehtoisesti tai ylimyksensä pakottamana, niin tappion koittaessa kaupunkilaiset eivät voineet vetäytyä sitadellin turviin, oli se sitten sisin linnake puolustuksellisesti tai fyysisesti. Tässä mielessä tietysti jo puhuminen monarkian ajan "puolustajasta" on ontuvaa, sillä pitäisi puhua erikseen esim. ylimyksestä, varuskunnasta ja kaupunkilaisista, sillä kukin näistä ryhmistä edusti omaa etu- ja kokemuspiiriään. Muokkailen artikkelia pitemmälle jatkossa, kun saan käsiini pari kaipaamani teosta. --Ukas (keskustelu) 27. elokuuta 2017 kello 22.44 (EEST)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 29. maaliskuuta 2018 kello 21.40 (EEST)[vastaa]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 13. huhtikuuta 2018 kello 04.38 (EEST)[vastaa]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 20. huhtikuuta 2018 kello 03.48 (EEST)[vastaa]

Linkityksen ohje

[muokkaa wikitekstiä]

On Ohje:Linkit. Wikilinkkejä ei tehdä http-osoiterimpsulla vaan siistimmin nimiavaruuksiin viittaamalla. Huomasin, että et osaa linkittää hakasulkeilla muita kuin artikkeleja, joten ohjeesta on varmasti hyötyä. Teet nimittäin keskustelusivulinkit ja linkit en-wikiin URL:n avulla vaikka linkit voi tehdä wikilinkkeinä. --Pxos (keskustelu) 25. heinäkuuta 2018 kello 10.15 (EEST)[vastaa]

OK, kiitos vinkistä. Täytyypä katsoa nuo ohjeet. --Cuprum (keskustelu) 25. heinäkuuta 2018 kello 10.59 (EEST)[vastaa]

Pientä viilausta

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Kiitos ahkeroinnista fonttiartikkeleissa. Pieni kielenhuoltoneuvo. Yhdysmerkin eteen tulee väli, jos alkuosassa on sanavälejä; muuten ei. Jos esim. alkuosa on "sans serif", niin tulee "sans serif -kirjain". Mutta jos alkuosa onkin "sans-serif" (ei sanavälejä), niin yhdyssana on "sans-serif-kirjain" (ei väliä). --Jmk (keskustelu) 19. lokakuuta 2018 kello 20.39 (EEST)[vastaa]

Kiitos huomiosta. Pitänee olla vastaisuudessa skarpimpi. --Cuprum (keskustelu) 20. lokakuuta 2018 kello 10.41 (EEST)[vastaa]

Luokka:Druidit

[muokkaa wikitekstiä]

Tuo luomasi luokka Luokka:Druidit on nyt nollan kokoinen eli ei ole kuvausta eikä omaa yläluokkaa sillä. --Pxos (keskustelu) 13. joulukuuta 2018 kello 15.53 (EET)[vastaa]

Se on totta. Täydennän sitä lähiaikoina. --Cuprum (keskustelu) 13. joulukuuta 2018 kello 21.37 (EET)[vastaa]

Säätiö ja Maa

[muokkaa wikitekstiä]

Juonikuvaustekstisi oli suora kopio lähteestä, joten se rikkoi tekijänoikeuksia. -Ochs (keskustelu) 29. huhtikuuta 2019 kello 17.21 (EEST)[vastaa]

Sama juttu Säätiö veitsen terällä, josta olit muuttanut pari sanaa muodon vuoksi, mutta suuri osa oli sanasta sanaan kopiota. Samoin Ei enempää kuin ihminen. Onko näitä paljonkin historiassasi? -Ochs (keskustelu) 29. huhtikuuta 2019 kello 17.26 (EEST)[vastaa]

Fritz Höger

[muokkaa wikitekstiä]

Esimerkkejä rakennuksista olisi mukava nähdä artikkelista. Heräsi ajatus, onko Högerillä jotain merkitystä Helsingin Töölön tiiliarkkitehtuurin taustalla. --Abc10 (keskustelu) 1. huhtikuuta 2021 kello 11.25 (EEST)[vastaa]

Kuvagalleria on tulossa. On todennäköistä, että Saksan tiiliarkkitehtuuri on vaikuttanut suomalaiseen arkkitehtuuriin 1920- ja 1930-luvulla, koska yhteyksiä Saksaan oli paljon. Ehkä noista löytyy vielä lähteitä. --Cuprum (keskustelu) 1. huhtikuuta 2021 kello 11.38 (EEST)[vastaa]

HotCat-vinkki

[muokkaa wikitekstiä]

Kun luokkarivillä napsauttaa ensin rivin alussa olevaa (++)-painiketta, HotCatilla voi muuttaa monta luokkaa yhdellä muokkauksella. Muokkaushistoria pysyy näin siistimpänä. --Silvonen (keskustelu) 7. heinäkuuta 2021 kello 18.38 (EEST)[vastaa]

OK, täytyypä muistaa tuo. Kiitos vinkistä. --Cuprum (keskustelu) 7. heinäkuuta 2021 kello 18.40 (EEST)[vastaa]

Tekijänoikeusrikkomus

[muokkaa wikitekstiä]

Merkitsin tekijänoikeusrikkomukseksi käännöksesi Kuningas Ubu. Ehdit ehkä vielä korjata sen, ennen kuin joku poistaa.Huomaa että Britannica ei ole vapaasti kopioitava sivusto. Jos aikoo kääntää tekstiä Wikipediaan, on aina syytä tarkistaa, miten tekijänoikeus on merkitty. Britannican etusivulla on (ja on varmaan muuallakin) teksti "©2021 Encyclopædia Britannica, Inc." --Abc10 (keskustelu) 11. elokuuta 2021 kello 11.25 (EEST)[vastaa]

Kaksinkertainen työn sankari

[muokkaa wikitekstiä]
Palkinto:
Täten julistetaan Cuprum kaksin­kertaiseksi wikityön sankariksi 30 000 muokkauksen rajan ylittämisestä.
--Lentokonefani
6. syyskuuta 2021


Onnittelut rajapyykin rikkomisesta! --Lentokonefani asiaa? | syntilista 6. syyskuuta 2021 kello 21.22 (EEST)[vastaa]

Kiitokset! --Cuprum (keskustelu) 6. syyskuuta 2021 kello 21.29 (EEST)[vastaa]

Muinaiset islantilaiset nimet muinaisnorjaksi/suomeksi, ei nykynorjaksi

[muokkaa wikitekstiä]

Ei siis Gissur Hvite Teitsson, Hjalte Skjeggeson, Alltinget, Jón Aarason, Hvita tai Isleiv Gissursson, vaan Gissur Teitsson valkoinen (tai muinaisnorjaksi Gizurr hvíti Teitsson), Hjalti Skeggjason, Allting (tai isl. Alþingi), Jón Arason, Hvítá ja Ísleifur Gissurarson. SNL on toki hyvä lähde, mutta nimet ovat siellä yleensä norjalaistetussa muodossa, jolloin kannattaa erikseen tarkistaa niiden se kirjoitusasu, jota on syytä käyttää suomenkielisessä Wikipediassa. --Qwerty12302 (kesk | muok) 2. joulukuuta 2021 kello 17.15 (EET)[vastaa]

OK, tuo linjaus ei ollut minulle tuttu. Store norske leksikonissa on toki yleensä mainittu myös henkilöiden muinaisnorjalainen kirjoitusasu (norrønt), esim. Gizurr hvíti Teitsson. Käytän jatkossa sitä. --Cuprum (keskustelu) 3. joulukuuta 2021 kello 08.44 (EET)[vastaa]

Hauki on kala

[muokkaa wikitekstiä]
Hauki on kala.
Hauki on kala.

Hei! Teit artikkelin Paniberismi, jonka tietosisältö on lähes olematon eli hauki on kala -ohjesivulla mainitun tyylinen. Artikkeli on nyt merkitty poistettavaksi 24 tunnin kuluttua, jos sitä ei laajenneta vähintään tyngäksi. Olisitko ystävällinen ja laajentaisit artikkelia, ja välttäisit jatkossa hauki on kala -tyylisten artikkelien kirjoittamista, kiitos. Sananselityksille oikea paikka on Wikisanakirja. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! Luurankosoturi(­­­­­­­­-=≡~≈) 26. maaliskuuta 2022 kello 12.40 (EET)[vastaa]

Hauki on kala.
Hauki on kala.

Hei! Teit artikkelin Panhellenismi, jonka tietosisältö on lähes olematon eli hauki on kala -ohjesivulla mainitun tyylinen. Artikkeli on nyt merkitty poistettavaksi 24 tunnin kuluttua, jos sitä ei laajenneta vähintään tyngäksi. Olisitko ystävällinen ja laajentaisit artikkelia, ja välttäisit jatkossa hauki on kala -tyylisten artikkelien kirjoittamista, kiitos. Sananselityksille oikea paikka on Wikisanakirja. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! Luurankosoturi(­­­­­­­­-=≡~≈) 26. maaliskuuta 2022 kello 12.42 (EET)[vastaa]

Hauki on kala.
Hauki on kala.

Hei! Teit artikkelin Simssi, jonka tietosisältö on lähes olematon eli hauki on kala -ohjesivulla mainitun tyylinen. Artikkeli on nyt merkitty poistettavaksi 24 tunnin kuluttua, jos sitä ei laajenneta vähintään tyngäksi. Olisitko ystävällinen ja laajentaisit artikkelia, ja välttäisit jatkossa hauki on kala -tyylisten artikkelien kirjoittamista, kiitos. Sananselityksille oikea paikka on Wikisanakirja. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! Luurankosoturi(­­­­­­­­-=≡~≈) 26. maaliskuuta 2022 kello 12.43 (EET)[vastaa]

Hauki on kala

[muokkaa wikitekstiä]
Hauki on kala.
Hauki on kala.

Hei! Teit artikkelin Rondelli, jonka tietosisältö on lähes olematon eli hauki on kala -ohjesivulla mainitun tyylinen. Artikkeli on nyt merkitty poistettavaksi 24 tunnin kuluttua, jos sitä ei laajenneta vähintään tyngäksi. Olisitko ystävällinen ja laajentaisit artikkelia, ja välttäisit jatkossa hauki on kala -tyylisten artikkelien kirjoittamista, kiitos. Sananselityksille oikea paikka on Wikisanakirja. Joka tapauksessa tervetuloa Wikipediaan! --Kippari1 (keskustelu) 31. toukokuuta 2022 kello 10.54 (EEST)[vastaa]

Höpön löpön --Cuprum (keskustelu) 31. toukokuuta 2022 kello 10.58 (EEST)[vastaa]

Markittävyys

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi sivun Kotirinne merkittävyys on epäselvä ja se saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Abc10 (keskustelu) 19. syyskuuta 2022 kello 10.10 (EEST)[vastaa]

Wikipedia itsensä lähteenä

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, huomasin että olet ainakin pari kertaa käyttänyt lähteenä archINFORM-sivustoa (Fritz Schumacher, William Van Alen, Fritz Höger). Ongelma on, että nuo ovat kopioita englanninkielisestä Wikipediasta. Se lukee siellä kyllä, jos huomaa katsoa, ja jo sivun ulkoasusta saattaa huomata, että ehtaa Wikipediaahan tämä. Ne eivät siis kelpaa Wikipedian lähteeksi. Noihin pitäisi kaivella kelpaavat lähteet, ja ethän jatkossa käytä Wikipedia-kopioita lähteenä. --Jmk (keskustelu) 2. marraskuuta 2022 kello 16.23 (EET)[vastaa]

OK. Täytyy kaivella noihin lähteet muualta. Högerin kohdalla on toki jo muitakin lähteitä kuin archINFORM Cuprum (keskustelu) 3. marraskuuta 2022 kello 16.12 (EET)[vastaa]
Artikkelit Fritz Schumacher ja William Van Alen kirjoitettu uudestaan toisten lähteiden perusteella. --Cuprum (keskustelu) 5. helmikuuta 2023 kello 17.26 (EET)[vastaa]

Tiedoksi että Imdb ei kelpaa Wikipediassa lähteeksi: Keskustelu:Internet Movie Database. Ipr1 (keskustelu) 16. helmikuuta 2023 kello 23.17 (EET)[vastaa]

Kielenhuollosta

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, tällainen ei ole "kh" vaan merkityksen muuttamista lähteenvastaiseksi ja virheelliseksi. --Savir (keskustelu) 12. kesäkuuta 2023 kello 13.34 (EEST)[vastaa]

Pahoittelut, tuossa kävi ajatusvirhe. Cuprum (keskustelu) 12. kesäkuuta 2023 kello 15.31 (EEST)[vastaa]

Dear Cuprum,

Here is a pectoral of Senusret III which you can use in his Finnish wikipedia article if you wish. I am on English wikipedia.

Best, --Leoboudv (keskustelu) 31. maaliskuuta 2024 kello 01.53 (EET)[vastaa]