Marian-neito

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Robin Hood ja Marian-neito, piirros 1800-luvulta.

Marian-neito tai Marion on yksi Robin Hoodista kertovissa tarinoissa esiintyvistä henkilöhahmoista, josta tulee Robin Hoodin rakastettu. Myöhemmin Marian-neito ja Robin Hood avioituvat, kun takavarikoidut maat palautetaan takaisin Robinin haltuun ja paha Prinssi Juhana karkoitetaan maasta.

Marian-neito ei alkujaan kuulunut vanhimpien tunnettujen Robin Hood -balladien hahmogalleriaan. Hän ja Robin olivat kuitenkin molemmat yleisiä kevätjuhlissa ja kansannäytelmissä käytettyjä hahmoja ja esiintyivät siten yhdessä ainakin 1400-luvun lopulta lähtien. On esitetty että Marian olisi alun perin muodostettu Neitsyt Mariasta ja tästä olisi muuttunut kansan suussa Marian kun Robin Hoodin legenda liitettiin osaksi vuotuisia toukokuisia kevätjuhlia. Marianin ja Robin Hoodin lisäksi myös Veli Tuck esiintyi silloin tällöin näiden kevätjuhlien hahmona.[1]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Carpenter, Humphrey & Prichard, Mari: The Oxford companion to children’s literature, s. 455. Oxford: Oxford University Press, 1984. ISBN 0-19-211582-0. (englanniksi)
Tämä kirjallisuuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.