Keskustelu käyttäjästä:Argus

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Aiemmat keskusteluni löydät kätevästi arkistostani 1 ja 2. Siellä on juttua Helsingin saarista, anonyymin ip:n tarinoita ym. vuodesta 2006 lähtien.



Muistathan allekirjoittaa viestisi. Allekirjoittamattomia viestejä ei huomioida. Jos olen jättänyt sinulle muualle viestin, vastaa siihen siellä.


Olet muokannut mm. artikkelia Sato. Mikäli ehdit ja kiinnostaa, niin pyytäisin kommentoimaan artikkelin viimeisimpiä muutoksia artikkeliin keskustelusivulla. Terv. --Riisipuuro 16. tammikuuta 2008 kello 19.20 (UTC)--

Muokkailuni on ollut joidenkin käyttäjien agendakseen ottaman näkemyksensä artikkeliin lisäilyn hillintää. Lisääminen on ollut ajoittain eräänlaista ristiretkeä yhtä firmaa kohtaan eikä Wikipedian tule olla alustana tämän kaltaiselle toiminnalle, eikä tietosanakirjan tule muutenkaan olla sananvapauden turvaaja. Se, että onko Tapiola toiminut asiassa oikein vai väärin, on tämän kannalta samantekevää. Tämä vain ei ole oikea paikka selvitellä sitä. Näin ollen kiinnostukseni artikkeliin kohdistuu vain ylilyöntien karsimiseen. Argus 16. tammikuuta 2008 kello 19.29 (UTC)

Joo sori en taas lukenu noita käyttäjäsääntöjä ja mitä saa kirjoittaa ja laittaa linkkejä. Luulin että linkitys on vapaa kunhan sisältö ja sivusto on vapaa, kunhan se liittyy asiaan. Ihan puhdas tarkoitus oli lisätä tietoa Yuwiesta ja samalla ohjata uuteen sivustoon, jota aloitin rakentamaan tänään. Eli suurta tietokanta projektia. Pyydän vielä kerran anteeksi ja pahoittelen toimintaani. Tutkin tästä lähtien paremmin noita sääntöjä =) Sitten kysyisin sellaista että voinko tehdä omat käyttäjät sivut tänne wikipediaan nimellä azuris tai azuris hollowgrace. ja sielläkään ei varmaan saa olla kotisivuille linkkiä? =) Koitan opetella tätä wikipediaa todella käyttämään ja olemaan hyödyksi, koska tämä on niin paljon minua auttanut kaikessa =)

Kiitos ja rakkain terveisin Azuris =) Kommentin jätti Azuris (keskustelu – muokkaukset)

No problem. Sinänsä en ota kantaa Yuwien sisältöön, mutta ko. sivusto ei kuitenkaan tule olemaan kyllin merkittävä Wikipediaan. Kotisivujasi et voi luoda Wikipediaan, ainostaan käyttäjäsivusi jossa voit kertoa toiminnastasi täällä, et siis voi tehdä siitä sivua mainostamaan jotain muita sivuja tms. Suosittelisin tuolle asialle muita paikkoja, Wikipediassa on aika tarkat rajat näissä asioissa. Argus 4. maaliskuuta 2008 kello 18.14 (UTC)

Hämmentävää totta tosiaan

[muokkaa wikitekstiä]

Kopioin tosiaam eilen Suomen Ammattivalokuvaajia koskevia tietoja liiton nettisivuilta tänne Wikipediaan ja ne poistettiin sieltä heti tekijänoikeuksia loukkaavana. On ihailtavaa, että tekijänoikeuksia valvotaan tällä näin tehokkaasti, mutta kaipaisin vielä hieman lisätietoja siitä, miten kyseinen teksti saadaan pysymään Wikipediassa. Kuulun Suomen Ammattivalokuvaajat ry:n hallitukseen ja toiminnanjohtjamme pyysi minua lisäämään tekstit tänne. Alkupeäiset tektit on kirjoittanut juuri kyseinen toiminnanjohtaja ja tekijänoikeudet tekstiin on minun ymmärtääkseni liitolla. Viime kesänä hän lisäsi ne tänne itse, mutta hänen lisäämä teksti joutui ilmeisesti samaan seulaan. Eli miten tämä todistamme sen, että meillä on oikeus lisätä teksti tänne?

Kiitos vastauksesta ja kärsivällisyydestä Wikipedian ensikertalaisia kohtaan!--Niina Stolt 6. huhtikuuta 2008 kello 05.45 (UTC)

Tässä tapauksessa riittää että yhteenvedossa ilmoittaa että tekijällä on oikeus tekstiin. Muistathan kuitenkin muotoilla artikkelin ennen tallentamista tyylioppaan mukaisesti ja luokitella artikkelin. --Agony (403) 6. huhtikuuta 2008 kello 05.52 (UTC)
Ehdin jo tehdä aiheesta artikkelin, joka ei vaadi tekijänoikeustietoja. Sitä voi muokata ja laajentaa vapaasti. --Ulrika 6. huhtikuuta 2008 kello 06.17 (UTC)

Helena Kalmi

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, kannatit artikkelin Helena Kalmi poistoa. Keskustelussa on käynyt ilmi, että hän oli merkittävän oppikirjasarjan kirjoittaja, mikä puoltaa säilytystä. Haluat ehkä uuden tiedon valossa harkita ääntäsi vielä? --Otso Huuska 24. huhtikuuta 2008 kello 14.06 (UTC)

Näyttää tuo säilyvän joka tapauksessa. Argus 26. huhtikuuta 2008 kello 03.39 (UTC)

Mistä olet päässyt sellaiseen ajatukseen, ettei Kuusankoskella olisi biomassakombivoimalaa ollut jo kuutta vuotta? [1]

Ehdottaisin, että katsoisit Abvalin, Harriv:n jne. kanssa kokonaistilanteen esimerkiksi Suomen kaupunkien osalta ennen kuin alatte poistamaan määritteitä, minkä seurauksena on se, että samalla nimellä on jopa KOLME merkittävää voimalaitosta. Tärkeintä on vesistöartikkeleiden kannalta se, että nimen lopussa on (vesivoima), koska tällä vältetään se, että joudutaan vastaavasti kehittämään lämpö-, kombi- jne. voimaloille oma epiteetti juuri siksi, ette selkeät ja vanhat vesisähkövoimalaitokset on yleisnimistetty tyypittelevällä moderoinnilla. Älkää ottako kantaa nimiin, ellette ole varma, ettei vesisähkövoimalaitospaikkakunnalla, jossa on puunjalostusteollisuuden vuoksi varmasti vesivoimaa, olisi biomassaista kombivoimaa. Koska laitosten nimiä kirjoitetaan journalistisen yksinkertaisesti voimalaitos ja koska haun pitäisi tarttua Gooleen, on paras kirjoittaa suoraan voimalaitos (vesivoima), voimalaitos (hiilivoima), voimalaitos (biomassa), koska näitä tulee yhä enemmän lisää. Suurin biomassavoimala on Pietarsaaren Alholms kraft. Toinen asia on sitten se, ettei laitostyyppiä voi rakentaa luokitteluun, koska neljännet osapuolet ovat hävittäneet luokittelun vesivoimalaitokset. Uskoisin, että kannattaisi laittaa laitostyyppi nimenomaan (vesivoima) tai (hiilivoima), koska näin laitos olisi edelleen voimalaitos, joka tarttuisi hakusanalla Paikkakunnan voimalaitos myös Googleen. Pohtikaa nyt jokin järkevä ratkaisu ja esittäkää. Auru Aro 16. kesäkuuta 2008 kello 22.53 (UTC)

Minulla ei ole mitään tekemistä käyttäjien Abvalin, Harriv jne. kanssa joten emme muodosta selkeää ryhmää johon minä lukeutuisin. En myöskään paneudu ongelmiin joita jotkut käyttäjät itsepäisyyttään aiheuttavat siitäkin huolimatta että useat henkilöt ovat yrittäneet selittää projektin syvintä olemusta. Maailmassa on nimittäin useampia totuuksia ja on aika rohkeaa päätellä omaavansa sen oikean vain siksi että jaksaa siitä jauhaa yhä uudelleen ja uudelleen. Toivottavasti emme palaa enää asiaan. Argus 17. kesäkuuta 2008 kello 12.40 (UTC)

Moikka,

tunnut tietävän paljon Volkkareista ja ehkä TSI:stäkin, niin osaatko sanoa, ovatko ainakin Volkswagen Passattiin saatavilla olevat 1.8 TSI ja 2.0 TSI -mallimerkinnöillä varustetut moottorit kaksoisahdettuja, vai onko mallimerkintä niidenkin osalta "hämäystä"? Joka tapauksessa tieto näistä olisi varmaan paikallaan tuolla Volkswagen-artikkelissa, vai kannattaisiko TSI:stä tehdä jo oma artikkeli? Terveisin, Piisamson 30. kesäkuuta 2008 kello 13.00 (UTC)

Sikäli kun olen ymmärtänyt, Volkkari on etääntynyt alkuperäisestä ideastaan melko totaalisesti, FSI tarkoitti alun perin kerrossyöttöä, tästä kuitenkin on luovuttu vuonna 2005 mutta lyhenne jäi kummittelemaan, sitten tuli TSI joka olevinaan tarkoitti kaksoisahdettua kerrossyöttöä, mutta nykyään TSI:ksi kutsutaan myös 1,4 1,8 ja 2,0 litraisia turbolla varustettuja bensakoneita joissa ei ole sen paremmin sitä toista mekaanista ahdinta saatika kerrossyöttöä. Lyhykäisesti, esimerkiksi 1,8 ei ole kuin tavallinen bensaturbo. Argus 30. kesäkuuta 2008 kello 13.15 (UTC)

Mutta haloo helsinkikin on bändi, jolla ei ole vielä levyä. Laitanko TBA, koska dc3:llä ilmestyy levy tänä vuonna.? Kommentin jätti Elizabeth (keskustelu – muokkaukset).

Sitten kun se levy ilmestyy niin että se on oikeasti ostettavissa jostain, voidaan bändiä pitää nykyisen käytännön mukaan merkittävänä Wikipediaan. Wikipediassahan on paljon epäloogisuuksia joten ei kannata hirveästi tuijottaa sitä miksi joku bändi on kelpuutettu ja joku ei ole vaikka ei olekaan julkaissut. Argus 21. elokuuta 2008 kello 20.37 (EEST)[vastaa]

Kieliasu osa 987

[muokkaa wikitekstiä]

kommentti siirretty käyttäjän keskustelusivulle

Sattui nyt kuvaan lintu. Miksi se koko ajan poistetaan. (Saako siitä jotain pisteitä)

[muokkaa wikitekstiä]

Olet luomassa sivua, joka on aikaisemmin poistettu.

Harkitse, kannattaako sivua luoda uudelleen. Alla on tämän sivun poistohistoria:

  • 7. syyskuuta 2008 kello 14.30 Kallerna (Keskustelu | muokkaukset) poisti sivun Purppuraturpiaali ‎ (Roskaa: sisälsi: ”{{roskaa|ei sisältöä, ei artikkelia}}Purppuraturpiaali Kuva on epätarkka, mutta itse otettu New Yorkin keskuspuistossa jouluna 2007. Kottaraisen kokoisia isossa parvessa lentelivät pitkin nurm)

* 7. syyskuuta 2008 kello 13.22 Harriv (Keskustelu | muokkaukset) poisti sivun Purppuraturpiaali ‎ (Roskaa: sisälsi: ”{{roskaa}}Kuva on epätarkka, mutta itse otettu New Yorkin keskuspuistossa jouluna 2007. Kottaraisen kokoisia isossa parvessa lentelivät pitkin nurmikkoja.”)Kommentin jätti Putko (keskustelu – muokkaukset).

Artikkelisi sisälsi ainoastaan kuvan. Tietosanakirjassa pitäisi olla jotain muutakin sisältöä, esimerkiksi jotain tietoa kuvan esittämästä linnusta. Wikipedian muokkaamisesta ei saa pisteitä, eikä mitään muutakaan korvausta, aivan korvauksetonta puuhailua tämä on. Voisi todeta erittäin epätieteellisesti ja täysin vailla lähteitä, että näistä asioista joutuu keskustelemaan lähes aina niiden kanssa joille Wikipedian idea on hämärän peitossa. Argus 7. syyskuuta 2008 kello 20.10 (EEST)[vastaa]

Kyllä se wikipedian ajatus vapaasta sanakirjasta on ollut koko ajan tiedossa. Siis alusta lähtien. Näyttää muuttuneen enemmän ammatilliseen suuntaan. Se hyvä.

Poistakka mkuitenki sellainen käsitys, että "Kuka tahansa voi kirjoittaa oikeista asioista" Pitänee käydä jonkinlainen kurssia, ettei joudu roskakoriin puolety ajasta

Heikki Putkonen 11. syyskuuta 2008 kello 08.24 (EEST)[vastaa]

Terve. Alkamishetkellä muokkauksia oli 102. Käyttäjästä keskustelu on myös keskustelusivu. -Prepost 30. marraskuuta 2008 kello 15.37 (EET)[vastaa]

Hyvää loppuelämää. Toivottavasti nähdään harvemmin. Argus 30. marraskuuta 2008 kello 16.29 (EET)[vastaa]
En ymmärrä, mitä haet kommentillasi. -Prepost 30. marraskuuta 2008 kello 16.36 (EET)[vastaa]

{{Tunnustus|image=Goldenwiki 2.png|text=Myönnän sinulle täten <span class="plainlinks">[{{fullurl:Marja_Kiiskilä|curid=624411&diff=6041561&oldid=6041554&rcid=6186915}} vuoden ensimmäisestä muokkauksesta]</span> kultaisen palapelin palasen. Jaettu sija OM:n kanssa.<br>--[[Käyttäjä:Joku Janne|Joku Janne]]}} Voit siirtää palkinnon käyttäjäsivullesi, jos haluat. --Joku Janne (Wikise) 1. tammikuuta 2009 kello 00.44 (EET)[vastaa]

Oho, näin taisikin tapahtua. Nöyrimmät kiitokset! Huumorintajuisena ihmisenä siirränkin prenikan etusivulle. :) Argus 1. tammikuuta 2009 kello 17.31 (EET)[vastaa]

Se Naked Idol on edelleen epämerkittävä, säästä toki vaivojasi ja älä enää copypastea sitä Wikiasta tänne. Argus 1. marraskuuta 2008 kello 17.23 (EET)

Noin kirjoitit. Ja minä itse olen kirjoittanut koko tekstin Wikiaan! Eikö se tullut mieleen? Ja joko voin tehdä artikkelin Naked Idolista, koska tänä vuonna on tulossa levy ja single?--


Kalmageddon 15. tammikuuta 2009 kello 18.39 (EET)[vastaa]

Sillä ei ole merkitystä, kuka sen Wikiaan on kirjoittanut. Enkä minä sitä artikkelia ole poistanut vaan ylläpito. Ja siksi toisekseen, Wikipedia ei ennusta, joten odotellaan ensin se julkaisu, sitten voidaan katsoa se merkittävyys. Argus 15. tammikuuta 2009 kello 23.39 (EET)[vastaa]

Hakkuu erityiskohteilla

[muokkaa wikitekstiä]

Poistit luomani uuden sivun Hakkuut erityiskohteilla, koska epäilit tekijänoikeusrikkomusta. Edustan organisaatiota, joka on tuottanut lähteen aineiston. En huomannut kirjoittaa siitä yhteenvetoon. Olisiko mahdollista palauttaa sivu (ja maineeni)? TarjaAO 22. tammikuuta 2009 kello 22.46 (EET)[vastaa]

Korjaan. Poiston on tehnyt Tanár, mutta viesti poistosta tuli sinun nimelläsi. TarjaAO 22. tammikuuta 2009 kello 23.39 (EET)[vastaa]

Maineellesi ei ole aiheutunut vahinkoa, kyseessä on pelkkä Wikipedian vakiokäytäntöihin kuuluva ilmoitusmalli, jota käytetään aina tapauksissa joissa täällä havaitaan muualta netistä löytyvää aineistoa. Pääsääntöisesti kaikki netistä löytyvä on tekijänoikeuden suojaamaa, niissä poikkeustapauksissa jossa julkaisija ilmoittaa aineiston olevan täysin vapaata, tulee myös ottaa huomioon että sitä tullaan käyttämään jatkossa Wikipedian lisenssien mukaisesti. Kun jatkossa luot artikkelin, suosittelen ettet kopioi tekstiä suoraan leikkaa-liitä menetelmällä, sillä käyttämäsi lähteen teksti ei suoraan sovellu tietosanakirjaan. Artikkeli tarvitsee mm. määritelmän, eräänlaisen johdannon joka kertoo mitä kyseinen artikkeli käsittelee. Niitä ranskalaisin viivoin (tai pömpylöin) varustettuja luetteloita on hyvä välttää artikkelin pääasiallisena sisältönä. --Argus 23. tammikuuta 2009 kello 16.32 (EET)[vastaa]

Ok. TarjaAO 24. tammikuuta 2009 kello 00.04 (EET)[vastaa]

Artikkeli 'Meänteis'

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäämäsi aiheen Meänteis merkittävyys on kyseenalaistettu, ja aiheen tekijältä pyydetään lisätietoja poiston tarpeellisuuden arvioimiseksi. Perustelethan näkemyksesi aiheen keskustelusivulla neutraalista näkökulmasta ja huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa. --SamLegend 28. tammikuuta 2009 kello 19.24 (EET)[vastaa]

Aivan samantekevää. Toiset artikkelit ovat toisten mielestä merkittäviä, toiset eivät ole. Olenhan itsekin merkinnyt joitakin epämerkittäväksi oman näkemykseni mukaan. --Argus 28. tammikuuta 2009 kello 20.00 (EET)[vastaa]

Momiji Sooma vs. Momiji Sōma

[muokkaa wikitekstiä]

Vastaisuuden varalle: |Tyyliohje Pitke 1. maaliskuuta 2009 kello 18.08 (EET)[vastaa]

Jaha. --Argus 1. maaliskuuta 2009 kello 18.57 (EET)[vastaa]

Televisiosanasto-luokka

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäämäsi aiheen Luokka:Televisiosanasto merkittävyys on kyseenalaistettu ja artikkeli saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja artikkelin tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi artikkelin keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa.

Ehdotan tuon luokan poistoa, koska Televisio-luokassa on olemassa myös luokka Televisiotermit. Molempia (Televisiotermit ja -sanasto) tuskin tarvitaan. Siirsin Televisiosanasto-luokan artikkelit Televisiotermit-luokkaan, joten Televisiosanasto on tällä hetkellä tyhjä. (Itse asiassa mielestäni kumpaakaan luokkaa ei tarvita, vaan artikkelit voisi siirtää yläluokkaan Televisio, elleivät ne jo kuulu johonkin toiseen alaluokkaan - mutta jätän keskustelun tästä luokan Televisiotermit keskustelusivulle.) --Memmis 12. kesäkuuta 2009 kello 05.40 (EEST)[vastaa]

Poistin luokan tyhjänä. Äkkiäkös tuon palauttaa/luo uudestaan, jos on tarvetta. --Otrfan 12. kesäkuuta 2009 kello 05.51 (EEST)[vastaa]
Kaikin mokomin. En edes muista mistä tuossa oli kyse. --Argus 12. kesäkuuta 2009 kello 22.51 (EEST)[vastaa]

Kiinnitä paremmin huomiota kirjoittamasi tekstin ja lähteen vastaavuuteen. IP korjasi Markus Pöyhönen -artikkelista pois väitteen, ettei Pöyhöstä epäillä aineiden käytöstä. Lähteen mukaan ei vielä tiedetä käyttikö Pöyhönen aineita. --qWerk 22. elokuuta 2009 kello 11.40 (EEST)[vastaa]

Kuten tästä muokkauksesta huomaat, asia kiinnostaa muitakin. Ei kannata elää noin tunteella mukana. --Argus 22. elokuuta 2009 kello 13.51 (EEST)[vastaa]

Hei, päivitin pari vuotta sitten ottamasi Mikseri.net-sivuston kuvakaappauksen uuteen sivun ulkoasun päivityttyä. En kuitenkaan onnistunut muuttamaan tiedoston nimessä esiintyvää päiväystä. Jostain syystä muutokseni ei myöskään ole ainakaan vielä päivittynyt tuonne varsinaiseen Mikseri.net-artikkeliin. Ajattelin kysäistä sinulta, josko saisit myös tuon artikkelisivun kuvan toimimaan. Olen vähän käsi näissä hommissa :) --Chaosphere 10. syyskuuta 2009 kello 20.24 (EEST)[vastaa]

Pitäisi tuon kaiken järjen mukaan toimia, vaan ei näytä toimivan. Ehkä on parempi tallentaa tuo nyt lisäämäsi kuva omana tiedostonaan uudestaan toisella nimellä, sitten muuttaa artikkelin kuva vastaamaan tuota uutta nimeä. Viimeistään silloin toimii. --Argus 11. syyskuuta 2009 kello 15.28 (EEST)[vastaa]

Saimaan Laivamatkat

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Saimaan Laivamatkat merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --Makele-90 13. syyskuuta 2009 kello 11.14 (EEST)[vastaa]

Metsäkato Indonesiassa

[muokkaa wikitekstiä]

Argus, kiitos kuvansiirrosta artikkelissa Metsäkato Indonesiassa. --Watti 30. syyskuuta 2009 kello 21.43 (EEST)[vastaa]

Mikäs tässä oli typoa?-Hene_133- WTF? 29. marraskuuta 2009 kello 17.16 (EET)[vastaa]

Lueppa vielä ihan ajatuksen kanssa, niin huomaat.--Argus 30. marraskuuta 2009 kello 16.20 (EET)[vastaa]
Olihan tuossa tietysti typo, mutta myös kaksi linkkiä.-Hene_133- WTF? 30. marraskuuta 2009 kello 21.05 (EET)[vastaa]

Wikiuutislinkit wikipedian etusivulle

[muokkaa wikitekstiä]

Tein kahvihuoneeseen ehdotuksen Wikiuutisten otsikoiden lisäämisestä etusivulle. Niin miks tuota ei tehty aikoinaan? Jotenkin muistaisin et sitä olis vastustettu jossain, mutta ei sitä ainakaan suuresti olla vastustettu noissa meitsin löytämissä keskusteluissa eli onko homma ollut vain meidän aikaansaamattamuutta?. --Zache 23. joulukuuta 2009 kello 11.44 (EET) 23. joulukuuta 2009 kello 11.43 (EET)[vastaa]

Jotain hämäriä muistoja siitä minullakin on, en vaan kuollaksenikaan muista mihin tulokseen silloin tultiin. Wikiuutiset on nykyään niin kuollut että ei siellä juuri ole uutisotsikoitakaan mitä muualla mainostaa. --Argus 23. joulukuuta 2009 kello 14.11 (EET)[vastaa]
Nooh, katsotaan kuinka käy. Muuten jos tuo ehdotus menee läpi niin onko sinulla enää kiinnostusta moderoida wikiuutisia? Sinänsä tuossa on kaksi ongelmaa a.) millä perustein (ja mahdollisesti kuka valitsee wikipedian etusivulle tulevat uutiset) mutta tämä tuskin on hirveän suuri ongelma ja b.) miten ne uutiset jotka on linkitetty etusivulta pysyy kunnollisina joka vaatii että wikiuutisissa olisi ylläpitoa/porukkaa seuraamassa mitä siellä tapahtuu. --Zache 25. joulukuuta 2009 kello 00.19 (EET)[vastaa]
Luulen, että Wikiuutiset on osaltani jo koettu, kyllä jatko jää nyt muiden tehtäväksi. Uutisten luominen ja projektin moderointi vaatii käytännössä samanlaista panosta kuin kaupallisen verkkolehden toimittaminen, eikä sellaiseen ole voimia saatika edes aikaa.--Argus 25. joulukuuta 2009 kello 10.07 (EET)[vastaa]

Laiva artikkelit ja categoriat

[muokkaa wikitekstiä]

Olen yrittanyt etsia jonkun joka tietaisi ja olisi kiinnostunut laiva artikkeleista ja niiden categorioista. Olisi jotain kysymyksia, mutta laivoihin ei loytynyt project sivua ja historiasta selvisi etta sina olet jotain artikkelia tehnyt laivoista. Kysymyksia olisi catagories: Risteilyalukset, Laivat, Laivatyypit, Laivayhtiöt ja Varustamot. Ne ovat vahan sekaisin ja olisi jotain kysymyksia/ehdotuksia jos olet oikea henkilo siihen? Thanks, Baldwin040 28. tammikuuta 2010 kello 18.47 (EET)[vastaa]

Käyttäjä Roquai on etsimäsi henkilö. Hänen tietämyksensä päihittää omani reippaasti. --Argus 29. tammikuuta 2010 kello 16.13 (EET)[vastaa]
Thanks! Kysyn hanelta. Baldwin040 29. tammikuuta 2010 kello 21.08 (EET)[vastaa]

Minitynkä & HOK

[muokkaa wikitekstiä]

Vähän jäi mietityttämään, että miten luokittelit tämän minityngäksi etkä HOK:ksi?-Henswick- Sermo? 6. maaliskuuta 2010 kello 22.43 (EET)[vastaa]

Aihe oli merkittävä ja oli todennäköistä että joka sitä laajentaa. HOK:ina se olisi poistettu tuotapikaa. --Argus 7. maaliskuuta 2010 kello 10.48 (EET)[vastaa]

Kiitos kun parantelit tota Solifer 50R- aihetta. Mutta Suomessa ne kasataan, se lukee käyttöohjekirjassakin ;) (JaQQu 29. toukokuuta 2010 kello 17.47 (EEST))[vastaa]

Käytin lähteenä Tekniikan Maailman erästä numeroa, jossa todettiin Soliferin mopojen olevan kiinalaista valmistetta. Ainakin on varmaa, että osat ovat sieltä, tuo kokoaminen, josta Solifer haluaa ottaa kunniaa, voi tarkoittaa teippauksia ja pyörien kiinnittämistä. Ainakin takavuosina jotkut moottoripyörätkin tuotiin Suomeen osina.--Argus 31. toukokuuta 2010 kello 12.01 (EEST)[vastaa]

Ihan miten vain haluat. Kiinassahan ne kaikki tehään nykyään, Apriliakin <:<. Kalliimmat Soliferit kasataan ainakin Suomessa. Halvemmista 600 euron malleista en usko samaa :/ (JaQQu 5. kesäkuuta 2010 kello 21.45 (EEST))[vastaa]

Olen samaa mieltä että marketin mopot ovat Kiinasta, mutta voihan se Solifer ollakin koottu Suomessa, ei se mikään mahdottomuus ole, tehdäänhän Suomessa vielä puhelimiakin. --Argus 5. kesäkuuta 2010 kello 21.49 (EEST)[vastaa]

Hei! Ilmoitan vain, siltä varalta, ettet ole itse huomannut, että Leah Luvin, josta kertovan artikkelin olet päälle kaksi vuotta sitten aloittanut, merkittävyys on kyseenalaistettu. Merkittävyyden kyseenalaistanut käyttäjä oli nähtävästi unohtanut ilmoittaa asiasta sinulle. --Nironen 12. elokuuta 2010 kello 01.52 (EEST)[vastaa]

Kaikkea sitä on tullutkin luotua. Tuon pimun saavutukset eivät liene niitä merkittävimpiä. --Argus 14. elokuuta 2010 kello 09.18 (EEST)[vastaa]

Olet käyttänyt kirjoittamissasi viesteissä henkilökohtaista hyökkäystä, joka on vastoin Wikipedian yhteisön hyväksymiä käytäntöjä. Ole hyvä ja tutustu käytäntöön ennen jatkamista. Mikäli jatkat henkilökohtaisten hyökkäysten kirjoittamista, voidaan muokkausoikeutesi poistaa ilman erillistä varoitusta. --EJavanainen Kasvihuone 28. elokuuta 2010 kello 19.37 (EEST)[vastaa]

Muokkaushistoriaani tarkemmin tutkimalla, kokenut käyttäjä voi todeta tuon huomautuksen arvon. --Argus 28. elokuuta 2010 kello 19.40 (EEST)[vastaa]
ARGUS! Jätä minut rauhaan! --EJavanainen Kasvihuone 28. elokuuta 2010 kello 19.42 (EEST)[vastaa]
Huomautus on aiheeton, käyttäjien keskustelusivuilla olevien ylimääräisten häiritsevien elementtien (siis ei viestit tai muut olennaiset asiat) kritisointi on täysin sallittua. --MiPe (wikinät) 28. elokuuta 2010 kello 19.42 (EEST)[vastaa]
Kiitos mipe. Tämäkin oli varmasti tarkoin harkittua "Rankkaa suomea" jota 10-vuotias tuskin ymmärtää. --EJavanainen Kasvihuone 28. elokuuta 2010 kello 19.46 (EEST)[vastaa]

Ikävä kyllä äänesi ei kerennyt äänestykseen. Olisitko ystävällinen ja mitätöisit sen itse. Ystävällisin terveisin Vesteri 15. lokakuuta 2010 kello 02.13 (EEST)[vastaa]

Myöhästynyt ääni

[muokkaa wikitekstiä]

Heips. Valitettavasti Tutkamieskilta-äänestys oli päättynyt eilen jo kello 13:42, joten äänesi myöhästyi noin kuudella tunnilla. Se olisi muuten ollut ratkaiseva ääni (jos äänesi olisi tullut ajoissa, tulos olisi ollut 70 % eli poisto, nyt tulokseksi jää 69,0 % eli säilytys). Jos haluaa vaikuttaa Wikipedian poistolinjauksiin, ei auta muu kuin äänestää ajoissa. --Jmk 15. lokakuuta 2010 kello 09.12 (EEST)[vastaa]

Kellonaikaa en tosiaan tullut katsoneeksi. --Argus 16. lokakuuta 2010 kello 15.33 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi aiheen Suomen sotahistoria merkittävyys on kyseenalaistettu ja aihe saatetaan poistaa. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen tarpeellisuuden arviointiin. Ole hyvä ja käy perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla. Huomioithan, että tietojen tulee olla tarkistettavissa ja noudattaa neutraalia näkökulmaa. --D100a 22. lokakuuta 2010 kello 15.42 (EEST)[vastaa]

Ei ole minun! Artikkelia sitäpaitsi ehdotettiin poistettavaksi vuonna 2006, jolloin se todettiin merkittäväksi. Itse silloin kannatin poistoa. --Argus 22. lokakuuta 2010 kello 17.26 (EEST)[vastaa]

Seuloja-oikeudet

[muokkaa wikitekstiä]

Hei, lisäsin sinulle kokeeksi merkityt versiot-lisäosaan liittyvään seuloja-käyttäjäryhmään. Lisäyksen yleisesti hyödyllisin vaikutus on se, että nyt muokkauksesi merkitään automaattisesti sotkuvapaiksi. Toinen muutos on artikkelien muutossivuille ja historialistoihin tulleet palauta-linkit. Palauta-linkkejä voi käyttää selvien sotkumuutosten varmistamattomaan kumoamiseen. Itse merkittyjen versioiden käyttöliittymän käyttöönotto vaatii myös näytä merkittyjen versioiden käyttöliittymä -pienoisohjelman ottamisen käyttöön. Ilman pienoisohjelman käyttöönottoa tarkoitus on, että Wikipedian toiminta pysyisi jokseenkin samana kuin ennenkin. Käyttöliittymän saa otettua käyttöön seuraavasti : (toiminnot:asetukset → pienoisohjelmat → käyttöliittymä → näytä merkittyjen versioiden -käyttöliittymä (rasti ruutuun). Tarkemmat ohjeet käytöstä löytyvät sivulta ohje:versioiden arviointi.

Koska lisäosa on vasta koekäytössä, niin olisi kiva saada kuulla jos ilmenee jotain ongelmia. Erityisesti haluaisin kuulla, mikäli seuloja-ryhmään lisääminen tuottaa ongelmia tai haittaa silloin kun merkittyjen versioiden -käyttöliittymä ei ole käytössä. --Zache 22. joulukuuta 2011 kello 05.26 (EET)[vastaa]


Keskustelu:Viestiaselaji Suomessa - Onko mielipiteitä yhdistämistoiveesta? 91.154.202.189 24. lokakuuta 2014 kello 04.00 (EEST)[vastaa]

Pornonäyttelijä

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Nicki Hunter merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Kotivalo (keskustelu) 11. helmikuuta 2015 kello 00.31 (EET)[vastaa]

Global account

[muokkaa wikitekstiä]

Hi Argus! As a Steward I'm involved in the upcoming unification of all accounts organized by the Wikimedia Foundation (see m:Single User Login finalisation announcement). By looking at your account, I realized that you don't have a global account yet. In order to secure your name, I recommend you to create such account on your own by submitting your password on Special:MergeAccount and unifying your local accounts. If you have any problems with doing that or further questions, please don't hesitate to contact me on my talk page. Cheers, DerHexer (keskustelu) 12. helmikuuta 2015 kello 19.41 (EET)[vastaa]

Tervetuloa Wikipäiville 13.4.

[muokkaa wikitekstiä]

Wikipäivät on Wikimedia Suomen uusi tapahtumasarja, joka alkaa keväällä 2015. Tarjoamme keskeiseltä paikalta tilan (aluksi Helsingin Lasipalatsissa sijaitseva kaupunkiverstas), johon niin kokeneet kuin aloittelevatkin wikipedistit voivat tulla muokkaamaan avointa tietosanakirjaa yhdessä muiden kanssa.

Ensimmäisen varsinaisen kokoontumisen 13.4. teemana on paikkatieto ja kartat. Tapaaminen on samalla Maptime Helsingin ensimmäinen kokoontuminen. Tule mukaan, jos karttojen ja Wikipedian yhdistäminen kiinnostaa! Olemme paikalla klo 12.00 lähtien, Maptime-kokoontuminen alkaa klo 16.00. Paikalle voi saapua joustavasti haluamaansa aikaan.

Muokkaamiseen tarvitaan oma tietokone. Me tarjoamme kahvit. Tilaisuus on kaikille kiinnostuneille avoin. Jos haluat tulla kauempaa, voimme auttaa matkakuluissa.

Paikkatieto ja kartat: Wikipäivä 13.4. @ Kaupunkiverstas, Lasipalatsi klo 12–18. --Olimar 31. maaliskuuta 2015 kello 21.44 (EEST)[vastaa]

Terve. Satutko muistamaan mitä käytit lähteenä kun laajensit artikkeleita Korvetti ja Ohjusvene? (Lähinnä nämä muokkaukset: [2] ja [3]). Kiitti jo etukäteen. Gopase+f (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 18.09 (EET)[vastaa]

Muokkauksissa näyttää olleen kyse artikkelissa "Tykkivene Karjala" ollut maininta Karjalan ja Turunmaan olleen kokonsa puolesta korvetteja. Muut kohdat on käännetty suoraan englannin- ja ruotsinkielisistä artikkeleista. Ilmatorjuntaohjusten kantamat on otettu ko. aseiden tiedoista, alusten uppoamat ko. alusten tiedoista. Torpedojen käytön korvautuminen ohjuksilla on englanninkielisestä artikkelista. Häiveteknologian osalta luin Puolustusvoimien kalustoesittelysivulta ja Ruotuväen uutisista joita sivuja ei enää verkossa ole.Argus (keskustelu) 23. joulukuuta 2015 kello 22.00 (EET)[vastaa]

Repoveden Kansallispuisto Kesayonauringossa

[muokkaa wikitekstiä]

Hi, I was really impressed by this file you've uploaded years ago on Commons. I would like to know, if possible, the exact location of this place (I know it's somewhere in Repovesi National Park, I would like to know the exact lake if possible). Thanks a lot! :) --Roberto Segnali all'Indiano 2. huhtikuuta 2017 kello 12.56 (EEST)[vastaa]

Edit: nevermind, I found the exact position. Thanks anyway. :) --Roberto Segnali all'Indiano 2. huhtikuuta 2017 kello 17.25 (EEST)[vastaa]
Picture is from year 2005 and as You allready find it out, the nearest bay is called Kuutinlahti, part of lake Repovesi. Picture was taken top of Mustalampi scenic tower. You find it easily from Google maps. Argus (keskustelu) 2. huhtikuuta 2017 kello 18.29 (EEST)[vastaa]

Mahtavat ambersonit

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Nadine Jansen merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Kotivalo (keskustelu) 22. syyskuuta 2017 kello 23.25 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Julija Nova merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Kotivalo (keskustelu) 12. tammikuuta 2018 kello 13.30 (EET)[vastaa]

Share your experience and feedback as a Wikimedian in this global survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 29. maaliskuuta 2018 kello 21.40 (EEST)[vastaa]

Reminder: Share your feedback in this Wikimedia survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 13. huhtikuuta 2018 kello 04.38 (EEST)[vastaa]

Your feedback matters: Final reminder to take the global Wikimedia survey

[muokkaa wikitekstiä]
WMF Surveys, 20. huhtikuuta 2018 kello 03.48 (EEST)[vastaa]

Merkittävyys: A. Marek

[muokkaa wikitekstiä]
Merkittävyys kyseenalaistettu.
Merkittävyys kyseenalaistettu.

Hei, lisäämäsi artikkelin Anna Marek merkittävyys on epäselvä ja artikkeli saatetaan poistaa nopeasti. Aihetta voidaan pitää merkittävänä, jos sitä on käsitelty huomattavan laajasti aiheesta riippumattomissa luotettavissa lähteissä. Sinulta tarvitaan lisätietoja aiheen merkittävyyden arviointiin. Voisitko käydä perustelemassa näkemyksesi aiheen keskustelusivulla? --Kissa21782 (keskustelu) 7. huhtikuuta 2019 kello 21.07 (EEST)[vastaa]

Luokan tarpeellisuus

[muokkaa wikitekstiä]

Hei! Luomasi luokan Luokka:Suomen puolustusvoimien aselajit tarpeellisuudesta on keskustelua luokan keskustelusivulla. Luokka saatetaan poistaa nopeasti. --Jmk (keskustelu) 20. huhtikuuta 2020 kello 10.13 (EEST)[vastaa]