Until Dawn

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Until Dawn
Kehittäjä Supermassive Games
Julkaisija Sony Computer Entertainment
Jakelija PlayStation Store, PlayStation Now ja Google Play
Käsikirjoittaja Graham Reznick, Larry Fessenden
Säveltäjä Jason Graves
Pelimoottori Decima
Julkaistu
  • NA 25. elokuuta 2015
  • EU 26. elokuuta 2015
  • UK 28. elokuuta 2015
Lajityyppi interaktiivinen draama, selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta PlayStation 4
Jakelumuoto Blu-ray-levy ja digitaalinen jakelu
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

Until Dawn on Supermassive Gamesin kehittämä ja Sony Computer Entertainmentin julkaisema vuorovaikutteinen selviytymiskauhupeli. Peli on julkaistu yksinoikeudella PlayStation 4:lle elokuussa 2015.

Hahmot ja juoni

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin hahmot ovat muotoiltu heitä esittävien näyttelijöiden mukaan. Pelin pääosissa esiintyvät Hayden Panettiere, Peter Stormare, Rami Malek, Brett Dalton, Meaghan Martin, Galadriel Stineman, Noah Fleiss, Nichole Bloom, Jordan Fisher ja Ella Lentini.

Juoni seuraa kahdeksaa nuorta, jotka jäävät jumiin kanadalaiseen vuoristoon Wendigon saaliiksi. Peliä on kehuttu sen grafiikoiden, ääninäyttelyn, monivalintaisen pelaamisen, musiikin, kauhuelementtien ja pelattavuuden suunnittelun ansiosta, mutta kritisoitu sen juonen toista osaa, kameranäkökulmia, hahmojen liikuttavuutta ja pelin osittaista lineaarista juonta.

Pelaaminen tapahtuu vanhojen Resident Evil -pelien tavoin kiinteillä kameranäkökulmilla, jossa kuvakulma vaihtuu hahmon liikkuessa vaikkapa toiseen huoneeseen.kenen mukaan? Esineitä tarkastellaan tarttumalla ja pyörittämällä käyttäen takanappia ja analogista sauvaa.

Pelin keskeinen mekaniikka on niin sanottu perhosvaikutus. Aiemmat teot ja tapahtumat voivat sitten vaikuttaa myöhempiin tapahtumiin ja tekoihin, esimerkiksi kirveen löytäminen huoneesta aikaisemmassa luvussa, antaa pelaajalle mahdollisuuden käyttää sitä seuraavassa luvussa.

Peli kestää normaalisti yhdeksän tuntia ja sisältää useita erilaisia loppuratkaisuja. Pelaaja voi valita, haluaako säästää osan hahmokaartista tai pelastaa ja jopa tappaa kaikki. Tämä riippuu pelaajan omista valinnoista, joita hänen pitää tehdä koko pelin ajan. Valinnat myös käsittelevät moraalia ja koettelee pelaajaa valintojen suhteen. Pelin keskeinen pelaaminen koostuu pelialueiden tutkimisesta, quick time event -tapahtumista ja valintojen tekemisestä sekä todisteiden löytämistä. Pelin koko sisältö ei ole löydettävissä ensimmäisellä läpipeluulla, joten kaikkien todisteiden saamiseksi on aloitettava uusi peli. Peli myös tarjoaa ankaran, mutta todentuntuisen tallennusjärjestelmän. Jos pelaaja haluaa pelastaa kuolemaan tuomitun hahmon, hänen pitää joko aloittaa peli kokonaan alusta tai jatkaa loppuun ja aloittaa uusi peli.

Peli käyttää Guerrilla Gamesin Killzone Shadow Fall -pelissä käyttämää pelimoottoria.[1]

Muropaketti antoi pelille kolme tähteä viidestä arvostelussaan.[2]

  1. Does Until Dawn Push PS4 Technology To The Next Level? gamingbolt.com. Viitattu 25.4.2017.
  2. Until Dawn (PS4) muropaketti.com. Viitattu 25.4.2017.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.