Tsunku

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tsunku (jap. つんく), oikealta nimeltään Mitsuo Terada (jap. 寺田 光男, 29. lokakuuta 1968, Higashiosaka, Osakan prefektuuri, Japani) on japanilainen tuottaja, lauluntekijä sekä laulaja. Hänet tunnetaan parhaiten Morning Musumen tuottajana. Hän oli Sharan Q:n laulaja ennen bändin hajoamista, sekä comebackin aikana.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tsunku oli Sharan Q:n laulaja. Heillä oli useita hittejä vuosien 1992 ja 2000 välillä. Vuonna 1997 hän etsi heille uutta naisvokalistia ASAYAN-televisio-ohjelman välityksellä. Heike Michiyo voitti kilpailun, mutta Tsunku näki suuria mahdollisuuksia viidessä häviäjässä, joten hän haastoi heidät myymään 50 000 kappaletta singleään viidessä päivässä. Hän nimesi heidät Morning Musumeksi. He levyttivät kappaleen, ja onnistuivat myymään sitä täydet 50 000 kappaletta vain neljässä päivässä.

Tsunku on myös Hello! Projectin tuottaja ja sielu. Hän perusti vuonna 2006 uuden tuotantoyhtiön, TNXn, joka tuottaa mm. idolilaulaja Tokito Amia. Hän tuottaa myös muita esiintyjiä kuten Deka Moni ja EE JUMP. Hän kirjoittaa suurimman osan tuottamistaan lauluista. Hänellä on myös aikaa muuhun, hän on esimerkiksi Pop Jam-televisio-ohjelman juontaja ja hän julkaisee omaa musiikkiaan. Hänen uusin albuminsa on "TYPE 2", ja hänen kolmas albuminsa julkaistiin kesäkuun 28., 2006. Hän on julkaissut kaksi omaa kuvakirjaansa, Tsunku Photo gift in Las Vegas and Hawaii~COOL~ sekä Tsunku Photo gift in Las Vegas and Hawaii~Natural~.

Heinäkuussa 2006 Tsunku avioitui 25-vuotiaan fukuokalaisen entisen mallin Idemitsu Kanakon (出光加奈子) kanssa.

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]