Toyota Aygo

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Toyota Aygo on Toyotan vuonna 2005 myyntiin tullut automalli. Sitä valmistetaan yhteistyössä Peugeot’n ja Citroënin kanssa Tšekin Kolínissa. Tehtaan tuotantokapasiteetti on 300 000 autoa vuodessa, josta kunkin merkin osuus on kolmasosa. Aygon toinen sukupolivi esiteltiin vuonna 2014.

Ensimmäisen sukupolven Toyota Aygo 2005 Belgrade Automobile Fairissa

Aygossa ovat edessä levyjarrut ja takana rumpujarrut. ABC-jarrut ovat vakiovaruste ja ajonvakautuksen saa lisävarusteena.

Korivaihtoehtoina Aygossa on 3- ja 5- oviset hatchback-mallit ja varustelutasoja on kaksi, joista parempaa myydään nimellä Aygo+. Aygo+:ssa on muun muassa korinväriset ovenkahvat ja peilit, ikkunaturvatyynyt edessä ja takana, sähkökäyttöiset ikkunat edessä ja kauko-ohjattu keskuslukitus.

Ensimmäinen Sukupolvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aygon ja sen sisarmallien, Citroēn C1:n ja Peugeot 107:n väliset erot ovat sisustus sekä keulan ja perän erot. Merkkien yhteinen tavoite oli myydä 300 000 autoa eli 100 000 per merkki. Aygon myynti aloitettiin vuoden 2005 heinäkuussa ja korimalleina olivat 3- ja 5-oviset mallit. Moottorivaihtoehtoja oli kaksi, kolmesylinterinen, 51 kW:n (68 hv), 1,0-litrainen ottomoottori sekä nelisylinterinen, 40 kW:n (54 hv), 1,4-litrainen HDi-dieselmoottori.

Toinen Sukupolvi[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Toisen sukupolven Toyota Aygo esiteltiin yleisölle vuoden 2014 Geneven autonäyttelyssä ja sen tuotanto aloitettiin samana vuonna. Nuorelle ostajakunnalle suunnattu auto on erilaisten väriyhdistelmien ja lisävarusteiden avulla personoitavissa ostajan mielen mukaiseksi. Varustelun lähtötasoja on neljä: perusversio x, jota seuraa x-play, x-cite ja x-clusive. Varustelutasoja voidaan täydentää ja personoida ulkopuolen OUTstand- ja sisätilojen INtense-varustepaketeilla. Tätä Aygon täydellistä uudistumista kuvaa myös sen mainosslogan Go Fun Yourself-

Moottorivaihtoehdot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • 1,0 VVT-i (998 cm3) (kolmisylinterinen rivimoottori) - 68 hevosvoimaa @ 6 000 rpm, 93 Newtonmetriä @ 3 600 rpm
  • 1,4 HDi (1398 cm3) - 53 hevosvoimaa @ 4 000 rpm, 132 Newtonmetriä @ 1 750 rpm

Yksilitrainen bensiinimoottori on Toyotan valmistama, dieselmoottorit puolestaan toimittaa PSA Peugeot Citroën. Suomessa dieselmoottoria tarjoaa ainoastaan Citroën.

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.