Ero sivun ”Randy Orton” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Rivi 82: Rivi 82:
* Randy Orton Stomp (Multiple Stomps)
* Randy Orton Stomp (Multiple Stomps)
* Jumping Knee Drop
* Jumping Knee Drop
* Scoop Slam/Powerslam
'''Managerit:'''
'''Managerit:'''

Versio 1. maaliskuuta 2011 kello 16.13

Orton Tribute to the Troops tapahtumassa joulukuussa 2010.

Randal Keith "Randy" Orton (s. 1. huhtikuuta 1980[1] St. Louis, Missouri, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen showpainija, joka käyttää painiessaan nimeä Randy Orton. Orton on vapaapainija kolmannessa polvessa: hänen isoisänsä Bob Orton, Sr., kuten hänen isänsäkin, "Cowboy" Bob Orton, ovat entisiä vapaapainin ammattilaisia.

Orton painii World Wrestling Entertainment -painipromootion RAW-brändin alla, jossa hän on voittanut WWE Champion, WWE Intercontinental Champion ja WWE World Tag Team Champion -mestaruudet. Randy kutsui itseään nimellä Legend Killer. Nimi perustui siihen, että hän yritti tehdä, ja usein tekikin, selvää vapaapainin legendoista. [2]

Orton oli myös osana Evolution-ryhmittymää, kunnes voitti Chris Benoitilta World Heavyweight Championship -mestaruuden vuoden 2004 SummerSlamissa. Hänestä tuli samalla WWE:n kaikkien aikojen nuorin päävyön voittanut painija,[3] päävöiksi luokitellaan World Heavyweight Champion, WWE Champion ja ECW Champion -mestaruusvyöt.

Randy Orton on myös WWE:n 17. Grand Slam -mestari. Grand Slam -mestaruuteen tarvitaan jompikumpi WWE:n raskaansarjan mestaruuksista, jompikumpi joukkuemestaruuksista ja Intercontinental-mestaruus.

Face turn, WWE Championship ja monia feudeja (2010)

Orton pääsi kohtaamaan Sheamusin Royal Rumblessa, mutta hävisi kun Cody Rhodes ja Ted DiBiase Jr tulivat häiritsemään ottelua ja Orton diskattiin. Orton voitti HBK:n Elimination Chamber karsintaottelussa. Orton ei voittanut WWE Championshipiä, kun Cody Rhodes antoi Ted Dibiaselle teräsputken, jonka avulla Orton eliminoitui. Seuraavalla viikolla Orton kääntyi faceksi, kun hän, Rhodes ja DiBiase ottelivat Evan Bournea, Yoshi Tatsua ja Kofi Kingstonia vastaan. Orton teki Rhodesille DDT:n ja DiBiaselle RKO:n. Tämän jälkeen Ortonille ja Legacylle tuli feudi joka kulminoitui WrestleMania XXVI:ssä, jossa oteltiin Triple Threat ottelu. Ottelun alussa DiBiase ja Rhodes keskittyivät Ortonin hoitelemiseen. Orton pääsi kuitenkin vauhtiin, kun Rhodesille ja DiBiaselle tuli riitaa ja Orton teki kumallekin Double DDT:n, Rhodesille Puntin ja DiBiaselle RKO:n. Tämän jälkeen Orton alkoi käyttää nimikkoposeeraustaan ja sai lempinimen WWE's apex predator. Seuraavalla viikolla Orton kohtasi Mr. Money in the Bankin Jack Swaggerin ja voitti. Seuraavalla viikolla hän oli John Cenan pari Swaggeriä ja Batistaa vastaan. Orton ja Cena voittivat. Sen jälkeen ilmoitettiin, että Orton kohtaa Swaggerin World Heavyweight Championshipistä Extreme Rulesissa extreme rules ottelussa. Swagger voitti kuitenkin, kun hän teki Powerbombin pöydästä läpi. Ottelun jälkeen Orton teki kuitenkin Swaggerille RKO:n.

Sen jälkeisessä Raw:ssa Orton pääsi ottelemaan ykköshaastajuus ottelussa Batistaa ja Sheamusia vastaan. Orton oli voittamassa, kun hän teki Sheamusille RKO:n, mutta samana iltana aiemmin Raw:hon siirretty Edge tuli häiritsemään ottelua ja teki Ortonille Spearin. Ottelun voitti Batista.

Muuta tietoa

Feudit

Mestaruudet

Orton World Heavyweight mestarina

Painissa

Lopetus - ja Nimikkoliikkeet

  • RKO (Jumping Cutter) (2003 -)
  • Punt Kick (Running Kick to opponent's head) (2007 -)
  • Inverted Headlock Backbreaker
  • Hangman's DDT
  • Randy Orton Stomp (Multiple Stomps)
  • Jumping Knee Drop
  • Scoop Slam/Powerslam

Managerit:

Lempinimet:

  • The Viper
  • WWE's Apex Predator
  • Legend Killer

Sisääntulomusiikit:

  • Jim Johnstonin tekemä "Blasting" (2002-2003)
  • Motörheadin esittämä "Line in the Sand" (2003-2004)
  • Mercy Driven esittämä "Burn in My Light" (2004-2008)
  • Rev Theoryn esittämä "Voices" (2008 -)

Lähteet

Aiheesta muualla

Malline:Link GA

Malline:Link GA