Stunner (vapaapaini)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli käsittelee vapaapainin liikettä. Israelilaisesta Stunner-ohjuksesta on eri artikkeli.
Animaatio stunnerista

Stunner (tai Cutter) on amerikkalaisessa vapaapainissa yleinen liike, joka viittaa neljänneksen kasvolukko-leuanmurskaajaan. Se velvoittaa hyökkäävän vastustajan lukitsemaan neljänneksen kasvolukon, ennen kuin pudottautuu alas matolle istuma-asennossa ja pakottaa puolustavan vastustajan leuan putoamaan alas hyökkäävän vastustajan olkapäälle.

Liikettä käyttänyt Stone Cold Steve Austin kutsui liikettä Stone Cold Stunneriksi. Ennen liikkeen suorittamista Austin näytti yleensä keskisormeaan vastustajalleen, ennen kuin potkaisi vastustajaa kiveksille ja suoritti liikkeen.

Variaatiot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

RKO (Jumping Cutter)[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kun puolustava painija seisoo poispäin hyökkäävästä painijasta, hyökkääjä hyppää ilmaan ja lukitsee ilmassa puolustajan pään olkapäällensä neljänneksen kasvolukkoon, ennen kuin tiputtautuu lattialle, pakottaen hänen kasvojen iskeytyvän mattoon. Tätä liikettä Randy Orton kutsuu nimellä RKO (Randall Keith Orton) ja on täten hänen lopetusliikkeensä. Randy Orton käyttää myös liikettä Super RKO, jossa vastustaja nostetaan kehätolpan päälle ja siitä tehdään kyseinen RKO.

Twist of Fate[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Variaatiossa hyökkäävä lukitsee puolustajaan etukasvolukon, ennen kuin pyörähtää saranaliikkeellä 180 astetta vasemmalle ja tiputtautuu makuuasennossa lattialle (puolustajan pää hänen olkapäällään). Tätä variaatiota käyttäneet Jeff Hardy ja Matt Hardy nimesivät liikkeen Twist of Fateksi ja siitä tuli täten Team Xtremen (Matt Hardy, Jeff Hardy ja Lita) lempiliike. Liike on myös ollut Hardyjen normaaliliikkeenä.

Neckbreaker[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Liikkeessä uhri ja iskijä seisovat seläkkäin, jolloin iskijä lukitsee vastustajan pään niska edellä olkapäähän ja tiputtautuu mattoon. Liikettä käyttävät monet henkilöt, kuten Triple H ja Edge jne. ja se on saanut yhteisen nimen Neckbreaker.