D-Generation X

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
D-Generation X vuonna 2006.

D-Generation X (tai lyhyemmin DX) oli Raw:ssa, World Wrestling Entertainmentissa (WWE) toimiva "ryhmä", jonka perustaja jäsenet olivat Triple H ja Shawn Michaels. Muut jäsenet olivat Attitude eran aikaan Chyna, Rick Rude, Mike Tyson, Bad Ass Billy Gunn, Road Dogg Jesse James, X-Pac, Tori Stephanie McMahon ja myöhemmin joukkueen palatessa 2000-luvulla vuosina 2009-2011 joukkueen maskottina toiminut Hornswoggle. D-Generation X:n debyytti nähtiin vuonna 1997 jolloin ryhmään kuuluivat Triple H, Shawn Michaels, Chyna & Rick Rude, myös Mike Tyson kuului hetken aikaa alkuperäiseen DX ryhmään. Vuonna 1998 ryhmän kokoonpano muuttui kun Michaels kärsi pahoista selkävaivoista, jonka takia hän ei pystynyt moneen vuoteen painimaan. Ryhmästä poistui myös Rude joka lähti kokonaan WWE:stä. Tällöin ryhmään liittyivät X-Pac, Billy Gunn & Road Dogg. Myöhemmin myös Tori sekä Stephanie McMahon. Triple H & Michaels toivat DX:n takaisin myös 2000 luvulla jolloin ryhmään kuului myös maskotti Hornswoggle.

D-Generation X on otellut Tag Teamina sekä stablena monia muita vastaan. He ovat otelleet esimerkiksi tasoitusottelun Hell In A Cell -ottelussa Vince McMahonia, hänen poikaansa Shane McMahonia ja maailman isointa urheilijaa The Big Showta vastaan. D-Generation X voitti ottelun ja pisti Vince McMahonin pussaamaan The Big Show’n ahteria. Tämä saattaa olla DX:n vaikeimpia ja verisimpiä otteluita McMahonia vastaan sillä Big Show vaikeutti tilannetta paljon.

D-Generation X piinasi McMahonien perhettä muutenkin, kuten kaataen heidän päälleen "ulostetta" ja kun he "maalasivat" vihreällä DX-merkin World Wrestling Entertainmentin päärakennuksen ulkoseinään.

Uusi D-Generation X hajosi väliaikaisesti, kun Triple H loukkasi polvensa ottelussa Randy Ortonia ja Edgeä vastaan niin että se jouduttiin leikkaamaan. Sen jälkeen D-Generation X:n toinen jäsen Shawn Michaels muodosti joukkueen John Cenan kanssa, mutta yhteistyö päättyi Michaelsin Sweet Chin Musiciin WrestleManiaa edeltävässä RAW:ssa

Wrestlemanian jälkeisessä RAW:ssa Michaels ja Cena hävisivät mestaruuden Hardy Boyzeille kymmenen joukkueen Battle Royalissa.

D-Generation X palasi tositoimiin vuoden 2009 SummerSlamissä ja oli aktiivinen vuosiin 2010-2011. Tämän jälkeen DX on esiintynyt RAW:in epsisodissa 1000 sekä Wrestlemania 31 tapahtumassa kokoonpanolla: Triple H, Shawn Michaels, X-Pac, Billy Gunn & Road Dogg.

13. joulukuuta 2009 DX voitti Unified WWE Tag Team Championshipit WWE TLC: Tables, Ladders & Chairs ppv:ssä ja hävisi ne 8. helmikuuta 2010 The Mizille ja Big Showlle.

Vuonna 2019 DX valittiin WWE Hall of Fameen.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]