Hardy Boyz

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Matt Hardy (oikealla) ja Jeff Hardy (vasemmalla) World Tag Team -mestareina WWE:ssä

The Hardy Boyz oli showpainin tag team -joukkue, jonka muodostivat pohjoiscarolinalaiset veljekset Jeff Hardy ja Matt Hardy. Joukkue tunnetaan parhaiten ajastaan World Wrestling Entertainmentissa. Joukkueen nimi vaihteli vuosien mittaan. Käytössä on ollut muun muassa Hardy Boyz, The New Brood, Team Xtreme ja The Hardys. Team Xtremeen kuului Hardyjen lisäksi myös Mattin tyttöystävä Lita.

Hardyjen kotikaupunki on Cameron, Pohjois-Carolina, jossa veljekset ovat syntyneet. Joukkueen jäsenillä oli monia lopetusliikkeitä, kuten kaikkien käyttämä Twist of Fate, Jeffin Swanton Bomb. Lita käytti Litasault-nimistä Moonsault-hyppyä ja Litacanranaksi nimeämäänsä Hurracanranaa . Hardyt voittivat yhdessä WWE:n joukkuemestaruuden kuudesti. Lisäksi kummatkin Hardyt sekä Lita voittivat kaikki lukuisia soolomestaruuksia. Hardyt aloittivat painiuransa vuonna 1993 Jeffin ollessa 16-vuotias ja Mattin ollessa 20-vuotias. Ensin he painivat itseperustamassaan painiorganisaatiossa nimeltä Organization of Modern Exrteme Wrestling Grappling Artsissa eli OMEGA:ssa voittaen kyseisen promootion joukkuemestaruuden. Hardyjen ja Litan lisäksi myös muutama muu painija on noussut OMEGA:sta aina WWE:hen ja TNA:han. Seuraavina vuosina Hardyt painivat muissa pienissä pohjoiscarolinalaisissa promootioissa voittaen esimerkiksi National Wrestling Alliancessa NWA 2000 Tag Team -mestaruuden.

Hardyt pääsivät nykypäivän merkittävimmän painiorganisaation WWE:n palkkalistoille vuonna 1998. Myöhemmin he nousivat kuuluisiksi ja kävivät likimain legendaarisia feudeja eli juonikuvioita Dudley Boyzia, Edgeä & Christiania sekä Brock Lesnaria vastaan.

Hardy Boyz tuli tunnetuksi lähinnä TLC (Tables Ladders and Chairs) -otteluistaan The Dudley Boyzia ja Edge & Christiania vastaan. Näistä tunnetuin lienee Wrestlemania X-7 käyty ottelu. Jeff sai potkut WWE:stä huumeongelmiensa takia. Sen jälkeen Jeff paini hetken TNA:ssa, kunnes huomasi, ettei saanut toivomaansa näytillepanoa. Elokuun neljäntenä vuonna 2006 Jeff palasi WWE:n Raw-brändiin, mutta vuoden 2008 draftissa Jeff sai siirron SmackDowniin ja Matt siirrettiin SmackDownista ECW-brändiin.

World Wrestling Federation/Entertainment[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Nousu suosioon[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hardy Boyz aloitti nousunsa kohti kuuluisuutta, kun saivat yllättävän voiton Kaientaista, jonka muodostivat Scoichi Funaki ja Mens Teioh syyskuun 27. päivänä vuonna 1998 Sunday Night Heatissa. Hardyt alkoivat tulla jopa joukkuemestaruushaastajiksi kun Michael Hayes alkoi manageroida heitä. Kesäkuun 29. 1999 Hardy Boyz voitti Acolytes Protection Agencyn voittaakseen ensimmäisen WWF:n joukkuemestaruutensa, mutta hävisivät tittelit alle kuukautta myöhemmin takaisin APA:lle. Lopulta Hardyt antoivat potkut Hayesille elokuussa 1999 ja kääntyivät heeleiksi eli "pahiksiksi" liittouen Gangrelin kanssa ja tulivat osaksi The New Brood -joukkuetta. Voitettuaan sarjan otteluita Edgeä ja Christiania vastaan Hardy Boyz nimitettiin "Terri Invitational Tournamentiin", jonka voittajat saisivat Terri Runnelsin managerikseen. Hardy Boyz voitti turnauksen ja sai Runnelsin managerikseen. Hardyt voittivat kaikkien aikojen ensimmäisen joukkuetikas-ottelun No Mercyssä Edgeä ja Christiania vastaan. Fanit olivat niin vaikuttuneita ottelun jälkeen, että kun Edge ja Christian olivat keskenään kehässä, fanit antoivat heille suuret suosionosoitukset. Saman fanit tekivät kummallekin joukkueelle vielä seuraavan illan Raw is Warissa. Niin alkoi miltei kaksi vuotta kestänyt kilpailu Hardy Boyzin ja Edgen ja Christianin välillä. Tähän aikaan Hardyjen manageriksi tuli Lita.

Hardyjen yhteenpaluu[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

The Hardys

Vuosina 2006–2007 Hardyt palasivat yhteen. He ottelivat Shawn Michaelsin ja Triple H:n muodostamaa D-Generation X:ää vastaan ja Joey Mercuryn, Johnny Nitron (nykyisen John Morrisonin) ja Melinan MNM-joukkuetta ja heidän liittolaisiaan vastaan. He ottelivat paluu-ottelunsa ECW:ssä F.B.I:tä (Fully Blooded Italians) vastaan, jonka Hardyt myös voittivat. Tähän mennessä heillä on ollut jo muutamia Ladder-otteluita toisia joukkueita vastaan, kuten vuoden 2006 Armageddonissa käyty neljän joukkueen joukkuemestaruus-ottelu, jonka lopulta voittivat Brian Kendrick ja Paul London. Hardyt tekivät ottelussa erään extreme-liikkeen, jonka seurauksena tikkaat osuivat Joey Mercuryn nenään, joka murtui. Hardy Boyz voitti kuudennen joukkuemestaruutensa 2.4.2007 voittaessaan "World Tag Team Championship Battle Royal" -ottelun.

The Hardy Boyz kamppaili MVPtä ja Mr.Kennedyä vastaan ECWssä 13. marraskuuta 2007. The Hardy Boyz hävisi ottelun. Vuoden 2008 heinä- ja kesäkuussa Hardyillä oli kaksi ottelua silloisia joukkuemestareita, John Morrisonia (entinen Johnny Nitro) ja The Miziä vastaan. Kummatkin joukkueet voittivat toisen otteluista.

Mestaruudet ja saavutukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • National Wrestling Alliance 2000
  • NWA 2000 Tag Team Championship (1 kerran)
  • OMEGA Tag Team Championship (1 kerran)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]