Ero sivun ”Erebor” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
8 merkkiä lisätty ,  11 vuotta sitten
p
ei muokkausyhteenvetoa
p
p
Yksinäinen vuori oli pitkään kääpiöiden valtakuntaa. He olivat taitavia kivitöissä ja he lisääntyivät ja rikastuivat vuorellaan. Nämä rikkauden herättivät [[Smaug]]in, valtavan lohikäärmeen, kiinnostuksen.
 
[[Thorin_Tammikilpi|Thorin Tammikilven]] ollessa metsästämässä Smaug saapui vuorellavuorelle ja valtasi sen haalien kullan itselleen. [[Thrain_II|Thrain II]] ja useat muut pakenivat Smaugia salakäytävän kautta. Tämän jälkeen kääpiöt asuivat monia vuosia maanpaossa ja Thorinin tavattua sattumalta [[Gandalf|Gandalf Harmaan]] he alkoivat laatia suunnitelmaa vallata vuoria takaisin.
 
Gandalf ei kertonut kääpiöille tärkeätä lisätarkoitusta: kun lopullinen taistelu [[Sauron]]ia vastaan alkaisi, pitäisi huolehtia siitä että Sauron ei pystyisi käyttämään lohikäärmettä [[Rivendell]]iä vastaan - koska se olisi voinut merkitä sitä, että [[Gondor]]issa ei olisi ollut kuningatarta [[Arwen]]in kuoltua Rivendellin tuhossa. Tämän vaaran eliminoimiseksi [[Smaug]] pitäisi raivata pois tieltä; ja aivan oikein, Rivendelliin hyökättiin kolmesti [[Dol Guldur]]ista käsin Sormusten sodan aikana, mutta [[örkit]] torjuttiin lopulta helposti - Smaug olisi ollut jotain aivan muuta vihollisena!
 
Gandalf kertoi tämän kaiken hobiteille näiden palatessa kotiin kuninkaan kruunauksen jälkeen.
29 125

muokkausta

Navigointivalikko