Ero sivun ”Laura Kiviranta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
{{PoistettavaYhdessä|Salatut elämät -artikkeleita}}
Rivi 7: Rivi 7:
Laura on varsin omapäinen nainen, joka tekee omat päätöksensä itse, eikä kaipaa keneltäkään juuri mitään.
Laura on varsin omapäinen nainen, joka tekee omat päätöksensä itse, eikä kaipaa keneltäkään juuri mitään.


Lauran välit lapsiinsa ovat olleet kohtuullisen hyvät, vaikka osittainen yksihuoltajuus ja työ on rasittanut heidän välistä suhdettaan. Laura asuu [[Oona Kiviranta|Oona]]-tyttärensä kanssa Pihlajakadulla ja poikansa [[Sauli Kiviranta|Sauli]] asuu tällä hetkellä [[Australia]]ssa. Ammatiltaan Laura on [[lakimies]] ja työskentelee lakitoimistossa.
Lauran välit lapsiinsa ovat olleet kohtuullisen hyvät, vaikka osittainen yksihuoltajuus ja työ on rasittanut heidän välistä suhdettaan. Laura asui [[Oona Kiviranta|Oona]]-tyttärensä kanssa Pihlajakadulla ja poikansa [[Sauli Kiviranta|Sauli]] asuu tällä hetkellä [[Australia]]ssa. Ammatiltaan Laura on [[lakimies]] ja työskentelee lakitoimistossa.


==Perhe==
==Perhe==

Versio 4. kesäkuuta 2009 kello 16.41


Laura Saara Kiviranta oli Salatut elämät -sarjan henkilöhahmo, jota näytteli Piitu Uski. Hän oli mukana sarjan alusta asti ja oli yksi sarjan päähenkilöistä. Hän oli mukana sarjassa vuosina 19992008.

Laura

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.
Laura Kiviranta

Laura on varsin omapäinen nainen, joka tekee omat päätöksensä itse, eikä kaipaa keneltäkään juuri mitään.

Lauran välit lapsiinsa ovat olleet kohtuullisen hyvät, vaikka osittainen yksihuoltajuus ja työ on rasittanut heidän välistä suhdettaan. Laura asui Oona-tyttärensä kanssa Pihlajakadulla ja poikansa Sauli asuu tällä hetkellä Australiassa. Ammatiltaan Laura on lakimies ja työskentelee lakitoimistossa.

Perhe

Lauralla on kaksi lasta, Sauli ja Oona. Saulin isä Tom jätti Lauran tämän ollessa raskaana. Tämä kasvatti Saulia yksin, kunnes luovutti hänet vanhempiensa hoidettavaksi. Äitinsä elämään Sauli palasi noin kymmenen vuotta myöhemmin. Myöhemmin hänen isänsä palasi takaisin Suomeen ja pyysi poikaansa kanssaan Oulunsaloon. Laura antoi vastahakoisesti poikansa lähteä.

Palattuaan jälleen kerran Pihlajakadulle oli Saulin jälleen kerran vaikea hyväksyä äitinsä miesystävää Kari Taalasmaata, jonka kanssa Laura oli juuri saanut Oona-tyttären. Lauran ja Karin suhteen päättyminen helpotti tilannetta. Äitinsä seuraavaa miestä Aaroa Sauli jopa vihasi ja epäili miehen taustoja. Kun hän kertoi tästä äidilleen, ei tämä ottanut asiaa vakavasti. Aaron kiusaama Sauli sai tarpeekseen hänestä ja muutti Australiaan Ken Ojalan luo.

Oonan kanssa Lauralla on aina ollut paljon helpompaa, vaikkakin välillä hän tiuskiikin tyttärelleen. Oona asui jonkin aikaa Tampereella isänsä luona, mutta palasi äitinsä luo Pihlajakadulle syksyllä 2007. Lauran jouduttua laitoshoitoon muutti Oona Taalasmaille isänsä kanssa.

Aaro ja Eero

pääartikkeli: Aaro Vaalanne

Aikoinaan Laura rakastui erääseen mieheen nimeltään Aaro Vaalanne. Hän vaikutti hyvin mukavalta herrasmieheltä ja hänestä Oonakin aluksi piti, vain Sauli osasi epäillä jotain, mutta Laura ei häntä uskonut, minkä takia Sauli muutti Australiaan. He olivat menossa jo naimisiin, kunnes Lauralle selviytyi Aaron pitävän vankina hänen ystäväänsä Paulaa, joka tiesi Aaron todellisesta taustasta liikaa. Aaro pakeni vieden Oonan mukanaan, mutta palautti hänet myöhemmin.

Aaron lähdettyä tämä jäi kummittelemaan Lauran elämään ja hän meni lopulta narsistien uhrien tukiryhmään. Siellä hän tapasi Eeron, Aaron veljen, joka oli ulkonäöltään lähes samanlainen kuin Aaro, mutta hänellä oli pitemmät hiukset. Hän rakastui Eeroon oitis ja jätti jopa silloisen miehensä Anteron, mutta Eero rakastui Lauran naapurissa asuvaan Jenniin ja aloitti suhteen hänen kanssaan. Myöhemmin Oona palasi isänsä luota Tampereelta, samoihin aikoihin Eero jätti Jennin ja Laura aloitti suhteen "Eeron" kanssa. Oona ei sietänyt heidän suhdettaan ja väitti alusta alkaen Eeron olevan oikeasti Aaro. Mutta Laura ei uskonut häntä ja hän avioitui "Eeron" kanssa. Hääsviitissä Eeron hiuslisäke irtosi ja hänen henkilöllisyytensä selvisi Lauralle. Laura löi Aaroa shamppanjapullolla päähän ja pakeni sviitistä. Myöhemmin hän palasi sinne Paulan kanssa, jolloin Aaro osoitti heitä aseella. Paula iski aseen Aaron kädestä ja Laura ajoi hänet parvekkeelle, mistä he yhdessä työnsivät Aaron alas. Aaro menehtyi saaminsa vammoihin.

Myöhemmin hän saa tietoonsa hänen nimellään vuokratun tallelokeron ja vuokraaja oli kukapa muu, kuin itse Aaro Vaalanne. Käytyään Sallan kanssa katsomassa lokeron sisältöä hän löysi sieltä kasetin, johon oli Aaron käsialalla kirjoitettu "RAKKAALLE LAURALLE". Kasetissa Aaro kertoi rakastaneensa Lauraa ensitapaamisesta asti ja sanovan heidän tapaavan talolla, jossa hän piti Paulaa vankina. Laura kävi talolla Sallan ja Jarkon kanssa ja he huomaavat, että takkatiilet olivat kuumia. Toisella vierailulla Lassen ja Paulan kanssa huomattiin talon ikkunoiden olevan auki. Kävijä ei ollut kuitenkaan Aaro vaan Eero, joka aikoi myydä kuolleen veljensä talon.

Laura alkoi epäillä, että Aaro olisi hangessa maatessaan karannut kun kaikkien silmä vältti ja tappanut Eeron ja jättänyt hänet kuoleena makaamaan maahan siihen kohtaan mihin oli itse tippunut. Lauran epäilykset Eeron todellisesta henkilöllisyydestä pahenivat niin, että hän kolkkasi Eeron ja piti tätä vankina samassa talossa, jossa Aaro piti Paulaa. Laura pakotti Eeron tunnustamaan, että tämä on Aaro uhkaamalla, ettei muuten vapauttaisi tätä. Eero epäili Lauran mielenterveyttä. Lopulta Eero sanoi Lauralle olevansa oikeasti Aaro, kun Laura uhkasi sytyttää hänet palamaan. Laura ei kuitenkaan päästänyt häntä vapaaksi vaan soitti taloon poliisit. Laura luuli saaneensa Aaron kiikkiin ja myönsi jo tappaneensa Aaron poliisitalolla kuulustelussa ja antoi teoriansa Aaron hengissä selviämiseen.

Laura määrättiin hoitoon psykiatriselle osastolle, josta hän karkasi tyttärensä Oonan hoitajalta varastamien ja kirjan välissä hänelle tuomien avainten avulla. Laura ja Oona kirjoittautuivat hotelliin väärällä sukunimellä ja suunnittelivat matkustavansa Australiaan Saulin luokse. Laura kuitenkin jätti Oonan sidottuna hotellihuoneseen, koska tämä oli soittanut ystävälleen Joonatanille. Joonatan ja Kari löysivät Oonan ja veivät hänet turvaan Taalasmaille. Tällä välin Laura vakoili Eeroa ja puistossa pakotti mukaansa veitsellä uhaten. Eero sai kuitenkin Lauran pudottamaan puukkonsa ja alkoi kuristaa häntä. Lenkkeilijät irrottivat Eeron ja soittivat poliisille. Eero vietiin poliisiasemalle ja Laura pääsi karkuun.

Myöhemmin Kari meni poliisiasemalle puhumaan Eeron puolesta, ja samaan aikaan Laura tuli Taalasmaille, missä Oona oli yksin kotona. Laura saatiin kuitenkin rauhoittumaan sanomalla, että "Aaro" on vankina keittiössä. Lauran levättyä Kari ja Oona päättivät viedä Lauran takaisin sairaalaan. Karin pyynnöstä Laura siirrettiin hoitolaitokseen toiselle paikkakunnalle Keski-Suomeen. Hyvästeltyään tyttärensä lähtöön valmistautuva Laura kuuli Aaron äänen...

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Lähteet