Ero sivun ”E. Hellberg” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Kospo75 (keskustelu | muokkaukset)
kh
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{Lähteetön|}}
'''E. Hellberg''' on fiktiivinen itseoppinut rakennusmestari, kansanedustaja ja punakaartin päällikkö [[Väinö Linna]]n kirjasarjassa [[Täällä Pohjantähden alla]].
'''E. Hellberg''' on fiktiivinen itseoppinut rakennusmestari, kansanedustaja ja punakaartin päällikkö [[Väinö Linna]]n kirjasarjassa [[Täällä Pohjantähden alla]].



Versio 21. elokuuta 2015 kello 12.36

E. Hellberg on fiktiivinen itseoppinut rakennusmestari, kansanedustaja ja punakaartin päällikkö Väinö Linnan kirjasarjassa Täällä Pohjantähden alla.

Hellberg osallistuu lakkorettelöiden sovitteluun kansanedustajana, edustaa Pentinkulman punakaartia kirkonkylän esikunnassa sisällissodan aikana ja pakenee sodan lopussa Viipuriin, jonne on saanut kutsun kansanvaltuuskunnalta. Sodan aikana hän suhtautuu kyynisesti Aadolf Halmeen pyrkimyksiin ehkäistä punaista terroria. Neuvosto-Venäjälle asettunut Hellberg esiintyy vielä kerran kirjasarjan kolmannessa osassa, jolloin hän kerran vierailee salaa Pentinkulmalla, majailee Halmeen lesken Emman luona, ja riitaantuu Akseli Koskelan kanssa vanhoista ajoista.

Emman hautajaisten yhteydessä Pentikulman tyoväenyhdistys Riento päättää että teloitetusta Halmeesta tulee postuumisti pitäjän sosiaalidemokraattien henkinen isä; useimmille hyvin kaukaiseksi jäänyt ja Venäjälle paennut Hellberg, joka varsinaisesti toi sosialismin pitäjään, jätetään vain kommunistien henkiseksi isäksi.

Hellbergin lopullisesta kohtalosta ei puhuta, mutta Linna sanoi eräässä haastattelussa että Hellberg katosi lopullisesti Stalinin suurissa puhdistuksissa.lähde?

Elokuvissa