Ero sivun ”Yamaha Motor Company” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
→‎Moottorikelkat: Korjattu faktavirhe, Polaris ei valmista nelitahtisia moottorikelkkoja.
Merkkaukset: Mobiilimuokkaus  mobiilisivustosta 
Niora (keskustelu | muokkaukset)
p Kielenhuoltoa: "alettiin valmistamaan" -> ... valmistaa, ja muuta pientä
Rivi 29: Rivi 29:
}}
}}


'''Yamaha Motor Company''' on [[japani]]lainen moottoriajoneuvoja valmistava yritys. Yamaha Motor Company on osa [[Yamaha|Yamaha Corporationia]], ja sen pääkonttori sijaitsee [[Iwata]]ssa [[Japani]]ssa. Moottoripyöriä alettiin valmistamaan yhtiössä vuonna [[1955]], pianoalalta tullut metallurgian erikoisosaaminen oli helppo siirtää moottoripyörän metallisten osien, kuten rungon ja moottorinosien valmistukseen.
'''Yamaha Motor Company''' on [[japani]]lainen moottoriajoneuvoja valmistava yritys. Yamaha Motor Company on osa [[Yamaha|Yamaha Corporationia]], ja sen pääkonttori sijaitsee [[Iwata]]ssa [[Japani]]ssa. Moottoripyöriä alettiin valmistaa yhtiössä vuonna [[1955]]; pianoalalta tullut metallurgian erikoisosaaminen oli helppo siirtää moottoripyörän metallisten osien, kuten rungon ja moottorinosien valmistukseen.


Yamaha Motor on maailman toiseksi suurin moottoripyörävalmistaja [[Honda]]n jälkeen (kun alle 50cc "moottoripyörät" lasketaan mukaan, yli 50cc moottoripyörissä Yamaha on suurin.) Yhtiö tuottaa myös monia muita ajoneuvoja kuten [[mönkijä|mönkijöitä]], [[vene]]itä, [[moottorikelkka|moottorikelkkoja]], veneen [[perämoottori|perämoottoreita]] ja [[vesiskootteri|vesiskoottereita]].
Yamaha Motor on maailman toiseksi suurin moottoripyörävalmistaja [[Honda]]n jälkeen (kun alle 50cc "moottoripyörät" lasketaan mukaan, yli 50cc moottoripyörissä Yamaha on suurin). Yhtiö tuottaa myös monia muita ajoneuvoja kuten [[mönkijä|mönkijöitä]], [[vene]]itä, [[moottorikelkka|moottorikelkkoja]], veneen [[perämoottori|perämoottoreita]] ja [[vesiskootteri|vesiskoottereita]].


== Moottorikelkat ==
== Moottorikelkat ==
Yamaha on kehittänyt ensimmäiset moottorikelkat.{{lähde}} Ensimmäisiä malleja olivat esim. SRX440. Yamaha on myös kehittänyt ensimmäiset [[Nelitahtimoottori|nelitahtiset]] moottorikelkat. Nelitahtimoottorilla olevat kelkat, esim. Phazer, Nytro ja RX-1, ovat myyneet hyvin. Muita nelitahtisten moottorikelkkojen valmistajia ovat muun muassa [[BRP]] ja [[Arctic Cat]].
Yamaha kehitti ensimmäiset moottorikelkat.{{lähde}} Ensimmäisiä malleja olivat esim. SRX440. Yamaha on myös kehittänyt ensimmäiset [[Nelitahtimoottori|nelitahtiset]] moottorikelkat. Nelitahtimoottorilla olevat kelkat, esim. Phazer, Nytro ja RX-1, ovat myyneet hyvin. Muita nelitahtisten moottorikelkkojen valmistajia ovat muun muassa [[BRP]] ja [[Arctic Cat]].


[[Luokka:Yamaha]]
[[Luokka:Yamaha]]

Versio 7. toukokuuta 2015 kello 16.12

Yamaha Motor Co., Ltd.
Yritysmuoto Julkinen
ISIN JP3942800008
Perustettu 1955
Kotipaikka Japani Iwata, Japani
Toimiala Ajoneuvot
Tuotteet Moottoripyörät, Mönkijät,moottorikelkat.
Omistaja Yamaha
Kotisivu Yamaha Motor Global

Yamaha Motor Company on japanilainen moottoriajoneuvoja valmistava yritys. Yamaha Motor Company on osa Yamaha Corporationia, ja sen pääkonttori sijaitsee Iwatassa Japanissa. Moottoripyöriä alettiin valmistaa yhtiössä vuonna 1955; pianoalalta tullut metallurgian erikoisosaaminen oli helppo siirtää moottoripyörän metallisten osien, kuten rungon ja moottorinosien valmistukseen.

Yamaha Motor on maailman toiseksi suurin moottoripyörävalmistaja Hondan jälkeen (kun alle 50cc "moottoripyörät" lasketaan mukaan, yli 50cc moottoripyörissä Yamaha on suurin). Yhtiö tuottaa myös monia muita ajoneuvoja kuten mönkijöitä, veneitä, moottorikelkkoja, veneen perämoottoreita ja vesiskoottereita.

Moottorikelkat

Yamaha kehitti ensimmäiset moottorikelkat.lähde? Ensimmäisiä malleja olivat esim. SRX440. Yamaha on myös kehittänyt ensimmäiset nelitahtiset moottorikelkat. Nelitahtimoottorilla olevat kelkat, esim. Phazer, Nytro ja RX-1, ovat myyneet hyvin. Muita nelitahtisten moottorikelkkojen valmistajia ovat muun muassa BRP ja Arctic Cat.