Ero sivun ”Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
vanhentunut kotisivulinkki pois, toimintavuodet
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) oli [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen, euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmän seuraajaksi tuli vuonna 2009 [[Vapaa ja demokraattinen Eurooppa]] -ryhmä, johon liittyivät myös entisen [[Itsenäisyys/demokratia-ryhmä]]n jäsenet.
'''Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä''' (UEN, {{k-en|Union for Europe of the Nations Group}}) oli vuosina 1999–2009 toiminut [[Euroopan parlamentti|Euroopan parlamentin]] oikeistolainen ja euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien [[Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta]] (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmän seuraajaksi tuli vuonna 2009 [[Vapaa ja demokraattinen Eurooppa]] -ryhmä, johon liittyivät myös entisen [[Itsenäisyys/demokratia-ryhmä]]n jäsenet.


Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin [[Irlanti|Irlannin]] Fianna Fáilia ja [[Italia|Italian]] Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä on kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se on kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot ovat aiheuttaneet kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.
Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin [[Irlanti|Irlannin]] Fianna Fáilia ja [[Italia|Italian]] Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä oli kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se oli kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot aiheuttivat kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.


== Jäsenet ==
== Jäsenet ==
Rivi 16: Rivi 16:
* [[Itsepuolustus (puolue)|Itsepuolustus]], Puola
* [[Itsepuolustus (puolue)|Itsepuolustus]], Puola
* [[Polskie Stronnictwo Ludowe "Piast"]], Puola
* [[Polskie Stronnictwo Ludowe "Piast"]], Puola

== Aiheesta muualla ==
* http://www.uengroup.org/


{{Europarlamenttiryhmät}}
{{Europarlamenttiryhmät}}

Nykyinen versio 3. heinäkuuta 2014 kello 18.40

Unioni kansakuntien Euroopan puolesta -ryhmä (UEN, engl. Union for Europe of the Nations Group) oli vuosina 1999–2009 toiminut Euroopan parlamentin oikeistolainen ja euroskeptinen ryhmä. Ryhmä liittyy eurooppalaiseen kansalliskonservatiivien Allianssi kansakuntien Euroopan puolesta (AEN) -yhteistyöelimeen. Ryhmän seuraajaksi tuli vuonna 2009 Vapaa ja demokraattinen Eurooppa -ryhmä, johon liittyivät myös entisen Itsenäisyys/demokratia-ryhmän jäsenet.

Vuonna 1999 perustetun ryhmän ajavina voimina on pidettiin Irlannin Fianna Fáilia ja Italian Alleanza Nazionalea. Puolan liityttyä Euroopan unioniin puolalaiset nousivat ryhmän suurimmaksi kansallisuudeksi. Ryhmässä oli kuitenkin merkittäviä poliittisia erovaisuuksia. Laajasti ottaen se oli kansalliskonservatiivinen, ja joidenkin jäsenten lausunnot aiheuttivat kotimaassa kritiikkiä Fianna Fáilia kohtaan.

Jäsenet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.