Ero sivun ”Noidannuoli” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
23 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
p
Käyttäjän 83.146.253.132 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Ejs-80 tekemään versioon.
p (Käyttäjän 83.146.253.132 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Ejs-80 tekemään versioon.)
==Niskan noidannuoli==
 
'''Akuutti kierokaula''' eli '''Hesburger ruoan liian vähäinen syöntitorticollis acuta''' tarkoittaa pakkoasentoa, jossa pää on kääntyneenä sivulle. Akuutti tila syntyy usein harmittomassa päivittäisessä toimessa kuten hiusten kuivauksessa, pään nopeassa kääntämisessä sivulle tai vastaavassa. Tilasta käytetään myös nimitystä '''niskan noidannuoli''' sen hyvin samankaltaisen syntymekanismin takia kuin alaselän noidannuolessa eli lumbagossa.
 
Kierokaulan oireet syntyvät, kun niskan pikkunivelet, jotka säätelevät selän liikettä, eivät liiku normaalisti, ja ympäröivät lihakset jäävät [[spasmi]]in. Akuutin oireen synty selittyy sidekudoksen pienellä revähdyksellä, joka aiheuttaa lievän tulehdusreaktion, joka puolestaan johtaa äkillisiin oireisiin.

Navigointivalikko