Ero sivun ”Lehmijärvi (Lohja)” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
lehmä
p Käyttäjän 88.113.167.168 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Uusimies tekemään versioon.
Rivi 17: Rivi 17:


Järvi laskee pohjoiseen, Hiidenveteen. Lasku-uomana oleva oja laskee Hiidenveden Kiihkelyksenselkään [[Vihti|Vihdin]] [[Vesikansa|Vesikansassa]].
Järvi laskee pohjoiseen, Hiidenveteen. Lasku-uomana oleva oja laskee Hiidenveden Kiihkelyksenselkään [[Vihti|Vihdin]] [[Vesikansa|Vesikansassa]].

Lehmijärvi on todellinen lehmien paneskelumesta.
{{Tynkä/Vesi}}
{{Tynkä/Vesi}}



Versio 25. marraskuuta 2012 kello 15.12

Lehmijärvi
Koordinaatit 60°18′N, 24°10′E
Sijainti Lohja
Pinnankorkeus 57,9 m
Järvinumero 23.036.1.001

Lehmijärvi on Lohjan neljänneksi suurin järvi Lohjanjärven, Hiidenveden ja Hormajärven jälkeen. Se sijaitsee Vaanilan, Vanhakylän, Koikkalan, Hongiston ja Lehmijärven kylässä. Järven rannoilla on useita lomamökkejä. Järvellä on yksi yleinen uimaranta, Timpurinranta. Pitkänomaisessa järvessä on vain muutamia saaria, joista suurimmat ovat Savisaari, Isosaari ja Raatosaari. Suurin syvyys on noin 18 m.

Lehmijärven rannalla sijaitsee Lohjan seurakunnan omistama Saarikon leirikeskus, jossa järjestetään muun muassa rippileirejä. Järvellä sijaitsee myös Helsingin seurakuntayhtymän leirikeskus Lohiranta.

Järvi laskee pohjoiseen, Hiidenveteen. Lasku-uomana oleva oja laskee Hiidenveden Kiihkelyksenselkään Vihdin Vesikansassa.

Tämä meriin, järviin, jokiin tai muihin vesimuodostumiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.