Ero sivun ”Jennifer Garner” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
YFdyh-bot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.3) (Botti lisäsi: cs:Jennifer Garner
MerlIwBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: diq:Jennifer Garner
Rivi 101: Rivi 101:
[[de:Jennifer Garner]]
[[de:Jennifer Garner]]
[[et:Jennifer Garner]]
[[et:Jennifer Garner]]
[[diq:Jennifer Garner]]
[[el:Τζένιφερ Γκάρνερ]]
[[el:Τζένιφερ Γκάρνερ]]
[[en:Jennifer Garner]]
[[en:Jennifer Garner]]

Versio 22. elokuuta 2012 kello 05.57

Jennifer Garner
Henkilötiedot
Koko nimi Jennifer Anne Garner
Syntynyt17. huhtikuuta 1972 (ikä 52)
 Yhdysvallat Houston, Texas
Näyttelijä
Aktiivisena 1995–
Merkittävät roolit Sydney Bristow
(Alias)
Palkinnot

Golden Globe (2002)
Saturn (2003)
MTV Movie Award (2003)
Teen Choice Award (2004)
Screen Actors Guild Awards (2005)
People's Choice Award (2006)

Aiheesta muualla
IMDb
Elonet

Jennifer Anne Affleck, os. Garner (s. 17. huhtikuuta 1972 Houston, Texas) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänet tunnetaan parhaiten Sydney Bristow'n roolista televisiosarjassa Alias.

Elämä

Garner syntyi Houstonissa, Texasissa vuonna 1972. Hänen äitinsä on opettaja ja isä insinööri. Garnerilla on kaksi siskoa, Melissa ja Susannah. Kolmivuotiaana Jennifer otti balettitunteja. Neljävuotiaana Garner perheineen muutti West Virginiaan, jossa Garner asui aina lukion loppuun asti. Garner aloitti kemian opiskelut Denison-yliopistossa, mutta huomattuaan, että pitää enemmän näyttelemisestä kuin kemiasta, hän vaihtoi pääainettaan näyttelemiseen. Garner valmistui Denisonin yliopistosta vuonna 1994 ja ajatteli jatkavansa Yalen yliopistossa, mutta päätti koettaa onneaan teatterissa.

Garner vihittiin näyttelijä Scott Foleyn kanssa 19. lokakuuta 2000. Garner tapasi Foleyn Felicity-televisiosarjan kuvauksissa. Avioliitto päättyi kuitenkin eroon 30. maaliskuuta 2004. Foley sanoi, että ero johtui Garnerin kuuluisuudesta, mutta Garner taas kertoi eron olleen yksi Hollywood-tragedia. Tämän jälkeen Garner seurusteli Michael Vartanin kanssa noin vuoden verran. Vartan näytteli myös Alias-sarjassa.

Nykyisen aviomiehensä, näyttelijä Ben Affleckin kanssa Garner vihittiin 29. kesäkuuta 2005. Pari tapasi alun alkaen vuonna 2000 Pearl Harbor-elokuvan kuvauksissa. Affleck ja Garner alkoivat kuitenkin seurustelemaan vasta vuonna 2004, mutta salasivat suhteensa pitkään julkisuudelta. Pariskunnalla on kaksi tytärtä, Violet Anne Affleck (s. 1. joulukuuta 2005) ja Seraphina Rose Elizabeth Affleck (s. 6. tammikuuta 2009), sekä poika Samuel Garner Affleck (s. 27. helmikuuta 2012).

Garner asuu tällä hetkellä sekä Santa Monicassa, Kaliforniassa että Cambridgessa, Massachusettsissa.

Ura näyttelijänä

Garner aloitti näyttelijättären uran New Yorkissa teatterissa. Teatteriuran jälkeen Garner esiintyi televisiosarjoissa. New Yorkista hän muutti Los Angelesiin, jossa hän työskenteli tarjoilijana ennen rooliaan televisiosarjassa Felicity. Garner sai rooleja myös elokuvista, kuten Pearl Harbor.

Vuonna 2001 Garner sai pääroolin sarjasta Alias. Kyseinen televisiosarja oli menestys ja Garner voitti roolistaan Golden Globen. Lisäksi Garner sai monia Emmy-ehdokkuuksia. Alias-sarjan ohella Garner on näytellyt elokuvissa, kuten Daredevilissä.

Televisiosarjat

Elokuvat

TV-elokuvat

  • Zoya (1995)
  • Rose Hill (1996)
  • Dead Man's Walk (1996)
  • Aftershock: Earthquake in New York (1999)

Aiheesta muualla

Commons
Commons
Wikimedia Commonsissa on kuvia tai muita tiedostoja aiheesta Jennifer Garner.