Michael Vartan

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Michael Vartan

Michael Vartan (s. 27. marraskuuta 1968) on ranskalais-amerikkalainen televisio- ja elokuvanäyttelijä.

Nuoruus[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vartan syntyi Boulogne-Billancourt'ssa, Hauts-de-Seinen maakunnassa Ranskassa ainoaksi lapseksi perheeseen. Hänen vanhempansa ovat Eddie (muusikko) ja Doris Vartan (taiteilija). Michaelin isä on bulgarialainen, unkarilaista ja armenialaista syntyperää. Hänen äitinsä on amerikanjuutalainen, puolalaista syntyperää. Michaelin vanhemmat erosivat hänen ollessa 5-vuotias. Vartan muutti tämän jälkeen Yhdysvaltoihin äitinsä kanssa. Mutta hetken asuttuaan Amerikassa Michael muutti takaisin Ranskaan isänsä luokse maaseudulle, ja eli siellä aina 18-vuotiaaksi asti yksinkertaisessa ympäristössä. 18-vuotiaana Michael kertoi haluavansa taiteilijaksi ja muutti Los Angelesiin äitinsä luokse, koska ei halunnut jäädä asepalvelukseen Ranskaan. Michael meni näyttelijäkouluun Los Angelesissa, kuultuaan koe-esiintymistensä jälkeen, että hänellä on potentiaalisia lahjoja näyttelijäksi. Nykyään Michael kokee itsensä amerikkalaiseksi.

Ura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Monien pienten roolien jälkeen pienemmissä elokuvissa Vartan sai mahdollisuuden näytellä menestyneemmissä elokuvissa, kuten Pakko olla in (1998), One Hour Photo (2002) ja Anoppi on pahin (2005). Vartan on myös saanut valmiiksi uuden elokuvansa Rogue ja työstää parhaillaan uutta elokuvaa nimeltään Jolene. Vartanin merkittävin ja kenties tunnetuin rooli on kuitenkin tähän mennessä amerikkalaisessa Alias (2001-2006) -televisiosarjassa Michael Vaughn'ina näytellen 95 jaksossa. Vartan on myös esiintynyt vierailevana tähtenä televisiosarjoissa kuten: Frendit ja Ally McBeal. Vartanin ura on täten nousujohteinen. Vartan ei ole voittanut merkittäviä palkintoja, mutta on saanut yhteensä viisi ehdokkuutta mm. Teen Choice Awardeissa ja MTV Movie Awardseissa sarjasta Alias ja elokuvasta Pakko olla in. Hän on näytellyt James Walkerin roolin draamasarjassa Naistenmiehet.

Muuta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Michael puhuu sujuvasti ranskaa ja englantia. Urheilullisena miehenä myös urheilun kannattaja, ja hänen suosikki jääkiekkojoukkueensa on Los Angeles Kings. Hän torjui roolin kauhuelokuvassa Scream 3 (2000), koska halusi ohjata uraansa eri suuntaan. Michael soittaa vapaa-ajallaan paljon kitaraa ja maalaa.

Vartan kihlasi tyttöystävänsä Lauren Skaarin alkuvuodesta 2010. Pari tapasi toisensa ruokakaupan parkkipaikalla vuotta aiemmin ja suunnittelee häitä mahdollisesti vuodelle 2011.[1]

Michaelin suusta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

"Hassua, että olen puolalainen juutalainen, joka sattumalta syntyi Ranskassa. Äitini on puolalainen ja isäni on bulgarialainen. Minussa ei ole yhtään ranskalaista verta. Mutta kyllä käytän sitä hyödyksi."

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]