Ero sivun ”Tammi (kirjankustantamo)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Vuonna 2011 Bonnier osti WSOY:n yleisen kirjallisuuden liiketoiminnan Sanomalta, jolle se puolestaan myi kaupassa Tammen oppimateriaalin liiketoiminnan. Yhdessä Tammi ja WSOY muodostavat Suomen suurimman yleisen kirjallisuuden kustantajaryhmän.
 
Tammen kirjailijoita ovat muiden muassa [[Leena Lehtolainen]], [[Kaari Utrio]], [[Sinikka Nopola]] ja [[Tiina Nopola]], [[Timo Parvela]], [[Hannu Mäkelä, [[Jari Järvelä, Pirjo Tuominen, Kalle Isokallio, [[Markku Pääskynen]], [[Jyrki Kiiskinen]] ja [[Anna Kortelainen]].
Vuonna 1954 perustetussa Keltaisessa kirjastossa julkaistaan laadukasta maailmankirjallisuutta. Sarjassa on ilmestynyt tähän mennessämenessä yli 400 teosta. Sarjassa julkaistaan laadukasta maailmankirjallisuutta. Nobel-palkittuja kirjailijoita sarjassa on tähän mennessä 26, joista viimeisin on ruotsalainen runoilija [[Tomas Tranströmer]]. Sarjassa julkaistuja kirjailijoita ovat esimerkiksi [[Günter Grass]], [[Orhan Pamuk]], [[James Joyce]], [[Italo Calvino]], [[Paul Auster]], [[Antonio Munos Molina]], [[Jose Saramago]], [[Sarah Waters]] ja [[Haruki Murakami]].
 
Tammi on erityisen vahva lasten- ja nuortenkirjallisuuden kustantaja, ja se julkaisee muun muassa suosittujen [[J. K. Rowling]]in [[Harry Potter]] -kirjojen suomennoksia ja lasten- ja nuortenkirjasarjoja kuten [[Tammen kultaiset kirjat]], Keltanokka ja Musta Kaista.
20

muokkausta

Navigointivalikko