Thinglink

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ThingLink Oy
Yritysmuoto Osakeyhtiö
Perustettu Kaliforniassa 2008
Kaupparekisteri 2010[1]
Avainhenkilöt toimitusjohtaja Ulla Engeström ja teknologiajohtaja Janne Jalkanen
Kotipaikka Helsinki
Toimiala internetpalvelut
Tuotteet Rich Media Tag
Henkilöstö 1 [2]
Kotisivu www.thinglink.com

ThingLink on vuonna 2010 perustettu suomalais-amerikkalainen yritys, jonka luomat palvelut tekevät kuvista interaktiivisia ja sosiaalisia. Sen perustaja ja toimitusjohtaja on Ulla Engeström ja teknologiajohtaja Janne Jalkanen.

ThingLink tuottaa teknologiaa, joka muuttaa kuvat tiedonhaun, kaupankäynnin, viihteen ja sosiaalisen kanssakäymisen julkaisualustaksi. Brändit, julkaisijat ja bloggaajat hyödyntävät ThingLinkin sisältötageja kuvissaan jakamalla linkkejä, kohdentamalla kotisivujensa liikennettä ja tuottamalla kuvapohjaisia mainoskampanjoita.

Yrityksen historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yrityksen perustaja Ulla Engeström keskusteli vuonna 2005 Wikipedian perustaja Jimmy Walesin kanssa Reboot konferenssissa Kööpenhaminassa uudesta kuvien tunnistamisstandardista sekä virtuaalisessa että fyysisessä ympäristössä ja sen siirtämisestä internetiin.

Vuonna 2006 perustettiin Social Objects Oy. Yhtiö alkoi kehittää markkinoille omistajiensa Ulla ja Jyri Engeströmin johdolla uudenlaista kuvantunnistepalvelua ThingLinkiä. Seuraavana vuonna yritys jatkoi palvelun kehittämistä TEKESin tukemana ja testasi erilaisia käyttömahdollisuuksia ja -alustoja. Kehitystyötä tehtiin muun muassa NFC (Near Field Technology) -teknologian pohjalta.

Ensimmäisen suljetun testiversion palvelusta ThingLink julkaisi vuonna 2009. Seuraavana vuonna perustettiin ThingLink Oy ja palvelu julkaistiin suurelle yleisölle.

Ensimmäisten kaupallisten tarjoajien joukossa alkoi Atlantic Records käyttää uudenlaista tapaa lisätä sisältöä staattisiin kuviin julkistamalla Simple Planin Get Your Heart On -albumin ThingLinkiä käyttäen[3]. ThingLink julkisti 2011 Rich Media Tag -sisältötagin, joka mahdollistaa sosiaalisen median palveluiden sisällyttämisen kuviin. ThingLink aloitti yhteistyön SoundCloudin kanssa ja julkisti ensimmäisen kuvan päälle lisättävän musiikkisoittimen.

Yritys perustettiin vuonna 2008 Kalifornian Palo Altoon nimellä ThingLink LLC. ThingLinkin markkinointijohtaja on viestintä- ja teknologiaveteraani Neil Vinebergin, jonka tehtävä oli avata markkinoita Yhdysvalloissa.

Yrityksen liiketulos on vuodesta 2013 lähtien ollut negatiivinen ja työntekijämäärä on tällä hetkellä 1.[4]

Rich Media Tags[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

ThingLink julkisti vuonna 2011 Rich Media Tag -sisältötagin, joka mahdollistaa sosiaalisen median palveluiden sisällyttämisen kuviin. Sisältötagi tuo suoraan kuviin erilaisia palveluista mille tahansa verkkosivulle.

Rich Media Tag toimii niin, että internetsivuston ylläpitäjä yhdistää sivustonsa tai bloginsa ThingLinkin ilmaiseen alustaan kopioimalla tagaustyökalun omille sivuilleen, jolloin halutuista sivuston kuvista tulee tagattavia. Kun tagiin on liitetty minkä tahansa sisältötagin sisällön www-osoite, sisältö paljastuu aina kun katsoja liikkuu niillä hiirellä. ThingLinkin avulla voi linkkejä tehdä myös sellaisiin sivustoihin, joille ei vielä ole yksilöllistä sisältötagia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]