The World Ends with You

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta The World Ends With You)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The World Ends with You
Kehittäjä Square Enix
Jupiter
Julkaisija Square Enix
AUS Ubisoft
Jakelija Nintendo eShop ja App Store
Tuottaja Tetsuya Nomura
Suunnittelija Takeshi Arakawa
Hiroyuki Ito
Säveltäjä Takeharu Ishimoto
Julkaistu Nintendo DS
JP 26. heinäkuuta 2007
EU 18. huhtikuuta 2008
NA 22. huhtikuuta 2008
AUS 24. huhtikuuta 2008
iOS
27. elokuuta 2012
Android
26. kesäkuuta 2014
Lajityyppi toimintaroolipeli
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 12
Alusta Nintendo DS, iOS, Android
Jakelumuoto Nintendo DS -kortti, digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The World Ends with You (Japanissa nimeltään It’s a Wonderful World) on Square Enixin ja Jupiterin kehittämä sekä Square Enixin ja Ubisoftin julkaisema toimintaroolipeli. Peli julkaistiin vuonna 2007 Nintendo DS:lle. Pelistä julkaistiin vuonna 2012 iOS:lle suunnattu versio nimeltä The World Ends with You: Solo Remix. [1] Se ilmestyi vuonna 2014 myös Androidille

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin tapahtumat sijoittuvat Tokion Shibuyaan, joka on suunniteltu peliin maamerkkejä myöten. Pelissä seurataan Neku Sakurabaa, joka on kuollut ja osallistuu rinnakkaisessa Shibuyassa ”Reaper's Gameen” (suom. elonkorjuupeli), jonka pelaamalla loppuun, hän voisi herätä taas henkiin. Taistelutekniikassa käytetään samaan aikaan kahta eri näyttöä, eli toisin sanoen pelataan samaan aikaan kahdella eri hahmolla. Tässä pelissä käytetään myös erilaisia liikeratoja alemmalla kosketusruudulla ja huudetaan tai puhalletaan mikkiin. Pelissä käytetään myös pinssejä, jotka kukin antavat erilaisia iskumahdollisuuksia taistelussa.

Päähahmot[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Neku Sakuraba on pelin 15-vuotias päähahmo. Hänen paras ystävänsä oli kuollut jonkin aikaa ennen pelin tapahtumia, mistä johtuen hän suhtautui ihmisiin hyvin välinpitämättömästi. Pelin alussa hän herää keskeltä suojatietä Shibuyasta. Hän tapaa Shikin, joka selittää hänelle Reaper's Gamen sääntöjä. Muistot kuolemastaan, olivat Nekun ensimmäisen viikon pääsymaksu. Ja hän joutuu toistamaan pelinsä kahdesti. Pelin edetessä Neku alkaa suhtautua myönteisemmin muihin ja saada takaisin muistonsa siitä kuinka päätyi peliin.

Shiki Misaki on Nekun liittolainen ensimmäisen viikon ajan. Shiki ottaa paikan Nekun parhaana ystävä ja toimii Nekun moraalisena tukena. Shiki ei ikinä luovu täytetystä pehmolelu-ystävästään, Mr. Mewistä. Hänen pääsymaksunsa peliin oli hänen todellinen ulkonäkönsä, sillä ulkonäkö, jolla hän osallistui peliin kuului hänen ystävälleen, Erille. Ensimmäisen viikon lopussa vain hänet suostuttiin lähettämään takaisin elävien Shibuyaan, mutta hän joutui pääsymaksuksi Nekun toisesta viikosta.

Yoshiya Kiryu (Joshua) on Nekun liittolainen toisella viikolla. Joshua on kiero ja juonikas myös 15-vuotias poika. Mutta koska hän oli laiton pelaaja, Neku joutui Reaper's Gameen vielä kolmanneksi viikoksi. Neku tajuaa muistinsa palatessa, että Joshua oli ampunut häntä ja siten tuonut osaksi Reaper's Gamea. Joshua paljastui lopulta myös pelin "Säveltäjäksi" (engl. Composer), joka päättää pelin säännöt ja pelaajien kohtalon sekä on Reapereiden johtaja. Hän halusi tuhota koko Shibuyan ja oli käyttänyt Nekua nähdääkseen, että olisiko Shibuya säästämisen arvoinen.

Daisukenojo Bito (Beat) on Nekun täydellinen vastakohta, vaikka he ovatkin saman ikäisiä. Hänellä on kova ulkokuori, mutta iso sydän. Hänellä on sisko nimeltä Rhyme. Toisena päivänä Beat väittää ensitapaamisellaan Nekua ja Shikiä Reapereiksi, koska ei pysty lukemaan heidän ajatuksiaan. Beatista tuli Reaper, kun hän yritti herättää siskoaan henkiin, ja hän ryhtyy Nekun liittolaiseksi kolmannella viikolla.

Raimu Bito (Rhyme) tapaa Shikin ja Nekun ensimmäisen kerran toisena päivänä, jolloin hänen isoveljensä Beat yrittää lukea heidän ajatuksensa. Neljäntenä päivänä Rhyme ja Beat aloittavat kisan Nekua ja Shikiä vastaan. Kisan päätteeksi ”maalipaikalle” on viritetty ansa, mutta Rhyme pelastaa isoveljensä tuuppaamalla tämän syrjään ja uhraamalla itsensä. Rhymellä roikkui kaulassaan kello-riipus, jonka oli saanut isoveljeltään.

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Äänirooleissa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Japaninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Kōki Uchiyama  … Neku Sakuraba  
 Anna Hachimine  … Shiki Misaki  
 Ryōhei Kimura  … Yoshiya "Joshua" Kiryu  
 Subaru Kimura  … Daisukenojo "Beat" Bito  
 Hitomi Nabatame  … Raimu "Rhyme" Bito, Mitsuki Konishi  
 Satomi Arai  … Uzuki Yashiro  
 Anri Katsu  … Koki Kariya  
 Kenji Takahashi  … Yodai Higashizawa  
 Takayuki Fujimoto  … Sho Minamimoto  
 Hiroshi Shirokuma  … Megumi Kitaniji  
 Kanji Furutachi  … Sanae Hanekoma  

Englanninkieliset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Jesse David Corti  … Neku Sakuraba  
 Heather Hogan  … Shiki Misaki  
 Aaron Spann  … Yoshiya "Joshua" Kiryu  
 Crawford Wilson  … Daisukenojo "Beat" Bito  
 Kate Higgins  … Raimu "Rhyme" Bito, Uzuki Yashiro  
 Andrew Kishino  … Koki Kariya  
 Travis Willingham  … Yodai Higashizawa  
 Andy Hirsch  … Sho Minamimoto  
 Lara Cody  … Mitsuki Konishi  
 Shane Johnson  … Megumi Kitaniji  
 Bart Flynn  … Sanae Hanekoma  

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.