The Lollipops

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Lollipops
Tiedot
Toiminnassa 19601971
Tyylilaji pop-rock
Kotipaikka Tanska Tanska
Laulukieli englanti
Jäsenet

Jørgen Lundgreen, kitara,laulu
Torben Lundgreen, kitara,laulu
Paul Pedersen, rummut

Levy-yhtiö

Karusell
Polydor

The Lollipops oli tanskalainen popyhtye, joka vaikutti 1960-luvulla ja sai suurta suosiota Ruotsissa ja Suomessa.

Historia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Yhtyeen perustivat Kööpenhaminassa vuonna 1960 10-vuotias Torben Lundgreen (s. 21.1.1950) ja hänen 9-vuotias veljensä Jørgen Lundgreen (s. 15.4.1951). Mukaan rumpaliksi pyydettiin heidän kaksi vuotta vanhempi serkkunsa Poul Petersen (s.30.8.1948), joka ei koskaan ennen ollut soittanut rumpuja.

Lollipopsista tuli sensaatio Ruotsin silloisissa kansanpuistoissa, ja Ruotsin Karusell-levy-yhtiö otti heihin yhteyttä. Vuonna 1963, kun Torben oli 13- ja Jörgen 12-vuotias, levytettiin yhtyeen debyyttisingle, vanha Connie Francis numero "Lollipop Lips". Ruotsalainen merirosvoradio Radio Syd ryhtyi soittamaan singleä ahkerasti, ja siitä tuli Ruotsissa nopeasti jonkinlainen hitti aiheuttaen jopa jonkinlaista fanihysteriaa Ruotsissa. Tämä oli alkua veljesten kirjoittamille lukuisille levytyksille, jotka saivat innostusta mm. Beatleseilta, Billy J. Kramerilta ja useilta amerikkalaisilta garage-yhtyeiltä kuten The Knickerbockers. Nyt Lollipopsista oli tullut suosittu Ruotsissa, mutta suosio kotimaassa Tanskassa antoi odottaa.

Seuraavasta levytyksestä "Do You Know" tuli suuri hitti Ruotsin Tio i Top -listoille, ja levy sai hyvän vastaanoton nyt myös Suomessa. Ruotsiin perustettiin useita Lollipops Fan Clubeja, ja mm. Malmön Clubiin kuului vuonna 1963 yli 25 000 jäsentä. Viimein 1964-1965 aikana yhtye sai esiintymisaikaa myös Tanskan Televisiossa (DR) ja suosio kotimaassakin alkoi kasvaa. Vuodesta 1965 lähtien yhtye teki pieniä hittejä Tanskassa mm. "Stop Before You Brake My Heart", "Ha Ha Ha - Hee Hee Hee", "A Freight Train To Boston" ja "Sussi Moore".

Vuonna 1966 serkku Poul Petersen erosi Lolliposeista ja hänen tilalleen tuli rumpaliksi Henrik Lund Stoke Sect -yhtyeestä. Lollipopsia yritettiin markkinoida 1966 Englantiin ja Yhdysvaltoihin, kuitenkaan onnistumatta. Vuonna 1967 englantilainen yhtye Shiralee levytti Lollipopsin kappaleen "I'll Stay By Your Side". Lollipops teki vuoteen 1969 saakka Tanskassa useita singlelevytyksiä, mutta suosio alkoi pikku hiljaa hiipua.

Vuonna 1989 Lundgreenin veljekset kokosivat yhtyeen uudelleen ja nimeksi otettiin ytimekkästi The New Lollipops. Mukaan tulivat Kim Gutman (kitara), Sören Berley (rummut), Chris Paulsen (basso) ja Birdie Hurns (kitara), mutta menestys jäi vaatimattomaksi.

Yhtyeen menestyskappaleita Suomessa ja Ruotsissa olivat muun muassa "Do You Know (How Much I Love You)" ja "I'll Stay By Your Side". Jälkimmäisen kappaleen on suomalainen Hurriganes levyttänyt nimellä "I Will Stay" vuonna 1974. Sleepy Sleepers versioi "Do You Know (How Much I Love You)"-kappaleen humoristisessa hengessä nimellä "Mitä? / Muistatkos kuka kaivoon putosi" albumilleen The Mopott Show 1979.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

1962-1966[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jørgen Karl Lundgreen (laulu & soolokitara)
  • Torben Carl Lundgreen (laulu & komppikitara)
  • Paul Pedersen (rummut)

1966-[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Jørgen Lundgreen
  • Torben Lundgreen
  • Henrik Thrane Lund (s. 13. 6.1950) (rummut, 1966 - ?)
  • Stig Kreuzfeldt (rummut, ? - ?)

Diskografia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Studioalbumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kokoelma-albumit[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.