The Great Giana Sisters

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Great Giana Sisters
Sistersbox.jpg
Kehittäjä Time Warp Productions
Julkaisija Rainbow Arts
Suunnittelija Armin Gessert
Taiteilija Manfred Trenz
Säveltäjä Chris Hülsbeck
Julkaistu 1987, 2005
Lajityyppi tasohyppely
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus ESRB: Everyone
PEGI 3
Alusta Amiga, Amstrad CPC, Atari ST, Commodore 64, ZX Spectrum, matkapuhelimet
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Great Giana Sisters on Rainbow Artsin vuonna 1987 julkaisema tasohyppelypeli Amigalle, Amstrad CPC:lle, Atari ST:lle ja Commodore 64:lle. Commodore 64 -version introssa pelin nimeksi mainitaan The Great Gianna Sisters. Pelin kehitti Time Warp Productions. Pelin grafiikan suunnitteli Manfred Trenz, musiikin sävelsi Chris Hülsbeck. Commodore 64 -version on ohjelmoinut Armin Gessert.

Vuonna 2005 pelistä julkaistiin matkapuhelinversio nimeltään Armin Gessert's Giana Sisters. Sittemmin myös Nintendo DS:lle on julkaistu uudelleenlämmitelty versio vanhasta klassikosta nimellä Giana Sisters DS.

The Great Giana Sisters muistuttaa vahvasti Nintendon Super Mario Bros. -peliä. Commodore 64 -version kannessa oli jopa Nintendon peliä pilkkaava lause "The brothers are history" (suom. veljekset ovat historiaa). Vahvistamattoman huhun mukaan Nintendon uhattua Rainbow Artsia oikeustoimilla Rainbow Arts veti The Great Giana Sistersin myynnistä pian sen julkaisun jälkeen ja peruutti lisäksi ZX Spectrumille suunnitellun version julkaisemisen.

Alkuperäiset kopiot pelistä ovat nykyään korkeissa hinnoissa keräilijöiden keskuudessa.lähde? Huolimatta pelin huonosta saatavuudesta videopelimarkkinoilla pelin luvaton kopiominen on vienyt sen nopeasti kulttimaineeseen.lähde? Krakkerit ovat myös muuntaneet pelin spritejä luodakseen Commodore 64:lle ad hoc -version Super Mario Bros. -pelistä.

The Great Giana Sistersin tunnusmusiikki on hyvin tunnettu chiptune-musiikin harrastajien piireissä ja erityisesti SID-fanien keskuudessa.lähde? Valintaruudun musiikkia on soitettu chiptune-musiikkiin erikoistuneilla nettiradioasemilla. Pelin musiikkia on myös esitetty täyden orkesterin voimin kolmannessa Symphonic Game Music Concertissa vuonna 2005. Lisäksi ruotsalaisen Machinae Supremacy -yhtyeen The Great Gianna Sisters -kappale on coveri pelin teemamusiikista.

Vuonna 2012 Black Forest Games julkaisi samaa nimeä kantavan pelin Giana Sisters: Twisted Dreams ja myöhemmin sen jatko-osan Giana Sisters: Twisted Dreams - Rise of the Owlverlord sekä Giana Sisters: Dream Runners.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]