The Evil Within

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Evil Within
The Evil Within - Logo.svg
Kehittäjä Tango Gameworks
Julkaisija Bethesda Softworks
Jakelija Steam, Humble Store, Microsoft Store, GOG.com ja PlayStation Store
Ohjaaja Shinji Mikami
Tuottaja Masato Kimura
Säveltäjä Masafumi Takada
Pelimoottori idTech 5
Julkaistu
  • NA 14. lokakuuta 2014
  • EU 14. lokakuuta 2014
  • AUS 16. lokakuuta 2014
Lajityyppi selviytymiskauhu
Pelimuoto yksinpeli
Ikäluokitus PEGI: 18
Alusta Microsoft Windows, PlayStation 3, PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One
Jakelumuoto Optinen levy ja digitaalinen jakelu
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Evil Within on Tango Gameworksin kehittämä ja Bethesda Softworksin julkaisema selviytymiskauhupeli, joka julkaistiin Pohjois-Amerikassa ja Euroopassa 14. lokakuuta 2014 Microsoft Windowsille, PlayStation 3:lle, PlayStation 4:lle, Xbox 360:lle ja Xbox Onelle. Peli julkaistiin myös Australiassa 16. lokakuuta 2014.

Pelissä pelaaja ohjaa etsivä Sebastian Castellanosia, pelin protagonistia, joka herää uudessa, muuttuneessa maailmassa. Hänen tehtävänään on selvittää, mistä pahuuden lähde on peräisin. Peliä pelataan kolmannen persoonan näkökulmasta. Pelaajalla on käytössä erilaisia aseita, joilla taistella vihollisia vastaan.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Peli koostuu Chaptereistä eli luvuista. Lukuja on yhteensä 16. Useimmat viholliset, joita pelaaja kohtaa ovat riivattuja (The Haunted). He ovat vaarallisia laumoina ja voivat helposti saartaa pelaajan nurkkaan. Pelissä on myös mekaniikka, joka on tuttu ensimmäisestä Resident Evil- pelistä. Surmatut riivatut voi tuhota kokonaan polttamalla heidät tulitikuilla. Tulitikkuja on vain rajattu määrä, joten pelaajan on valittava viisaasti, mitkä ruumit hän polttaa. Niillä voidaan myös kätevästi tappaa joukon riivattuja, sillä tuli tarttuu lähellä oleviin vihollisiinkin. Aseita on pelissä viisi: kaksi revolveria (joista toinen on huipputehoisempi), haulikko, tarkkuuskivääri ja jalkajousi. Jalkajousen avulla voi ampua erilaisia nuolityyppejä, esimerkiksi tuhoisia räjähdenuolia ja sokaistaviin sähkönuoliin. Pelin keräilyesineistä ja läpäisemisestä voi avata lisää aseita, kuten esimerkiksi konepistoolin ja raketinheittimen. Ammukset löytyvät pieninä määrinä, pakottaen pelaajaa käyttämään lähitaistelua tai tarkkoja pääosumia. Pulloilla voi hämätä vihollisia ja jopa tainnuttaa hetkellisesti. Ympärillä lojuvia tai vihollisilta pudotettuja kirveitä ja soihtuja voi myös käyttää hyväksi. Pelissä voi myös päivittää Sebastianin taitoja, Green Gelin avulla. Green Geliä saa rikotuista laatikoista, arkuista ja surmatuilta vihollisilta sekä päävastuksilta. Sen avulla voi päivittää mm. ammusten enimmäismäärää, aseiden latausaikoja tai vaikkapa kestävyyttä. Pelissä on myös muutamia palapelejä ratkottavaksi, jotka avaavat tien eteenpäin. Pelin aikana Sebastiania jahtaa moniraajainen hirviö, jolta voi joko juosta pakoon tai kukistaa hetkellisesti.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä videopeleihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.