The Crimson Idol

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Crimson Idol
W.A.S.P.
Studioalbumin The Crimson Idol kansikuva
Studioalbumin tiedot
 Nauhoitettu  1992
 Julkaistu 8. heinäkuuta 1992
 Tuottaja(t) Blackie Lawless
 Tyylilaji heavy metal
 Kesto 58.05
 Levy-yhtiö Capitol Records
W.A.S.P. muut julkaisut
The Headless Children
1989
The Crimson Idol
1992
First Blood Last Cuts
1994

The Crimson Idol on heavy metal -yhtye W.A.S.P.:in kuudes albumi. Albumi julkaistiin heinäkuussa 1992. The Crimson Idol on konseptialbumi, joka kertoo tarinan fiktiivisestä rock-muusikko Jonathan Steelistä. Alun perin albumi oli tarkoitus julkaista Blackie Lawlessin soololevynä, mutta levy-yhtiön painostuksesta albumi julkaistiin W.A.S.P.:in nimellä. Kaikki kappaleet ovat Blackie Lawlessin tekemiä.

W.A.S.P. teki vuosina 2007–2008 Crimson Idol World Tour -kiertueen, jonka tarkoitus oli juhlistaa 15 vuotta täyttänyttä albumia. Kiertueen keikoilla albumi on soitettu kokonaan alusta loppuun ja albumin pohjalta kuvattua julkaisematonta lyhytelokuvaa on näytetty yhtyeen esiintyessä. Soitettuaan albumin yhtye piti pienen tauon, jonka jälkeen esitti suurimpia hittejään vuosien varrelta. Kiertueen keikoilla kuvaaminen oli yleisöltä kielletty.

Tarina[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Albumi kertoo Jonathan-nimisestä teinipojasta, joka on William ja Elisabeth Steelin poika. Jonathanilla on veli, Michael. Michael on vanhempien suosikkilapsi, mutta Jonathan on täysin epäonnistunut vanhempien silmissä. Hän karkaa kotoa sen jälkeen, kun Michael on kuollut auto-onnettomuudessa. Jonathan alkaa kuljeskella kaduilla ja tulee riippuvaiseksi alkoholista ja huumeista. Kun hän kävelee musiikkikaupan ohi, Jonathan huomaa musiikkikaupan ikkunassa kitaran ja haluaa päästä rock-tähdeksi.

Jonathan varastaa kitaran ja soittaa sitä niin usein kuin voi saadakseen rahaa ja päästäkseen levyttämään. Hän tapaa miehen, "Chainsaw Charlien", joka on levy-yhtiön johtaja. Charlie lupaa tehdä Jonathanista rock-tähden ja esittelee Jonathanin Alex Rodmanille, josta tulee Jonathanin manageri. Jonathanista tulee rock-tähti, mutta hän huomaa ettei rock-tähden elämä ole niin ylellistä kuin hän kuvitteli. Jonathanista on tullut kuuluisa ja rikas, mutta häneltä puuttuu yksi asia, jota hän on aina halunnut: vanhempiensa rakkaus ja hyväksyntä.

Eräänä iltana ennen konserttia, Jonathan soittaa vanhemmilleen tehdäkseen sovinnon näiden kanssa. Tarinan mukaan Jonathanin ja vanhempien keskustelussa "puhuttiin vähemmän kuin 50 sanaa", joista neljä viimeistä olivat "meillä ei ole poikaa".

Jonathan tajuaa, ettei koskaan voi saada vanhempiensa hyväksyntää ja päättää tehdä itsemurhan. Kesken edellämainitun konsertin Jonathan irrottaa kitaransa kielet, muotoilee niistä hirttosilmukan ja hirttää itsensä.

Kappaleet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. The Titanic Overture – 3.23
 2. The Invisible Boy – 4.04
 3. Arena of Pleasure – 4.06
 4. Chainsaw Charlie (Murders in the New Morgue) – 7.36
 5. The Gypsy Meets the Boy – 4.08
 6. Doctor Rockter – 3.43
 7. I Am One – 4.27
 8. The Idol – 5.20
 9. Hold on to my Heart – 4.14
 10. The Great Misconceptions of Me – 9.29
 • Kaikki kappaleet on säveltänyt ja sanoittanut Blackie Lawless.

Kokoonpano[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]