Blackie Lawless

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Blackie Lawless
Blackie Lawless esiintymässä
Blackie Lawless esiintymässä
Henkilötiedot
Syntynyt4. syyskuuta 1956 (ikä 67)
Ammatti muusikko
Muusikko
Aktiivisena 1975
Tyylilajit shock rock
heavy metal
Soittimet kitara, basso ja laulu
Yhtyeet W.A.S.P.
New York Dolls
Killer Kane
Sister
Circus Circus
London
Levy-yhtiöt Capitol Records, EMI Records Japan, JVC, Castle Communications, CMC International, Sanctuary Records, Noise Records, Demolition Records, Napalm Records ja ParlophoneView and modify data on Wikidata
Blackie Lawless W.A.S.P.-konsertissa Stavangerissa Norjassa vuonna 2006.

Blackie Lawless (oikealta nimeltään Steven Edward Duren, s. 4. syyskuuta 1956 Tampa, Florida) on yhdysvaltalainen muusikko. Hänet tunnetaan parhaiten W.A.S.P.-yhtyeen laulaja-kitaristina, mutta hän on soittanut myös bassoa sekä vaikuttanut yhtyeissä New York Dolls ja Sister, joka oli hänen varhainen yhtyeensä.

Lawless alkoi soittaa kitaraa jo varhain lapsuudessaan. Kahdella ensimmäisellä W.A.S.P.-albumilla Lawless soitti bassoa, mutta miehistönvaihdosten jälkeen ja kolmannesta W.A.S.P.-studioalbumista alkaen hänen pääinstrumenttinsa on ollut kitara. W.A.S.P.-yhtyeen keulahahmona Lawless on saanut negatiivista julkisuutta muun muassa senaattori Al Goren vaimon Tipper Goren johtaman järjestön Parents Music Resource Centerin eli PMRC:n kautta, joka hyökkäsi hänen rohkeita sanoituksiaan vastaan. Lawless vaati Tipper Gorelta julkista anteeksipyyntöä tai vaihtoehtoisesti rahallista korvausta, koska hän katsoi PMRC:n lainanneen väärin hänen sanoituksiaan (kuuluisimpana niistä "Animal (Fuck Like a Beast)").

Lawless yritti luoda soolouraa 1990-luvun alussa, mutta hanke jäi lyhytaikaiseksi ja seuraavatkin levyt julkaistiin W.A.S.P.-yhtyeen nimeä käyttäen.

Lawless oli ehdolla päävihollisen rooliin vuoden 1991 elokuvaan Terminator 2 – Tuomion päivä. Hänen oli tarkoitus näytellä T-1000-nimistä robottia, mutta hänen pituutensa (193 cm) osoittautui ongelmaksi. Lawless oli pidempi kuin pääosan esittäjä Arnold Schwarzenegger, joten rooli annettiin Robert Patrickille. Elokuvan alkuperäisessä käsikirjoituksessa T-1000 oli helposti ihmismassaan soluttautuvan näköinen, eikä ohjaaja James Cameron halunnut muuttaa elokuvan juonta niin radikaalisti.

[1]

  1. W.A.S.P. Discography discogs.com. Discogs. Viitattu 19.7.2023. (englanniksi)