Taste

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Taste
The Taste - Rory Gallagher, John Wilson.jpg
Tiedot
Toiminnassa 19671971
Tyylilaji rock, blues rock
Kotipaikka Dublin
Laulukieli englanti
Jäsenet

Rory Gallagher, kitara, laulu
Charlie McCracken, basso
John Wilson, rummut

Levy-yhtiö

Polydor Records

Taste oli vuosina 19671971 toiminut maineikas irlantilainen blues rock -yhtye.

Sen alkujuuret olivat dublinilaisessa pääasiassa viihdemusiikkia esittäneessä Fontana Showbandissa (loppuaikoina orkesterin nimi oli Impacts), jonka riveissä toimeentuloaan hankkivat blues-harrastajat kitaristi Rory Gallagher, basisti Charlie McCracken ja rumpali John Wilson.

Fontana Showband hajosi vuoden 1967 loppupuolella, joten kolmikko päätti perustaa oman yhtyeen, kun bluesin arvostus saarivaltakunnassa oli muutenkin noussut. Itse asiassa trio oli jo tehnyt tiettävästi heinäkuussa 1967 äänityksiä Belfastissa Major Minor -yhtiölle. Tuolloin niitä ei kuitenkaan julkaistu, vaan nämä myöhempiin töihin verrattuna heikkotasoiset esitykset on julkaistu myöhemmin Saksassa nimellä Taste First (BASF 20 29084-0).

Soitettuaan Irlannissa muutaman koeluontoisen keikan yhtye lähti promoottorinsa järjestämänä esiintymään vakituisesti Hampuriin. Vuoden aikana syntyi niin paljon soittokokemusta, että vuoden 1968 lopulla yhtye palasi levyttäminen mielessään Dubliniin ja sieltä edelleen Lontooseen. Yhtye saikin levytyssopimuksen Polydor Recordsin kanssa ja teki ensimmäisen Englannin kiertueensa. Yhtyeen nimeä kantava esikoisalbumi otettiin kohtalaisen hyvin vastaan, mutta varsinainen läpimurto tapahtui Wightsaaren suurilla festivaaleilla vuonna 1969. Yhtyeen toinen albumi oli nimeltään On the Boards (Polydor 583 083). Yhtyeestä alettiin puhua "Irlannin Creamina", ja kun sen johtaja Rory Gallagherin rooli oli niin merkittävä, yhtyeen muut jäsenet turhautuivat ja yhtye lopetti toimintansa vuonna 1971 ollessaan suosionsa huipulla.

McCracken ja Wilson perustivat sitten Jim Creganin kanssa lyhytikäiseksi jääneen Stud-yhtyeen ja Rory Gallagher alkoi esiintyä oman nimensä alla basisti Gerry McAvoyn ja rumpali Wilgar Campbellin kanssa.

Levytyksiä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Taste (Polydor 583 042)
  • On the Boards (Polydor 583 083)
  • Live Taste (Polydor 2310 082)
  • Taste Live at the I.O.W. (Polydor 2383 120)

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Masa & Pena Hietanen: The Irish Blues Man. (Rory Gallagher) MUSA, 1974, 2. vsk, nro 1, s. 20–23. Pirkkala: Graafinen Kustannus Oy.
  • Rory Gallagher. (Tunnelin levyn mainos Rory Gallagherin albumeista) MUSA, 1974, 2. vsk, nro 1, s. 7. Pirkkala: Graafinen Kustannus Oy.
Tämä musiikkiyhtyeeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.