Tammenlehvän perinneliitto

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tammenlehvän Perinneliitto ry (ruots. Traditionsförbundet Eklövet rf) on suomalainen yhdistys, joka vaalii toisessa maailmansodassa palvelleiden suomalaisten sekä Suomen asevoimissa palvelleiden ulkomaalaisten sotaveteraanien perinteitä. Yhdistys on perustettu vuonna 2003 ja sen perustajajäseniä olivat Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen sotaveteraaniliitto, Rintamaveteraaniliitto ja Rintamanaisten Liitto.

Valtakunnalliset veteraanijärjestöt Sotainvalidien Veljesliitto, Suomen Sotaveteraaniliitto ja Rintamaveteraaniliitto on tarkoitus ajaa alas vuoteen 2025 mennessä, ja Tammenlehvän Perinneliitto ottaa vastuun veteraanityöstä sen siirtyessä edunvalvonnasta enemmän perinteiden vaalimiseksi.[1][2]

Jäsenyhteisöt

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
  1. Tolvanen, Pauliina: Veteraanijärjestöt ajavat alas toimintaansa, mutta veteraaneja ei unohdeta – ensimmäinen perinneyhdistys aloittaa työnsä Pohjois-Karjalassa Yle Uutiset. 7.8.2020. Viitattu 11.4.2023.
  2. Sundström, Helmi: Veteraaniliitot valmistautuvat siirtämään tehtävänsä eteenpäin. Ruotuväki, 3.3.2023, s. 10. Helsinki: Puolustusvoimat. ISSN 1458-8005. Artikkelin verkkoversio.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä järjestöön, yhdistykseen tai ei-kaupalliseen organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.