Kadettikunta

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Kadettikunta ry on vuonna 1921 perustettu itsenäisen Suomen kadettikouluissa upseerin tutkinnon suorittaneiden upseerien veljesjärjestö. Se on itsenäisen Suomen kadettikouluissa upseerin tutkinnon suorittaneiden upseerien ja Maanpuolustuskorkeakoulussa sekä puolustushaara-, aselaji- ja toimialakouluissa opiskelevien kadettien maanpuolustusaatteellinen veljesjärjestö. Kadettikunnan jäseneksi voidaan hyväksyä Suomen kansalaisena Suomessa upseerin tutkinnon suorittanut henkilö tai Suomen kansalaisena upseerin tutkintoa suorittava kadetti. Kadettikunnan hallitus hyväksyy upseerin tai kadetin jäseneksi hakemuksen perusteella.

Kadettikunnan nykyinen puheenjohtaja on kenraalimajuri Jari Kallio.

Itsenäisyyden alukupuolella Suomen upseeristo oli erilaisesta taustasta peräisin, sillä armeijassa palveli niin sanotun vanhan väen upseereita, Venäjän keisarillisen armeijan upseereita, jääkäriupseereita, muuten Saksassa koulutuksensa saaneita upseereita sekä erilaisilla pikakursseilla vuonna 1918 koulutettuja upseereita.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä järjestöön, yhdistykseen tai organisaatioon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.